Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後
電視遊戲討論版>ドラゴンボール ファイターズ《DRAGON BALL FighterZ》| 2.5D 格鬥/ASW︱Switch版發售預定
安安 09:23 PM 06-09-17
《七龍珠 戰士集結》官方網站:http://dba.bn-ent.net/
https://bandainamcoent.co.jp/corpora...20170612-1.pdf

作者: :

上市日期、對應機種?
預計將在2018年年初上市,有 PS4、Xbox One、Windows(Steam)。

是甚麼樣的格鬥遊戲?
融合 2D 動畫以及 3D 立體表現,主打 2.5D 刺激戰鬥的格鬥遊戲。
以超高速戰鬥和氣勢磅礡的必殺技演出,打造《七龍珠》才能有的熱血戰鬥。

戰鬥系統是?
採用3對3小組戰鬥,透徹熟悉角色們之間的配合度,在小組編隊上享受思考戰略的樂趣。

登場角色有哪些呢?
根據公開的宣傳影片來看,孫悟空、孫悟飯、達爾、弗利沙、賽魯、魔人普烏「善」等人都會登場。
另外於戰鬥中,悟空、弗利沙也會變身。
Thaws 11:30 PM 06-09-17
熱烈期待世紀末藍球部
jyeung1 06:52 AM 06-12-17
DRAGON BALL FIGHTERS Z
好似回歸原點,吾知有無實際game play

https://www.youtube.com/watch?v=OH9mzgBVbA0
outlineman2003 08:00 AM 06-12-17
回歸原點,但小弟睇法,最期待的龍珠game, 係rpg game
八仙果 10:50 AM 06-12-17
作者: outlineman2003:
回歸原點,但小弟睇法,最期待的龍珠game, 係rpg game
我見到回歸原點,
都以為係 RPG 玩法,
我都知今時今日冇乜可能。
HON HON 12:41 PM 06-12-17
作者: 八仙果:
我見到回歸原點,
都以為係 RPG 玩法,
我都知今時今日冇乜可能。
今時今日真係無咩可能仲有佢既RPG...

除非NS爆勁, 否則都應該唔駛諗...
IDGAF 08:06 AM 06-12-17
本身對隻GAME無乜興趣,
但係個遊戲畫面表現到係靚到可以取代到目前製作的動畫水平,
又保留到原作的感覺喎~!

Dragon Ball FighterZ E3 2017 Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=NjiIu36lnxI

MultiPASS 08:08 AM 06-12-17
去番2D場不過戰鬥超熱血,非常期待。
DevilElvis 08:51 AM 06-12-17
好正,咦?無NS份喎~~
Gundam MK-2 10:39 AM 06-12-17
作者: DevilElvis:
或者因為開發時未知NS龍定蟲所以唔敢咁快投資

不過如果衰機能而無份就sosad
jyeung1 12:50 PM 06-12-17
作者: DevilElvis:
之前都提過,
如果出多機種,NS 同其他家用機比,只係dvd 同blueray分別
會好影響其他家用機銷量
始終NS可以出街玩,又可以出去同人分享

所以NS以後會比較多既game係upgrade板(遲半年出)
又或者係cut off板同期出

應該前者情況多
廠商出得多機種,都希望兩邊都多人買
ayane123 01:41 PM 06-12-17
作者: jyeung1:
之前都提過,
如果出多機種,NS 同其他家用機比,只係dvd 同blueray分別
會好影響其他家用機銷量
始終NS可以出街玩,又可以出去同人分享

所以NS以後會比較多既game係upgrade板(遲半年出)
又或者係cut off板同期出

應該前者情況多
廠商出得多機種,都希望兩邊都多人買
你真係太睇得起NS既機能

有啲GAME的確可以降低畫質同FAME RATE就出得係NS

但好多GAME都唔得架,後面啲物理AI等等唔係話downgrade左就得

係要成個架構改先得

所以EA先要寫過第二啲引擎比NS去做FIFA
wing 03:24 PM 06-12-17
作者: ayane123:
你真係太睇得起NS既機能

有啲GAME的確可以降低畫質同FAME RATE就出得係NS

但好多GAME都唔得架,後面啲物理AI等等唔係話downgrade左就得

係要成個架構改先得

所以EA先要寫過第二啲引擎比NS去做FIFA
任fans真係有夢最美.

1 vs 1的話, ns應冇問題, 但call partner系統呢....有少少敏水.
Hello MiMi 09:08 AM 06-12-17
有金菲利,希望唔係DLC
pet3 09:15 AM 06-12-17
我細個時好中意玩ss果隻
有個模式是天下第1大賽
我們在剎旦在場外開槍射台上的2人
賭錢誰贏
wai2408 11:07 AM 06-12-17
作者: pet3:
有個模式是天下第1大賽
賭錢誰贏
個隻超正 睇下CHOK 完招 對面又可以CHOK 返招 兩個波鬥撞
padage 11:17 AM 06-12-17
作者: pet3:
有個模式是天下第1大賽
賭錢誰贏
係唔係3vs3個隻偉大的龍珠傳說?
個隻ps1都有好好玩
pet3 10:09 AM 06-13-17
作者: padage:
係唔係3vs3個隻偉大的龍珠傳說?
個隻ps1都有好好玩
兩隻我都有玩
但一直不知道怎樣引發最終戰元氣彈特殊畫面殺

我是說這隻
https://www.youtube.com/watch?v=kC0nFgGQuNE
ayane123 09:18 AM 06-12-17
呢隻野guilty gear廠開發,所以唔洗擔心遊戲性

Sent from my iPhone using Gaforum
fortel 10:03 AM 06-12-17

Sent from my iPhone using Gaforum
北斗之拳+BASARA X 表示

可惜NS無份...
mrk 02:58 PM 06-12-17

NBGI X Arc System

PS:到時會唔會又係PS4版獨佔左中文版??
PS2:到時PS4日版+中文版一定儲齊!
PS4: PC Steam版支援4K嗎??(有支援的話,PC版都唔放過!)
HON HON 09:28 AM 06-12-17
希望NS有份.....

講真, 龍珠GAME唔應該玩3D, 玩返呢料2.5甚至2D至可以SHOW到佢嗰種爽快感.
野良猫 10:46 AM 06-12-17
龍球都係2d好
感覺上就係超任版再用現今技術重新整一次咁
hell & heaven 11:10 AM 06-12-17
買硬~
遲下會唔會出埋火影

BTW 剪片果個...
Dyhalt Rushifar 11:23 AM 06-12-17
DEL重覆
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後

返回主題版面