Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 09-11-08, 01:54 PM   #276
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagFelix cpe
M42 Chinon 135/2.8 MC
M大有用過??
我見有人放

舊 09-11-08, 05:27 PM   #277
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: 真.朱皮 查看文章
M42 Chinon 135/2.8 MC
M大有用過??
我見有人放
這支135我沒用過...沒法給你意見了...

這支應該是福岡廠的產品..
佢有一支很有名的M42...係55mm(又好似係58mm)...f / 1.2...
ebay長期有得買..不過叫價勁高...
XD

此篇文章於 09-11-08 05:30 PM 被 M-eye 編輯。
M-eye 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-08, 04:16 PM   #278
ZERO NEKO
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=29279929

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-08, 02:05 PM   #279
riceball
Ultimate Gamer

CHDK研發到點將Canon機Live View的資訊dump做movie
http://chdk.wikia.com/wiki/40D
riceball 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-08, 10:57 PM   #280
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
我想今個星期六攪一團蘇屋村告別攝影團, 有冇人有興趣來玩?

當係我對呢個我出世住到而家的地方的最後告別~

人數不可以太多, 頂多5-6個人就Fit

Rice

舊 09-16-08, 11:04 PM   #281
嘖HEIHEI
Game Master
目標:08 TMAX

3DS Friend Code3840 6388 1601
PSN  IDKamio-A KAMIO-H
星期六要返工 好鬼想來

Chain Chronicle : 187,209,430
Diablo3 : KamioA#3363
嘖HEIHEI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-08, 11:07 PM   #282
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
引用:
作者: riceking 查看文章

Rice
米爺....睇到你打果幾個字
我感到有少少傷感

舊 09-16-08, 11:29 PM   #283
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

XBox Live Gamertagk0h4ku
引用:

Rice
有興趣
順便都要影下d figma...
之後夜晚睇ayu~

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-08, 12:06 AM   #284
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

http://www.dpnet.com.cn/html/2008-5/20080527_35374.html

m眼, 啤啤佢啦

舊 09-17-08, 01:08 AM   #285
M-eye
菜鳥蛋

引用:

Rice
我來...剛好這星期放星期六返星期日...
可以飲埋早茶都得....

舊 09-17-08, 01:12 AM   #286
M-eye
菜鳥蛋

引用:
兩個月前就知啦....
我以為咩事咁好賣又咁貴的1.0要停產...
原來預算0.95版...
係全球第二支RF機用的0.95呢..
仲要有現代光學技藝...但我希望轉一點....

講番支1.0特別版...我知有最後一百支係做特別版...
加埋個木盒...成10000歐羅....
10皮野....我不如要0.95好過

舊 09-17-08, 01:29 AM   #287
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

引用:
作者: M-eye 查看文章
兩個月前就知啦....
我以為咩事咁好賣又咁貴的1.0要停產...
原來預算0.95版...
係全球第二支RF機用的0.95呢..
仲要有現代光學技藝...但我希望轉一點....

講番支1.0特別版...我知有最後一百支係做特別版...
加埋個木盒...成10000歐羅....
10皮野....我不如要0.95好過
我第一次見中文介紹咪比你望望羅

舊 09-17-08, 01:52 AM   #288
M-eye
菜鳥蛋

引用:
我第一次見中文介紹咪比你望望羅
大家都係得個望字啦
我邊可能買得起

舊 09-17-08, 09:58 AM   #289
hpsimon
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDsiucat
引用:

Rice
我又去

回憶之所

玻璃開發計劃中止
hpsimon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-08, 10:30 AM   #290
亞飛
Moderator
野人生活中

3DS Friend Code5086 0979 5484
星期六!? 我有興趣
睇時間許不許多可
再唔係我放工搵你地食飯呀!
蘇屋村距離我工作地點好近@@

舊 09-17-08, 12:12 PM   #291
windart
Moderator
海產類

3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
http://www.dpreview.com/news/0809/08...n_5dmarkII.asp

等到啦,不過

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-08, 12:37 PM   #292
M-eye
菜鳥蛋

引用:
作者: windart 查看文章
總算等到了....
全中我要的功能...

有2100萬像....
有VGA的LCD...
live view...
x1.0 全片幅同觀景屏....

夠晒...其他對我來說可有可無....
2萬個大洋...都算ok

舊 09-17-08, 11:10 PM   #293
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
作者: M-eye 查看文章
總算等到了....
全中我要的功能...

有2100萬像....
有VGA的LCD...
live view...
x1.0 全片幅同觀景屏....

夠晒...其他對我來說可有可無....
2萬個大洋...都算ok
那個 viewfinder 只有 98% coverage 而已.

M眼.2 啦~

KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-08, 02:47 AM   #294
M-eye
菜鳥蛋

引用:
作者: KKH 查看文章
那個 viewfinder 只有 98% coverage 而已.

M眼.2 啦~

係..我睇錯左???
得98%嗎...唉....美中不足添....

舊 09-18-08, 02:50 PM   #295
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

星期六蘇屋攝影團List:

1. Rice
2. M眼
3. 下價米
4. 西門
5. 首領
6. 腐K (下午?)
7. 亞飛(?)

7個都ok嘅, 我原本計畫是早上10:00左右開始, 12:30左右去飯, 14:30左右繼續, 17:00收工的...

不過問題來了, 有人想早茶喎, 咁就有可能早茶後直踩(中段下午茶可), 我冇意見有冇人和議?

Rice

舊 09-18-08, 03:08 PM   #296
亞飛
Moderator
野人生活中

引用:

1. Rice
2. M眼
3. 下價米
4. 西門
5. 首領
6. 腐K (下午?)
7. 亞飛(?)

7個都ok嘅, 我原本計畫是早上10:00左右開始, 12:30左右去飯, 14:30左右繼續, 17:00收工的...

不過問題來了, 有人想早茶喎, 咁就有可能早茶後直踩(中段下午茶可), 我冇意見有冇人和議?

Rice
我去到12點左右就要閃人...開工!
如果飲早茶 我咪飲完 影一陣 咪番工law ^^

舊 09-18-08, 03:29 PM   #297
M-eye
菜鳥蛋

大家話事啦...我唔一定要飲茶...不過想影一些相片....

舊 09-18-08, 04:01 PM   #298
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
有可能12:30到,如要同朋友飯就2:30預計

啊,記得要拿東東給M眼.2~

-----------------------------------------------

1. Rice
2. M眼
3. 下價米
4. 西門
5. 首領
6. 帥K (下午-1230/1430)
7. 亞飛(?)

Rice

此篇文章於 09-18-08 04:05 PM 被 KTN 編輯。
KTN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-08, 10:51 PM   #299
亞飛
Moderator
野人生活中

今日行過荃豐有間賣2手鏡店
見到兩支小白is
仲有我想買的17-40 f4...$39xx (過保)
50mm f1.4 21xx (過保)
85mm f1.8 21xx (過保)

有d心動...不過全部都過曬保...唔太敢買=-=
(應該係話 好彩我係窮人...唔係早就出醫士post)

其實過左保..仲值唔值得買!?

此篇文章於 09-18-08 11:01 PM 被 亞飛 編輯。
亞飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-08, 11:53 PM   #300
hpsimon
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDsiucat
引用:
作者: 亞飛 查看文章
今日行過荃豐有間賣2手鏡店
見到兩支小白is
仲有我想買的17-40 f4...$39xx (過保)
50mm f1.4 21xx (過保)
85mm f1.8 21xx (過保)

有d心動...不過全部都過曬保...唔太敢買=-=
(應該係話 好彩我係窮人...唔係早就出醫士post)

其實過左保..仲值唔值得買!?
17-40 都幾合理
50同85就寧願買全新,都係差幾百蚊....
不過一次過買有價講另計

回憶之所

玻璃開發計劃中止
hpsimon 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:23 AM

手機版 | APP版