Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

查看投票結果: 請投票入左邊個SEVER
Atomos 1 0.75%
Bahamut 30 22.39%
Chocobo 0 0%
Garuda 1 0.75%
Ifrit 2 1.49%
Mandragora 0 0%
Ramuh 0 0%
Tiamat 1 0.75%
Titan 28 20.90%
Tonberry 4 2.99%
Alexander 1 0.75%
Anima 0 0%
Carbuncle 1 0.75%
Fenrir 1 0.75%
Hades 0 0%
Aegis 57 42.54%
Durandal 0 0%
Gungnir 1 0.75%
Masamune 1 0.75%
Ridill 0 0%
Ultima 2 1.49%
Typhon 2 1.49%
Ixion 2 1.49%
Kujata 3 2.24%
Valefor 1 0.75%
多重選擇投票。 投票者: 134. 您不可以參加此投票

主題工具 顯示模式
舊 10-06-13, 10:21 PM   #901
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: tomhk 查看文章
skip
原來冇得狂做....
係, 所以製作leve 係20級後多數會做"大口依賴", 雖然要交多D貨(每次交3~5件), 但一個大口LEVE 可以交三次貨, 收三次經驗. 慳 quota

當然 quota 夠多的話狂做調達最著數.

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-13, 10:44 PM   #902
tomhk
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDtungmocheong
XBox Live Gamertagnagasaki fion
大口果啲素材好貴!我而家做呢個差唔多係0成本有6xxx exp,hq有19xxx exp,有7成做到hq,仲有邊個好做呀?
tomhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-13, 12:07 AM   #903
tomhk

XBox Live Gamertagnagasaki fion
頂...要等8個鐘....
舊 10-07-13, 12:11 AM   #904
westpat
God of Gamer
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
有冇人知邊到有得save低hud layout同hotbar setting?

舊 10-07-13, 10:54 AM   #905
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
尋晩開始升巴術
有冇人知隻比卡超點決定係咩色(我係藍,用唔到加hate ge招..)
同埋我係想升學者,起手咩色對日後有冇影響??

~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-13, 11:00 AM   #906
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
尋晩開始升巴術
有冇人知隻比卡超點決定係咩色(我係藍,用唔到加hate ge招..)
無影響

藍係遠攻
黃係近攻

2隻d招唔同

隨時比你call
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-13, 11:04 AM   #907
~ViVi~

引用:
作者: 小嘉 查看文章
無影響

藍係遠攻
黃係近攻

2隻d招唔同

隨時比你call
點解我淨係得藍色,而家lv9
近攻好似tank得穩好多

舊 10-07-13, 11:31 AM   #908
小嘉
The One

引用:
職業任務黎
請升lv

黃色多你成倍血

點都係佢tank 你抽水
安全好多
舊 10-07-13, 11:34 AM   #909
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
尋晩開始升巴術
トパーズ要升到巴術lv15既sumon2
用咩冇影晌

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-13, 11:45 AM   #910
~ViVi~

唔該樓上兩位
Pet+buddy+自己真係好過癮

舊 10-07-13, 12:56 PM   #911
seetold
Eternal Flame™
真貧窮堅冇錢....

註冊日期: Sep 2002
XBox Live Gamertagseetold
引用:
大口果啲素材好貴!我而家做呢個差唔多係0成本有6xxx exp,hq有19xxx exp,有7成做到hq,仲有邊個好做呀?
儲夠6 70先再做啦
基本上專高經驗既泥做好難用得晒架喎
我升到40都仲有6 70

舊 10-07-13, 01:00 PM   #912
seetold
真貧窮堅冇錢....

引用:
玩healer用白魔把啦
見咁多次召喚/學者都冇一隻正常

舊 10-07-13, 01:18 PM   #913
~ViVi~

引用:
作者: seetold 查看文章
玩healer用白魔把啦
見咁多次召喚/學者都冇一隻正常
我打咁耐都未組過召喚/學者,好神奇

舊 10-07-13, 01:49 PM   #914
Celes
Insane Gamer

3DS Friend Code4811 6903 7489
引用:
我打咁耐都未組過召喚/學者,好神奇
召喚唔係healer...
另外作為詩人我鍾意學者多過白魔。

舊 10-07-13, 02:03 PM   #915
~ViVi~

引用:
作者: Celes 查看文章
鬼唔知召喚唔係healer咩
我係話兩個職都未組過je

舊 10-07-13, 03:08 PM   #916
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
一個月了, game 內好似已經靜左好多了
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-13, 04:38 PM   #917
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
學者同白魔各有各好, 作為白魔我見到隊中有學者時會幾開心下.

白魔純粹回復量巨大

學者就有得放範圍 damage reduction, 護罩, 隻妖精會自動幫你 handle 晒 D 細 heal, 仲有強大 buff 能力, 但因為要控制埋隻妖精做咩, 都幾複雜下. 而且因為欠缺單發大 heal, 緊急時唔夠白魔可靠.

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-13, 04:43 PM   #918
小嘉
The One

我係學者黎

静左好正常
副本唔夠多
舊 10-07-13, 05:45 PM   #919
Eking

註冊日期: Feb 2006
龍王迷宮打完 ? 現時未有人全破.....集game出左唔夠2個月, 正常af2 都未齊啦~

舊 10-07-13, 08:21 PM   #920
tomhk

引用:
儲夠6 70先再做啦
基本上專高經驗既泥做好難用得晒架喎
我升到40都仲有6 70
想問下边度睇到有幾多次呀?
舊 10-07-13, 08:40 PM   #921
seetold
真貧窮堅冇錢....

引用:
作者: Celes 查看文章
我都係詩人不過都係覺得學者唔掂
Heal又heal唔到,打又唔夠大力
Support的話又冇mez
完全唔知有咩好

白魔又有大heal又有holy又有mez
完全係冇得比

召喚咪同學者一樣
轉粒石之麻
一樣係低不成高不就
除左招LB好過詩人外
唔知有咩優點

此篇文章於 10-07-13 08:46 PM 被 seetold 編輯。
seetold 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-13, 08:48 PM   #922
seetold
真貧窮堅冇錢....

引用:
想問下边度睇到有幾多次呀?
你張相最頂個受注權
一日好似回6個

舊 10-07-13, 08:51 PM   #923
seetold
真貧窮堅冇錢....

引用:
作者: 佐佐木莊尼 查看文章
學者同白魔各有各好, 作為白魔我見到隊中有學者時會幾開心下.

白魔純粹回復量巨大

學者就有得放範圍 damage reduction, 護罩, 隻妖精會自動幫你 handle 晒 D 細 heal, 仲有強大 buff 能力, 但因為要控制埋隻妖精做咩, 都幾複雜下. 而且因為欠缺單發大 heal, 緊急時唔夠白魔可靠.
8人房的話係ok既
不過依隻game好多quest都係4人

舊 10-07-13, 10:44 PM   #924
tomhk

引用:
你張相最頂個受注權
一日好似回6個
Icic
舊 10-07-13, 11:33 PM   #925
~ViVi~

引用:
我都係詩人不過都係覺得學者唔掂
Heal又heal唔到,打又唔夠大力
Support的話又冇mez
完全唔知有咩好

白魔又有大heal又有holy又有mez
完全係冇得比

召喚咪同學者一樣
轉粒石之麻
一樣係低不成高不就
除左招LB好過詩人外
唔知有咩優點
見你咁大怨氣我就升爆學者同你組隊先

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] FINAL FANTASY XIV -ONLINE- 発売&サービス開始日が8月27日に決定!丨FF14にライトニング参戦が決定 Vol.2 money 電視遊戲討論版 991 03-24-24 12:22 PM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
m(_ _)m~~真真正正嘅Final Fantasy online imgahou PC電腦遊戲討論版 21 12-05-07 04:33 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 06:52 PM

手機版 | APP版