Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-27-08, 10:29 PM   #376
綾小路雷太
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 天童沙雪 查看文章
其實你地都唔清楚女仔的背景
大家都好一廂情願咁認為女仔半夜3更落街同人吹水好嚴重
到底個女仔讀緊書定做緊野? 幾歲?
大把女仔十幾歲出黎做sales 收工成班人去蒲啦
可能傾偈享佢心中只係等閒事?

30幾歲有車又點? 19歲(或以下)的女仔就真係咁白痴到要識人一個月就同人上床?
識人一個月, 一個月裡面見左幾多日? 渣一晚車黎搵佢吹水就即刻跟佬走?
你地真係當條女低能? 就算真係跟佬走都未必係比人呃走 講唔定個女仔自己立心要跟個有錢d的人?
個女仔係唔定性都好正常 咁米之後睇緊d law 叫佢唔好咁多同呢個人來往law
根本咩都未發生 大家已經判左人死刑 明知樓主起晒疑心仲拼命叫佢向壞處想
到時一朝到晚疑神疑鬼 盞搞到女朋友抖唔到氣

如果個女仔落街買野後失左蹤 講唔定係佢訓著左個電話又冇電 訓到死豬咁
屋企電話響都聽唔到 有幾奇?
到底樓主住處同女友相隔幾遠? 可能飛的都只係五分鐘內飛完的事?
定係飛半粒鐘以上先飛到過去?
講真又係
其實好多野都未清楚
好多野都係樓主第二手既資訊
我地對樓主既感情關係係點, 唔知
個女仔性格同家庭背景, 唔知
樓主同個女仔既地理環境係點, 就更加唔知

連樓主女友用左部電話幾耐, 用咩型號都更加唔知添啦

雖然問心....真係有好多疑惑位..... 但係, 我寧願唔講咁多野
正所謂 "寧教人打仔, 莫教人分妻", 係網上面, 講又死, 唔講又死

我最多都只係可以忠告樓主, 自求多福, 唔好咁衝動, 要學識釣魚, 識放要識收
收放自如, 咁先至得

唔得人人得, 但係你學得識, 就係人上人
綾小路雷太 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 10:41 PM   #377
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
其實你地都唔清楚女仔的背景
大家都好一廂情願咁認為女仔半夜3更落街同人吹水好嚴重
到底個女仔讀緊書定做緊野? 幾歲?
大把女仔十幾歲出黎做sales 收工成班人去蒲啦
可能傾偈享佢心中只係等閒事?

30幾歲有車又點? 19歲(或以下)的女仔就真係咁白痴到要識人一個月就同人上床?
識人一個月, 一個月裡面見左幾多日? 渣一晚車黎搵佢吹水就即刻跟佬走?
你地真係當條女低能? 就算真係跟佬走都未必係比人呃走 講唔定個女仔自己立心要跟個有錢d的人?
個女仔係唔定性都好正常 咁米之後睇緊d law 叫佢唔好咁多同呢個人來往law
根本咩都未發生 大家已經判左人死刑 明知樓主起晒疑心仲拼命叫佢向壞處想
到時一朝到晚疑神疑鬼 盞搞到女朋友抖唔到氣

如果個女仔落街買野後失左蹤 講唔定係佢訓著左個電話又冇電 訓到死豬咁
屋企電話響都聽唔到 有幾奇?
到底樓主住處同女友相隔幾遠? 可能飛的都只係五分鐘內飛完的事?
定係飛半粒鐘以上先飛到過去?

不知幾多女識唔夠1日or1星期就上床~~
條女好似出黎做parttime架..個30幾歲男人係佢同事?
而家好多女真係低能架..
買野之後失蹤 可能係買完野上去同人用呢~
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 10:42 PM   #378
POKA
Banned

引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
反正條女個答案都一定係
"我同佢無o野ga"
唔通身有屎會同樓主講我而家擺明係有個男人丫~吹咩~
有邊個犯人會認罪
係要自首既一開波已經自首
而家樓主可以做既野就係~~做埋套戲~睇下佢想點
舊 08-27-08, 10:44 PM   #379
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
我覺得半夜同人出街傾偈係等閒事.......
以為自己已經諗得好似太開放啦

點知........你地仲開放過我
如果咁簡單同人上床 咁我唔認為個女仔值得人咁去關心佢

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 10:46 PM   #380
POKA
Banned

引用:
我覺得半夜同人出街傾偈係等閒事.......
以為自己已經諗得好似太開放啦

點知........你地仲開放過我
如果咁簡單同人上床 咁我唔認為個女仔值得人咁去關心佢
最衰佢唔肯講條女之前d黑歷史,如果唔係大家唔使估估下~
舊 08-27-08, 10:48 PM   #381
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: POKA 查看文章
最衰佢唔肯講條女之前d黑歷史,如果唔係大家唔使估估下~
可能就係冇乜呢............

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 11:07 PM   #382
綾小路雷太

引用:
可能就係冇乜呢............
可能就係冇黑歷史 (或者連樓主都唔知佢既黑歷史) 樓主先會飛的搵佢
舊 08-28-08, 12:08 AM   #383
oogami
帝國華擊團

註冊日期: Aug 2002
樓主, 如果你女朋友可以俾個麻甩佬搶到, 你都係疊埋心水準備分手吧.
怪就怪自己響感情方面唔夠成熟.

(同大家既意見一樣) 依家你唯一可以做既野, 就係開門見山同你女朋友討論你所見所聞所feel...

- 做工務員之路 -

此篇文章於 08-28-08 12:10 AM 被 oogami 編輯。
oogami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-08, 12:53 AM   #384
dvd-rom
Senior Gamer

食花生追左post咁耐都係抽抽水先
其實我覺得樓上咁多位大大已經講晒, 而家唯一可以做既就係等
做番自己, 繼續保持現狀, 時間可以證明一切, 包括你想知既結果
如果.....只係如果....個佬真係想追你女友, 比較之下條件實在係好d
再加上, 依樓主描述......只係依描述......女友仲未算定性, 去定留始終都非你所能控制、左右、改變
衰d講句, 如果你女友真係同佢有野 想搵藉口飛起你的話, 你真係喊都無謂
但若只係如樓上某大大所講咁, 樓主女友只係太天真的話, 你只要keep住對好就ok
然後靜待結果既來臨 異樣就請做好心理準備,但亦有可能突然玩完 ; 否則風平浪靜就恭喜你啦

其實個人認為呢個係必然會發生既挑戰(或可說是考驗)黎既, 因為問題本身就存在
相信樓主經此一役, 必定會Level暴升, 往後遇神殺神, 遇佛殺佛, 百戰百勝
最後祝樓主好運 (廢話完畢.)
dvd-rom 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-08, 01:56 AM   #385
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
條女好似出黎做parttime架..個30幾歲男人係佢同事?
咁岩你識既女都係呢種人?
奇怪.我又識唔到
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-08, 08:12 AM   #386
oogami
帝國華擊團

引用:
作者: Deviantnip 查看文章
咁岩你識既女都係呢種人?
奇怪.我又識唔到
識到又點... 你會真係開心嗎?

back to topic...

樓主, 樂觀d啦... 依個世界係無問題處理唔到.
我唔清楚你女友既背景同性格, 所以我唔會俾任何comment.
Bottom line is 感情係要互相坦誠. 你有野唔了解, then ask nicely... 用一個積極同正面既態度去同你女友溝通(響一個適當既時候)... 如果你女友還對段感情仲care, 個結果會係好.

If you say, you don't know how... 你唔識唔緊要, 最緊要去試. Do your best and no regret.

Best wishes to you and your relationship.

- 做工務員之路 -
oogami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-08, 08:28 AM   #387
鐵拳浪子
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDironfist0507
XBox Live GamertagIron fist57
引用:
咁而家係人地係咪已經上咗床呢?

定係你識好多女唔夠一日就會同你上床呀?
鐵拳浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-08, 10:20 AM   #388
斷空我
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
唉~
樓主引我諗返起我d傷心事~

我就係信任前度, 就係放心佢去遊玩, 結果眼睜睜看住佢遊去別人身邊~
樓主, 有時信任同放任, 真係一個字既分別~

有人認為, 半夜三更同別個男人面談無問題, 只是事主多心, 小氣, 唔成熟云云~
我奇怪, 好像所有責任都在樓主身上一般~
諗深一層, 如果樓主女友本身都覺得哩件事係無問題, 都覺得係光明正大, 又何需熄電話? 又何需講大話? 道理如果真係晌佢果邊, 咁佢更加應該堂堂正正跟果個人面談~

或又有人認為, 唔同佢講都只是唔想煩, 驚佢嬲為佢好云云~
我覺得, 哩個係誠信問題, 今日可以驚佢嬲唔同佢講哩件事, 明日又可以係驚佢嬲唔同佢講另一件事~
如果樓主要接受哩個作為解釋, 咁以後"驚佢嬲"就成為免死金牌, 咁以後樓主都可以被蒙在鼓裡~

互信, 係基於坦誠, 如果有一方習慣背住另一方做其他野, 何來互信?
斷空我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-08, 10:54 AM   #389
綾小路雷太

引用:
作者: oogami 查看文章
識到又點... 你會真係開心嗎?
視乎你想食長糧定散餐者
舊 08-28-08, 11:05 AM   #390
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 斷空我 查看文章
或又有人認為, 唔同佢講都只是唔想煩, 驚佢嬲為佢好云云~
我覺得, 哩個係誠信問題, 今日可以驚佢嬲唔同佢講哩件事, 明日又可以係驚佢嬲唔同佢講另一件事~
如果樓主要接受哩個作為解釋, 咁以後"驚佢嬲"就成為免死金牌, 咁以後樓主都可以被蒙在鼓裡~

互信, 係基於坦誠, 如果有一方習慣背住另一方做其他野, 何來互信?
妹妹仔支持者睇睇,你被推倒了

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-08, 11:13 AM   #391
綾小路雷太

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
講真,大家都係為解決件事者,唔駛分兩邊掛?

再者我地都未知件事全貌,係呢個情況下講對錯未免武斷左少少

申報在先:我都係同意兩個人一齊要坦承的
舊 08-28-08, 11:14 AM   #392
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 斷空我 查看文章
咁都要睇對方係做d 咩o既......
唔係佢背住做開某d 野、我就要唔信對方嘛?
人總有私隱、甚或自己o既世界。
而且背住做,如果之後會講返,情況又唔同。
同埋自己本身信唔信對方唔會做d 對唔住自己o既事,又係互信成唔成立o既一大要點

引用:
唔知點解你會整左呢個term 出唻......
想全面d 睇ja ,唔一定就等於係邊一邊o既支持者

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-08, 11:22 AM   #393
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
講真,大家都係為解決件事者,唔駛分兩邊掛?

再者我地都未知件事全貌,係呢個情況下講對錯未免武斷左少少
要全貌?我都講過啦,找私家偵探起底咪得囉

E個討論係基於樓主講出o黎,我信 - 就討論,唔信或質疑的人你討論o黎做乜?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 08-28-08, 11:25 AM   #394
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: Middle 查看文章
唔知點解你會整左呢個term 出唻......
想全面d 睇ja ,唔一定就等於係邊一邊o既支持者
咁你地大家都應該修正下妹妹落街吹足兩粒鐘無問題,然後話男方過激又敏感的言論先啦

舊 08-28-08, 11:26 AM   #395
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
要全貌?我都講過啦,找私家偵探起底咪得囉

E個討論係基於樓主講出o黎,我信 - 就討論,唔信或質疑的人你討論o黎做乜?
我信樓主講o既野,但始終都唔等於就係全貌。
有人可以好似你講搵私家偵探起底至再討論,
亦可以保留觀望態度地去討論,無必要強迫人地跟自己果套 

舊 08-28-08, 11:29 AM   #396
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
咁你地大家都應該修正下妹妹落街吹足兩粒鐘無問題,然後話男方過激又敏感的言論先啦
點解要修正?

舊 08-28-08, 11:32 AM   #397
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
亦可以保留觀望態度地去討論,無必要強迫人地跟自己果套 
觀望就可以幫助解決問題?

全貌與否在這情況下根本好難成立,既然以幫人為出發點,點解唔以相信的角度o黎觀看件事?

舊 08-28-08, 11:35 AM   #398
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
點解要修正?
兩方的對錯問題(全面睇?那說"女方的可能"不像就是護航嗎),版大你理解下

舊 08-28-08, 11:38 AM   #399
POKA
Banned

引用:
觀望就可以幫助解決問題?

全貌與否在這情況下根本好難成立,既然以幫人為出發點,點解唔以相信的角度o黎觀看件事?
而家又唔係叫你真係出手幫佢
只係討論下應該之後點做
幫人為出發點,咁不如你出錢請人起佢底
網上討論姐
舊 08-28-08, 11:45 AM   #400
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
而家又唔係叫你真係出手幫佢
只係討論下應該之後點做
幫人為出發點,咁不如你出錢請人起佢底
網上討論姐
重點係有人要求/希望以全貌去睇但結果根本無機會做到(找私探的說法只不過係帶出E方面實際上係不可行),某些人在男方一方提供出資訊的時候但又希望不會一面倒說男方做得正確(想持平!?),那樣"女方的可能"就不斷咁出現

論壇跳轉

現在的時間是 06:32 AM

手機版 | APP版