Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 20  ... 最後
Mac 討論區>iPad 2 (四月廿九日發售!)
神龍 04:06 PM 03-03-11
ipad1減價都買唔過, 升咗4.2後明顯d ram唔夠用
Eking 04:18 PM 03-03-11
係因為好多人唔識成日close d bg app......
神龍 04:19 PM 03-03-11
一樣野由原本唔洗做變成要做已經唔方便啦
Kaede楓 04:23 PM 03-03-11
http://www.apple.com/ipad/smart-cover/
睇來個Cover舊機用唔到.......
iPad2好似專登係邊框加左磁鐵先吸得到........
舊機鋁殼應該冇辦法......
歌絲˙暮斯 04:54 PM 03-03-11
對 WIFI 版有興趣.

本身唔覺呢 D 機既 GAME 會幾好玩, 但係 IPHONE4 真係令我改觀.

反正又未住定一個地方, 唔想買 TV 或 MON 加部 CONSOLE 打機, 而自己又已經唔係熱愛打機既心態, IPHONE4 上比 PSP 稍強既 GAME 都夠玩.

另外係用來睇片, 始終雖然 NOTEBOOK 17" MON, 但係太重太熱, 有時臨訓前想睇下 MV 又無謂將部巨大怪物抬來抬去.

但係真係完全唔會睇書/小說/漫畫.

單係為左 GAME 同睇片其實值唔值 ? (當然仲有玩 JUBEAT )
肉羊哩咖 04:58 PM 03-03-11
作者: 神龍:
一樣野由原本唔洗做變成要做已經唔方便啦
所以賢妻極唔老嚟而家所謂嘅multi-tasking; 話iOS3咁簡簡單單咪好囉~
HON HON 05:02 PM 03-03-11
作者: 歌絲˙暮斯:

本身唔覺呢 D 機既 GAME 會幾好玩, 但係 IPHONE4 真係令我改觀.

反正又未住定一個地方, 唔想買 TV 或 MON 加部 CONSOLE 打機, 而自己又已經唔係熱愛打機既心態, IPHONE4 上比 PSP 稍強既 GAME 都夠玩.

另外係用來睇片, 始終雖然 NOTEBOOK 17" MON, 但係太重太熱, 有時臨訓前想睇下 MV 又無謂將部巨大怪物抬來抬去.

單係為左 GAME 同睇片其實值唔值 ? (當然仲有玩 JUBEAT )
你係咪有好多game同片要响ipad睇同玩呢?

值唔值就真係好難講, 你認為有無呢個必要同用途反而好d.
肉羊哩咖 05:02 PM 03-03-11

如果唔嫌舊版厚同重D, 又慢, 齋咁用法16GB Wifi應該好夠洗, 參仟有找。除非大大要新版,玩埋拍片+剪片+攞大量嘅歌同app, 咁就另計~

其實想/要用, 好難話值唔值, 始終D蚊年用唔用同點用, 係由大大你話事嘅。
八仙果 05:03 PM 03-03-11
作者: 肉羊哩咖:
所以賢妻極唔老嚟而家所謂嘅multi-tasking; 話iOS3咁簡簡單單咪好囉~
我都覺得係。
久唔久要閂返之前開過既 apps 重煩。

唔閂,試過連 Safari 上網都冇反應。
神龍 05:05 PM 03-03-11
家下上上下網會突然變慢, 關返頭先用緊嘅apps再上過個下真係!@#$
歌絲˙暮斯 05:19 PM 03-03-11
最大用途對我咪係睇片(同 jubeat ) lor

但真係完全唔睇書 wor, 講到 ipad 一大賣點係睇書嘛.....

我呢度 25 號就有.

都係買啦, 唔鐘意賣出去都一樣價錢
肉羊哩咖 05:23 PM 03-03-11
但真係完全唔睇書 wor, 講到 ipad 一大賣點係睇書嘛.....
咁蘋果出iPad原本係諗住入eBook市場嘛, 所以咪咁吹囉; 咁, 大家用iPad但係死都唔幫襯佢買書, Apple都無咱們符咖噃~

話時話, 同一個app, 響iPad可以係另一隻咁睇咖, 好似DDFW同JuBeat Plus 咁。留意番, 唔係universal嗰D, iPad-native通常會貴一大截嘅~
Eking 05:24 PM 03-03-11
我覺得個home x2 後有個icon俾我一次clear 哂所有野就好
Eking 05:25 PM 03-03-11
咁蘋果出iPad原本係諗住入eBook市場嘛, 所以咪咁吹囉; 咁, 大家用iPad但係死都唔又幫襯佢買書, Apple都無咱們符咖噃~
我係入自己d漫畫, 所以唔哂幫襯佢
歌絲˙暮斯 05:32 PM 03-03-11
咁蘋果出iPad原本係諗住入eBook市場嘛, 所以咪咁吹囉; 咁, 大家用iPad但係死都唔幫襯佢買書, Apple都無咱們符咖噃~

話時話, 同一個app, 響iPad可以係另一隻咁睇咖, 好似DDFW同JuBeat Plus 咁。留意番, 唔係universal嗰D, iPad-native通常會貴一大截嘅~
係 wor 咁d 歌同 jubeat d music pack 洗唔洗買過 ?
HON HON 05:36 PM 03-03-11
作者: Eking:
我覺得個home x2 後有個icon俾我一次clear 哂所有野就好
jb後有得咁做...:P

最大用途對我咪係睇片(同 jubeat ) lor

我呢度 25 號就有.

都係買啦, 唔鐘意賣出去都一樣價錢
俾我會覺得有D浪費, 但各人有各人需要, 最緊要自己覺得無所謂/啱用就買啦...GOGOGO.
Metal Gear NT 05:40 PM 03-03-11
Multi-task真係拖慢?我用iPhone 4又一直都唔覺喎......
依家冇multi-task會唔慣
次次load過個真係好煩
例如1Password, Safari兩邊走嘅時候
神龍 05:45 PM 03-03-11
作者: Metal Gear NT:
Multi-task真係拖慢?我用iPhone 4又一直都唔覺喎......
依家冇multi-task會唔慣
次次load過個真係好煩
例如1Password, Safari兩邊走嘅時候
ip4梗係唔覺啦, 夠ram丫嘛, 我用都唔覺
所以咪話ipad1減價都買唔過lo, 唔夠ram丫嘛
Shinjyo 06:41 PM 03-03-11
其實即係攞3GS同4一齊行iOS4既效果一樣

當年佢出iPad唔用512MB,就係我忍佢一年既最大原因
C.K.F. 06:44 PM 03-03-11
作者: diabloex:
快 ipad 9 倍係點計的..
Single Core SGX543 vs. SGX535 is per clock at 4.5x times in terms of FLOPs

Dual Core SGX543 (SGX543MP2) vs. SGX535 is per clock at 9x times in terms of FLOPs.

The GPU Core inside A5 is PowerVR SGX543MP2
>>>>>劉伯<<<<< 06:46 PM 03-03-11
作者: HON HON:
講開tv out, 我jb左跟住用display out經色差出tv可以full screen無黑邊.

之前有公司講過會出for ipad 1既hdmi線同cam.
你用原裝線嗎?
月牙火介 08:01 PM 03-03-11
ipad2冇咩驚喜,放心等3代~/
HON HON 09:06 PM 03-03-11
作者: >>>>>劉伯<<<<<:
你用原裝線嗎?
我嗰條係capsade出品, 平過原庄一半價錢, 但都要2百幾蚊.
暉暉816 09:10 PM 03-03-11
其實d ram容量大d但重量同佔用空間應該差唔多...
點解用到雙核但唔升到1Gb ram呢....
處理多工同打機多ram會再smooth d掛...
HON HON 09:28 PM 03-03-11
作者: 暉暉816:
其實d ram容量大d但重量同佔用空間應該差唔多...
點解用到雙核但唔升到1Gb ram呢....
處理多工同打機多ram會再smooth d掛...
因為呢部係ipad 2, 留d空間日後至有得再提昇.....掛~
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 20  ... 最後

返回主題版面