Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 03-23-09, 05:57 PM   #401
sgouki
God of Gamer
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 機動盜賊首領-電 查看文章
哩個唔知,對補習哩行無乜概念.

不過感想係,有時講野唔好去得太串.
(我都未搵到一個人工多過既男朋友)

其實要求男人比自己強,優秀,算唔算係一種大男人心態??
原來大男人心態唔只係男士既責任,女仕都有責任.
果陣REPEAT F5, 有個中文Miss 都係 21歲, 個格好過三皮"潮州話屎" 好多.......

我相信人工過三皮o既都絕對吾會揀佢羅.......

舊 03-23-09, 06:12 PM   #402
xxxxxx
Game Master

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: sgouki 查看文章
果陣REPEAT F5, 有個中文Miss 都係 21歲, 個格好過三皮"潮州話屎" 好多.......

我相信人工過三皮o既都絕對吾會揀佢羅.......
我又唔係咁睇wo

有個咁既女朋友又唔錯wo

好過個d 乜都唔識

淨係識洗錢
咩都男仔話晒事
又唔識做個類女仔wo
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 06:17 PM   #403
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
覺得個POST己經變左係高收入人士鄙視低收入人士唔上進
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 06:18 PM   #404
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
樓上又唔洗睇到酒吧係洪水猛獸, 鬼佬文化黎姐, 佢地去 pub 就好似我地去機鋪.
地方大, 娛樂少, 又唔係真係悶既, 不過一定唔係香港果種多采多姿. 一星期七日最重要梗係星期五啦.

又唔係個個去親 clubbing 都諗今晚上人屋企/帶人返屋企訓.
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 06:30 PM   #405
kyu
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
樓上又唔洗睇到酒吧係洪水猛獸, 鬼佬文化黎姐, 佢地去 pub 就好似我地去機鋪.
地方大, 娛樂少, 又唔係真係悶既, 不過一定唔係香港果種多采多姿. 一星期七日最重要梗係星期五啦.

又唔係個個去親 clubbing 都諗今晚上人屋企/帶人返屋企訓.
基本上一些保守人士認為一去酒吧、機竇,甚至MAID CAFE那類的娛樂場所。
都是認為這堆都是洪水猛獸了……

他們認為最好不要在外面消費,應該要回家好了。

舊 03-23-09, 06:30 PM   #406
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
引用:
作者: kyu 查看文章
基本上一些保守人士認為一去酒吧、機竇,甚至MAID CAFE那類的娛樂場所。
都是認為這是堆是洪水猛獸了……

留番係屋企未變左宅..?
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 06:32 PM   #407
kyu
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: dragonwing84 查看文章
所以,某部分宅都是因為一些保守家長製造出來

舊 03-23-09, 06:32 PM   #408
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
果d叫隱青吧 - -

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 07:19 PM   #409
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: Seppie 查看文章
咪又係果味野~~
又係d賤男人覓食既地方? 有分別咩

打盤機識個陌生人都係最多打下機吹水算數啦
去果d pub ar 吧ar 根本好些男人存心隊lum條女之後
去果度識人? 危險到極啦
樓上bar好坐d.
好耐之前去過一次.
無咁嘈, clozy d
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
係呀, acc 專業呀, big 4 唔理你咩 major , 係 u grad 總之英文好都請. 反正入左去咪又係 train 過等你考返張 cert. ~ 之嘛~

專業到通街都係, 人人都讀到, 人多到移民局都唔要.

高層次 d 既可能我唔知啦, 不過門檻無 science 咁高, 咁囉

專業到幾年前 HKCPA 自己拍左幾條白痴片講自己幾專業, 我又未見過有 nursing 或 vet 或 engineer 既會要拍片.

護士拍 AV又係另一個專業啦下
又唔駛咁大反應既, 哈.

一行係唔係專業, 唔係就咁你話係就係, 唔係就唔係.

有cert, 有牌, 有制度下決定究竟係與唔係既

究竟會計係唔係你講到咁一文不值呢?

又係唔係真係人人讀到? 考完d cert 唔駛實習?

我就真係唔知. 我自己o係英國讀biochem, 番到黎香港讀文學院.

o係英國時真係無留意acc係唔係真係咁無人要.

只係知道佢地對law, 對med要求特別高

點解? 因為都係三師嘛

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

舊 03-23-09, 07:22 PM   #410
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: irismong 查看文章
樓上bar好坐d.
好耐之前去過一次.
無咁嘈, clozy d
有好多酒吧都係好靜, 我自己都鐘意同兩三朋友去d靜既酒吧坐下, 飲下cocktail

舊 03-23-09, 07:24 PM   #411
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
有好多酒吧都係好靜, 我自己都鐘意同兩三朋友去d靜既酒吧坐下, 飲下cocktail
如果只講LKF果堆就真係好少
反而去到西環果邊就有D靜D既BAR
果時讀緊UG時都有去過
傾計幾好

舊 03-23-09, 07:28 PM   #412
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
如果只講LKF果堆就真係好少
反而去到西環果邊就有D靜D既BAR
果時讀緊UG時都有去過
傾計幾好
肯搵既有唔少, TST一堆樓上吧, 旺角既話朗豪坊頂樓果間都好靜.

舊 03-23-09, 07:30 PM   #413
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
肯搵既有唔少, TST一堆樓上吧, 旺角既話朗豪坊頂樓果間都好靜.
對o係香港去舖頭飲酒興趣不大
頂多都係幾個friend坐碼頭咁傾下計 -3-
所以其實唔多識, 多數都係d friend帶 XD

舊 03-23-09, 07:37 PM   #414
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
對o係香港去舖頭飲酒興趣不大
頂多都係幾個friend坐碼頭咁傾下計 -3-
所以其實唔多識, 多數都係d friend帶 XD
坐碼頭都唔錯

不過當你愛上cocktail既話落pub試唔同既cocktail都幾好架

舊 03-23-09, 07:47 PM   #415
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
覺得個POST己經變左係高收入人士鄙視低收入人士唔上進
好似變到追求簡單生活好唔應該咁

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 07:49 PM   #416
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
坐碼頭都唔錯

不過當你愛上cocktail既話落pub試唔同既cocktail都幾好架
上次o係LKF叫左個好難飲既cocktail
之後就無哂信心 XDDDD

OT哂喇 =3="

舊 03-23-09, 08:08 PM   #417
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: xxxxxx 查看文章
我又唔係咁睇wo

有個咁既女朋友又唔錯wo

好過個d 乜都唔識

淨係識洗錢
咩都男仔話晒事
又唔識做個類女仔wo
吾係話學歷高, 人工高o既女吾好, 但呢條囡, 睇佢訪問都估到佢個格6-7成啦, 若果你兩樣都底過佢而你又做到佢條仔, 公恭晒., 真正叻o既女仔會醒得咁表面o既咩.

舊 03-23-09, 08:18 PM   #418
KammyKammy
Ultimate Gamer
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
引用:
又唔駛咁大反應既, 哈.

一行係唔係專業, 唔係就咁你話係就係, 唔係就唔係.

有cert, 有牌, 有制度下決定究竟係與唔係既

究竟會計係唔係你講到咁一文不值呢?

又係唔係真係人人讀到? 考完d cert 唔駛實習?

我就真係唔知. 我自己o係英國讀biochem, 番到黎香港讀文學院.

o係英國時真係無留意acc係唔係真係咁無人要.

只係知道佢地對law, 對med要求特別高

點解? 因為都係三師嘛
[無知一問] 三師係醫師, 律師同咩師? 係會計定工程??

會計師個感覺無同其他幾個師咁專業
都係將d數搬來搬去~~
(我呀哥都係會計師)

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 08:24 PM   #419
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: kyu 查看文章
都是認為這堆都是洪水猛獸了……

回家上網又"違規上網", 留起屋企又自動歸類成"隱青"

出去玩又唔多正經

香港絕望了
舊 03-23-09, 08:25 PM   #420
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: KammyKammy 查看文章
[無知一問] 三師係醫師, 律師同咩師? 係會計定工程??

會計師個感覺無同其他幾個師咁專業
都係將d數搬來搬去~~
(我呀哥都係會計師)
我阿媽話係會計師
搞到我都真係唔多知~ 哈哈~

我D朋友係會計師而已 -3-"

我自己無咁專業 XDDD

------------

找到有關三師的資料, 不過, 不是直接有關係(汗):

引用:
一代人流行這麼一句話:「香港發三師」。所謂「三師」,此乃騎師、律師和醫師(老一輩人呼醫生為醫師),亦有稱會計師為「三師」之一,取代醫師。
http://paper.wenweipo.com/2008/03/01/CF0803010001.htm
引用:
記得小時候,有人說香港「發三師」:醫師、會計師、律師。
http://www.cmab.gov.hk/tc/speech/speech_1466.htm
另, 睇埋yahoo knowledge
就更加會發現...
髮型師都係三師之一, 哈哈

此篇文章於 03-23-09 08:49 PM 被 irismong 編輯。
舊 03-23-09, 08:59 PM   #421
KammyKammy
Ultimate Gamer
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
引用:
我阿媽話係會計師
搞到我都真係唔多知~ 哈哈~

我D朋友係會計師而已 -3-"

我自己無咁專業 XDDD

------------

找到有關三師的資料, 不過, 不是直接有關係(汗):

另, 睇埋yahoo knowledge
就更加會發現...
髮型師都係三師之一, 哈哈
騎師同髮型師…
我仲以為有建築師呀精算師果d咁添~~

通常醫師律師都無咩異議, 淨番果個係咪可以隨意更改?

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

此篇文章於 03-23-09 09:29 PM 被 KammyKammy 編輯。
KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 09:47 PM   #422
路飛...
Senior Gamer
爛GAG神

註冊日期: Feb 2005
放工回來又見咁多 post

舊 03-23-09, 10:57 PM   #423
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: xxxxxx 查看文章
你覺得串嗎

我又唔覺wo...

這其實梁小姐只係俾人行快左幾步

好似我咁
我而家未畢業都月入過萬啦
只係俾人行快少少 (執番身彩, 好在海嘯前上到岸...今年既畢業生真係大檸樂...

快人一步理想達到可以話係我既座右銘

而家普遍大學生自己連佢地自己本科相關既job market / career path 唔知頭唔知路
所以好多時畢業後有咩打算都唔清楚
個人覺得呢樣可以話係所謂既"無上進心"
中哂point喇!!

係既, 快過其他同年紀既人搵多d成就高d, 真係講咩都易d俾人話寸架喇
補習miss真係好無辜
人係有jealousy 架ma

舊 03-23-09, 11:06 PM   #424
路飛...
Senior Gamer
爛GAG神

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: Seppie 查看文章
中哂point喇!!

係既, 快過其他同年紀既人搵多d成就高d, 真係講咩都易d俾人話寸架喇
補習miss真係好無辜
人係有jealousy 架ma
大智惹愚先至係大智慧

舊 03-23-09, 11:31 PM   #425
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

講真.... 我又唔覺佢好串 WOR, 少少姐.
幾好樣丫, 佢 FD 難頂 D.

補習呢 D 野, 好有成就感好威咩 ? 英皇 F Shum 以前都係做湊仔託管你地知唔知.

不過搵到錢係事實, 佢有本事 lor

但如果返返香港, 同樣3W, 返 OFFICE (唔理係咪本行) 同 補習, 我一定返 OFFICE

得, 我認, 我未同人補過習

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:06 AM

手機版 | APP版