Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-06-16, 10:54 AM   #2476
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
巴力?咩係巴力?! (暈)

七十二柱之首-巴力

舊 12-06-16, 11:25 AM   #2477
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: ゆり 查看文章

七十二柱之首-巴力
真係好似獵魔喎, 出現咗未㗎? 好有最後boss陣味

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-16, 05:00 PM   #2478
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 月之民 ̄▽ ̄ 查看文章
[吹水]再強既AI都強唔過三日月阿賴耶識
過兩話之後三日月用阿賴耶識入侵AI->MA入手
然後發現MA可以同高達合體->真・三日月高達[/吹水]
之後再去最終進化到成個銀河系咁大嘅高達,
唔知點解總是有天元突破嘅感覺

機體都喺靠執人地或者掘返黎
鐵華團同大紅蓮團個架構又差唔多
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-16, 07:50 PM   #2479
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
300年前大戰係智能叛變?
終於告別實彈

舊 12-06-16, 08:44 PM   #2480
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
『幸・楽我鬼魂』
アニメーター・大張正己さんの原画集第五弾!
C91 三日目東ホール P26ab「バーニング・G」「マッチョ・ドラゴン」での頒布です。
表紙はガンダム・バルバトスルプス!
この本のための描き下ろしです!!必見!!!
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-16, 12:56 AM   #2481
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
超展開轉打機械獸
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-16, 07:47 AM   #2482
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
即係300年前人類一開始就互毆,然後有傻仔開發出天網打到全人七個一皮,然後人類方無對抗手段下就將d小朋友斬件擺入MS變R-TYPE(ry

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-16, 08:16 AM   #2483
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
之後再去最終進化到成個銀河系咁大嘅高達,
唔知點解總是有天元突破嘅感覺

機體都喺靠執人地或者掘返黎
鐵華團同大紅蓮團個架構又差唔多
由手機版發出
咁大哥要獻頭了

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-16, 08:51 AM   #2484
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
咁大哥要獻頭了
又返到最開頭嘅預期喇~

今年開討論沉咗一排, 一出怪獸, 大家又回復興奮!

舊 12-07-16, 09:02 AM   #2485
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
咁大哥要獻頭了
準女友都比裝備大叔溝埋,無包袱可以取時搵霞姨⋯⋯
仲有大哥呢個角色一直都超負荷自己嘅責任

本來上季三明成長喺因為大小姐,不過呢家嘅情況佢要再進化(入魔)
應該都要好似天元咁靠大哥⋯⋯
由手機版發出
舊 12-07-16, 09:39 AM   #2486
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
不要變age然後bbq end呀
我想睇人類太可惡唔想睇機械獸
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-16, 10:25 AM   #2487
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 真!DC 查看文章
不要變age然後bbq end呀
我想睇人類太可惡唔想睇機械獸
由手機版發出
我覺得堆機械獸個CPU應該都係人腦+延髓

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-16, 04:33 PM   #2488
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
之前部女武神定位係咩?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-16, 05:11 PM   #2489
ゆり

引用:
作者: T.K. 查看文章
之前部女武神定位係咩?
同高達骨架同期

但性能上唔及高達骨架而比人遺忘

舊 12-07-16, 09:22 PM   #2490
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 細路翔 查看文章
我覺得堆機械獸個CPU應該都係人腦+延髓
或者;但始終總覺得號角打完仗,就刻意收埋阿賴耶識,係有啲唔見得人嘅秘密。

舊 12-07-16, 10:27 PM   #2491
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
或者;但始終總覺得號角打完仗,就刻意收埋阿賴耶識,係有啲唔見得人嘅秘密。
比我感覺喺賢者之石,不外乎泛及人命,
好似三明同部機同步會失去四肢,
艾因半癱裝入機體咁⋯⋯

MA應該不外乎喺咁嘅原理
唔見鐵血呢個世界觀喺有zoids之類嘅生物,如果有
之前一定會鋪排好,唔會突然插入去
由手機版發出
舊 12-08-16, 02:58 PM   #2492
雪舟等楊
●  ω  ●

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
Question

想問吓呢部「王的座椅」係咩機

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-16, 02:01 AM   #2493
supermanlady
The One
あかん

36 - 38話
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-16, 01:21 PM   #2494
simonwongdx
Insane Gamer

引用:
作者: 雪舟等楊 查看文章

想問吓呢部「王的座椅」係咩機

獅電吧

舊 12-11-16, 04:39 PM   #2495
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
人間だけを殺す機械かよ!(F91並感)

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-16, 04:55 PM   #2496
Slush
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2008
黑人幾時先覺醒...!
σ ゚∀ ゚) ゚∀゚)σ σ ゚∀ ゚) ゚∀゚)σ σ ゚∀ ゚) ゚∀゚)σ

件裝甲有咩擋唔到...?

舊 12-11-16, 06:13 PM   #2497
ゆり

黑人完全係豬隊友加智障敵人

舊 12-11-16, 07:49 PM   #2498
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
耐Beam能力... Max左w
ライド!無挿死旗既想死都無得死架!

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-16, 09:45 PM   #2499
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: ゆり 查看文章
黑人完全係豬隊友加智障敵人
確實..我一路睇一路都係咁既結論...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-16, 10:03 PM   #2500
肉羊哩咖
griffin611

第卅六話

1. 黑仔家長你真係累人累物,連豬隊友都不如,唔怪得個新女角嫌佢阻鬼住晒,仲間接害死好多平民!開始乞人憎
2. 用三份一話講厄祭戰爭嘅事,部MA有生產小型機兼收復能力,好似邊度見過~
3. 三明對MA嘅事真係有啲機械宅嘅感覺,大哥講就好輕鬆,實際內心好緊張
4. 阿$真係唔怕死,但個理由真係0咗咀
5. 箂特咁勇好出奇,個便當居然又收返;下一話仙奴有新機揸,佢部隠魔點解會同隻MA葬埋一齊,費解
6. 更奇原來MS副裝甲係有令BEAM散射嘅功能,唔怪得再唔用BEAM,上季成部機可以當踏板咁叫有啲合理
7. 朱古力部新機係乜嚟?查實佢仲收埋幾多部機?呢部係咪芒亨專用機嚟?
8. 故仔一轉轉去借厄祭個源起去講號角內爭,估佢唔到;好耐無機人作品講點打部暴走嘅超級殺人機器
9. 英文翻譯講MA時用眾數,好可能唔止一部;咁玩落去會唔醒有邊專登掘啲MA出嚟控制佢哋嚟打對手?
10. 部巴力其實係咪三明第二部座機?!

此篇文章於 12-11-16 10:11 PM 被 肉羊哩咖 編輯。

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 07:13 AM

手機版 | APP版