Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-10-18, 02:33 PM   #43076
psidef
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 天空 查看文章

新手 無課 ,大家覺得要邊隻 4 星好?

要騎?因為我一張 4 星騎都冇 ~~~ 定係有其他更好組合?
按需要去考慮的話, 邊個職缺人就要邊個職.

舊 11-10-18, 02:43 PM   #43077
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
引用:
作者: psidef 查看文章
按需要去考慮的話, 邊個職缺人就要邊個職.
如果騎職~~邊隻好?

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-18, 03:06 PM   #43078
psidef

引用:
如果騎職~~邊隻好?
阿福啦, 有/借隻術師匠就好好

舊 11-11-18, 01:01 AM   #43079
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
如果騎職~~邊隻好?
又真係窄洗D...
有CBA簡阿福冇既話就我建議用3星頂住先

此篇文章於 11-11-18 01:07 AM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-18, 02:20 AM   #43080
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
引用:
作者: Sar8 查看文章
又真係窄洗D...
阿福好難儲NP,唔太建議新手用
用3星頂住先+1,牛若丸應該係最佳選擇?

舊 11-11-18, 01:26 PM   #43081
psidef

引用:
作者: the fool 查看文章
咁佢即係返去原本嘅問題: 換邊隻4星好?

P.S. 我都未決定換邊隻

舊 11-11-18, 03:17 PM   #43082
Sar8
The One

引用:
儲乜鬼NP,直接叉爆50射完就算
所以先話冇CBA根本冇意思

舊 11-11-18, 04:27 PM   #43083
天空

引用:
又真係窄洗D...
我都麻麻地阿福 男人黎既

如果唔要騎,咁仲有咩選擇?
邊隻最有用? 狂蘭?

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
舊 11-11-18, 06:05 PM   #43084
Sar8
The One

引用:

邊隻最有用? 狂蘭?
有足夠既資源supoort(CBA,寶石,孔明)咁狂蘭就好用
你不如講你有咩同埋prefer要咩好過慢慢幫你諗...
同埋都要睇你想要周回用定係充實隊人用...

此篇文章於 11-11-18 06:08 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-18, 02:33 AM   #43085
the fool
永遠的愚者

引用:
儲乜鬼NP,直接叉爆50射完就算
所以先話冇CBA根本冇意思
咁我係假設佢無NP50禮同無素材升技,而阿福就算要儲10NP都好難而且佢普攻唔夠力,所以先唔推薦
引用:

邊隻最有用? 狂蘭?
老實講,狂一定最實用,基本上剋哂所有職,但一要用盾角去保護或用孔明加防,如果唔係對面一下爆擊都可以秒掉你隻滿血狂(親身經驗)
同埋睇你想齊職先定要戰力?玩法係打快攻定安全(但隻game基本都係打得快著數d)?

此篇文章於 11-12-18 02:39 AM 被 the fool 編輯。
the fool 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-18, 03:25 AM   #43086
天空

引用:
有足夠既資源supoort(CBA,寶石,孔明)咁狂蘭就好用
你不如講你有咩同埋prefer要咩好過慢慢幫你諗...
同埋都要睇你想要周回用定係充實隊人用...
引用:
咁我係假設佢無NP50禮同無素材升技,而阿福就算要儲10NP都好難而且佢普攻唔夠力,所以先唔推薦

老實講,狂一定最實用,基本上剋哂所有職,但一要用盾角去保護或用孔明加防,如果唔係對面一下爆擊都可以秒掉你隻滿血狂(親身經驗)
同埋睇你想齊職先定要戰力?玩法係打快攻定安全(但隻game基本都係打得快著數d)?

唔駛齊職~~要戰力先~~因為打活動想打快D。 而家打得好慢,本身冇乜時間刷,所以想有咁快刷咁快

新CG一張

此篇文章於 11-12-18 03:34 AM 被 天空 編輯。
舊 11-12-18, 09:25 AM   #43087
GGGG
Game Master
我是玻璃心

註冊日期: Feb 2007
樓上(CBA,寶石,孔明)三樣都無....狂蘭似乎唔太好,不過有水著BB玩平A爆傷速刷....
要速刷我只想到尼托
GGGG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-18, 09:53 AM   #43088
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
樓上3大拐都錯過, 要的並不是騎職, 而是能夠為其他從者衝NP

エレナ 吧, 然後等待孔明射歪
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-18, 02:04 PM   #43089
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
エレナ、術閃、尼托,呢度三揀一比較好
呢三隻術職基本上任何情況下都應該會係助力而唔係阻力

如果要主攻打手的話都係搵FD借隻5星角好過,自己養隻4星做主攻手只會係新開server時先會有既事

新手唔建議揀狂職,,因為寶1情況下好多野打唔死,而且除左B叔以外續戰力都係0(但B叔都要識玩先得)
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-18, 05:18 PM   #43090
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
復刻聖誕開始 第6張event 角由綠方變金方
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-18, 05:20 PM   #43091
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: digiharuka 查看文章
係送金方 然後多果隻你仲可以變佢做綠方

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-18, 06:15 PM   #43092
Hextor

註冊日期: Feb 2008
可以期待今年聖誕美迪亞(定伊阿宋)
因為冇突爆寶石翁
最後換左尼托

槍有雪山神女唔換女武神
貓弓已寶5
唔啱職都係男朋友打晒算

此篇文章於 11-12-18 06:17 PM 被 Hextor 編輯。
Hextor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-18, 08:07 PM   #43093
Sar8
The One

引用:

唔駛齊職~~要戰力先~~因為打活動想打快D。 而家打得好慢,本身冇乜時間刷,所以想有咁快刷咁快
冇輔簡エレナ啦
不過エレナ本身都要練技先有用

舊 11-12-18, 08:27 PM   #43094
天空

感謝大家意見

新CG一張
舊 11-12-18, 10:33 PM   #43095
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
我都覺得係要海媽

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-18, 12:07 AM   #43096
天空

聽左大家意見~~己經帶左海媽返屋企~~個角色好可愛

但點解叫海"媽"?

新CG一張
舊 11-13-18, 02:14 AM   #43097
the fool
永遠的愚者

終於等到復刻エレちゃん,希望今次抽到
引用:
要打得快最重要係NP,用寶具打一下點都大力過你普攻.(當然都要隻主攻手夠力殺對面)
如果係咁你需要o既係大腿孔明,梅林同CBA 個人推薦孔明,有加攻加防加爆擊

舊 11-13-18, 10:45 AM   #43098
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
聽左大家意見~~己經帶左海媽返屋企~~個角色好可愛

但點解叫海"媽"?

你有佢後玩她的故事就明

她自稱自己是媽媽級的精神歲數

引用:
作者: digiharuka 查看文章
只要拿到第6張開始就有吧

即係一個復刻就有5粒!?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-18, 08:11 PM   #43099
gingq7

註冊日期: May 2008
自選四星我仲未諗得掂,要求助

我已有 狂蘭寶2 雪山櫻寶1 尼托寶1 阿福寶1 海媽寶5 弓海媽寶2 劍蘭斯寶2
CBA 孔明 C狐 術閃 都有,係無梅林
唯一缺陷係只得四張寶石翁,但基本上so far周回玩3T問題不大

諗黎諗去只剩以下選擇:
周回向:狂蘭寶3 / 雪山櫻寶2 / 阿塔 (女武神out, 和雪山櫻重疊了)
收藏兼有一定戰力:柳生 / 尼祿 (在有特攻禮裝的活動,尼祿3次根性應該比雪城B叔更强)
純觀賞用:示巴 / 段藏 / C子

暫時傾向尼祿/柳生,但尼祿又好似成日pick up,柳生就和劍蘭斯大部份重疊

我已R爆頭
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-18, 02:22 AM   #43100
the fool
永遠的愚者

睇o黎聽日應該又係唔維護直接開event,但唔係話加可賣再臨素材咩?真的大丈夫?
引用:
作者: gingq7 查看文章
自選四星我仲未諗得掂,要求助

我已有 狂蘭寶2 雪山櫻寶1 尼托寶1 阿福寶1 海媽寶5 弓海媽寶2 劍蘭斯寶2
CBA 孔明 C狐 術閃 都有,係無梅林
唯一缺陷係只得四張寶石翁,但基本上so far周回玩3T問題不大

諗黎諗去只剩以下選擇:
周回向:狂蘭寶3 / 雪山櫻寶2 / 阿塔 (女武神out, 和雪山櫻重疊了)
收藏兼有一定戰力:柳生 / 尼祿 (在有特攻禮裝的活動,尼祿3次根性應該比雪城B叔更强)
純觀賞用:示巴 / 段藏 / C子

暫時傾向尼祿/柳生,但尼祿又好似成日pick up,柳生就和劍蘭斯大部份重疊

我已R爆頭
周回果幾隻唔係章限總有機會抽到,如果夠力掃場其實唔洗諗升寶具
如果章限尼祿其實都ok,叫做有返咁上下戰力(雖然我都認為佢間唔中會PU),
但其實我諗佢就算PU示巴,段藏,C子,gingq7兄應該都唔會去抽選其中一隻當收藏o既話,示巴有2個技係全體buff會好d,段藏就技1 lv10都係無力,C子就有天之衣應該都唔會用佢(雖然我自問戰力夠所以換左C子,其他章限又無乜興趣)

此篇文章於 11-14-18 02:26 AM 被 the fool 編輯。
the fool 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 03:23 AM

手機版 | APP版