Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-18-18, 05:27 PM   #2126
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: Leong 查看文章
Yes, 我都係首批金源加多1年保的機主, 好早之前, 我隻牛有問題, 都係直接拎去任天堂紅磡OFFICE整

不過你最好打咗電話去問咗先
唔係最好,係要,冇預約冇得整.....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-18, 08:48 AM   #2127
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
唔係最好,係要,冇預約冇得整.....
thx buddy ! (真係好彩兩年保,唔係就要買過部)

anyways
5.0.0 有大量report 反映3rd party dock 會磚機而我恰巧係其中一個

所以建議大家快停用了。
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-18, 10:03 AM   #2128
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章

anyways
5.0.0 有大量report 反映3rd party dock 會磚機而我恰巧係其中一個

所以建議大家快停用了。
5.0.0 有大量report 反映3rd party dock 會磚機??

磚機=> 意思係用吾到個dock, 定部機開吾到???

只係hardware 接駁,無咩理由會磚機,
唯一可能係燒機, 因插入dock會升A數!!
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-18, 10:12 AM   #2129
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: jyeung1 查看文章
5.0.0 有大量report 反映3rd party dock 會磚機??

磚機=> 意思係用吾到個dock, 定部機開吾到???

只係hardware 接駁,無咩理由會磚機,
唯一可能係燒機, 因插入dock會升A數!!
facebook 上已有人有同樣問題有埋圖
a9vg 同 switch 吧(原諒係大陸source) 都有好多case
然後到reddit

唔可以話5.0.0 問題因為Nintendo 無預你用3rd party 野
估計係fw 唔兼容

無燒機
卡在開機logo
power button 可 off 機可開機
應該係個boot image 花左

any肥,已約聽日上任天堂
全靠老婆mark 低電話 1000 一打即通。
舊 03-19-18, 11:32 AM   #2130
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
facebook 上已有人有同樣問題有埋圖
a9vg 同 switch 吧(原諒係大陸source) 都有好多case
然後到reddit

唔可以話5.0.0 問題因為Nintendo 無預你用3rd party 野
估計係fw 唔兼容

無燒機
卡在開機logo
power button 可 off 機可開機
應該係個boot image 花左

any肥,已約聽日上任天堂
全靠老婆mark 低電話 1000 一打即通。
其實係插住3rd party dock update變磚,
定update 完插落3rd party dock變磚?
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-18, 11:44 AM   #2131
luffy1734
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2003
switch係咪有中文介面啦?
luffy1734 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-18, 12:05 PM   #2132
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: luffy1734 查看文章
switch係咪有中文介面啦?
沒...一樣係咁...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-18, 02:04 PM   #2133
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
我有2部switch,
請問用同一個nintendo Acc買完Game DLC後,(主要係想買Pokken個DLC)
可以同時分享比2部機嗎??(定係同DL Game一樣唔可以同時共享比2部機呢?)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-18, 02:37 PM   #2134
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: mrk 查看文章
我有2部switch,
請問用同一個nintendo Acc買完Game DLC後,(主要係想買Pokken個DLC)
可以同時分享比2部機嗎??(定係同DL Game一樣唔可以同時共享比2部機呢?)
不可以...一個帳號只可鎖一部機...
如果我早就和朋友一齊買game...
如果你一定要咁做, 要解鎖的..
舊 03-19-18, 10:21 PM   #2135
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: mrk 查看文章
我有2部switch,
DL game只能鎖住一部機

引用:
anyways

所以建議大家快停用了。
你用咩第三廠dock??聽講酷威coov SH500冇事

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 03-19-18 10:24 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-18, 11:55 PM   #2136
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:

anyways

所以建議大家快停用了。
係插住update出事,定就咁用都出事?
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-18, 12:35 AM   #2137
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
係插住update出事,定就咁用都出事?
我一次過講啦
早幾頁 or 幾十頁
有版友介紹一個dock
後面有個制可轉desktop or tv mode
咁我都買左個番來
事實上5.0.0 前係好好用的
散熱也好好

我更新左之後
如是者插番落個dock 度無理佢

星期日打算玩陣xb2 時發現pro 制連左
電視無嘢出
就試下按個制轉mode la

按幾次
Screen 出error code
按ower button off 機
再開就卡住switch logo 了
舊 03-20-18, 05:09 AM   #2138
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: 赤武神 查看文章

你用咩第三廠dock??聽講酷威coov SH500冇事
我放房一直都係用sh500, sofar 今日玩都未有問題
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-18, 06:06 AM   #2139
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
不可以...一個帳號只可鎖一部機...
如果我早就和朋友一齊買game...
如果你一定要咁做, 要解鎖的..
引用:
作者: 赤武神 查看文章
Thx!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-18, 09:49 AM   #2140
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
就算sh500都係咁話

副廠野始終都係做唔到插住dock由sleep->著機

一定要著住有畫面->插dock->出大畫面

舊 03-20-18, 09:50 AM   #2141
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
我一次過講啦
早幾頁 or 幾十頁
有版友介紹一個dock
後面有個制可轉desktop or tv mode
咁我都買左個番來
事實上5.0.0 前係好好用的
散熱也好好

我更新左之後
如是者插番落個dock 度無理佢

星期日打算玩陣xb2 時發現pro 制連左
電視無嘢出
就試下按個制轉mode la

按幾次
Screen 出error code
按ower button off 機
再開就卡住switch logo 了
我咪係介紹嗰個人囉,個dock我一個星期會用兩日,早兩日插住玩咗成日都冇事,不過聴你咁講都唔會再用住,好彩之前趁豐X特價買多咗個dock當後備。
舊 03-20-18, 09:54 AM   #2142
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: 忍者 查看文章
就算sh500都係咁話

副廠野始終都係做唔到插住dock由sleep->著機

一定要著住有畫面->插dock->出大畫面
我用開嗰隻係可以用手掣叫醒部機,不過就唔可以好似原廠dock咁開著埋部電視。
舊 03-20-18, 10:40 AM   #2143
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
我咪係介紹嗰個人囉,個dock我一個星期會用兩日,早兩日插住玩咗成日都冇事,不過聴你咁講都唔會再用住,好彩之前趁豐X特價買多咗個dock當後備。
5.0.0前堅係好用。
散熱位又做得靚
又方便

不過我都唔用了。
我決定係咪都入dock 算。
唔好煩
舊 03-20-18, 12:59 PM   #2144
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Switch 2018春 CM
https://www.youtube.com/watch?v=IIKpJv5Osw8
引用:
neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-18, 01:00 PM   #2145
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
街鋪多唔多人識整SWITCH?
出左一年大多機主過保

ZELDA 無双己偷跑

此篇文章於 03-20-18 02:28 PM 被 DC 97 編輯。
DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-18, 02:38 PM   #2146
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
tonight

Nindies Showcase Spring 2018
https://www.youtube.com/watch?v=xZYQmrdaW8g
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-18, 02:51 PM   #2147
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: DC 97 查看文章
街鋪多唔多人識整SWITCH?
出左一年大多機主過保

ZELDA 無双己偷跑
咁快????請問幾錢??
舊 03-20-18, 03:00 PM   #2148
charcsc2000
J神哥

問左...
zelda無雙dx日版
葵廣448
舊 03-20-18, 05:21 PM   #2149
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
想買,不過唔知雷唔雷

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-18, 05:21 PM   #2150
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: DC 97 查看文章
想買,不過唔知雷唔雷
如果你不是zelda fans....不要買...

標籤
Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Nintendo Switch ID 收集區 八仙果 攻略及心得交流區 15 02-08-23 03:17 AM
[NS] Warframe Nintendo Switch jyeung1 電視遊戲討論版 4 07-10-18 10:56 AM
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol 1 neo2046 電視遊戲討論版 8621 07-02-17 10:49 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 07:46 AM

手機版 | APP版