Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 03-27-09, 01:16 PM   #676
KammyKammy
Ultimate Gamer
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
引用:
作者: ahleung 查看文章
呢個機會較大. 果D補習社理鬼得你咩品行, 最緊要出名, 吸引到學生. 問題係佢又吸唔吸引到學生去讀呢?

入娛樂圈就應該唔會喇. 佢個港女image去做明星咪俾人鬧得仲勁.
佢果行根本就係賣名氣既~如果出名既好賺到癲, 勁過做三師

所以三萬點都係賺架啦~

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-09, 01:18 PM   #677
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
作者: irismong 查看文章
話說今日風so快活人都有講.
仲要有人誤以為maid cafe係同色情有關

另外, 那個小月maid說話都有問題啦...
大家完全沒留意到嗎?
那種語帶鄙視地說: "一睇佢就知係電車男啦" "佢真係好電車" = =
其實大家使唔使投下票, 覺得Peter算唔算電車?

定係雖然個心係咁諗, 都唔好講出黎呢

美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

舊 03-27-09, 02:32 PM   #678
阿Wing
Game Master

註冊日期: Feb 2004
佢敢面對電視, 我覺得好勇敢wo...!!!
阿Wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-09, 02:34 PM   #679
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: KammyKammy 查看文章
其實大家使唔使投下票, 覺得Peter算唔算電車?

定係雖然個心係咁諗, 都唔好講出黎呢
我唔覺得佢宅, 我覺得佢痴立立...

我o係第一回果時都講左 XD

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-09, 02:58 PM   #680
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
作者: irismong 查看文章
我唔覺得佢宅, 我覺得佢痴立立...

我o係第一回果時都講左 XD
咩為之痴立立

3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

舊 03-27-09, 06:22 PM   #681
虛空使者
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
香港真的病了...... 人地上一上電視接受訪問,班網民都可以搞到人地無左份工

網民...呢個名詞真係恐佈
政府係唔係應該設立一個機構去監督網民呢?

3 萬 蚊 港 女 黎 潔 瑩 私 生 活 愈 揭 愈 多 , 搞 到 佢 連 份 工 都 冇 埋 , 記 者 上 去 佢 執 教 嘅 補 習 社 , 負 責 人 張 小 姐 即 同 黎 潔 瑩 劃 清 界 線 , 話 佢 已 經 唔 喺 度 做 。
三 萬 蚊 港 女 冇 得 撈
曾 揚 言 從 未 有 月 入 三 萬 男 士 追 求 的 「 港 女 」 黎 潔 瑩 , 因 喺 《 星 期 日 檔 案 》 踩 盡 港 男 「 一 炮 而 紅 」 , 不 過 亦 因 為 言 論 過 於 刻 薄 而 遭 網 民 群 起 喪 插 , 叫 佢 「 收 皮 」 之 聲 不 絕 , 更 遭 網 民 大 起 底 。 靠 幫 中 小 學 生 補 習 中 文 嘅 「 黎 三 萬 」 被 踢 爆 於 灣 仔 蚊 型 補 習 社 任 職 補 習 導 師 , 但 被 雜 誌 影 到 佢 同 男 友 當 街 煙 韌 磨 爆 後 , 「 黎 三 萬 」 從 此 人 間 蒸 發 。
記 者 走 訪 過 其 位 於 灣 仔 嘅 「 鼎 峰 補 習 社 」 , 負 責 人 張 小 姐 稱 黎 潔 瑩 在 節 目 出 街 後 已 經 冇 再 執 教 , 但 未 透 露 原 因 , 而 黎 三 萬 在 補 習 社 網 頁 內 的 玉 照 亦 被 極 速 刪 走 。 「 黎 三 萬 」 被 人 喪 插 後 , 依 家 連 月 入 三 萬 嘅 補 習 老 師 份 工 都 冇 得 撈 , 認 真 慘 情 。

黎 潔 瑩 上 完 電 視 , 即 有 網 友 踢 爆 她 07 年 畢 業 於 港 大 中 文 系 , 其 港 女 式 嘟 嘴 相 又 被 公 開 , 之 後 仲 有 雜 誌 影 到 佢 同 男 友 當 街 親 熱 , 令 她 成 為 網 上 紅 人 。
虛空使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-09, 06:39 PM   #682
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: 虛空使者 查看文章
香港真的病了...... 人地上一上電視接受訪問,班網民都可以搞到人地無左份工

網民...呢個名詞真係恐佈
政府係唔係應該設立一個機構去監督網民呢?

3 萬 蚊 港 女 黎 潔 瑩 私 生 活 愈 揭 愈 多 , 搞 到 佢 連 份 工 都 冇 埋 , 記 者 上 去 佢 執 教 嘅 補 習 社 , 負 責 人 張 小 姐 即 同 黎 潔 瑩 劃 清 界 線 , 話 佢 已 經 唔 喺 度 做 。
三 萬 蚊 港 女 冇 得 撈
曾 揚 言 從 未 有 月 入 三 萬 男 士 追 求 的 「 港 女 」 黎 潔 瑩 , 因 喺 《 星 期 日 檔 案 》 踩 盡 港 男 「 一 炮 而 紅 」 , 不 過 亦 因 為 言 論 過 於 刻 薄 而 遭 網 民 群 起 喪 插 , 叫 佢 「 收 皮 」 之 聲 不 絕 , 更 遭 網 民 大 起 底 。 靠 幫 中 小 學 生 補 習 中 文 嘅 「 黎 三 萬 」 被 踢 爆 於 灣 仔 蚊 型 補 習 社 任 職 補 習 導 師 , 但 被 雜 誌 影 到 佢 同 男 友 當 街 煙 韌 磨 爆 後 , 「 黎 三 萬 」 從 此 人 間 蒸 發 。
記 者 走 訪 過 其 位 於 灣 仔 嘅 「 鼎 峰 補 習 社 」 , 負 責 人 張 小 姐 稱 黎 潔 瑩 在 節 目 出 街 後 已 經 冇 再 執 教 , 但 未 透 露 原 因 , 而 黎 三 萬 在 補 習 社 網 頁 內 的 玉 照 亦 被 極 速 刪 走 。 「 黎 三 萬 」 被 人 喪 插 後 , 依 家 連 月 入 三 萬 嘅 補 習 老 師 份 工 都 冇 得 撈 , 認 真 慘 情 。

黎 潔 瑩 上 完 電 視 , 即 有 網 友 踢 爆 她 07 年 畢 業 於 港 大 中 文 系 , 其 港 女 式 嘟 嘴 相 又 被 公 開 , 之 後 仲 有 雜 誌 影 到 佢 同 男 友 當 街 親 熱 , 令 她 成 為 網 上 紅 人 。

是管不到,亦沒有能力管
以前管bb.............現在個組織去了那裡

舊 03-27-09, 07:58 PM   #683
虛空使者
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: darkvolver 查看文章
是管不到,亦沒有能力管
以前管bb.............現在個組織去了那裡
宜家既事就話係小事姐...

但假以時日,因為有網民言論而導致現實有人命既傷亡,(南韓已經有幾單)
大家都知啦,有部分網民在網上世界咩都講得出,做得出嘛
政府又要點樣做呢

此篇文章於 03-27-09 08:04 PM 被 虛空使者 編輯。
虛空使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-09, 08:19 PM   #684
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
作者: 虛空使者 查看文章
宜家既事就話係小事姐...

但假以時日,因為有網民言論而導致現實有人命既傷亡,(南韓已經有幾單)
大家都知啦,有部分網民在網上世界咩都講得出,做得出嘛
政府又要點樣做呢
可以點管?
香港最可貴係仲有言論自由
呢d議題掂親都唔掂

3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

舊 03-27-09, 08:28 PM   #685
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
下 唔係化 接受訪問姐...唔洗起哂人地底丫話

舊 03-27-09, 08:41 PM   #686
數碼石頭
眠い狼

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDartificialRock
過左火......
個位女性講既野係有問題~
但起人底私生活曝光重搞到人地工都冇埋~
咁又何必呢......

だからそんな簡単に修正とか言わないで!!
700年前のティリアソフトのスタッフに謝って!!
數碼石頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-09, 08:48 PM   #687
管家婆
Game Master
wow

引用:
作者: 數碼石頭 查看文章
過左火......
個位女性講既野係有問題~
但起人底私生活曝光重搞到人地工都冇埋~
咁又何必呢......
真奇怪 其實上電視講下野姐 實有O岩聽或唔O岩聽
上網傾下個話題咪算囉
衰少少味話下人地個樣囉

而家網民係咪都要起人底先至開心
口口聲聲話人地乜錯乜錯
自己起哂人底無錯咩?

舊 03-27-09, 09:10 PM   #688
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
可以點管?
香港最可貴係仲有言論自由
呢d議題掂親都唔掂
言論自由對香港來講是一個拿取利益的工具,而且是大哂
你有沒有見過當有人用言論自由作要脅時...........政府都是bye bye

舊 03-27-09, 09:34 PM   #689
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
作者: darkvolver 查看文章
言論自由對香港來講是一個拿取利益的工具,而且是大哂
你有沒有見過當有人用言論自由作要脅時...........政府都是bye bye
唔明, 咩叫拿取利益的工具?

一件事還一件事, 亂起底的確係無品的行為,
但言論自由一定要維護

言論自由係與生俱來的基本人權, 人人都應該擁用,
無左? 咪要過d好似返左大陸咁囉

政府都不知幾用呢d藉口來箝制網路的言論自由

3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

舊 03-27-09, 09:51 PM   #690
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
其實佢個底係唔係好黑..?
點解起左之後連佢老闆都要炒佢既
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-09, 09:57 PM   #691
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: dragonwing84 查看文章
剩係d記者都夠煩啦, 成日打電話去 or 親身去問長問短. 補習社老細會怕麻煩, 員工會怕麻煩, 連d家長都可能會怕麻煩而唔幫襯你.

另外黎小姐而家個形象咁負面, 難保有d家長會唔like佢本人, 又係會影響生意.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-09, 09:57 PM   #692
管家婆
Game Master
wow

引用:
作者: dragonwing84 查看文章
係公司立場 咁多記者追查佢私生活 而公司又唔想有人煩到佢公司D職員同學生
就炒架啦...........

舊 03-27-09, 11:27 PM   #693
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
呢個教訓,唔好有去到咁盡,緣份必早盡
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-09, 11:45 PM   #694
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
咩為之痴立立
係一種感覺!
總之就係痴立立咁 - -

========================

究竟係比人炒, 定佢自己唔撈先?

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

舊 03-28-09, 05:29 PM   #695
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
有冇人可以講下佢係節目講左d 咩?
點解叫咩3萬既?

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-09, 06:22 PM   #696
GGGG
Game Master
我是玻璃心

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: singsingjai 查看文章
有冇人可以講下佢係節目講左d 咩?
點解叫咩3萬既?
有心追post既應該知佢講左乜同點解咁叫。
我到而家都未搵到人工高過我既男朋友
因為佢(之前)有3萬蚊人工
GGGG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-09, 10:15 PM   #697
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: POKA 查看文章
呢個教訓,唔好有去到咁盡,緣份必早盡
依個故事教訓我地, 如果有出位言論, 先將自己網上d相del哂, 確認自己冇痛腳比人捉到先

舊 03-28-09, 10:20 PM   #698
kyu
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: ELT 查看文章
依個故事教訓我地, 如果有出位言論, 先將自己網上d相del哂, 確認自己冇痛腳比人捉到先
沒錯,而且不要用全名……
請用英文名

舊 03-28-09, 10:33 PM   #699
七十二夜
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
網絡暴民果然厲害
雖然佢而加好惨, 不過又覺得佢抵死
七十二夜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-09, 06:14 PM   #700
irismong
Goo ◕ ω ◕

丫 = =
點解一D可以大大聲咁講話宅唔好既人...
可以一邊行灣仔188架呢?

論壇跳轉

現在的時間是 06:17 PM

手機版 | APP版