Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 29 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 49 89  ... 最後
日本動漫畫討論版>TVアニメ「ドラゴンボール超」2015年7月放送開始!丨ストーリー原案:鳥山明
HI_Ricky 02:59 AM 07-17-15
作者: 龍寶寶:
突然諗起第一個超級撒亞人就係悟空之父巴達克,會唔會係某個宇宙見到悟空VS巴達克呢?<--亂估
魔界編
野良猫 02:26 PM 07-19-15
識舞空術仲渣乜鬼車
莎月美希 04:20 PM 07-19-15
正,今集出晒D朋友,仲有一直都咁得意嘅餃子叔叔。
由手機版發出
亍 ◣ 08:21 PM 07-19-15
三集了....和平真好.......
f2light 01:12 AM 07-23-15
有冇人知邊到仲有得睇復活的F,好似周圍戲院都落晒畫

-----
August 02, 2015
Dragon Ball Super Episode 04 – Aim for the Dragon Balls! The Pilaf Gang’s Grand Plan!
August 09, 2015
Dragon Ball Super Episode 05 – Battle on King Kai’s Planet, Goku vs God of Destruction Beerus
August 16, 2015
Dragon Ball Super Episode 06 – God of Destruction Beerus and the Birthday Party
August 23, 2015
Dragon Ball Super Episode 07 – How Dare You Touch My Bulma!!
August 30, 2015
Dragon Ball Super Episode 08 – At Last, Goku Returns!!

Note: The titles are translations and may change if they are to ever be officially released by FUNimation.

http://www.saiyanisland.com/2015/08/...2015-schedule/
Noble6 11:31 PM 08-02-15
點解畢拉夫一家會變哂細路嘅?
點解佢會有龍珠雷達嘅?
HON HON 09:17 AM 08-03-15
作者: 野良猫:
識舞空術仲渣乜鬼車
和平社會要做普通人, 否則會俾人ANTI...

作者: f2light:
有冇人知邊到仲有得睇復活的F,好似周圍戲院都落晒畫
等出碟睇LA.

作者: Noble6:
點解佢會有龍珠雷達嘅?
睇返龍珠GT第一集.
龍珠雷達... 已經變得好普通架啦.
ahleung 10:30 AM 08-03-15
點解佢會有龍珠雷達嘅?
作者: HON HON:
睇返龍珠GT第一集.
龍珠雷達... 已經變得好普通架啦.
(註: 未睇今集)

龍珠超應該同GT駁唔埋.

畢拉夫變晒細路好似係神與神劇情?
HON HON 10:37 AM 08-03-15
作者: ahleung:

神與神一開始佢三個己經係細路仔.

我知超同GT係駁唔埋, 如果要駁埋就只可以講龍珠GT第一集, 否則...又係佢任講都可以既.
次期Cekehe 12:45 PM 08-03-15
作者: ahleung:

其實有心要接GT,點都接得到,
例如龍珠超最後話以後唔可以再變God SS,
畢拉夫三人眾唔知幾時向神龍許願變返老......

反而我覺得而家話悟飯實力倒退,
可以變返超級撒亞人呢一點,先至接得到GT,
因為GT無交待悟飯有任何倒退,照計應該仍然維持潛能解放既實力,
無需要變超級撒亞人,但GT時卻又會變超級撒亞人.......
chitkan 01:48 PM 08-03-15
唔好變返老好喎
神與神撞出黎果對做左五十年處女過份認真既偽蘿莉+世界第一風流ceo既CP真係神來之筆
再加上滿腦子只想幫個無能老闆征服世界, 配上世界第一土豪外母+萬年宇宙第二強岳丈
呢個家庭真係好多野可以玩
比起GT果位野蠻武鬥派少女有趣得多
HON HON 01:57 PM 08-03-15
認真...

要接返GT有幾難, 爭在GT既問題係過晒火位, 我睇到佢一星龍嗰陣都知"死火, 又黎", 完完全全俾唔到一個好既故事出黎, 再做落去就真係爛鬼晒, 再加上佢地話左唔LIKE GT, 咁就順理成章可以SKIP埋...

但問題就係...

畢拉夫佢地3條友變做細路, 係由GT第一集出現既, 點解又會放返落黎劇場版同超用呢? 希望我估錯啦, 好驚佢地唔夠錢洗嗰陣真係拉返埋GT就死晒火...
Dr.KOF 07:13 PM 08-03-15
點解佢會有龍珠雷達嘅?
印象某劇場版有提到,個女仲同小社拉格斯有交情。
HON HON 07:35 AM 08-04-15
作者: Dr.KOF:
印象某劇場版有提到,個女仲同小社拉格斯有交情。
咪就係神與神囉.

話神龍令佢地變左做細路.
RPG之鬼 07:50 AM 08-04-15
依家超唔係駁返新劇場版之間的劇情咩?

撒亞人的老婆一向奇怪,所以五十年幼女係冇問題
HON HON 10:25 AM 08-04-15
作者: RPG之鬼:
依家超唔係駁返新劇場版之間的劇情咩?

撒亞人的老婆一向奇怪,所以五十年幼女係冇問題
撒亞人的老婆??? 莊子? GIGI?

今集好悶....
次期Cekehe 11:46 AM 08-04-15
作者: HON HON:
畢拉夫佢地3條友變做細路, 係由GT第一集出現既, 點解又會放返落黎劇場版同超用呢? 希望我估錯啦, 好驚佢地唔夠錢洗嗰陣真係拉返埋GT就死晒火...
GT有出過細路版畢拉夫咩?我記得第一集佢地三個都係阿伯阿婆喎......
小嘉 12:18 PM 08-04-15
Gt 黑歷史左啦,仲gt
Kain 12:47 PM 08-04-15
有BUG
比拉夫個龍珠雷達唔應該係莊子果款
supermanlady 02:03 PM 08-07-15

HON HON 02:44 PM 08-07-15
作者: 次期Cekehe:
GT有出過細路版畢拉夫咩?我記得第一集佢地三個都係阿伯阿婆喎......
佢3個變晒老, 跟住用神龍願望想變後生, 悟空又上埋黎一齊變左做細路仔.

作者: 小嘉:
Gt 黑歷史左啦,仲gt
講緊關GT野咪仲GT囉, 好奇咩?!?!

一路睇落去, 就好似睇緊劇場版既加長版, 所以... 好悶.
神名レオ 03:41 PM 08-07-15
咁點解今集一開始三條友已經係細路仔
係邊度交代過?
exiazero 06:27 PM 08-07-15
作者: 李奧涼介:
咁點解今集一開始三條友已經係細路仔
係邊度交代過?
原本劇場版有交待
講佢地集齊左龍珠許願回復青春
兩個仲話大王好許唔許搞到變細個無得打工搵食
神名レオ 07:48 PM 08-07-15
作者: exiazero:
原本劇場版有交待
講佢地集齊左龍珠許願回復青春
兩個仲話大王好許唔許搞到變細個無得打工搵食
即係啲舊劇場版其中一套內容?
sund 08:30 PM 08-07-15
怎麼這個問題會討論這麼久?
一次過清楚說明吧.

GT第一集, 畢拉夫三人是老坑狀態, 集齊了龍珠召喚出神龍,
許願前悟空出現, 畢拉夫說"如果悟空是小孩就不是對手",
結果神龍當成願意把悟空變成小孩, 畢拉夫三人不變.
時點上最後, 除非刻意兜, 否則很難接上"神與神"的內容.

劇場版"神與神", 畢拉夫三人一出場已是小孩狀態, 對話交代之前用龍珠回復青春.
時點上在"龍珠超"現時進度之後, 不知會否接上.
標籤:ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠
第一 ... 29 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 49 89  ... 最後

返回主題版面