Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 07-20-11, 10:05 AM   #26
雷火武
God of Gamer
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
其實樓主你..應該都FEEL到個男仔係想追你啦..
不過你始終都係工作身份問題,唔敢進一步姐..
假設你地唔係同事,而係一齊讀書既學生..應該已經一齊左.
你要諗既唔係對方係咪追你.唔洗諗.佢9成9係追你.
你只要諗接唔接受到就好.
[人地已經做到咁明顯]......
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-11, 11:16 PM   #27
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
哈, 真係追到出曬面
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-11, 10:00 PM   #28
luna_178
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2010
想追我...
其實我對呢方面真是好遲鈍... (或者真是因為工作關係, 潛意識否定佢會追我的可能性...)
唔係你地(同埋朋友)講, 我真是唔覺佢追緊我... (我只感覺我們之間做左好多曖昧行為出黎)
感覺好像發展得很快般...
luna_178 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-11, 11:43 PM   #29
Avelcain
Game Master

引用:
作者: luna_178 查看文章
想追我...
其實我對呢方面真是好遲鈍... (或者真是因為工作關係, 潛意識否定佢會追我的可能性...)
唔係你地(同埋朋友)講, 我真是唔覺佢追緊我... (我只感覺我們之間做左好多曖昧行為出黎)
感覺好像發展得很快般...
同佢單獨約會左~?
有咩特別野發生啊~?
舊 07-31-11, 02:16 PM   #30
luna_178

從久沒UPDATE, 講返我現時情況。

單獨約會後 (其實我們單獨約會左2次),
佢的朋友好SERIOUS問我喜唔喜歡佢, 因為佢地直言佢真是很喜歡我, 而且佢係第一次FALL IN LOVE, 朋友們都唔希望佢遇上不是「玩玩下」既另一半
所以現在我同佢已經正式拍拖了
舊 07-31-11, 02:21 PM   #31
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai

唔好公私不分就OK啦

舊 07-31-11, 09:45 PM   #32
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:

佢的朋友好SERIOUS問我喜唔喜歡佢, 因為佢地直言佢真是很喜歡我, 而且佢係第一次FALL IN LOVE, 朋友們都唔希望佢遇上不是「玩玩下」既另一半
這很好呀,
希望你們會快快樂樂吧 =)

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-11, 08:40 PM   #33
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
恭喜,不過小心影響到公司
叫佢拿拿林搞掂呢件事佢

舊 08-01-11, 09:20 PM   #34
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:

溝到女上司實在太美好了....

舊 08-01-11, 10:51 PM   #35
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: Norm 查看文章
溝到女上司實在太美好了....
有事起上黎你咪話唔爽死

舊 08-01-11, 10:53 PM   #36
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 某F 查看文章
有事起上黎你咪話唔爽死
唔理之後點,淨係呢一刻已經覺得贏左已經足夠

舊 08-01-11, 11:17 PM   #37
Avelcain
Game Master

總覺得尼段感情好難得呢...
恭喜~恭喜~
不過衣家睇怕成公司都已經轉開曬...
妳地工作上既糟遇又有冇d乜野大變化?!
舊 08-03-11, 12:12 PM   #38
luna_178

其實身邊圍內同事(都是朋友)都知道了,
大家暫時都「盡力」口密,
雖然上面似乎FEEL到D野...(因為之前同班已知我們關係既同事未有共識, 佢地果陣都會得閒玩下我, 當時有時頗「監介」, 不過最後同佢地公開關係後, 佢地都收歛左好多), 不過由於同事既合作, +上我同佢「掩飾」得好好, 亦好強調「公私分明」, 大家是理性派的 (除非和我們出過街, 在工作環境下其實根本無人看得出我們關係), 要纏綿都等收工先~XD
暫時工作上無咩特別變化的

PS:雖然我係佢上司, 但其實我都只是大佢一年JAR...OTZ (而且佢決定約滿唔續了)
舊 08-03-11, 12:17 PM   #39
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
其實身邊圍內同事(都是朋友)都知道了,
大家暫時都「盡力」口密,
雖然上面似乎FEEL到D野...(因為之前同班已知我們關係既同事未有共識, 佢地果陣都會得閒玩下我, 當時有時頗「監介」, 不過最後同佢地公開關係後, 佢地都收歛左好多), 不過由於同事既合作, +上我同佢「掩飾」得好好, 亦好強調「公私分明」, 大家是理性派的 (除非和我們出過街, 在工作環境下其實根本無人看得出我們關係), 要纏綿都等收工先~XD
暫時工作上無咩特別變化的

PS:雖然我係佢上司, 但其實我都只是大佢一年JAR...OTZ (而且佢決定約滿唔續了)
唔太煩既,有時係點樣頂得住大家情緒到個一剎那既者... (我而家係咁既關係, 所以俾到既忠告係咁多...)

舊 05-21-12, 12:33 AM   #40
luna_178

大家好, 良久沒有報告了, 不過近期有D事令我好煩擾...

是0甘的, 我同佢其實已經離開呢間公司,
但是佢有些不良同事經常找佢上去揼邪骨唱仁K,
我男朋友本來SAY NO, 但上個月佢呢D前同事連錢都幫佢比埋要佢去... (再加+上佢地呃佢上去只係飲飲食食)
0甘我男朋友唔好意思推, 但又驚我唔開心所以唔敢講
但呢D野紙包唔住火, 我知道左, 好嬲, 不過原諒左佢, 佢以後亦疏遠左呢班人

因為0甘, 事情發生了...

佢D 損友就不停係班COMMON FD度唱我, 由外到內唱, 話我港女, 管住晒, 樣又衰過上面D北上佳麗都唔知我男朋友喜歡我D咩等等
之後無端端一個唔關事既COMMON FD係FB插我, 話我CHEAP, 又話我0甘做呢D 唔係真愛之類...
然後果班人圍內係FB圍攻我, 又叫我男朋友飛我...令我好困擾亦好累了...

我只想問---
我唔想自己男朋友去果D地方有錯嗎?
舊 05-21-12, 12:46 AM   #41
Rafalex
剎那

註冊日期: Dec 2009
把口生係人度,人地講乜你控制唔倒~
佢個班FD係咁無聊都冇法,個人認為最重要係男友有咩行動~

你唔鐘意好正常~我諗為有唔女性都會認同~

引用:
大家好, 良久沒有報告了, 不過近期有D事令我好煩擾...

是0甘的, 我同佢其實已經離開呢間公司,
但是佢有些不良同事經常找佢上去揼邪骨唱仁K,
我男朋友本來SAY NO, 但上個月佢呢D前同事連錢都幫佢比埋要佢去... (再加+上佢地呃佢上去只係飲飲食食)
0甘我男朋友唔好意思推, 但又驚我唔開心所以唔敢講
但呢D野紙包唔住火, 我知道左, 好嬲, 不過原諒左佢, 佢以後亦疏遠左呢班人

因為0甘, 事情發生了...

佢D 損友就不停係班COMMON FD度唱我, 由外到內唱, 話我港女, 管住晒, 樣又衰過上面D北上佳麗都唔知我男朋友喜歡我D咩等等
之後無端端一個唔關事既COMMON FD係FB插我, 話我CHEAP, 又話我0甘做呢D 唔係真愛之類...
然後果班人圍內係FB圍攻我, 又叫我男朋友飛我...令我好困擾亦好累了...

我只想問---
我唔想自己男朋友去果D地方有錯嗎?

令人裹足不前的不是絕望,是放棄!
令人繼續前進的不是希望,是意志!
Rafalex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-12, 12:57 AM   #42
Avelcain
Game Master

有D理解不能....
你係米個時得罪左人?!
點解D人好似有計劃咁既...
最搞笑係轉左工都有人請埋你BF上去曳曳?
舊 05-21-12, 01:16 AM   #43
luna_178

>有D理解不能....你係米個時得罪左人?!
其實佢地一直想搵我男朋友做衰野, 不過男朋友知我唔喜歡, 所以一直推佢地既GATHERING...
佢地一直好唔GUR...
而且佢地以前關係好的原因, 係我男朋友好為前線爭取福利, 呢D人覺得我男朋友「夠義氣」, 所以所謂有「好野」想開心SHARE, 佢地以前已經覺得我阻住晒...

>點解D人好似有計劃咁既
你對, 今次攪明有計劃的,
正正我離開公司後一個星期, 當時男朋友仲未走, 佢地就開始「落手」(覺得我無係公司, 難管住男朋友)
佢地清楚男朋友性格唔喜歡欠人野, 出埋錢令到男朋友唔好意思唔去...

我知道男朋友一直好捍衛我, 佢比班人「線」過一次
佢無諗過D人真是帶佢呢D地方, 佢果一刻已經轉身走人, 再加上收到我MSG,之後叫走
當中其中一個人就同佢當場翻桌, 係佢面前狂數我, 我男朋友同佢嘈左一陣就走
之後已經疏遠左佢地, 同換來係果班人係我們COMMON FD度唱我同佢, 話佢只係係度討好我, 邊度有貓唔食魚之類...

因為我已經離開左個圈子, D人更係男朋友身邊, 車輪戰0甘叫佢飛我

其實...我很相信男朋友的堅定
不過, 我又替佢辛苦...
之前, 佢未係呢度做野前, 朋友不多, 係呢度佢識左唔少朋友 (雖然果D人就...)
對佢而言我知道其實也應該感到辛苦的...
舊 05-21-12, 01:48 AM   #44
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
>有D理解不能....你係米個時得罪左人?!
其實佢地一直想搵我男朋友做衰野, 不過男朋友知我唔喜歡, 所以一直推佢地既GATHERING...
佢地一直好唔GUR...
而且佢地以前關係好的原因, 係我男朋友好為前線爭取福利, 呢D人覺得我男朋友「夠義氣」, 所以所謂有「好野」想開心SHARE, 佢地以前已經覺得我阻住晒...

>點解D人好似有計劃咁既
你對, 今次攪明有計劃的,
正正我離開公司後一個星期, 當時男朋友仲未走, 佢地就開始「落手」(覺得我無係公司, 難管住男朋友)
佢地清楚男朋友性格唔喜歡欠人野, 出埋錢令到男朋友唔好意思唔去...

我知道男朋友一直好捍衛我, 佢比班人「線」過一次
佢無諗過D人真是帶佢呢D地方, 佢果一刻已經轉身走人, 再加上收到我MSG,之後叫走
當中其中一個人就同佢當場翻桌, 係佢面前狂數我, 我男朋友同佢嘈左一陣就走
之後已經疏遠左佢地, 同換來係果班人係我們COMMON FD度唱我同佢, 話佢只係係度討好我, 邊度有貓唔食魚之類...

因為我已經離開左個圈子, D人更係男朋友身邊, 車輪戰0甘叫佢飛我

其實...我很相信男朋友的堅定
不過, 我又替佢辛苦...
之前, 佢未係呢度做野前, 朋友不多, 係呢度佢識左唔少朋友 (雖然果D人就...)
對佢而言我知道其實也應該感到辛苦的...
適當時候俾返D安慰佢吧,雖然理性上明知呢班人唔係可交既朋友
但事實上我相信妳男友係重情義既人,唔多唔少都會有HARD FELING

舊 05-21-12, 08:42 AM   #45
luna_178

係...我男朋友是重情義的人, 所以我知佢係HURT的, 但佢扮無野, 我知佢死頂...
而且, 呢班人亦利用佢呢種性格, 到宜家仲死纏爛打想拆散我們...
最大原因係佢地仍然對果次返上去不歡而散仍然心中不忿,
但加上有D 局外人比佢地煽動到佢地覺得可以「打倒」我, 奪回佢地既兄弟
(可能你們覺得好匪夷所思, 但確實如此, 因為呢班人單身, 平時又無咩興趣, 除左果D, 圈外社交圈子窄無咩朋友, 所以佢地好CARE 「兄弟情」, 佢地宜家覺得我搶左佢地兄弟。之前我係公司, 佢地無位插/入我因為下屬, 特別大部份既女下屬同上司都認同我能力, 如果我唔離開其實已經不足一年再上一層樓)

其實自己都好累, 好憤怒...
雖然不再在圈子中, 在有些替我不值既前同事同我講返我心情難免不好...
當然我更擔心男朋友的情緒同心態...佢仍然受緊果班人煩...只要佢一上FB D人就黎料...
本來我們習慣係FB傾計, 見到佢為左避班人扮OFFLINE (又唔想BLK果D人因為BLK左圍內仲講得勁佢又唔想), 自己都感受到果種委屈...
佢地既行為亦令我們好困擾...
很想安慰佢, 但感覺自己有點能醫不自醫...
舊 05-21-12, 01:29 PM   #46
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
其實果班男人幾多歲,感覺上做緊果D野好小朋友,
你男朋友係唔係佢地當中大阿哥咁,有事咩都出面,仲會出錢,所以而家無左會咁大反應

舊 05-21-12, 03:10 PM   #47
HM

註冊日期: May 2007
既然離開左公司,果班豬朋狗友亦唔係咩好人,都無咩好顧忌
徹底斷絕來往吧,面書都可以BLOCK晒所有人
至於樓主男朋友既痛苦,等時間去平復吧,相信佢理解的

不過聽落班人好似靚仔咁...
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-12, 05:14 PM   #48
某F
我的歌聲裡

溝通
仲有自己唔好自亂陣腳

舊 05-21-12, 05:22 PM   #49
luna_178

>其實果班男人幾多歲,感覺上做緊果D野好小朋友,
>你男朋友係唔係佢地當中大阿哥咁,有事咩都出面,仲會出錢,所以而家無左會咁大反應
>不過聽落班人好似靚仔咁...
大部份廿多歲, 最離譜(煽動人果勁果位)果個都三張幾了...
我男朋友一向好為佢地爭取福利同出聲改善公司D POLICY, 雖然佢只係前線員工, 但唔怕蝕底唔怕比上頭針對幫佢地出聲, 幫佢地做左好多本份以外既野, 為的都係希望改善工作環境
呢班人, 除左周圍呻, 但對住上司又唔出聲, 次次都要我同我男朋友 (我男朋友幫佢地我認同都會出手, 而且管理層同管理層傾會易D)為左佢地同上面管理層鬥智鬥力幫佢地爭取 (亦都爭取到)
所以對於佢地反轉豬肚的態度, 既唔開心又憤怒...

>既然離開左公司,果班豬朋狗友亦唔係咩好人,都無咩好顧忌
>徹底斷絕來往吧,面書都可以BLOCK晒所有人
>至於樓主男朋友既痛苦,等時間去平復吧,相信佢理解的
因為除了佢地, 仲有一班唔係認同佢地既COMMON FD, 我們都唔想影響到佢地...
有D仲係果度做, 佢地話果班友不停講我們壞話佢地覺得好煩厭...
我們唔想因為BLOCK左佢地(佢地知道啦)而更令其他朋友受到更大騷擾
所以唯有等時間過...過一陣等大家將大家淡忘, 到時環境可能不同晒, 將BLOCK既影響減到最低...

宜家呢刻想到幫男朋友的方法, 就是帶佢去多D團體活動, 識多D唔同既人, 慢慢拉開/淡忘個圈子吧...
舊 05-21-12, 05:30 PM   #50
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
一位接受唔到邪骨/邪K o既男生路過

支持樓主唔洗理會無關痛癢o既人無謂發言
有時我會覺得義氣, 兄弟情呢D野好虛無, 再重要都重要唔過親情/愛情
希望樓主男友都會有一日明白, 兄弟情再好, 番到屋企都係見唔到
親情/愛情先至會係屋企無時無刻等你
ko121314 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 06:41 AM

手機版 | APP版