Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-19-10, 02:15 AM   #1
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
digimon story red blue

デジモンストーリー 超クロスウォーズ レッド版 ブルー版
http://taletalesource.blog69.fc2.com...ntry-2385.html デジモンストーリー 超クロスウォーズ レッド版 ブルー版 発売日/2011年春 価格/5040円(税込) メーカー/バンダイナムコゲームス 機種/ニンテンドーDS ジャンル/育成RPG デジモンストーリーの新作。レッドとブルーの2種類が発売。DSオリジナルのデジモンとしてスパーダモンの紹介。レッドとブルー両方合わせて350体以上のデジモンが登場する。 まさかのクロウォ版きたで

舊 11-19-10, 02:18 AM   #2
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
見到有新GAME 又係時間講戈句 我要REMAKE PS版第一集呀~

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-10, 02:21 AM   #3
PTX-003C
God of Gamer
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: GN00508771 查看文章
見到有新GAME 又係時間講戈句 我要REMAKE PS版第一集呀~
果然...只要係digimon game 就會有E 句出現....雖則E 句都係我GE 心聲

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-10, 11:37 PM   #4
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
引用:
作者: PTX-003C 查看文章
果然...只要係digimon game 就會有E 句出現....雖則E 句都係我GE 心聲
可唔可以3DS remake
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-10, 11:38 PM   #5
清清清清
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDonionToT
可惜NDS出極果D唔多好玩
係就係多獸既種類
但係打果時連樣都見唔到,玩到好灰
清清清清 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-11, 12:47 AM   #6
wyvern
Game Master

隻game就快出了, 仲有一星期左右
有得通訊傳digimon(即係傳melody)
暫時想玩紅版, 但又想要藍版獨有的戰鬥暴龍/鋼鐵加魯魯/奧米加, etc...
如果每一隻digimon都可以傳的話就好了, 可以集齊全部digimon在同一個版

舊 03-04-11, 05:11 PM   #7
奇蹟少年J
Ultimate Gamer
高登駐GAF特派社員

can anyone found this game?

舊 03-04-11, 05:13 PM   #8
STAN
Game Master

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 奇蹟少年J 查看文章
can anyone found this game?
行經葵涌廣場天橋個層見到有

各機、変形開始!
行くぜ!ダブルオーフォメイシュン!
天下無敵のリアルロボット!ここに見参!!
俺たちが!!ガンダムだ!!!
STAN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-11, 05:15 PM   #9
奇蹟少年J
高登駐GAF特派社員

引用:
作者: STAN 查看文章
行經葵涌廣場天橋個層見到有
so far

around how much?

舊 03-06-11, 06:06 PM   #10
wyvern
Game Master

估唔到無人玩...
我而家玩到過晒6關, 但係d獸超級弱(應該係我唔識玩, 而且我未玩過以前的digimon story系列)
人地打我就一下KO, 我打人就扣極少
想搵人問下要點做都唔得...

舊 03-06-11, 09:52 PM   #11
天涯笑笑生
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2010
Unhappy

引用:
作者: GN00508771 查看文章

你係咪講緊呢隻!?~
係既話 贊成x n =w=
好想佢係3ds出
天涯笑笑生 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-11, 10:38 PM   #12
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: wyvern 查看文章

估唔到無人玩...
我而家玩到過晒6關, 但係d獸超級弱(應該係我唔識玩, 而且我未玩過以前的digimon story系列)
人地打我就一下KO, 我打人就扣極少
想搵人問下要點做都唔得...
退化再進化LOOP

要強只得呢個手段

舊 03-07-11, 12:55 AM   #13
wyvern
Game Master

引用:
作者: 秋山澪 查看文章
退化再進化LOOP

要強只得呢個手段
我沒玩過以前的作品啊~ 所以唔知前作的進化退化係點搞~
今輯係要用lv15或以上的獸來跟想要變強的獸合體(俾佢食)
因為level的上限太低, 好易升爆level, 所以要透過合體先可以提高level上限

以前作品都係要靠狂打周圍遇到的獸??
我昨天用左幾個鐘狂打, 但根本唔係強得好多
唔通要狂打幾日, 由朝打到晚?? 咁樣唔太合理喎~
(所以我覺得係自己唔太識玩, or 做錯左某d野, 搞到而家咁弱, 但又唔知問題所在)

一開始玩得幾順, 行街遇到獸都會打, 仲call左3隻比較強的獸出黎組隊
但玩到後期真係唔掂, 成team人的lv上限都係3x左右, 但敵人起碼lv70...

此篇文章於 03-07-11 01:00 AM 被 wyvern 編輯。
wyvern 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-11, 04:03 AM   #14
奇蹟少年J
高登駐GAF特派社員

引用:
我沒玩過以前的作品啊~ 所以唔知前作的進化退化係點搞~
今輯係要用lv15或以上的獸來跟想要變強的獸合體(俾佢食)
因為level的上限太低, 好易升爆level, 所以要透過合體先可以提高level上限

以前作品都係要靠狂打周圍遇到的獸??
我昨天用左幾個鐘狂打, 但根本唔係強得好多
唔通要狂打幾日, 由朝打到晚?? 咁樣唔太合理喎~
(所以我覺得係自己唔太識玩, or 做錯左某d野, 搞到而家咁弱, 但又唔知問題所在)

一開始玩得幾順, 行街遇到獸都會打, 仲call左3隻比較強的獸出黎組隊
但玩到後期真係唔掂, 成team人的lv上限都係3x左右, 但敵人起碼lv70...
level up > reach level limit > combine > loop

how long is the game?

舊 03-07-11, 03:27 PM   #15
wyvern
Game Master

引用:
作者: 奇蹟少年J 查看文章
level up > reach level limit > combine > loop

how long is the game?
oh~
你都有玩今次隻game??
每次合體最多可以一次過用4隻, 咁每次都係用晒4隻來合??
如果我隻主獸一夠lv15就同其他獸合體, 咁同reach level limit > combine有冇咩分別??
全體9隻都要咁做?? 定只係某幾隻??
除左主角個6隻之外, 其餘仲可以放左3隻, 咁應該用咩獸好?? (定係由得那3個位留空唔帶獸??)

舊 03-07-11, 03:46 PM   #16
奇蹟少年J
高登駐GAF特派社員

引用:
oh~
你都有玩今次隻game??
每次合體最多可以一次過用4隻, 咁每次都係用晒4隻來合??
如果我隻主獸一夠lv15就同其他獸合體, 咁同reach level limit > combine有冇咩分別??
全體9隻都要咁做?? 定只係某幾隻??
除左主角個6隻之外, 其餘仲可以放左3隻, 咁應該用咩獸好?? (定係由得那3個位留空唔帶獸??)
i played the last nds digimon game (the lost evoultion), still finding this one.

keep combining helps you level up easier and have high status.

reach level limit > combine will gives you more status points by one time.

but you can still reach to the max by combining more.

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
邊到有mini digimon買? 奇蹟少年J 收藏品討論版 9 11-25-08 01:36 PM
[NDS] Digimon Story DS Sunburst / Moonlight [日版已售] neo2046 手提遊戲機討論版 69 03-29-07 06:03 PM
[NDS]Digimon Story [已售] jojo007 手提遊戲機討論版 74 06-21-06 11:02 PM

現在的時間是 09:51 PM

手機版 | APP版