Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-06-12, 10:45 PM   #2126
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
講起初音我第1次知就係睇報紙(東方)先知

當時我17歲左右,要會考

仲記得介紹初音果時只係好少篇幅

後來上網查都唔係好多資料

隨後時間經過nico同你水管慢慢有高手上傳自己既自創歌

第1首聽既初音歌就係seed既曉之車

對唔住我係唔係離題得好過份
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-12, 10:59 PM   #2127
我係我
God of Gamer
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
初音嘛....係第一個令我見識到成班人係到睇一個虛構人物既concert,原來都係可以睇到咁high咁誇張...sosad.....(果陣我個fd係隔離睇到段片直頭係到不停講d人好毒好變態....)

不過每個人既喜好都唔同,雖然我都唔明隻野有咩吸引...
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-12, 11:03 PM   #2128
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: 我係我 查看文章
初音嘛....係第一個令我見識到成班人係到睇一個虛構人物既concert,原來都係可以睇到咁high咁誇張...sosad.....(果陣我個fd係隔離睇到段片直頭係到不停講d人好毒好變態....)

不過每個人既喜好都唔同,雖然我都唔明隻野有咩吸引...
重點係歌

舊 09-06-12, 11:22 PM   #2129
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
你鍾意玩音game, 節拍game既話, 先唔理係咪初音, 我覺得呢隻diva-f 係好野黎
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-12, 11:26 PM   #2130
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 卡柏 查看文章
你鍾意玩音game, 節拍game既話, 先唔理係咪初音, 我覺得呢隻diva-f 係好野黎
我以同一個基準買左 K-On 黎玩
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-12, 11:34 PM   #2131
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
我以同一個基準買左 K-On 黎玩
一擊必殺
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-12, 12:16 AM   #2132
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
初音可以令psv去到5萬...真係萬萬估吾到

我覺得一部份真係好多初音fans買機, 一部份想買psv既人就穩倒一個出機理由

舊 09-07-12, 09:45 AM   #2133
ricky828
Senior Gamer
三眼

註冊日期: Jan 2011
PSN  IDricky82828
我話我要買PS VITA既初音黎玩,我老婆第一個反應:『嘩…乜您咁宅架』
ricky828 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-12, 09:45 AM   #2134
ricky828
三眼

註冊日期: Jan 2011
PSN  IDricky82828
引用:
作者: ~Tsz~ 查看文章
初音可以令psv去到5萬...真係萬萬估吾到

我覺得一部份真係好多初音fans買機, 一部份想買psv既人就穩倒一個出機理由
因為初音係日本深入佢地國民既心,直頭用日本歌姬形容,咁自然會多人捧場
ricky828 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-12, 10:36 AM   #2135
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: 卡柏 查看文章
一擊必殺
我本身更本連 K-On 都無睇
好聽嘅歌 + 音Game part, 無討厭嘅理由吧

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
重點係歌
作曲班友 重要過 V家 任何一個, 而家聽曲風多過其他
舊 09-07-12, 10:39 AM   #2136
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: fantast 查看文章
冇得留save??
有無Save 係次要
有無得權利解禁獎杯係而家嘅重點
舊 09-07-12, 10:44 AM   #2137
川上双葉
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
唔知年尾聖誕前隻PSP/PSV AKB48會唔會又幫Vita一把
你依家問我下半年PSV玩乜好,即刻答到你嘅真係得Assassin's Creed同AKB
原本冇諗住係SOUL SACRIFICE出前考慮買PSV
依家我都諗緊
但同時諗緊未有其他GAME岩玩,定玩返PSP版先
3DS上年2月底買咁耐剩係買左3隻GAME等MH4
唔想PSV...
由手機版發出
川上双葉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-12, 12:47 PM   #2138
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
Present for you
ttp://www.famitsu.com/news/201209/07020821.html

武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-12, 12:52 PM   #2139
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
Present for you
ttp://www.famitsu.com/news/201209/07020821.html

Fami通... 你整 Photokano PSV 版會爽d bor
舊 09-07-12, 03:43 PM   #2140

註冊日期: Jun 2008
引用:
長Touch 個 mon 空白位置,等佢入 Custom mode, 之後慢慢拖拉你要郁嘅 icon

有全選呢個掣
但我入左Custom mode之後,只係可以幫icon調位,唔可以清空畫面dicon喎

舊 09-07-12, 03:54 PM   #2141
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 9844 查看文章
但我入左Custom mode之後,只係可以幫icon調位,唔可以清空畫面dicon喎
響右邊有個"+"號,之後就會開多一頁出黎,將d你覺得阻住你o既icon搬落去咪得囉
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-12, 03:58 PM   #2142
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: 9844 查看文章
你要呢樣啊
禁 ... 然後 刪除
舊 09-07-12, 04:04 PM   #2143
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
你要呢樣啊
禁 ... 然後 刪除
有d刪唔到嫁
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-12, 05:11 PM   #2144
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
PS Vita PS3 remote play ICO & GOW

PS Vitaのリモートプレイを使ってPS3用ソフト『ICO』や『God of War』をプレイする映像がアップされました。続きからご覧ください。

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-12, 05:31 PM   #2145
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
ico 好像有點lag

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-12, 11:46 PM   #2146
darklinkss

註冊日期: Aug 2002
想請問各位師兄:

如買 PSV, 行版和其他版本都是否一樣呢? 例如價錢和內置的各種語言等問題....

謝謝指點.
darklinkss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-12, 11:56 PM   #2147
fantast
↘SSR子宮3♪

註冊日期: Jan 2005
XBox Live GamertagFantasts
引用:
有無Save 係次要
有無得權利解禁獎杯係而家嘅重點
我又唔係實體人

2014/8/25 4:10am, 2014/9/6 4:30am, 2014/11/28 3:00pm, 2015/4/4 2:30pm, 2015/6/25 4:33am
2015/7/29 6:05pm, 2015/8/12 8:00am, 2015/8/22 12:00pm, 2015/9/4 11:20pm, 2015/9/6 4:29am
2015/9/7 1:16pm, 2016/3/19 3:01pm, 2016/4/18 10:26am, 2016/6/3 10:37am
fantast 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-12, 12:08 AM   #2148
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: fantast 查看文章
我又唔係實體人
唔係卡嘅話就基本Delete 硬
舊 09-08-12, 04:16 PM   #2149
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
想問下,e家冇得用format再轉卡果招黎轉psn嗎?
之前都仲ok,但我e家format完部機之後,諗住換返張psn日既卡,點知佢直頭迫我format埋張卡...
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-12, 05:39 PM   #2150
C.K.F.

註冊日期: Dec 2001
雖然我到依家都唔知初音係乜, 亦無興趣去了解,
但希望呢隻game可令PSV走出銷路低迷的困局.

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 01:04 PM

手機版 | APP版