Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-16-11, 09:35 PM   #26
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: Super Bus 查看文章
好易咋啵, 只要 Cut 啱哂士放落水度浸一陣等佢甩開,
再連底紙拎上嚟 Sir 佢落適當位置貼好再用乾布或者紙巾印乾D水走,
我D膠車貼水貼都係咁做, 不過係要小心整爛D水貼就真嘅~
明白,多謝你意見。
終於拎到部51同64K了,跟606同46一樣咁正!
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-11, 11:36 PM   #27
GR614
Senior Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 加量熱狗 查看文章
部人力車會唔會過份左少少呢
好離譜空歡喜一場

依然大把人去買
睇下幾時會賣哂

舊 08-17-11, 11:49 PM   #28
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: GR614 查看文章
睇下幾時會賣哂
始終佢嘅對象唔係單純嘅巴迷, 相信唔洗做特價都可以去哂嘅~

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-11, 12:18 AM   #29
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

引用:
作者: 阿聰 查看文章
明白,多謝你意見。
終於拎到部51同64K了,跟606同46一樣咁正!
隔離版有版友整左片

舊 08-19-11, 11:03 PM   #30
DavidH
Insane Gamer
ケロ⑨

註冊日期: Aug 2011
90s' 開龍27/8出,小弟身為馬頭圍人已訂一部14

btw, superbus nini 您好 =w=
DavidH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-11, 11:33 PM   #31
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

引用:
作者: DavidH 查看文章
90s' 開龍27/8出,小弟身為馬頭圍人已訂一部14

btw, superbus nini 您好 =w=
呀哈, 入嚟要比初音插插o架啵~~

舊 08-24-11, 11:21 AM   #32
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: Super Bus 查看文章
隔離版有版友整左片
-skip-
我喺友版睇到,謝謝。
今晚會開工搞晒四架M仔。
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-11, 03:35 AM   #33
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

相信係本人玩咁耐模型以來最貴嘅一架消防車...

舊 09-10-11, 09:56 PM   #34
Cpato

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDPato-0402
又出3N,上次買唔到,但係宜家已經無左鼓熱情去買...
由手機版發出
Cpato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-11, 11:41 PM   #35
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

引用:
作者: Cpato 查看文章
又出3N,上次買唔到,但係宜家已經無左鼓熱情去買...
由手機版發出
或者因為我已經有膠車, 所以呢三架車我都冇意欲去買,
而且感覺鐵車都係有D怪...

舊 09-29-11, 02:58 PM   #36
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

舊車の後兜~

依家越睇越覺得舊色嘅九巴長牛真係好有味道~~

舊 09-30-11, 11:22 AM   #37
Cpato

CARS的舊車其實都唔差的
舊 09-30-11, 02:18 PM   #38
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

引用:
作者: Cpato 查看文章
CARS的舊車其實都唔差的
我淨係入左架舊色長牛,
本來諗住連埋隻新熱狗色一齊入, 但係對比番D野錯到九彩 --
真車上新熱狗色果陣因為 Rebody 過, 所以係冇左一D骨位,
九巴 Logo 亦應該大D, 同埋車頭路線牌箱應該係同車身齊平冇咁凸出,
依家架新色長牛咁出法感覺有D "不是味兒", 怪怪地, 所以最後都係放棄冇入到,
而且個人總係覺得呢款長牛都係舊色有 Feel 好多~

不過的確, 沙士真係不乏正車,
除左呢架長牛, 圓頂寶同四方寶其實都係正野~

此篇文章於 09-30-11 02:21 PM 被 Super Bus 編輯。
舊 10-18-11, 01:47 PM   #39
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

http://www.kmb.hk/tc/news/publicatio..._2011_oct.html

真係估佢唔到! 九巴竟然翻兜 AV1 @300, 今次係膠牌版往上環,
不過都冇興趣, 自己又已經有一架 AV1, 仲買多架做乜?!
一係就出嚟比其他上次買唔到嘅人等佢地報番一次仇爭番啖氣~

佢咁出法我怕佢會出埋全白版 AV1...

舊 10-19-11, 02:14 AM   #40
Cpato

呢個模都出幾多車...
由手機版發出
舊 10-25-11, 05:23 PM   #41
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

大口蘭入手

舊 10-27-11, 08:49 PM   #42
jos
Crazy Gamer
單細胞

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDjos_lau
XBox Live Gamertagjoslau
http://www.goodsmile.info/product/ja...8B%9D+Ver.html

呢架10CM長o既車仔
點解會賣到9800yen咁貴......
jos 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-11, 08:52 PM   #43
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
resin 黎架, 9800都叫貴?

大把1/43 resin賣25000yen樓上

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-11, 09:25 PM   #44
Lilith
Game Master
魔女の墮天使

好想買...~~~ o.o

GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗

我珍惜你,你亦要珍惜你自己~
Lilith 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-11, 09:28 PM   #45
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
引用:
作者: Lilith 查看文章
好想買...~~~ o.o
聽聞$798-898

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-11, 10:07 PM   #46
jos
Crazy Gamer
單細胞

PSN  IDjos_lau
XBox Live Gamertagjoslau
引用:
作者: 才子 查看文章
resin 黎架, 9800都叫貴?

大把1/43 resin賣25000yen樓上
無玩開車唔知resin係乜...
(見到初音先睇)
jos 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-11, 10:19 PM   #47
DavidH
Insane Gamer
ケロ⑨

註冊日期: Aug 2011
引用:
作者: jos 查看文章
(見到初音先睇)

resin即係膠車(非金屬車殼)
部初音BMW拉花的確吸引,不過小弟沒追開初音及其產物

to superbus:

部大口講真無咩利蘭味
唉..而家老郭d官方車愈出愈差+無心機
對未來的官方巴模無寄望了
留錢比resin熱狗/figure好過 ><
DavidH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-11, 12:46 AM   #48
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

引用:
作者: jos 查看文章
(見到初音先睇)
Resin 即係樹脂膠,
樹脂膠車模型定價不嬲都高D...

舊 10-28-11, 12:54 AM   #49
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

引用:
作者: DavidH 查看文章
resin即係膠車(非金屬車殼)
部初音BMW拉花的確吸引,不過小弟沒追開初音及其產物
初音痛車係就係吸引, 不過始終太貴, 而且我又唔多好 BMW D車...

引用:
to superbus:

部大口講真無咩利蘭味
唉..而家老郭d官方車愈出愈差+無心機
對未來的官方巴模無寄望了
留錢比resin熱狗/figure好過 ><
所以今次請左粉圓出場~~

今次架 AL 係衰左喺D轆呤度, 如果 111 用番黑呤就應該會好D,
始終用 AV 個模出, 都唔好預佢會改到幾多...

舊 10-28-11, 01:06 AM   #50
加量熱狗
Crazy Gamer
訓醒未啊你?

註冊日期: Jun 2007
雖然話後期既AL/早期既AV用晒同種車頭
但真車依然係一眼就睇得出分別

其實模型係錯係邊個位呢?
----------------------------------------
香港買卜三力邊到最齊?
想搵返唔同色既Suzuki Swift
部白Every又同其他車夾做一set出冇單買,衰!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
AC Milan 球迷會Vol.9﹝~ 請各位到Vol.10 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 999 03-05-09 03:34 PM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請繼續到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 999 03-01-07 11:58 PM
巴士模型/產品討論區 Vol.4 靈格斯 收藏品討論版 1004 05-12-06 10:20 PM
巴士模型/產品討論區 Vol. 3 Lonely 收藏品討論版 1004 01-19-06 01:01 AM

現在的時間是 11:11 PM

手機版 | APP版