Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 11-15-08, 02:27 PM   #176
PTX-003C
God of Gamer
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: 古惑的狼 查看文章
問啦~ メードメードメードビールビールビール~
wait.......maid is fine, but why bear\

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-08, 07:21 PM   #177
woodlcw
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: c_fu 查看文章
今次無緣和大家碰面了
突然被公司流放到內地幾星期

下次有緣再會

謝Middle大和藍板主的安排
希望大家當日玩得開心d啦~
引用:
作者: Middle 查看文章
唔......
咁惟有下次喇,約定喇
[確認]我都去唔到....[/確認]

大家玩得開心D
woodlcw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-08, 08:12 PM   #178
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
我係度覆番版主啦.今次我都會參加的.
所以即管CONFIRM埋我啦…即使係後備…
因為平時都唔會出去呢D地方食野.所以都想試下

人數太多既話…我覺得係有分兩張台既可能。。
好處係每台既會員可以有更良好既文流..因為人數太多但只講一個TOPIC..始終比較難十幾個人一齊傾..相反人數減半既話每人都可以多點時間.機會傾野..

唔好處係..同另一台既會員認識/熟絡既時間會較少….同埋兩張台既人數又未必相若…比如說某公仔會員那張台可能就有過10個人

始終要HOST一個MEETING唔易,尤其人數有番咁上下…
呢次睇兩位版主大了
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-08, 09:18 PM   #179
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: PTX-003C 查看文章
wait.......maid is fine, but why bear\
it's not "bear", it's "beer"...............
if you don't understand what is "ビール"...................
咁你就注定比人灌醉...........

公式

超絕可愛+賣萌+天然呆+冒失娘+短髮=本田翼
紅字為重點

本王決定中日開戰之時會去做漢奸
犬夜叉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-08, 11:29 PM   #180
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
盲鬼,幫我地問一d 訂位資料得喇,
我地下次再搞版聚,先再睇下去唔去果度,
今次我地會去藍莓book 左o既cafe

引用:
作者: woodlcw 查看文章
[確認]我都去唔到....[/確認]

大家玩得開心D
好喇

引用:
作者: Deviantnip 查看文章
我係度覆番版主啦.今次我都會參加的.
所以即管CONFIRM埋我啦…即使係後備…
因為平時都唔會出去呢D地方食野.所以都想試下

.....
咁我放你入list

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-08, 11:33 PM   #181
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
唔記得講,
打保齡因人數不足,所以取消 

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-08, 12:38 AM   #182
PTX-003C
天下第一盲鬼

XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: 犬夜叉 查看文章
it's not "bear", it's "beer"...............
if you don't understand what is "ビール"...................
咁你就注定比人灌醉...........
sorry, my typo
本鬼唔惦酒的
你也最好唔好比本鬼惦酒, 如果唔係一切後果自負

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
舊 11-16-08, 01:50 AM   #183
Kami
Insane Gamer
長期CD-Rom

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 亞飛 查看文章
當然
不過你一次見曬我兩個老婆
有咩目的先
對邊個有目的先
因為我果日都好大機會會攜眷出席

Kami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-08, 02:56 AM   #184
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
我去左maid cafe 今日 視察過 不過聽日先講感想
好眼訓 我仲上左去先達果d樓上cafe同貓館

不過今日先訂位真係好緊 所以我尋日已經聯絡左一間cafe
實則我自己都未去過 但尋晚問左一堆問題覺得可以一試

詳情聽日先再講zzzzzzzzzzzzzzzzz

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-08, 03:17 AM   #185
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: 天童沙雪 查看文章
我去左maid cafe 今日 視察過 不過聽日先講感想
好眼訓 我仲上左去先達果d樓上cafe同貓館

不過今日先訂位真係好緊 所以我尋日已經聯絡左一間cafe
實則我自己都未去過 但尋晚問左一堆問題覺得可以一試

詳情聽日先再講zzzzzzzzzzzzzzzzz
即係負面感想啦~

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-08, 11:54 AM   #186
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
藍妹~ 頭post係下星期六的餐單對乎? 咁我地可以諗定食乜唔駛煩?
(駛唔駛而家落定order
綾小路雷太 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-08, 07:52 PM   #187
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

咁又唔駛落定order的

因為都實有人早到遲到 到左又未必係即刻食 不過你地可以揀定先law
講唔定人人都揀定我就可以話佢聽咁..............?
不過有d擔心果度的環境 因為時間關係我未去到果度睇就已經要book
否則就真的趕唔切

但為左唔駛臨急抱佛腳 我尋日返屋企之前順便過左油麻地旺角太子

maiderland
享油麻地 果個門口都幾難搵 上到去之後佢果然係剛開張
完全冇裝修 同埋冇乜裝飾 我感覺好似細個去烏溪沙果d渡假屋 似乎坐得唔太舒服
而且果度係長方形.........佢話如果想動畫欣賞會係用projector.......
不過我覺得去果度就一定服務態度良好law 我一入黎佢就用日文講「主人,歡迎回來」
同埋佢一直叫我主人 服裝方面都唔馬虎 仲有少量同人野同lolita衫寄賣
好多漫畫同埋一d本地漫畫家的手稿同親筆簽名
即係小克果d呢 如果我地要求的話可以玩遊戲 例如猜皇帝 非洲話事啤之類咁
包場3粒鐘 野食少過20人的話(buffet形式) 會係5-6款 多過20人就6-7款
野飲就任飲的 個人意見︰非動漫迷/真係想睇下女僕cafe唔好去

貓cafe
太子聯合廣場斜對面果間 超過3隻貓貓 但又真係除左貓貓冇野玩
有d貓貓產品賣咁 適合傾偈同埋愛貓之人 真係夠靜 裝修都係簡約為主
又係包場3個鐘 buffet形式咁 但野食就感覺會有保障d 由於係20位起就 包場費500蚊
唔夠20人都係咁計法 然後1800蚊野食任你砌........
所以我估大約可以砌到1款沙律4-5款小菜1款小食1款甜品同埋1杯野飲
需要book時先再慢慢商量都得

supa viva
綾小路話識人, 享先達果間
原來佢地都有搞女僕祭 但所謂女僕祭其實只係換一套女僕衫 但套衫唔係幾夠pro
而且兩位女侍應多數匿享水吧位做野 果度感覺彈性大d 我見有人享度包場開唱k晚會
好焗 但聽講話冷氣可調節 而且平均160一位計人頭 我覺得偏貴

angel cafe
都係先達 呢間我覺得去得過 d擺設唔錯 不過就好似一間bar咁暗law
不過入面好多野玩 老闆娘話如果佢地冇的玩具都可向佢提議
裡面全部都係d廣東話唔正的中年婦人 我諗大家都唔會介意卦
費用就3000蚊可包場 此乃最低消費 野食又係buffet形式可以同佢傾
但我都係覺得焗 當然佢又係話冷氣有得較啦......但人地包左場我就費事阻頭阻勢

其餘享先達的cafe我仲有睇過間茄呢啡 不過冇乜特別 我已忘掉裡面的樣子
老細同我講過乜我都唔記得了

但本人就始終不大喜歡先達的樓上cafe 感覺棟樓好雜 賓館、住宅、cafe開埋一齊
而且走廊好殘好暗 後樓梯好恐怖 中間四方形天井好似拍鬼片
如果女會員自己一個上落樓感覺有d危險

出去食飯 返黎再傾

舊 11-16-08, 08:29 PM   #188
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
個人覺得...成廿個人....好多人第一次出嚟見面,去一啲食野較有保証同埋坐得比較舒服既地方傾下計已經很足夠了

舊 11-16-08, 10:19 PM   #189
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: Norm 查看文章
個人覺得...成廿個人....好多人第一次出嚟見面,去一啲食野較有保証同埋坐得比較舒服既地方傾下計已經很足夠了
玩uno?
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-08, 10:39 PM   #190
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
作者: POKA 查看文章
玩uno?
想玩....但一玩你地就實話本鬼煩 (有同本鬼玩過card/board game ge人就知乜事)

舊 11-16-08, 10:53 PM   #191
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
作者: PTX-003C 查看文章
想玩....但一玩你地就實話本鬼煩 (有同本鬼玩過card/board game ge人就知乜事)
真係怕左你 咁好啦 你享側邊睇我地玩啦

舊 11-16-08, 11:01 PM   #192
下雪邊界

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 天童沙雪 查看文章
真係怕左你 咁好啦 你享側邊睇我地玩啦
無問題,到時盲鬼坐我同藍妹中間一齊玩啦
我地兩個會用surrrrrrrrrrrrrrround sound話俾你知e+出到邊隻牌
下雪邊界 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-08, 11:24 PM   #193
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
廿個人的話
玩七級豬啦
輸了就改自己個自定頭銜做七級豬n號

舊 11-16-08, 11:42 PM   #194
Kami
長期CD-Rom

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 麥C 查看文章
廿個人的話
玩七級豬啦
輸了就改自己個自定頭銜做七級豬n號
七級豬好!

Kami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-08, 11:48 PM   #195
Diana

註冊日期: Aug 2002
七級豬點玩ga??
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-08, 11:51 PM   #196
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
作者: 下雪邊界 查看文章
無問題,到時盲鬼坐我同藍妹中間一齊玩啦
我地兩個會用surrrrrrrrrrrrrrround sound話俾你知e+出到邊隻牌
果然要出e招...

P.S. 七級豬點玩+1

舊 11-16-08, 11:59 PM   #197
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
每人分派若干撲克,在不看牌的情況下輪流出牌,出牌同時叫1,第二位出牌時叫2,如此類推,由1至k,繼續循環。若果出的牌與所說的相同,各人立刻摸摸鼻子,反應最慢的會被人稱為一級豬,再輸便為二級豬,直至七級豬為止。

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-08, 12:01 AM   #198
Diana

註冊日期: Aug 2002
我以為是將一隻牌放在額頭,自己看不到自己果隻,然後下注,最細果個輸...呢個好好玩
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-08, 12:11 AM   #199
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
玩法有2-3個的
上面所係其一,似襟棉胎
第二個玩法係每人4張牌(但這個玩法就最多13個人玩)
向左or左傳1張牌又由右or左接1張
最快有4張相同牌就要立即摸鼻,其他人一見人摸鼻都要摸自己鼻
最慢就輸要做豬

七級豬最正係人唔可以同豬交談
豬又分1到7級只可以同同級交談
一同錯人/唔同級豬講陳就立即變豬
如人同二級豬講了野就會由人變成二級豬

舊 11-17-08, 12:19 AM   #200
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004