Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-06-08, 02:12 AM   #126
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
TVB版 冒險少女那汀亞
那汀亞:你好殘忍呀…!!!
加哥魯:講得啱,係你的諗法錯誤o姐。我哋係善良的。

TVB版 我們這一家

花師奶:別怪他…別怪他…

TVB版 Q太郎

O次郎:巴嘰啦打…巴嘰啦打…

新世紀福音戰士 廣東配音版

赤木津子:失望…?你根本一開始就無對我有過期望…

麗(童年):老太婆好囉嗦…老太婆已經無利用價錢…老太婆無利用價錢…無利用價錢…(斷氣)

味吉陽一:係咁煮就啱啦~!!!!!

舊 03-06-08, 02:44 AM   #127
LungZeno
Junior Member

註冊日期: Mar 2006
涼衫竹伸長!
by 《反斗劍神》(《劍勇傳說》)佐佐木小次郎(佢把刀叫涼衫竹)
LungZeno 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-08, 02:56 AM   #128
GateHacker
God of Gamer
Baned

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDgatehacker01
PSN  IDFE-C_2008
你E個問題問得真係好
我地亦都樂意解答你E個問題
我地既目標係喺破壞中
維持E個世界既平衡
用罪惡去搵出真理既所在
我地係魅力四射既奸角!!
武藏
小次郎
我地火箭兵團不嬲都來去如風
我地既明日係惡貫滿盈既黑暗日子
冇錯啦~喵

-pocketmon
GateHacker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-08, 03:00 AM   #129
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
日札:你有你問題,我有我原因

機動戰士 Z GUNDAM 劇場版III

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-08, 10:14 AM   #130
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
娜汀亞我最記得ge對白係船長句: 生存呀! 娜汀亞!
(好似係沉緊船時,對脫出左ge娜汀亞講)

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-08, 10:16 AM   #131
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
唔記得乜片
"冇人可以超越系我前面 !"

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-08, 10:20 AM   #132
御社神
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
引用:
作者: ☆星野琉璃☆ 查看文章
唔記得乜片

我要沖廁
御社神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-08, 10:20 AM   #133
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
唔記得乜片

《我要衝線》
前面有人提過

舊 03-06-08, 10:27 AM   #134
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
作者: 真!DC 查看文章
《我要衝線》
前面有人提過
sorry, lag了

其實舊版zeta仲有好多 ..

尊尼: "加美尤? 女人黎架 ?" > "車 ! 原來系男人"

褲襪脫落 "這就是青春嗎 ?"

褲襪脫落 "新しい時代を作るのは、老人ではない! "

加美尤 "暴力是不對的 !"

\ /
/ \
\(^ω^)/

此篇文章於 03-06-08 10:31 AM 被 魔璃 編輯。
舊 03-06-08, 10:29 AM   #135
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:

加美尤 "暴力是不對的 !"
出自3句唔埋就打人ge加美尤完全冇說服力

舊 03-06-08, 10:37 AM   #136
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
唔系點叫名言

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 03-06-08, 09:16 PM   #137
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
其實,想問一下,有沒有可能開一個電視遊戲名言區

舊 03-06-08, 09:25 PM   #138
LIGHTTHELIGHT
Ultimate Gamer
火狐控

註冊日期: Jul 2004
這個世界沒有神 ~剎那 Gundam double O

引用:
作者: 機場美少年 查看文章
我覺得最感人係船長最後一句對白
尼摩: 娜汀亞!生存落去!!! (悲傷BGM + 爆炸聲
LIGHTTHELIGHT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-08, 09:27 PM   #139
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
間違っていたのは俺じゃない
世界の方だ

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-08, 09:38 PM   #140
HumanBeing
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
引用:
sorry, lag了

褲襪脫落 "這就是青春嗎 ?"
早輪睇番zeta,果幕真係睇到R晒頭...
阿Quattro話自己唔係馬沙..加美尤無啦啦好激動打佢一拳..
佢就無啦啦好感性地眼有淚光咁唸.."這就是青春嗎 ?"
HumanBeing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-08, 09:55 PM   #141
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
君の相手をしている暇はないのですよ、オレンジ君(ルルーシュ)
ゼロ:オレンジか?!
オレンジ:オ。。おおおお,お願いします。。。。死んで頂けますか?

君には選択肢が二つある。一パイロットからやりなおすか、オレンジ畑を耕すかだ!

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-08, 10:31 PM   #142
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
補充
當時係加美尤打黃生在先,之後俾人打番轉頭
就講左上面果句

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-08, 11:30 PM   #143
NeGi
Senior Gamer

註冊日期: May 2007
Nintendo Switch ID6420-4282-0444
3DS Friend Code3110 4809 0917
PSN  IDtookalu
「只要是活的東西,即使是神也殺給你看」
空の境界

「不驕傲的哪算是王」
Fate/stay night

なんでやね
CLANNAD

電話停在那裡?快打電話叫戰神丸來!

「殺死我的責任,你打算怎麼負責呢?」
月姬

此篇文章於 03-07-08 12:05 AM 被 NeGi 編輯。
NeGi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-08, 11:30 PM   #144
山王
Crazy Gamer
我是一個臭皮曩

註冊日期: Dec 2002
SLAM DUNK點可以少左呢句︰

老頭子,你人生最光輝的時候是在全日本吧?而我就是現在!

如果你無買有睇,編輯曰:"又要插又要睇,你D人真係犯賤!你咁叻又唔見你出一本?";
如果你有買有睇,編輯曰:"比得果十皮,自然係得抄抄埋埋既料,你咁清高可以唔買,我本野係出比翻版仔睇既~"
裡.天人必勝法 :
編輯曰:"你寫過攻略乜?你出過GAME書乜?乜都無做過有乜資格評論GAME書?";無錯,所以影評人無資格評論電影,因為佢地冇拍過電影;政評人無資格評論政治,因為佢地冇從過政。但咁樣講,GAME書編輯有冇資格評論遊戲?佢地都冇製作過遊戲。
山王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-08, 11:52 PM   #145
NEAR
Majora's!?

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code3411 1648 1216
咕嚕咕嚕魔法陣
之之咋~bomb bomb巴~

玻璃面具
你要帶上傻妹既面具!!

飛天少女豬事丁
愛心豬mull變身
凡係吸收左呢種力量ge人,體重都會增加d d, 加油呀保妮!

維他牛古力奶
如果太多牛奶味~朱古力味冇訂企~

引用:
作者: GateHacker 查看文章
你E個問題問得真係好
我地亦都樂意解答你E個問題
我地既目標係喺破壞中
維持E個世界既平衡
用罪惡去搵出真理既所在
我地係魅力四射既奸角!!
武藏
小次郎
我地火箭兵團不嬲都來去如風
我地既明日係惡貫滿盈既黑暗日子
冇錯啦~喵

-pocketmon
e個成日轉,,
都係第一集最順口~

NEAR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-08, 11:59 PM   #146
Sam=R
Insane Gamer
???

註冊日期: May 2007
無人可以超越在我前面!!
--我要衝線

Sam=R 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-08, 12:12 AM   #147
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

註冊日期: Jan 2002
「ひでぶ」「あべし」「たわば」「ちぃ~ぶわぁ~!」「うわぁ~、た~、べ~!」
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-08, 12:21 AM   #148
NEAR
Majora's!?

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code3411 1648 1216
百變小櫻
蘊藏著星之力量的鎖匙,係我面前顯示你真正ge力量,契約之下,小櫻命令你立即解除封印~
而家回復 本來ge真面目啦 古羅卡~

話說今日在tvb看到翼的廣告

NEAR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-08, 12:46 PM   #149
法修
Game Master
Ace Killer

註冊日期: May 2004
引用:
作者: NEAR 查看文章
百變小櫻
蘊藏著星之力量的鎖匙,係我面前顯示你真正ge力量,契約之下,小櫻命令你立即解除封印~
而家回復 本來ge真面目啦 古羅卡~

話說今日在tvb看到翼的廣告
「光之使者 黑天使!」
「 光之使者 雪天使!」
「我地係Pretty Cure!」
「你地呢幫黑暗力量ge僕人」
「快d返番去屬於你地ge地方!」

法修 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-08, 12:54 PM   #150
NEAR
Majora's!?