Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 告示區 > GAF告示版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 11-03-03, 04:35 PM   #76
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
Originally posted by 馬沙 :

為乜要永久性Ban ?
好簡單,從來都係用呢個方法來對負搞事者!!

舊 11-03-03, 04:42 PM   #77
馬沙
God of Gamer
Mazaghi

註冊日期: Sep 2002
引用:
Originally posted by 龍格堡 :

好簡單,從來都係用呢個方法來對負搞事者!!
Dreamer.Bo冇搞事 , 他不是針對你個人 , 只是向你的處理事件手法表示意見及其不滿之原因 .

舊 11-03-03, 04:54 PM   #78
唔好記住我
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
老實講,之前龍生你鎖topic個d事,
我覺得你係應份做,
你做得岩,
但比人投訴既topic,
你又鎖又ban人,
就覺得係你有問題.

希望龍生唔好永久ban Dreamer.Bo
唔好記住我 目前離線  
舊 11-03-03, 11:15 PM   #79
God Gundam
Game Master
究極之神高達

註冊日期: Jan 2003
龍兄,幫佢求情可以嗎

舊 11-04-03, 01:00 AM   #80
小Tam
Game Master
~~希羅妻~~

註冊日期: Mar 2002
我唔想Dreamer.Bo咁就被Ban啊........

舊 11-04-03, 01:53 AM   #81
下雪邊界

註冊日期: Apr 2002
Dreamer Bo做既野罪不至要永久ban呀?
多餘說話唔想講...
但還請龍格堡三思...
下雪邊界 目前離線  
舊 11-04-03, 02:09 AM   #82
韓非
Account Locked

註冊日期: Nov 2003
引用:
你犯左版規POST WAR TOPIC小事化大、火上加油或無事生有!
加上無視我的警告!
你不能再留低!
「無事生有」
無事生有者?寶乎?非也!
RO新手,無者生有者乎?非也!
個別事件皆出寶口乎?非也!
何無事生有?
向諸君提問不異於無事生有乎?
此本無論壇而無生有,非無事生有乎?
清談本無題,現題至過萬無至有,何不異於無事生有乎?
寶言皆出於實,難RO新手及個別事件皆屬虛假之事?

「POST WAR TOPIC小事化大」
一事之大小何以分乎?
令尊去世,予吾可足道栽?
家父去世,予汝可足道栽?
POST WAR TOPIC本以為大,何來化大乎?
況TOPIC本以為寶出,且本以為大,原為大何來化大罪乎?

「火上加油」
以過去RO新手之事伸辯為火上加油乎?
以過去之例證伸辯為火上加油乎?
那吾豈非在為齊,楚,燕,趙,魏,韓破滅之事火上加油無疑..

引用:
我再講一次,當時有個叫~讚成RO新手在GAF消失名單~的POST,有人想用一班Member力量去令RO新手被BAN,

如果RO新手真的被BAN,某情度講上面~讚成RO新手在GAF消失名單~的POST給人感覺是成功的,而為免給人

有這個錯覺,所以RO新手在那時是唔會BAN,而我講的個別事件是指有人想用一班Member力量去令某Member

被BAN!
節錄自<龍格堡>
以閣下之言,為表肉食者睿智,免成民意刑具,特此給予罪人無罪,從而顯出各肉食者睿智?
有法不依,有規不循,此仍東周之衰亡也
用以人治國,非以法治國,此仍六國之傾頹也
若以法治,非人治,此仍暴秦之興隆也
如今之禍皆出於未能「兼愛」,因而未達「天下大同」
望君三思!!人治,法治皆由君定奪!!
韓非 目前離線  
舊 11-04-03, 02:23 AM   #83
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

咁多[乎]...
睇到無晒符~

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線  
舊 11-04-03, 10:01 PM   #84
vov430
黑色疾風丸

XBox Live Gamertagvov430
佢又唔鍾意e度d規矩
又唔鍾意e度d人
咁ban左佢
佢米有藉口唔再返來law
幾好丫

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線  
舊 11-04-03, 10:03 PM   #85
碧咸23
Banned
GAF足球隊碧咸23號

註冊日期: Feb 2003
引用:
Originally posted by vov430 :
佢又唔鍾意e度d規矩
又唔鍾意e度d人
咁ban左佢
佢米有藉口唔再返來law
幾好丫
佢唔鍾意邊條規矩同邊d人呀?
碧咸23 目前離線  
舊 11-04-03, 10:04 PM   #86
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Nintendo Switch ID4565-6477-0890
請唔好在這裡chat,多謝合作!!

舊 11-05-03, 08:18 PM   #87
RO新手
Banned

註冊日期: Mar 2003
引用:
DREAMER.bo:

當時"RO新手"到post war完結時,其post數亦不到100,好明顯就是有人有心開新A/C黎玩,就算真是新人,引發post war都是十分嚴重的罪~
-------------------------------------------------------
又羅我來講?= =
看看我的註冊日期,再返看事發日期吧= =
相距也有一段日子,這叫新A/C嗎?

-------------------------------------------------------

引用:
DREAMER.bo:
而引發post war的"RO新手"理應被ban~

版規:
POST WAR TOPIC小事化大、火上加油或無事生有!

上次事件中有一眾人等(DREAMER.bo,馬沙,Busconcamp等)挑撥Cless兄咁又算唔算犯規呢?
幸Cless兄識做唔 RE, 唔係又引發罵戰 :@_@":

RO新手 目前離線  
舊 11-05-03, 08:31 PM   #88
AE86(Turneo)
知足常樂

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDCTH225
XBox Live GamertagCTH1989
唔好意思,del

利物浦~!!!You'll never walk alone
AE86(Turneo) 目前離線  
舊 11-05-03, 08:32 PM   #89
賈圖
Game Master
GAF足球隊99號

PSN  IDHKGATOCHOI
XBox Live GamertagHKGATOCHOI
引用:
Originally posted by AE86(Turneo) :
Dreamer.Bo都無做錯d咩咁大件事
唔使永久ban佢掛
已經無事

愛一個人沒有任何理由,忘記一個人卻需要很多理由!~愛由一個微笑開始,用一個吻來成長,用一滴淚去結束。用一生去想念……
賈圖 目前離線  
舊 11-05-03, 08:33 PM   #90
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:
Originally posted by AE86(Turneo) :
Dreamer.Bo都無做錯d咩咁大件事
唔使永久ban佢掛
佢ACC作日已開番啦!!

舊 11-05-03, 08:34 PM   #91
AE86(Turneo)
知足常樂

PSN  IDCTH225
XBox Live GamertagCTH1989
引用:

佢ACC作日已開番啦!!
唔好意思,唔知道

利物浦~!!!You'll never walk alone
AE86(Turneo) 目前離線  
舊 11-05-03, 08:52 PM   #92
馬沙
Mazaghi

引用:
Originally posted by RO新手 :

又羅我來講?= =
看看我的註冊日期,再返看事發日期吧= =
相距也有一段日子,這叫新A/C嗎?

版規:

上次事件中有一眾人等(DREAMER.bo,馬沙,Busconcamp等)挑撥Cless兄咁又算唔算犯規呢?

邊個叫Cless ? 冇印象 .
仲有 , 你這些先撩者賤的小人 , 快回你的垃圾堆吧

舊 11-05-03, 09:46 PM   #93
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
Originally posted by RO新手 :
版規:

嘩~好日唔回文~
一回文就講D咁舊既事...
惦呀!
D三姑六婆最叻做呢類小動作~~~

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線  
舊 11-05-03, 09:51 PM   #94
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

PSN  IDKILLUAJP1986
XBox Live Gamertag窮到喊,就黎訓街
咪係度嘈la........

舊 11-06-03, 06:48 AM   #95
MAZINKAISER
Game Master

想問下蝦米幾時會開番??
佢第一次犯gaf版規,唔算嚴重者喎..
而且你都接受左佢既建議
MAZINKAISER 目前離線  
舊 11-06-03, 10:37 AM   #96
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:
Originally posted by MAZINKAISER :
想問下蝦米幾時會開番??
佢第一次犯gaf版規,唔算嚴重者喎..
而且你都接受左佢既建議
ban一星期,11月11日會開番!!

舊 11-06-03, 01:35 PM   #97
RO新手
Banned

引用:
Originally posted by 馬沙 :

邊個叫Cless ? 冇印象 .
仲有 , 你這些先撩者賤的小人 , 快回你的垃圾堆吧
果然自我中心到連挑撥過既人都忘掉
好明顯你根本響度亂挑撥人
也返回去你所屬既廁所吧
RO新手 目前離線  
舊 11-06-03, 01:37 PM   #98
RO新手
Banned

引用:
Originally posted by Busconcamp :

嘩~好日唔回文~
一回文就講D咁舊既事...
惦呀!
D三姑六婆最叻做呢類小動作~~~
好似係DREAMER.bo佢講返先架bor ,睇清楚d 先啦阿生
三姑六婆似DREAMER.bo多d wor
RO新手 目前離線  
舊 11-06-03, 02:00 PM   #99
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF
請唔好再係呢個topic chat

Rabbidas 目前離線  
舊 11-07-03, 01:21 AM   #100
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

DATE: 2003-11-07
banned 會員: 何文田作品 (userid=2031)
原因: --> TOPIC <-- 嚴重煽風點火

neo2046 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
《暗黑破壞神 II 》森林酒吧旅館 (P.1) KIM PC電腦遊戲討論版 1013 08-03-05 12:37 AM
梁靜茹新曲+精選國語大碟"戀愛的力量 "(新歌加精選) - 封面, song list updated [已推出] JACKY Neo Music UNIVERSE 22 11-26-03 10:54 PM
可否把 假如愛有天意-電影原聲大碟 的song list...... StevenLeong Neo Music UNIVERSE 1 10-25-03 06:39 PM
點樣可以將ICQ個name list upload上去ICQ server? 6402oen 手機資訊/電腦軟硬討論 8 02-04-03 10:11 PM

現在的時間是 06:39 PM

手機版 | APP版