Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 
~清談館~>[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區
歌絲˙暮斯 12:34 PM 03-25-14
邊個未問淮金正恩就登陸太陽 ?

http://panasiacc.com/entertainment/

間公司紅色背景, 幾個內地人來香港出 D 野叫香港音樂, 係咩野目的 ?
已經有大量五毛出動
歌絲˙暮斯 01:27 PM 04-11-14
我X
飲飲下水真係噴左

有說佢地入侵香港樂壇係要令香港人自己都唔中意自己既音樂.
其實香港樂壇已經死左, 洗乜你入侵.

真正目的係同化.
今日班大陸人拍 MV 唱腸歌, 拍心口話自己本地出品, 你可以唔理, 他日周街大小便外國人入你數你係咪可以無所謂 ?
J+1 01:50 PM 04-11-14
彈開啦香港畢業歌我只要告別校園時已經夠了最多要埋twins 嗰首
由手機版發出
DC 97 01:55 PM 04-11-14
呢排咁多妖怪出末~
ヨコ男 01:59 PM 04-11-14
>>今日班大陸人拍 MV 唱腸歌你可以唔理, 他日周街大小便外國人入你數你係咪可以無所謂 ?
唔鍾意睇大陸劇既唔會轉亞視/cctv睇
唔鍾意香港樂壇既唔會聽呢d歌
唔係有無所謂既問題
我想知可以點理.....
鳳熾魂 02:00 PM 04-11-14
作者: J+1:
彈開啦香港畢業歌我只要告別校園時已經夠了最多要埋twins 嗰首
由手機版發出
仲有之前青出於藍果首都ok
歌絲˙暮斯 02:03 PM 04-11-14

聽返首正音先
knight-philip 02:18 PM 04-11-14
作者: J+1:
由手機版發出
V家廚表示有櫻之雨就夠

...是說香港的廣東話畢業歌你櫻花季什麼
歌絲˙暮斯 04:02 PM 04-11-14
作者: ヨコ男:
唔鍾意睇大陸劇既唔會轉亞視/cctv睇
唔鍾意香港樂壇既唔會聽呢d歌
唔係有無所謂既問題
我想知可以點理.....
如果人地見你玩 PAD 都係課神魔你又係咪無所謂

有鍵盤咪按個 dislike or report.
留句返大陸啦你, 做個鍵盤戰士, 有少少用過死人留個 RIP.

有手打字, 有口講野, 中英日我都盡自己能力講清楚香港唔係中國大陸 lor.

發揮自己卑微既影響力, 曾經令個學中文既鬼佬 fd 唔學簡體.

當然, 你都可以曾經想力陳已見, 最後選擇沉默, 認為沉默是必要的.
怪盜小G 05:39 PM 04-11-14
其實哩度大家都知香港舊時黃金時期D歌都係出自日本人手

香港作曲不嬲無乜料到

依家直接聽J/K POP咩好囉
Rance 06:48 PM 04-11-14
呢個FORUM有幾多個會聽廣東歌...
ben wai 07:40 PM 04-11-14
最多咪又係陳奕迅
歌絲˙暮斯 10:01 PM 04-11-14
真,我中一左右開始聽黃耀明,同人講中意黃耀明,人地既反應好似聽到我話我殺左人咁
由手機版發出
Alata 11:47 PM 04-11-14
做咩有人post西野首歌出黎, 我完全聽唔出上面邊一首歌抄左wo
d音都唔同既
歌絲˙暮斯 12:33 AM 04-12-14
作者: Alata:
做咩有人post西野首歌出黎, 我完全聽唔出上面邊一首歌抄左wo
d音都唔同既

best friend 都未聽過學咩人聽拾音社 ?

高低起伏有唔同, 不過節奏抄到足
Sito 11:10 AM 04-14-14
作者: 歌絲˙暮斯:
真,我中一左右開始聽黃耀明,同人講中意黃耀明,人地既反應好似聽到我話我殺左人咁
由手機版發出
明哥fans握個手XD

同埋加映:

ヨコ男 11:41 AM 04-14-14
真係識貨, akb經典中既經典你都抄
尼路 04:35 PM 04-14-14
熱血時報有節目訪問佢地,主持忍到笑個下好野
音樂係文化,文化係互相影響同分享無話抄唔抄(印象大意),重勁過神抄
歌絲˙暮斯 02:19 PM 05-10-14

轉腳果度笑到我丫
Rance 09:51 PM 05-10-14
上等人的媽媽切個蘋果都華麗過人...
DC 97 10:06 PM 05-10-14
呢pat野系咪紅色集團出錢攪?
怪盜小G 07:12 AM 05-11-14
SOR十秘左右熄左
kcf1201 09:49 PM 05-12-14
突然覺得加加減減同e-kids都唔係好差姐

GreenTea 10:02 PM 05-17-14
新歌 天堂鳥 - What You Want
又ok返wor

W!LL 10:20 PM 05-17-14
Mv會有夏蕙bb
1 2 

返回主題版面