Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-13-16, 11:25 AM   #2526
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: ZeroChow 查看文章

2. 編劇非常痛痕黑人

黑人大叔溝到女喎
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-16, 12:01 PM   #2527
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: 真!DC 查看文章
黑人大叔溝到女喎
由手機版發出
直到目前為止,我哋幾肯定總编非常痛痕有妹的男人,同有家底嘅人。
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-16, 12:51 PM   #2528
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
Hakik

引用:
作者: ZeroChow 查看文章
直到目前為止,我哋幾肯定總编非常痛痕有妹的男人,同有家底嘅人。
阿斯東:最錯就係識左個妹控
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-16, 02:45 PM   #2529
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
我就想睇勾心鬥角爭地盤爭上位多過睇打冇腦ma
今集覺得幾悶,係最後咖喱朱古力碰面醒一醒神
希望ma事件係來比朱古上位既過場event
如果之後都係走打ma路線我好失望
不要又二期魔咒應驗
照副題斷估, 芒亨起可以玩多兩集; 只計MA呢單嘢, 起碼賣到一部新高達先, 對三明都可能有得著, 佢呢度咁扭法, 面具同朱古力應該有排玩, 但號角內鬥由今話開始應該浮晒上枱面, 跟住係一條線都定

今季個節奏其實好過上季, 角式啲目啲同思想隨住故事變咗(反而三明都咁上下), 新舊人物啲平衡都OK, 如果有返上季咁大嘅新鮮感就幾難滿足到

另: 見K島有圖傳會又有超巨大MS型傢伙出現~~~

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-16, 03:40 PM   #2530
真!DC
Banned User
奉行我道

可能我見過age怕黑,有點過敏了
成日都有二季高層武力介入攪爛,有d驚
由手機版發出
舊 12-13-16, 04:08 PM   #2531
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
由手機版發出
暫時第二季都幾好,至少MA呢條線由第三話已經鋪好
最初個個都以為「那大傢伙」是鐵華團新武器

其實三明都有變化,白毛新人就喺催化劑,由跟大佬變成被依靠
號角內部矛盾其實都鋪得好完整

如果感覺上唔舒服,黑人果炮應該喺最唔似鐵血風格
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-16, 04:32 PM   #2532
肉羊哩咖
griffin611

引用:
由手機版發出
AGE第二季先最正常, 正常到抽咗出嚟變電影,又搵埋 Spyair 唱主題歌(下刪十萬字)

朱古力部新機同古侖比較,上半截好似

神秘巨大高達?

舊 12-18-16, 05:55 PM   #2533
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
阿賴爺式safe mode.... 咁有冇dr watson呢
四代目流星號galaxy cannon.... 點解尤真唔係叫天上天下一擊必殺砲

此篇文章於 12-18-16 06:05 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-16, 06:26 PM   #2534
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
點解隻眠好返??

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-16, 06:38 PM   #2535
ゆり

註冊日期: Nov 2004
入手左一張好素材

高達遇見ma會爆隱藏mode 果然係惡魔

舊 12-18-16, 09:40 PM   #2536
肉羊哩咖
griffin611

第卅七話

1. 上話誤會兩個:揸新機嘅係朱古力個下屬,二以為朱古力同面具正式埋牙,點知講咗段獨白就收工
2. 亦以為獵魔會玩芒亨,點知hang機,原來著咗safe mode;
3. 咁想像下以前號角啲人點搏晒命打MA,而飛機頭你洗唔洗咁得戚先?
4. 查得飛刀好嘢!
5. 原來黑仔少爺係件真心膠嚟,仲再一次壞人好事,希望第時你個便當都係咁搞笑
6. 大叔同澳加講得啱,你示弱要靠號角嘅話,就會授人以柄,長遠會好麻煩。一講到搏,三明個眼神當堂變晒
7. 今季以嚟一直係路人嘅大小姐同阿$,因為「就死」而互相「表白」
8. 仙奴整定今次畀你做主角喇,仲有抱得「美男」~點知,威力係好大,分開咗隻MA同班細,可惜好似都無打中乜嘢噃
9. 箂特繼續唔要命,位位獵人口就都對打怪好有信心,一正式埋牙就無個掂,MA啲埋身戰霝活都唔信,都係要真正嘅獵魔出手,芒亨應該玩埋今年,而三明又唔似會打到殘廢咁噃。

-----

套吱吱復興JJ終於完咗,聖誕新年應該播特備嘢,跟手好有可能做呢部。

此篇文章於 12-18-16 09:50 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 12-18-16, 09:42 PM   #2537
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

最後個下以我為係殘命~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-16, 01:14 AM   #2538
Sito
人修羅

註冊日期: Mar 2011
當年大戰肯定係將高達的駕駛員做晒人棍,好似第一輯艾因咁,朱古力都話係阿賴耶識的真正姿態
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-16, 07:34 PM   #2539
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
再次強調高達係有意識嘅,今集三明同獵魔嘅對話好明顯
SAFE MODE,即係每部高達都可以「制限解除」吸引囉.....

上次有版友問嘅白色獅電係乜東東,原來係大哥專用,希望唔好係官材啦
其實今集雖然係打MA,不過都有小小拖戲。

最後獵魔變紅補返數
睇預告,MA應該又係一開頭就比三明收檔
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-16, 07:40 PM   #2540
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
殺啊

舊 12-19-16, 08:59 PM   #2541
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
再次強調高達係有意識嘅,今集三明同獵魔嘅對話好明顯
SAFE MODE,即係每部高達都可以「制限解除」吸引囉.....

上次有版友問嘅白色獅電係乜東東,原來係大哥專用,希望唔好係官材啦
其實今集雖然係打MA,不過都有小小拖戲。
其實上季旦丁想開獵魔即時噴血,跟住有人話三明個限制開到好低(定係無?),原來仲有另一層御制?!唔係好明。

不過開放咗紅眼模,可以同殘面打

大哥部機實在⋯⋯太有等式喇⋯⋯

部MA出咗模型,都好大,不過唔知會唔會獨立出啲細嘅啫。

舊 12-20-16, 02:20 PM   #2542
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
日5:「ハガレン」「ガンダム」アニメ枠が終了へ MBS、早朝に34年ぶりの1時間アニメ枠
http://mantan-web.jp/2016/12/20/2016...00003000c.html

鐵血播完,日5時段就消滅
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-16, 08:48 PM   #2543
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
人型說明書
再開限制器
大哥你D品味都唔好過流星號好多……
最後……黑仔同我快D死左去啦……

舊 12-21-16, 03:30 PM   #2544
HakiK
Crazy Gamer
秋月

Hakik

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
其實上季旦丁想開獵魔即時噴血,跟住有人話三明個限制開到好低(定係無?),原來仲有另一層御制?!唔係好明。

不過開放咗紅眼模,可以同殘面打

大哥部機實在⋯⋯太有等式喇⋯⋯

部MA出咗模型,都好大,不過唔知會唔會獨立出啲細嘅啫。
你當一部電腦裝左兩套軟件
一套係監控功率,常時運作
一套係超頻,但係遇到ma先起動

三明平時將監控set到好低,都仲係受監控

今集超頻套軟件起動,但係比監控軟件擋住
最後兩套軟件撞哂車炒哂

最後直情熄套監控,限制解除再直接超頻

此篇文章於 12-21-16 03:40 PM 被 HakiK 編輯。
舊 12-21-16, 03:32 PM   #2545
HakiK
Crazy Gamer
秋月

Hakik

-dele-
舊 12-21-16, 03:38 PM   #2546
HakiK
Crazy Gamer
秋月

Hakik

-dele- (手機問題sorry)
舊 12-22-16, 03:33 PM   #2547
ZeroChow
Crazy Gamer

三明幾時俾左條命大佬? 好似冇呢方面劇情?

一直以為係兄弟合作關係,但今集突然变成主從關係?
舊 12-22-16, 04:28 PM   #2548
真!DC
Banned User
奉行我道

三明不嬲都係信晒大哥架啦
認為大哥既判斷永遠是對的
由手機版發出
舊 12-22-16, 04:42 PM   #2549
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
其實阿賴耶識個始祖test pilot係唔係佢

由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-16, 04:54 PM   #2550
ZeroChow
Crazy Gamer

引用:
三明不嬲都係信晒大哥架啦
認為大哥既判斷永遠是對的
由手機版發出
信哂同“我條命係你嘅,你想點就點” 完全唔同層次

一直覺得佢想開農場種野

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 09:54 PM

手機版 | APP版