Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-03-15, 11:49 PM   #451
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
根本我就好懷疑班友唔止係開發新手
分分鐘都唔知有無自己做過其他手機game player既...

講真由首抽階段已經想cap水就已經錯晒 做臭自己個名
2014先開、得30人到既公司接左依加話唔定係最高負荷?級既project
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-15, 11:50 PM   #452
stcdavidhk
God of Gamer

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
根本我就好懷疑班友唔止係開發新手
分分鐘都唔知有無自己做過其他手機game player既...

講真由首抽階段已經想cap水就已經錯晒 做臭自己個名
我都有咁ge感覺,本身第一次做手機game搞到成日要維護都算

基本game setting(如選攻擊次序冇得改)之類都有問題

game平衡度已經被講到厭

最嚴重係抽池,首抽冇5星,個池夾禮裝加角色rare同出現率低到極致。
正常咁多年唔同廠都出過無數手機遊戲,只要參考下最出名的成功例子就ok
好明顯俾人感覺係開發班友重停留係手機game剛掘起時個年代想法
而且連試玩都冇,所以隻game至搞成咁

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-15, 11:55 PM   #453
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
我都有咁ge感覺,本身第一次做手機game搞到成日要維護都算

基本game setting(如選攻擊次序冇得改)之類都有問題

game平衡度已經被講到厭

最嚴重係抽池,首抽冇5星,個池夾禮裝加角色rare同出現率低到極致。
正常咁多年唔同廠都出過無數手機遊戲,只要參考下最出名的成功例子就ok
好明顯俾人感覺係開發班友重停留係手機game剛掘起時個年代想法
而且連試玩都冇,所以隻game至搞成咁
攻擊次序冇得改真的不是問題
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-15, 11:57 PM   #454
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
攻擊次序呢D少事
只係其他野太衰放大晒D缺點
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-15, 11:59 PM   #455
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
不過職業差太明顯係一個問題
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-15, 12:03 AM   #456
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
職業差之前 比我hold卡先啦sosad

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-15, 12:04 AM   #457
Cowlex
Game Master
零距離ガンナー

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 小嘉 查看文章
咁你地曜日點算/高難度點算
助拳無一世,靠自己最實際
等佢nerf關卡難度

舊 08-04-15, 12:04 AM   #458
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
大家忘記佐TM本來只係做同人

舊 08-04-15, 12:06 AM   #459
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Asurada 查看文章
唔關TM事
係所托非人

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 08-04-15, 12:06 AM   #460
小嘉
The One

引用:
作者: Asurada 查看文章
隻GAME 營運唔係TM
TM 只係比佢地借個名
舊 08-04-15, 12:15 AM   #461
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
最簡單
我按錯左張卡想CANCEL返/上一步都唔得...

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-15, 12:23 AM   #462
小嘉
The One

引用:
作者: 朔望~ 查看文章
最簡單
我按錯左張卡想CANCEL返/上一步都唔得...
其實真係問題唔大
你當打仗無得番轉頭就得
PAD 轉錯珠都無得回手
舊 08-04-15, 12:53 AM   #463
psidef

註冊日期: Apr 2007
我覺得佢地可以開一章, 講返去2015打一群不斷開新AC嘅黑化Player英靈, 救返個Server令故事繼續......

舊 08-04-15, 12:56 AM   #464
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
引用:
作者: psidef 查看文章
我覺得佢地可以開一章, 講返去2015打一群不斷開新AC嘅黑化Player英靈, 救返個Server令故事繼續......
本game第一Event活動
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-15, 12:59 AM   #465
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: sohippy 查看文章
本game第一Event活動
又或者......個設施一開波原來係受到我地襲擊.

舊 08-04-15, 01:05 AM   #466
朔望~
Game Master
妹控

引用:
作者: 小嘉 查看文章
其實真係問題唔大
你當打仗無得番轉頭就得
PAD 轉錯珠都無得回手
咁我都明
所以我只期望佢搞返好部轉蛋機就夠

CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
舊 08-04-15, 02:36 AM   #467
a147852987
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2010
儲40石十抽真係伏到喊
4張4星禮裝,但一個角色都無係咩巫術
a147852987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-15, 02:47 AM   #468
Cowlex
Game Master
零距離ガンナー

註冊日期: Aug 2005
點解唔聽日先抽...

舊 08-04-15, 03:15 AM   #469
小嘉
The One

師兄咁睇唔開...
舊 08-04-15, 03:30 AM   #470
朔望~
Game Master
妹控

點解唔等多幾日呀
話唔埋會執笠前清貨大涪價
貞德放題 青NEET放題

舊 08-04-15, 07:37 AM   #471
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
我最好的朋友myname.......
R.i.p.

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-15, 07:58 AM   #472
gingq7

註冊日期: May 2008
不停抽了幾日都無5星人,
但經過一輪以物易物後, 終於得到韋伯和穿刺 (2個acc)

開局玩住先算....
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-15, 08:40 AM   #473
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
在維修前擦了一堆經驗卡升級,幸運地抽到4 個英靈,雖然兩隻重複了但可強化寶具沒浪費(之前不懂這樣抽了兩次小次郎沒強化他}

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-15, 10:14 AM   #474
rfdingo
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
From Haha
【閒聊】大概知道myname大軍是怎麼回事了
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...snA=958&tnum=1
rfdingo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-15, 10:16 AM   #475
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: gingq7 查看文章
不停抽了幾日都無5星人,
但經過一輪以物易物後, 終於得到韋伯和穿刺 (2個acc)

開局玩住先算....
唔玩果個射過黎得唔得/

ペルソナ5

隨時更新

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 05:54 PM

手機版 | APP版