Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 06-17-13, 07:40 PM   #301
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
引用:
作者: gingq7 查看文章
已爆, 我俾85/100,
畫面一流, 場境之多和場境之大真係好少有game可以做到咁
戰鬥自由度, 打擊感/手感都是一流水準; 係敵人種類較少, 呢part要扣少少分, 睇concept art明明唔止咁少.

另外,
呢隻係我玩過咁多game入面, 蘿莉殺最多人和講最多粗口的game
Ellie : Mothafuka!

不過咁先演繹出一個由出世就係隔離區入面長大既女仔
reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 07:47 PM   #302
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
唔知係未cut scene 有問題

第9章就完結個陣, elie 用刀插david之後, 音樂好似有的跳線, 但係對白正常, 跟住之後就joel 講嘢, 無聲(1句到) , 之前打咁耐都無問題, 之後都無事, 有無人試過

我想睇多次段片, 好似又無得揀........

我相信他 段片, 就 另一段事出必有因 , 冬之章完結既cut scene 係未無jor?

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 08:04 PM   #303
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
我最初係因為聽朋友話有小妹妹係咁F我先買呢隻game

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 08:07 PM   #304
ryuka
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
Wii U IDryuka001
3DS Friend Code0516 7226 8384
PSN  IDrykaryuki
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
唔知係未cut scene 有問題

第9章就完結個陣, elie 用刀插david之後, 音樂好似有的跳線, 但係對白正常, 跟住之後就joel 講嘢, 無聲(1句到) , 之前打咁耐都無問題, 之後都無事, 有無人試過

我想睇多次段片, 好似又無得揀........

我相信他 段片, 就 另一段事出必有因 , 冬之章完結既cut scene 係未無jor?

我玩果陣都係咁
ryuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 10:25 PM   #305
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
我最初係因為聽朋友話有小妹妹係咁F我先買呢隻game
hey esshole

此篇文章於 06-17-13 10:39 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 10:26 PM   #306
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

玩緊 normal, 其實對人戰好多時都係故意被發現之後 camp 槍.

係咪易左少少 ?
舊 06-17-13, 10:40 PM   #307
Anson225
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnson-225
XBox Live GamertagAnson225
holy crap i just passed the ambush and arrived at the warehouse...
stealth killed a few people... but after I got discovered... f it, went all out kill
there's this guy who wanna throw me a molotov but I shot him first and he burnt himself lol

freaking intense! used all my pistol ammo and used 2 medkits lol

舊 06-17-13, 10:55 PM   #308
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
一周目完成...........

................................
其實the end是不是open end..

nothing is true , eveything is permitted

舊 06-17-13, 11:37 PM   #309
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

我想問Ellie拎sniper果度係咪做唔到全部silent kill
因為去到最後有三條友企埋一齊
結果都係掉爆彈搞掂之後等Ellie射死淨番果d

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

舊 06-18-13, 01:38 AM   #310
舞風
Insane Gamer
仆直艾蕾卡

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDRENTON_NIRVASH
XBox Live GamertagPROJECT EUREKA
引用:
我想問Ellie拎sniper果度係咪做唔到全部silent kill
因為去到最後有三條友企埋一齊
結果都係掉爆彈搞掂之後等Ellie射死淨番果d
係,做晒都好佢都會即刻原地gen個出黎捉住你
上次我畀佢屈咗半行血

舊 06-18-13, 01:47 AM   #311

引用:
作者: ryuka 查看文章
我玩果陣都係咁
你都係呢度有問題??

地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-13, 02:07 AM   #312
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
你都係呢度有問題??
劇透
係特登, 可能你開得細聲聽落似跳線, 如果你戴headset好明顯聽得出係soundtrack原本個effect黎, 佢就係想表達Ellie當時既情緒有幾混亂, 緊接哩件事之後果part Ellie一樣成日都心不在然聽唔到Joel講野

引用:
作者: 舞風 查看文章
係,做晒都好佢都會即刻原地gen個出黎捉住你
上次我畀佢屈咗半行血
我得喎, 清晒原本D敵人, 等新果班人行出黎講完野就會分散行動, 比機會你逐一擊敗, Ellie一槍都冇開過
我諗視乎你喺邊個位置搞掂第一批敵人最Last果個, 如果你太近第二批人spawn個位置, 佢地一load出黎咪即刻睇到你

此篇文章於 06-18-13 02:16 AM 被 whassupbun 編輯。
whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-13, 03:09 AM   #313
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

去到秋天

好sad

舊 06-18-13, 08:34 AM   #314
ryuka
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
Wii U IDryuka001
3DS Friend Code0516 7226 8384
PSN  IDrykaryuki
引用:
你都係呢度有問題??
引用:
作者: whassupbun 查看文章
劇透
係特登, 可能你開得細聲聽落似跳線, 如果你戴headset好明顯聽得出係soundtrack原本個effect黎, 佢就係想表達Ellie當時既情緒有幾混亂, 緊接哩件事之後果part Ellie一樣成日都心不在然聽唔到Joel講野

個情況就係咁攪到我以為有問題
謝解答
但係點解無得睇返既?
ryuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-13, 08:41 AM   #315

引用:
作者: whassupbun 查看文章
劇透

我得喎, 清晒原本D敵人, 等新果班人行出黎講完野就會分散行動, 比機會你逐一擊敗, Ellie一槍都冇開過
我諗視乎你喺邊個位置搞掂第一批敵人最Last果個, 如果你太近第二批人spawn個位置, 佢地一load出黎咪即刻睇到你
原來係咁, 明白哂. 比佢嚇鬼死

引用:
去到秋天

好sad
成隻game主題都好sad, 不過正正因為咁, 所以吸引人

地球不曾為誰停一停

此篇文章於 06-18-13 08:43 AM 被 martinyau1979 編輯。
舊 06-18-13, 09:13 AM   #316
pakchi70

註冊日期: Mar 2004
PSN  IDpakchi70
引用:
去到秋天

好sad
冬天仲sad
尋晚玩到遇完david之後,響沙灘公廁嗰頭遇到一堆人,我想問有無可能唔殺佢地過呢度?我死咗好多次,最後我都係慢慢將佢地用箭殺晒

箭真係好屈機,又靜又一下死
pakchi70 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-13, 09:31 AM   #317
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: pakchi70 查看文章
冬天仲sad
尋晚玩到遇完david之後,響沙灘公廁嗰頭遇到一堆人,我想問有無可能唔殺佢地過呢度?我死咗好多次,最後我都係慢慢將佢地用箭殺晒

箭真係好屈機,又靜又一下死
好多時中手腳唔會即死, 打返我
舊 06-18-13, 09:48 AM   #318
Alpha
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2012
要讚一讚隻game打擊感做得唔錯
Alpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-13, 09:55 AM   #319

係雪地度有一場, 我無子彈, 發出card 一聲, 個敵人冷笑一下, no ammo, 然後走過嚟

仲有一度我打抵1個卒, 佢係度向我求繞 好攪嘢

地球不曾為誰停一停

舊 06-18-13, 10:19 AM   #320
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
早知一早升左手震先,而家升左一級都好好多

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-13, 11:10 AM   #321
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
剛過左酒店B1, 真係嚇Q死, 得返一條友, 一開發電機真係嚇到標尿, 係咁走呀走呀去到度門又開唔到... 對大舊衰係咁掉氣油彈同釘彈, 好彩無CLICKER咋.

另, 倒掉MODE時真係死左N次...

我玩NORMAL咋
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-13, 11:18 AM   #322
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
引用:
作者: tylau 查看文章
剛過左酒店B1, 真係嚇Q死, 得返一條友, 一開發電機真係嚇到標尿, 係咁走呀走呀去到度門又開唔到... 對大舊衰係咁掉氣油彈同釘彈, 好彩無CLICKER咋.

我玩NORMAL咋
酒樓b1 我見好多人都話嚇到標屎
所以我一早就睇晒片plan 晒路直沖開門

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-13, 11:24 AM   #323
rapperjohnny

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDRapperJohnny
引用:
作者: tylau 查看文章

我玩NORMAL咋
我今晚由準備開發電機開始打,尋晚係酒店2,3/F潛行暗殺搵物資已經戰戰兢兢,死剩一個獵人但突然黎多3,4個返黎,之後跌落B1真係精神緊張,成日凝住班runners幾時出現,未開發電機諗住上房執野先啦,本身拎key card時附近都冇runners,點知一拎就3,4隻runners衝過黎,完全唔知發生咩事
引用:
作者: Pandahahaha 查看文章
酒樓b1 我見好多人都話嚇到標屎
所以我一早就睇晒片plan 晒路直沖開門
我地呢d冇睇walkthrough既人當時玩真係會嚇死架

此篇文章於 06-18-13 11:27 AM 被 rapperjohnny 編輯。
rapperjohnny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-13, 11:33 AM   #324
小晶晶

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDalfred_cht
疫症爆發
其實有冇講過因為咩原因導致爆發?
好似唔多覺有提過
小晶晶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-13, 11:35 AM   #325
gingq7

註冊日期: May 2008
呢隻d對白無UC咁多佳句 (UC d對白太超班), 有d可惜, 本來諗住男女主角會多d精彩對白, 點知兩個都咁正經.

結局

睇concept art最尾果幅圖, 原本應該有個結局係得番Ellie一個, 而家個open end結局雖然好似白費氣力乜都無改變, 但總算留番條命, 算係無咁sad.

gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:51 PM

手機版 | APP版