Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 03-25-09, 11:43 PM   #651
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
引用:
作者: lauchai 查看文章
黃毅力

表裡不一的一個人

出得泥從商搵錢既有邊個唔係咁丫
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 11:46 PM   #652
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
今日先識分咩叫毒男同電車男
電車男岩key岩咀形都可以好好傾
毒男就完全自我中心,乜都溝通唔到
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-09, 12:49 AM   #653
KammyKammy
Ultimate Gamer
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
引用:
作者: POKA 查看文章
你今日見識到真正毒男?

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-09, 12:50 AM   #654
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: Ringo 查看文章
你夠鐘去女僕cafe 享受下啦
仲打 BH5 ? 唔落吧咩 ??
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-09, 12:12 PM   #655
PTX-003C
God of Gamer
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: POKA 查看文章
老細, 你係咪搞錯左?
基本上係宅(不管是什麼宅), 又單身就係毒男
毒男本來就係攞獨男ge同音字

電車男就更什, 只不過係一個人ge別名
如果跟返正解, 佢重可以算係個英雄

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-09, 07:29 PM   #656
鐵拳浪子
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDironfist0507
XBox Live GamertagIron fist57
引用:
作者: PTX-003C 查看文章
老細, 你係咪搞錯左?
基本上係宅(不管是什麼宅), 又單身就係毒男
毒男本來就係攞獨男ge同音字

電車男就更什, 只不過係一個人ge別名
如果跟返正解, 佢重可以算係個英雄
其實跟番初初既定義,只係d單身男自嘲自己叫獨(毒)男。

而電車男只係網名,otaku先係形容個類人既名詞,而且分好多類。

不過係香港扭曲標籤之下,一切從簡;所有acg迷、無女朋友、
單身、無錢、唔靚仔、唔識打扮、內向、自閉;一切關於男性負面形容詞,
你有其中一樣就係毒男或者電車男。

所以解毒呢個詞語係香港先有。
鐵拳浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-09, 08:28 PM   #657
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
今期忽周話三萬港女已經無教補習社啦!!

大家睇下佢幾時入行啦

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-09, 08:37 PM   #658
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

老實講, 三萬第一次入鏡時, 一個印象, 我覺得 ok, 睇得過.
不過之後去到城大訪問, 我係完全認唔到係佢 lor
之後再去到 bar, 先知原來係超濃妝....

三次入鏡三個樣
舊 03-26-09, 08:49 PM   #659
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 鐵拳浪子 查看文章
單身、無錢、唔靚仔、唔識打扮、內向、自閉;一切關於男性負面形容詞,
你是但一樣中, 都係電車男

舊 03-26-09, 08:59 PM   #660
阿Wing
Game Master

註冊日期: Feb 2004
而家講到好似中一樣都係死罪
阿Wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-09, 12:45 AM   #661
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: KammyKammy 查看文章

大家睇下佢幾時入行啦
算唔算TVB害ge?

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-09, 12:58 AM   #662
kyu
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
引用:

大家睇下佢幾時入行啦
那裡還說Peter都沒去Maid Cafe了……
原因是太多負面新聞吧?
傳媒真的害人不淺……

不過,自從星期日檔案抹黑ACG迷後……
就連Maid Cafe都被抹黑了。

舊 03-27-09, 01:42 AM   #663
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: kyu 查看文章
那裡還說Peter都沒去Maid Cafe了……
原因是太多負面新聞吧?
傳媒真的害人不淺……

不過,自從星期日檔案抹黑ACG迷後……
就連Maid Cafe都被抹黑了。
聞說連某前cafe的侍應都公開撰文"多謝"那位小月姐姐.....

舊 03-27-09, 01:45 AM   #664
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
聞說連某前cafe的侍應都公開撰文"多謝"那位小月姐姐.....
話說今日風so快活人都有講.
仲要有人誤以為maid cafe係同色情有關

另外, 那個小月maid說話都有問題啦...
大家完全沒留意到嗎?
那種語帶鄙視地說: "一睇佢就知係電車男啦" "佢真係好電車" = =

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-09, 01:48 AM   #665
kyu
我要搞掂丁力個衰人

引用:
不是吧,這集星期日檔案真的禍害很大了。
Peter、ACG圈、Maid Cafe和30k女都被節目害的。

舊 03-27-09, 02:45 AM   #666
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
有冇得睇._.?

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-09, 02:49 AM   #667
kyu
我要搞掂丁力個衰人

引用:
作者: irismong 查看文章
話說今日風so快活人都有講.
仲要有人誤以為maid cafe係同色情有關
那個梁思浩真的是……
不過,很多人看過該集星期日檔案都誤以為MAID CAFE真的是色情場所。
(特別是保守人士)

引用:
作者: irismong 查看文章
另外, 那個小月maid說話都有問題啦...
大家完全沒留意到嗎?
那種語帶鄙視地說: "一睇佢就知係電車男啦" "佢真係好電車" = =
那段終於留意,真的有問題呢~(能怪TVB?還是怪她口出狂言?)
小月說話那段內容片段是拍攝一位之後被訪的ACG喜好者看同人本的……(這幕可能又是引起329《御宅族宣言》的其中一導火線)
這段

此篇文章於 03-27-09 05:00 AM 被 kyu 編輯。 原因: 增加圖片
kyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-09, 08:33 AM   #668
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
不是吧,這集星期日檔案真的禍害很大了。
Peter、ACG圈、Maid Cafe和30k女都被節目害的。
30k 點睇都係勝利者
舊 03-27-09, 09:02 AM   #669
yefai
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDyefai
引用:
作者: 鐵拳浪子 查看文章
其實跟番初初既定義,只係d單身男自嘲自己叫獨(毒)男。

而電車男只係網名,otaku先係形容個類人既名詞,而且分好多類。

所以解毒呢個詞語係香港先有。
咁我都要解下毒先得喇

引用:

大家睇下佢幾時入行啦
無做補習社!?
佢依家收入係零呀, 大家有機會追佢喇

yefai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-09, 09:22 AM   #670
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: yefai 查看文章
無做補習社!?
佢依家收入係零呀, 大家有機會追佢喇

係唔係想自立門戶ar佢/

佢個妝真係化得好mk

舊 03-27-09, 09:41 AM   #671
kyu
我要搞掂丁力個衰人

引用:
作者: Seppie 查看文章

係唔係想自立門戶ar佢/

佢個妝真係化得好mk
某論壇說她會加入某大著名補習學校……
(第時,可能在某些補習廣告看到她了 )

借傳媒上位,又真的夠絕

舊 03-27-09, 09:45 AM   #672
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:

借傳媒上位,又真的夠絕
黎三萬唔知有冇得加人工呢

舊 03-27-09, 09:53 AM   #673
Villasaki
現正播放: 賴床

註冊日期: Dec 2003
XBox Live GamertagDie Zauberflote
引用:

借傳媒上位,又真的夠絕
換句說話, 佢條curve拉高左, 要搵一個$30K+N既男人做男友, 又多一班男人被睇唔起啦.

阿沙奇發燒球會 2010 FC de TORO Eleven 魚腩十一:
:今晚要打好D.

賴床 - Kay
想於被窩植根 如可將我家變賣化作這份氣溫
不消半秒資產盡賣 來購取這無價品
Villasaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-09, 09:57 AM   #674
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
呢個機會較大. 果D補習社理鬼得你咩品行, 最緊要出名, 吸引到學生. 問題係佢又吸唔吸引到學生去讀呢?

入娛樂圈就應該唔會喇. 佢個港女image去做明星咪俾人鬧得仲勁.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-09, 11:51 AM   #675
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:

借傳媒上位,又真的夠絕
佢唔係教小學ga咩?

論壇跳轉

現在的時間是 01:37 AM

手機版 | APP版