Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 05-22-12, 03:09 AM   #51
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
如果唔係無左佢會死, 咁妳自動消失離開佢吧!!!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-12, 04:11 AM   #52
luna_178
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2010
我不會的, 如果因為呢班人而離開佢, 我們的感情未免太脆弱了吧...
我也相信我的男朋友, 雖然有點逞強, 但佢係一個會重情, 正直, 堅定和懂得分辨是非的人來的
可能呢段時間真是好難捱, 人言是可畏, 加上班人可以0甘樣煩佢, 同騷擾無分別...
今日再同佢傾過, 佢比之前更堅定, 佢向我講佢地愈講, 佢愈堅定。我相信佢的
我可以做的係佢身邊, 多D溝通, 多D同佢傾, 讓佢知道「德不孤, 必有鄰」, 希望時間可以幫助我們吧...
luna_178 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-12, 07:27 AM   #53
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
出泥玩果D同事我預過好多,都有成日比人捉去
但我自問我一次都冇去過,始終接受唔到
其實我都唔鐘意爭人野,都有試過D人比錢請我去
不過我都係冇去,因為你要比我唔去享受我就冇爭你既
當然你條仔可能價值觀唔同,但係我立場你嬲應該

至於你比人fb唱我都試過,仲要係當時現役女友
但我個人態度係清者自清,話之佢lor
唔睇,bad list哂,兩個人你有你拍拖唔好提咪自然開開心心
每個人一生中總有人係like你同唔like你
你冇可能去同D唔like你既人打交道,反正冇需要
唔好覺得係斬腳指避沙虫,而係工事私事感情事上你都可以同呢D人零交流
so~唔洗理is ok

不過,番大陸唔一定代表D咩,正如D同事話去食飯我都肯去
但之後佢地仲有下場果D就我自己走先
所以如果佢話去食下飯又唔好揸咁緊,呢D睇你有冇信任
加上大陸好多野都真係好好食,至於有冇地溝油就...
我食到死左果陣再顯靈上來留言啦下
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-12, 10:44 AM   #54
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: luna_178 查看文章
我不會的, 如果因為呢班人而離開佢, 我們的感情未免太脆弱了吧...
我也相信我的男朋友, 雖然有點逞強, 但佢係一個會重情, 正直, 堅定和懂得分辨是非的人來的
可能呢段時間真是好難捱, 人言是可畏, 加上班人可以0甘樣煩佢, 同騷擾無分別...
今日再同佢傾過, 佢比之前更堅定, 佢向我講佢地愈講, 佢愈堅定。我相信佢的
我可以做的係佢身邊, 多D溝通, 多D同佢傾, 讓佢知道「德不孤, 必有鄰」, 希望時間可以幫助我們吧...
加油
溝通係最緊要,同埋你要對佢不離不棄
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-12, 01:43 PM   #55
ZlWS
God of Gamer
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: KIM 查看文章
如果唔係無左佢會死, 咁妳自動消失離開佢吧!!!
不懂愛情才這樣諗

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-12, 03:03 PM   #56
lancersea

註冊日期: Oct 2011
我相信佢咁大個人
邊個真心對佢好應該好清楚
不過佢咁堅定係好事
希望佢珍惜眼前人(樓主)你啦
不過唔記得有冇記錯,佢好似第一次拍拖?
咁樣可能麻煩少少,
佢真係識諗明白,同人拍緊拖就唔應該曳曳,唔理咩理由,
未拍之前點去法就佢既事,,,
lancersea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-12, 04:43 PM   #57
JMi

註冊日期: Feb 2011
假設
佢雖然無拍過拖
但其實以前一直同呢班人都有北上
只係識左你先無再去
咁樣你又接唔接受到呢

而佢班FD又講到重點
你有咩咁值得佢鍾意呢
反過來佢又有咩咁值得你留戀呢
正路佢會誓神劈願話以後唔再出去玩
但你問心又可唔可以完全信任佢
你地係埋一齊 係有可能修成正果 只係個過程你會好辛苦好累
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-12, 07:31 PM   #58
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
完全接受唔到呢類既人路過...
如果真係好似樓上咁講, 原本都係會去既話
SORRY, 我會同佢分手囉
都唔知有冇病

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-12, 08:34 PM   #59
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
愛情不嬲都係呃呃TUM TUM...
講個"信"字其實都係自欺欺人...唔諗米當冇野囉.....
不過其實係米真係如上面所講, 你BF以前都成日跟同事上去?
如果唔係既, 實在唔明點解D同事咁著緊佢尼個""兄弟"" ...?
睇黎你地有必要傾一傾....
不過我都係第1次見識到, 男人都可咁是非精咁無聊, 重要走左都可以繼續咁講是非既?
衣家除左蔬遠佢地由事情淡化已冇其實辦法
睇得出你好愛佢, 希望佢都會珍惜返你~
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-12, 09:26 PM   #60
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
其實呢啲都唔係朋友,咁緊張做乜?如果兩個人係相愛,根本不需要呢啲人出現.....如果你同佢都明白没有什麼比對方重要既話,呢個根本不是一個問題

舊 05-22-12, 09:35 PM   #61
luna_178

>不過唔記得有冇記錯,佢好似第一次拍拖?
係的

>佢雖然無拍過拖
>但其實以前一直同呢班人都有北上
>只係識左你先無再去

>不過其實係米真係如上面所講, 你BF以前都成日跟同事上去?
>如果唔係既, 實在唔明點解D同事咁著緊佢尼個""兄弟"" ...?
確實之前佢曾經同呢班人上過去一次, 不過只此一次
不過果陣就一大班同事一齊去, 八,九個的, 有女有男的,
果陣除了佢地食飯再MEET埋一齊, 其他時間自由活動, 果班人就去佢地喜歡既邪骨玩 (前同事講過呢班人都有叫佢同其他男同事JOIN, 不過佢REJECT左)
我男朋友果陣同另一D同事去左書城果邊買書 (呢個有前同事證實的, 佢可以睇書睇到唔捨得走仲掃左一堆書返黎)
之後佢同我拍拖後就無再上去了, 不過果班人仍然想叫佢上去
至於點解其他男同事唔叫而偏偏叫佢, 係因為男朋友一向好為同事, 甚至有D老好人得滯, 會主動幫佢地手, 甚至走出黎為佢地同上司「反抗」, 或者挨義氣為佢地食死貓, 所以佢一向係公司都有不錯既人緣, 但同時為左佢地本身工作能力好既佢得唔到上司賞識 (無一個上司願意放隨時反骨既係身邊...)
果班人又一向喜歡蛇王同埋公權私用, 所以覺得我男朋友「好抵得諗」, 經常以「兄弟」相稱
某程度上, 無左我男朋友呢個「兄弟」, 佢地就要「打回原型」...
所以甚至佢地覺得我男朋友辭職都係為左討好我唔想再同佢地為伍...OTZ

>而佢班FD又講到重點
>你有咩咁值得佢鍾意呢
>反過來佢又有咩咁值得你留戀呢
>正路佢會誓神劈願話以後唔再出去玩
>但你問心又可唔可以完全信任佢
太過長遠的事無人能夠可以斷定一定可以做到,
不過佢曾經同我承諾過佢希望我係佢第一個GF也會係最後一個, 我可以選擇的就是相信佢了
而我信任佢的, 佢也為呢件事道歉同埋反省, 我知道佢除了因為呢班人HURT之外, 佢又覺得自己因為一個錯誤的決定令我現在受盡委屈, 但是佢卻保護唔到我, 佢都好自責...
也許我相信會這樣想的人, 佢心中仍然有我在才0甘諗的...

>不過我都係第1次見識到, 男人都可咁是非精咁無聊, 重要走左都可以繼續咁講是非既?
原因除了我以上所講外, 工作既環境太密封, 返工時間不定, 同事同上司關係好差, 製造左槍口一致向外既團結性, 再加上佢地社交圈子較細, 導致同事關係「異常地」CLOSE, 脫離左一個都好似好大件事0甘...(好似小學交朋友0甘...OTZ)

>其實呢啲都唔係朋友,咁緊張做乜?如果兩個人係相愛,根本不需要呢啲人出現
你對,
雖然對一些無關痛養既COMMON FD插/單打我們我們覺得難以理解同難受,
不過, 今日同男朋友見面時, 佢亦好強調朋友不是這樣的,
待過了時間, 淡化了, 大家就忘記大家
舊 05-22-12, 10:44 PM   #62
Norm
=_="""""

做人有時好簡單,你覺得邊個對你好咪係朋友囉....如果朋友係令你覺得困擾或者麻煩,咁就唔係朋友啦,調番轉講,佢地班男人如果真係當你男友係朋友,就唔會令佢難做啦

舊 05-22-12, 11:02 PM   #63
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: Norm 查看文章
做人有時好簡單,你覺得邊個對你好咪係朋友囉....如果朋友係令你覺得困擾或者麻煩,咁就唔係朋友啦,調番轉講,佢地班男人如果真係當你男友係朋友,就唔會令佢難做啦
朋友及敵人只是一線.....今日是朋友,明天就是敵人。

正如:one day you in and the next day you out

歡迎加入無間道的世界

舊 05-23-12, 01:01 AM   #64
GP01Fb
Crazy Gamer
點會咁架!?

註冊日期: Jul 2002
岩岩一口氣睇哂成個POST, 原來係2011年既

首先恭喜你拍得幾穩定, 心態又好, 你都體諒你男朋友, 我一D都唔覺得你港女
之不過有時人會有脾氣會有私心, 我估你真正煩既係感性FIGHT低理性, 你雖然知問題唔係你男友但都會唔開心, 會嘈, 但咁都好正常

可以做既就係積極D傾心事, 搵一個大家都FEEL COMFORTABLE既方法去解決件事
如果係我簡既話, 比起遠離圈子, 不如老老實實認真面對問題, FRIEND可以照做但有D野要有最低限度既堅持, 問題避得一個避唔到第二個

下次再俾幾個FRIEND圍住係咁CHUR, 記得要識SAY NO, 毒品廣告都成日賣啦
GP01Fb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-12, 04:26 AM   #65
luna_178

>首先恭喜你拍得幾穩定, 心態又好, 你都體諒你男朋友, 我一D都唔覺得你港女
>之不過有時人會有脾氣會有私心, 我估你真正煩既係感性FIGHT低理性, 你雖然知問題唔係你男友但都會唔開心, >會嘈, 但咁都好正常
首先多謝你的祝福,
或者如大大所言, 我知道不是我男朋友的錯, 而且覺得我們不如果班人所講0甘既樣, 佢受到如此無辜的中傷我替男朋友不值, 而且我覺得「寧教人打仔莫教人分妻」, 畢竟呢段時間我見住男朋友為左佢地真是挨義氣到OVER晒...

我自己同上司關係一向不錯, 走時上司特意安排了離職INTERVIEW同我傾計, 談及我男朋友。佢早已知道我們拍拖, 但知道我同男朋友約法三章, 強調工作上要公平公正, 唔可以因為我們關係而公權私用, 而男朋友都做到, 佢係欣賞的。上司對男朋友既能力係認同的, 只是佢覺得男朋友既能力有時「用錯」地方, 太過保護班人, 太過同班人圍威喂, 食左好多無意義既死貓攪到個FILE花左, 令到佢未得到上頭睇重給予機會, 其實好可惜。

作為女朋友, 聽到上司0甘講 (我相信上司所講係真心的, 因為當時我同男朋友都掉了信, 無需要再玩任何小把戲), 其實好替男朋友不值...再加上現在呢班人0甘樣話佢笑佢, 佢地話我笑我我係有唔開心, 但男朋友對佢地真心付出的, 承認我心中其實真是憤怒的...或者自己唔開心, 就係0甘樣...

>可以做既就係積極D傾心事, 搵一個大家都FEEL COMFORTABLE既方法去解決件事
>如果係我簡既話, 比起遠離圈子, 不如老老實實認真面對問題, FRIEND可以照做但有D野要有最低限度既堅持,
>問題避得一個避唔到第二個
其實我地有同佢地傾過(係FB, 因為我已不回舊公司了), 不過我地只是講了我們其實對一D野有所共識希望佢地明白, 佢地已經係同一WALL POST度群起插我地, 又話叫我男朋友應該看清我係咩人, 呢D根本唔係真愛, 同我一齊唔會有好結果, 女人唔應該干擾男人去邊做咩, 又話我男朋友無男子氣慨等等...我唔想變罵戰, 所以算了 (因為我驚再寫再睇落去我會控制唔到自己把火...)...我覺得已經變成道不同不相為謀既情況...

而且如NORM大大所講, 我都覺得朋友唔應該0甘, 唔應該為一己私利而拆散我地...
當然最重要係男朋友所想
成件事都過左一星期多一點, 男朋友今日同我見面時亦同我傾過,
佢覺得不能接受佢地既觀點, 佢覺得朋友應該替自己身邊人覓得愛情而替佢高興而非千方百計去拆散
雖然係HURT, 但佢亦唔想再同佢地再有咩關係, 唔想我們既關係有一絲陰霾
佢如KO21314大大所言, 佢視我作結婚對象, 將來我同佢將會日日夜夜對住, 誰最重要佢好清楚
所以我相信佢的

BTW, 好多謝各位大大的仗義執言, 令自己愈來愈清楚自己煩惱所在, 我相信我同男朋友有能力解決到的~
好多謝各位~
舊 05-23-12, 07:26 AM   #66
二伍

點解會有咁低能嘅男人
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-12, 07:33 AM   #67
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
我算係過來人,唔好介意我比個你可能唔LIKE既建議你
過左去就由佢過去,無為深究
果班人只係把口UP下用手打下字就由得佢
兩個人一齊想開心就去搵,唔開心既野唔提就自然唔會唔開心
但求你男友達到你要求就己經夠幸福
我明你覺得好唔抵,但現實就係你冇乜可以做
不如放鬆D當冇件事,同你男友探討果班人太多可能會比佢壓力
同你男友探討下假日有咩好去處有乜好食仲好
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-12, 11:33 PM   #68
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
打電話上電台節目
1872遊花園問下D主持人意見

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-12, 08:22 AM   #69
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
佢D同事都真係好細路仔
BTW,男人有左第一次DUP邪骨/北上經驗之後,就非常容易有第2次....
尤其係仲有班損友係隔離
小心D好
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-12, 12:56 AM   #70
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
太多字無追, 請問你比佢D FRD 串果時, 你男友有幫你嗎?

舊 06-12-12, 11:41 AM   #71
luna_178

不如意思, 良久沒有update

從一些前同事及朋友得知, 舊公司的新上司 (新來頂我位的上司)對果班已經踩晒界既男同事們「動手」(聯同上級捉晒佢地照肺, 話佢地係公司既行為同言語侮辱緊女性, 之前帶頭唱我們果個leader已知不獲續約)
公司既前同事已視呢d人為犯眾憎 (亦同時為自保保持距離)

但沉寂已久既「fb大戰」又出現...
果班人係覺得我們係「金手指」果個, 甚至離間佢地同d同事關係既主要人物 (其實我們已經blk左佢地, 但有commond fd再問我男朋友才知又無端端被拉落水)
突然無啦啦整撻啦...真是...感覺班人為何仲要死纏爛打?
我們自問已經無再理無返亦再無接觸舊公司d野, 甚至我男朋友都比班唔太清楚當中問題既commond fd話佢為拍拖無晒朋友

我男朋友亦同我講佢一d都唔介意, 因為佢覺得朋友唔應該係這樣
佢亦同宮野真守大大所言, 唔想再講呢班人既野, 探討下放假去邊有乜好食仲好

所以...雖然我心情真是有d唔開心, 但是...算了吧...
BTW, 好多謝各位大大的仗義執言, THX~
舊 06-12-12, 01:53 PM   #72
HM

註冊日期: May 2007
做得狠D,徹底割捨呢個圈子,連班COM FD都絕交啦
面書大不了咪開新的
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-12, 06:14 PM   #73
Norm
=_="""""

仲要UPDATE?FACEBOOK都DEL埋佢....

舊 06-12-12, 08:05 PM   #74
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
有你做女友就好了..
ANYWAYS 義氣呢D 野只會出現在難得的知己上..
其他二打六走開啦

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-12, 08:14 PM   #75
HM

註冊日期: May 2007
無錯,要徹底斬斷呢個圈子既人contact你地既機會,唔好理邊個有玩邊個無唱你地,絕晒交先啦
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 04:24 AM

手機版 | APP版