Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 05-18-13, 04:44 AM   #1
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
約女仔出嚟食飯....

下星期會約一個喺微訊識的女仔出嚟食飯,佢問我有乜日本餐廳推介....

我多數食放題....但日本菜就較少去,想問下各位版友有冇好介紹?For 一男一女,錢around $200/人

同埋想問下應該點處理現場氣氛?主動開話題?希望留個好印象比對方。
煩請高手過兩招

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-13, 07:54 AM   #2
JMi
God of Gamer

註冊日期: Feb 2011
呢個budget
我覺得都算好食又有點環境氣氛日本菜係銅鑼灣一門
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=12097
唔怕炸物可以去銀座梅林炸豬排 IFC有 K11有 銅鑼灣都有

其他溝女野我呢D毒男無意見 lol
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-13, 09:55 AM   #3
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
比起食乜野, 大家更應該確認下個樣先
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-13, 10:27 AM   #4
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
大戶屋都OK

舊 05-18-13, 12:25 PM   #5
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
引用:
作者: Norm 查看文章
大戶屋都OK
要確認様的話 大戶係光猛點 XD
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-13, 04:25 PM   #6
河野貴明
Game Master

註冊日期: Feb 2005
PSN  ID有無人拖捨部比我…:(
XBox Live Gamertag有無人拖捨部比我…:(
就算聖誕果晚第一次約人出去當當屋都ok ga

印象好唔好呢d…覺得自己蠢既建議真係做/講少錯少
講野控制下語氣,唔好第一次見面最忌當面問人家宅,對面唔介意主動講另計
講最近鍾意乜野/喜好呢d最易發揮話題,佢有心機就會自然講落去,見人唔想講唔好追問太多
第一次見都係當識朋友,唔好上心諗太多喇

\\___(`・ω・´)//

此篇文章於 05-18-13 04:30 PM 被 河野貴明 編輯。
河野貴明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-13, 04:28 PM   #7
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
Wechat有冇用voice chat熱下身先呀?
一定你做主動架喇,同埋記住請埋佢個份啦
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-13, 04:45 PM   #8
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
平時係微訊講d咩就照講,留意下近排有咩話題,如果有人fb又留意下近況
問下佢岩咩運動(電影),睇下黎近有咩展,岩既可以約埋下次去...
同埋我會問人有無睇進撃的巨人 最後都係睇臨場發揮
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-13, 05:53 PM   #9
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
mk 雪洞洞真係好ok好岩兩個人...可惜近排已執左orz上年女友生日先食完
食宮崎燒肉囉...平日早d去比較少人
deadair時又可以燒下野食分散下注意力
最緊要d野食都ok

舊 05-18-13, 06:07 PM   #10
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: GreenTea 查看文章
平時係微訊講d咩就照講,留意下近排有咩話題,如果有人fb又留意下近況
問下佢岩咩運動(電影),睇下黎近有咩展,岩既可以約埋下次去...
同埋我會問人有無睇進撃的巨人 最後都係睇臨場發揮
同意平時講開D咩就講咩
講巨人你都要人地有睇開先知,唔係當你毒男仲衰啦

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-13, 06:23 PM   #11
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
你先請我同你食1次先, 等我睇下你有乜改善地方..........

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-13, 06:33 PM   #12
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
同意平時講開D咩就講咩
講巨人你都要人地有睇開先知,唔係當你毒男仲衰啦
問下人地有無聽過進撃的巨人,無就算,而且呢套我身邊本身好少睇動畫既朋友都睇...你唔表現得毒無人會當你毒既
其實又唔洗諗咁多,袋定幾個話題,自然d,到時自然有時講
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-13, 07:15 PM   #13
鳳熾魂
紅蓮の焔神

咁不如講下近排有去睇D戲或者電視仲好,女仔應該會有睇o尼D

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 05-18-13, 08:47 PM   #14
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: JMi 查看文章
要確認様的話 大戶係光猛點 XD
認真

其實網上約/識, 第一個印象, 第一眼就差唔多決定晒所有野.

所以點準備都係無乜用, 係你就係你
舊 05-18-13, 09:30 PM   #15
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
認真

其實網上約/識, 第一個印象, 第一眼就差唔多決定晒所有野.

所以點準備都係無乜用, 係你就係你
我又唔覺
因為一來多數女仔約出黎都會走左樣
二來見面後會覺得對方性格唔對版的可能係自己
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-13, 10:22 PM   #16
鳳熾魂
紅蓮の焔神

不過俾人第一印象真係外貌先
果日汁正少少先出去相信大大都會識o尼D野啦

舊 05-18-13, 11:49 PM   #17
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
Good luck

氣氛呢d,切記唔好勁講自己喜歡的東西,除非佢問起…
最理想,係你令佢講多d佢0既興趣,然後你再「配合」…
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-13, 02:00 AM   #18
二伍

註冊日期: Sep 2002
上次我食左千両
o岩你budget

據說銅鑼開左一壽司食放題
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-13, 02:50 AM   #19
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
樣已有
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
不過俾人第一印象真係外貌先
果日汁正少少先出去相信大大都會識o尼D野啦
都係番工見客 look ga ja.....我唔係大大,係高級魔法師.....

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 05-19-13, 03:12 PM   #20
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
唔係PLAYER既...做返自己算啦
正常黎講應該係對你有性趣先單獨同你出黎食飯

舊 05-19-13, 09:46 PM   #21
亞瑪迪拉
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2002
估唔到大大係高級魔法師wor.
同意樓上某巴打,平時微信傾咩就照傾,
不過出到嚟難免感覺奇奇怪怪咁,適當時口賤下減少下距離感囉.
亞瑪迪拉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-13, 10:10 PM   #22
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: DevilElvis 查看文章

都係番工見客 look ga ja.....我唔係大大,係高級魔法師.....

高級魔法師即係咩 ?
舊 05-19-13, 10:22 PM   #23
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
樣已有

唔知大大平時番工點樣嗎
如果平時都係一般西裝友就ok啦
引用:
作者: 某F 查看文章
唔係PLAYER既...做返自己算啦
正常黎講應該係對你有性趣先單獨同你出黎食飯
乜男女單獨食飯真係咁咩朋友都已經會啦

舊 05-19-13, 10:31 PM   #24
亞瑪迪拉
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
高級魔法師即係咩 ?
ACG宅文化中的魔法師
根據古老相傳的傳說:當保持處男之身到達30歲(最近這個門檻被放低到25歲),就可以轉職成為魔法師,處男之身保持的越久,能使用的魔法就越多,威力也越大。
亞瑪迪拉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-13, 10:38 PM   #25
DevilElvis
The One
還我香港!!

死…未到三十……連魔法師都未做到……
由手機版發出

論壇跳轉

現在的時間是 03:45 AM

手機版 | APP版