Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-26-08, 02:28 PM   #151
JENOVA
Insane Gamer
老喇

註冊日期: Jan 2007
Nintendo Switch ID5296-3362-8806
PSN  IDfatfai111
XBox Live GamertagJENOVA111
引用:
作者: Kaiser 查看文章
我唔敢肯定個男的係咪對個女的有意思

但可以肯定
要求個女的「唔好再見佢」的話
之後會更加難收科
呢個request最終我放棄左

舊 08-26-08, 02:31 PM   #152
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: Kaiser 查看文章
講真俾我我都唔會諗自己男友會專登飛的黎搵自己
明顯係未人肯為你咁做,當有人為咁做時,你會感動or恐怖?

至於熄手機係明顯逃避現實責任問題

又可以咁講,樓主(過份認真!?)投入E段感情,但妹妹仔認為有個Joker o係身邊陪笑就好夠,唔需要諗咁長遠

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 02:31 PM   #153
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: Norm 查看文章
我可以話俾你聽,你處理絕對冇失當.....同埋我覺得同樣事件一定會再發生,不過你選擇唔再理呢樣野,咁可以當冇事發生過既....
我同意你既講法
佢今次只係將一件應該做既事o係一個唔合適既時間做

舊 08-26-08, 02:31 PM   #154
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: JENOVA 查看文章
我個陣表面好冷靜
個樣應該冇咩表情
我: 你去左邊
佢: 去左食野
我: 你電話冇電?
佢: 係
我: 你息左電話?
(佢冇答我, 禁番開個電話)
我: 你做咩呃我
佢: 我同你講你一定唔開心
我: 佢係邊個?
佢: 同事
我: 佢幾時約你?
佢: 12點幾
講到呢到左右我發現條友唔走 唔知等乜
我: 佢等緊你? 未講完?
SKIP
我覺你d語氣都好好架啦
不過係你女友唔成熟 咁無計

舊 08-26-08, 02:32 PM   #155
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
明顯係未人肯為你做,當有人為咁做,你會感動or恐怖?

又可以咁講,樓主(過份認真!?)投入E段感情,但妹妹仔認為有個Joker o係身邊陪笑就好夠,唔需要諗咁長遠
睇咁耐。。呢個re最中point
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 02:33 PM   #156
The One
業餘歌手

引用:
個一刻我好想佢知道點解我個晚會情緒失控...
咁你自己有係咪100%sure自己點解會咁?
如果你自己都唔sure, 唔好要求人地都會知道

舊 08-26-08, 02:33 PM   #157
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
原來對家係有錢敵人
。。。。。。。。。
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 02:34 PM   #158
管家婆
Game Master
wow

引用:
明顯係未人肯為你做,當有人為咁做,你會感動or恐怖?

個個女仔感覺唔同既
但有男友飛的過來幾感動架
唔係話我男友衰...
佢搵我唔到~ 第日打來一聽電話一定鬧鬼我  
做乜唔見人~~~

好少男仔咁著緊
如果女仔唔明白男仔著緊d乜
要好好檢討下

舊 08-26-08, 02:35 PM   #159
鐵拳浪子

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDironfist0507
XBox Live GamertagIron fist57
引用:
個一刻我好想佢知道點解我個晚會情緒失控...
佢點會唔知點解?

但係你又喊又失控,而且佢只係朋友傾計咋喎!知都扮唔知啦!
鐵拳浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 02:36 PM   #160
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:

咁拍拖呢樣o野,人人都有唔同o既同步率,
無話你投入多d 我投入度唔高就係邊個o岩晒邊個錯晒

個性傾向逃避現實責任都唔一定等於唔認真......

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 02:36 PM   #161
IamO
God of Gamer
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 鐵拳浪子 查看文章
佢點會唔知點解?

但係你又喊又失控,而且佢只係朋友傾計咋喎!知都扮唔知啦!
如果
同朋友傾計都可以搞成咁

我唔敢想像女朋友有其他男朋友佢會點

舊 08-26-08, 02:36 PM   #162
The One
業餘歌手

引用:
其實我宜家就係咁諗
試下可否收復失地, 先令事情淡化, 之後再重建關係
俾事情淡化等於將感情淡化咋
你要俾佢睇到你既"愛意", 而唔係"妒意"同"醋意"
快手做喇喂

舊 08-26-08, 02:38 PM   #163
鐵拳浪子

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDironfist0507
XBox Live GamertagIron fist57
引用:

我覺得唔好假設女方咁多野先,我地呢班局外人,知d野都係樓主所描述!
鐵拳浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 02:39 PM   #164
The One
業餘歌手

引用:
我個陣表面好冷靜
個樣應該冇咩表情
我: 你去左邊
佢: 去左食野
我: 你電話冇電?
佢: 係
我: 你息左電話?
(佢冇答我, 禁番開個電話)
我: 你做咩呃我
佢: 我同你講你一定唔開心
我: 佢係邊個?
佢: 同事
我: 佢幾時約你?
佢: 12點幾
講到呢到左右我發現條友唔走 唔知等乜
我: 佢等緊你? 未講完?
佢: 唔知
我: 你叫佢走啦, 睇戲咩佢埋去講左幾句, 佢開車走左
我之後同埋行埋一邊坐低
基本上我一坐低就喊左出黎
佢冇出聲, 搵隻手R下我
之後我同佢講, 我行左成個鐘都搵唔到你,拍門又冇人應,你知唔知我好擔心你有意外
佢冇應我
跟住我叫佢唔好再見果個人呀 之類...

事後我問過我d friend, 個個都話我唔笑個陣好似 "我爭左你錢" 個d樣
p.s. 其實同我熟左既, 我差唔多無時無刻都會笑個d

呢d地方扣左好多分

舊 08-26-08, 02:40 PM   #165
The One
業餘歌手

引用:
呢個request最終我放棄左
如果你講左只會突出左"小氣"

舊 08-26-08, 02:40 PM   #166
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
事後我問過我d friend, 個個都話我唔笑個陣好似 "我爭左你錢" 個d樣
p.s. 其實同我熟左既, 我差唔多無時無刻都會笑個d
分享一下,我覺得自己好冷靜果陣,都試過俾人話我係黑面 ~ ~

表情、語氣同形體動作,好多時都比說話內容更大影響,
下次想同對方講事理時,記得要留心,因為除時好易俾人話你惡、而令對方聽唔入耳

舊 08-26-08, 02:42 PM   #167
牛仔‧骨
Game Master

註冊日期: Jul 2007
過來人,要分就分,乾淨利落,唔好留手尾跟
想復合,先拔心中果條刺,否則會發生懷疑對方有否再呃自已的話,對雙方感情唔係好事

舊 08-26-08, 02:42 PM   #168
The One
業餘歌手

引用:
作者: 管家婆 查看文章
個個女仔感覺唔同既
但有男友飛的過來幾感動架
唔係話我男友衰...
佢搵我唔到~ 第日打來一聽電話一定鬧鬼我  
做乜唔見人~~~

好少男仔咁著緊
如果女仔唔明白男仔著緊d乜
要好好檢討下
適當係好事
over左就

舊 08-26-08, 02:42 PM   #169
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: Middle 查看文章
咁拍拖呢樣o野,人人都有唔同o既同步率,
無話你投入多d 我投入度唔高就係邊個o岩晒邊個錯晒

個性傾向逃避現實責任都唔一定等於唔認真......
我又無話妹妹仔錯,以佢個年紀拍散拖唔係錯

但投入度差幅大的話對一對情侶來說係一個要克服的難關

男方減低投入度的好事?(迷之聲:點解成日都係男方o架... )

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 08-26-08, 02:46 PM   #170
The One
業餘歌手

引用:

男方減低投入度的好事?(迷之聲:點解成日都係男方o架... )
個男仔鐘意囉

舊 08-26-08, 02:47 PM   #171
Middle
Moderator
K歌之王

引用:

呢樣真係要慢慢花心機時間調較先得......
不過往往最衰係唔夠時間調、對方就先同自己散左了

(迷之聲乙:因為女方唔係度囉 

舊 08-26-08, 02:47 PM   #172
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: 鐵拳浪子 查看文章
我覺得唔好假設女方咁多野先,我地呢班局外人,知d野都係樓主所描述!
咁係咪要請私家偵探起完妹妹仔底先好keep on 討論落去?

由討論果刻係都係由樓主比料我地睇->然後比意見,E家你話"知d野都係樓主所描述",咁從一開始E個topic都可能係作出o黎,咁仲有乜價值討論下去?

我回都係相信樓主所講,做cd-rom 睇下你o地回應其實仲有樂趣

舊 08-26-08, 02:47 PM   #173
IamO
God of Gamer
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
引用:

女仔心諗: 錯在係比你見到

舊 08-26-08, 02:48 PM   #174
管家婆
Game Master
wow

引用:
作者: lauchai 查看文章
適當係好事
over左就
因為我覺得佢地兩個都仲細
可能會做到d野HURT到大家<--呢件事我指樓主女朋友 (但又唔覺自己有問題果隻)
咁睇樓主 佢今次著緊都ok架喎
見到同其他男仔一齊 夜晚晚
搵唔到佢兩個鐘
如果係我男友 咁樣唔見兩個鐘
我又撞見同其他女仔一齊既話
我都接受唔到架
話佢地無野? 我唔信搵我男友個女仔無野囉
如果係我 我都會叫佢唔好再搵果個女仔
我會好多疑多心
唔知要男朋友點氹先可以再信返佢

舊 08-26-08, 02:48 PM   #175
鐵拳浪子