Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-26-18, 02:29 AM   #42901
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
引用:
作者: GN00508771 查看文章
唔只寶具
BREAK後既第2下寶具一下都打佢唔死 要加埋之後既BAEX先夠數

奇在戈下B唔知點解打得入
因為疊咗BUSTER DOWN?
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 02:37 AM   #42902
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: LordofNightmare 查看文章
因為疊咗BUSTER DOWN?
只能咁諗了w

嚇 過左就算啦

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 09-26-18 03:28 AM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 12:33 PM   #42903
digiharuka
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
鯨貞的A 耐性用A 卡都不是0 傷, B 卡打沒場地耐的信長是沒問題吧
=====
突滿的CKT 放俾 過勞明還是cba?
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 01:48 PM   #42904
GGGG
Game Master
我是玻璃心

註冊日期: Feb 2007
1.突滿的CKT放係孔明還是cba?(我放孔明)
2.術位放孔明還是cba?(我放孔明)

呢兩個問題好難選擇

我狂蘭寶1&技沒滿&沒男朋友玩唔起CBA

此篇文章於 09-26-18 08:30 PM 被 GGGG 編輯。
GGGG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 05:18 PM   #42905
Crazy Gamer

又要延,個測試組點做野㗎...

雖然又有石送
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 08:38 PM   #42906
digiharuka

延足一日.
然後刷箱俾多2日 wwww
舊 09-27-18, 02:34 AM   #42907
Crazy Gamer

刷到啱啱夠第90箱時終於掉第7張ckt,可以突爆第2張了
唔駛煩應該放比cba定孔明喇
舊 09-27-18, 06:21 AM   #42908
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
打左三日,o岩o岩終於過到...下年千其唔好復刻,我真係唔想再打第二次
雖然一張符唔值得打咁耐去過,但自問都算一個中上玩家,過唔到真係好唔甘心...
頭一日試左幾場,打唔嬴,尋日上youtube揾攻略,見人用櫻可以秒殺對面兩隻,但自己試果陣隻武藏技得664打大河得15萬左右,之後俾佢爆殺...
之後試狂蘭,諗住可以寶具清兩隻再爆瓜老虎,但佢耐性高,爆唔底...
今日打左成日,用左好多組合(串刺公,黑貞,エミヤ等),明明見youtube d人用槍狂兄貴好易過,但唔知係自己技術差定唔好運,都係過唔到
想照辦煮碗但fd list得一個人掛狂兄貴,刷極都唔出現,就轉返用櫻試:
第1T寶具break對面弓貞同狂信,之後第2T諗住爆擊儲NP,點知break埋老虎
第3T再放寶具幫對面放血,之後孔明再幫櫻加NP再放殺狂信,但自己又俾對面殺術師匠,武藏出場,
好彩對面平均打唔同人,未有人退場,櫻再放寶具再放d血後退場,弓貞仲要放無敵盾角之後アヴィケブロン+看板娘上場爭取時間,終於大河得返1000+弓貞得返5000血左右,武藏+孔明+武藏buster chain殺哂兩隻,真係估唔到要用武藏殺弓貞
引用:
嘗試左兩次 終於0令咒CLEAR

本日MVP カルナ

參考左TWITTER 用カルナ做打手(或者QUICK卡系全體寶。首推雪山櫻或戰乙女)FD搵武藏或狂狗哥
孔梅CBA開盡BUFF 除左寶具外所有攻擊都只打大河、務求3TURN內 BUFF消失前出到兩次全體寶一口氣解決哂信長同貞德
之後就係時間既問題
我試過唔可以一下break對面兩隻,明明我隻カルナ係lv100技30...可能我無梅林
引用:
作者: digiharuka 查看文章
延足一日.
然後刷箱俾多2日 wwww
俾返兩日我都只係俾返我打高難o既時間我,呢兩日幾乎無打過咁滯...

舊 09-27-18, 12:12 PM   #42909
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: the fool 查看文章
雖然一張符唔值得打咁耐去過,但自問都算一個中上玩家,過唔到真係好唔甘心...
咁諗先係正常,
我寧願打少十箱都一定要清晒堆超高難度
放棄唔打超高難度, 一直以來不斷農素材升技能就會變得全無意義

不過大河關真係運game, 就算十分熟悉個機制, 用同一隊伍, 都很可能要打幾次才過倒
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-18, 12:20 PM   #42910
digiharuka

大河關已預用令咒下, 用雪山櫻 +孔明+cba 後即令咒再爆走鯨貞和信長. 就是沒查大河寶具必中就把嘲角送走了. 第二條血時只餘蛋撻大武藏守尾 連續2回寶BB EX 完場(後一個是令咒) .

要0 令咒過真要技巧, 鯨>信>大河 逐個收 是沒問題
舊 09-27-18, 12:37 PM   #42911
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
50箱一張drop都無

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-18, 01:15 PM   #42912
digiharuka

我友list 內某大腿90+ 一張CKT 都無
但轉頭200+ 就突滿2張了

現在我40+, 掉4張CKT, 1尼祿
舊 09-27-18, 01:53 PM   #42913
gingq7

引用:
大河關已預用令咒下, 用雪山櫻 +孔明+cba 後即令咒再爆走鯨貞和信長. 就是沒查大河寶具必中就把嘲角送走了. 第二條血時只餘蛋撻大武藏守尾 連續2回寶BB EX 完場(後一個是令咒) .

你個打法和配置唔用令咒應該都ok既
雪山櫻射完第一發後, 將佢換去後排
CBA裝看版娘, 死保孔明, 到孔明技能CD回好後, 幫再上場的雪山櫻上NP再轟第二發, 之後就留比武藏單挑大河
舊 09-27-18, 02:21 PM   #42914
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

其實櫻係有能力唔換人連射兩發基本上射完已經可以等隻櫻死左佢換武藏出黎

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 09-27-18, 02:53 PM   #42915
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
比多20連终於平返上次條數

豹人我都係用雪山櫻+嫁王夾碾過去

英國說大家抱團死

此篇文章於 09-27-18 02:55 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-18, 06:24 PM   #42916
gingq7

示巴第3條血夾硬借到我還唔清佢d債, 太無人性

剛剛我係用passonlip+梅林+孔明(2030), 效果其實唔錯
但去到第3條血時,群體寶具實在唔夠力

打一次很花時間, 轉頭再試
舊 09-27-18, 07:35 PM   #42917
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
其實機制係點@@?

我用拉二+梅林(突2030)+孔明(突2030),硬J就過了 無視戈兩隻卒

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-18, 07:55 PM   #42918
Crazy Gamer

負債有兩種,一種有解一種冇得解,負債狀態時自己會有buff,而turn完時會上debuff同上示巴buff。
要解解得嘅負債就係要用普攻打示巴就得,而且會同時拆示巴一層耐性,佢一開始會有15層,第一break時會追加5層,第2break時反而會對我方用全員無敵。

卒被擊倒時會有3種debuff尾刀,十turn強化無效(回避不能,解除可能),唔解得嘅被集火同1turn stun。

機制幾煩但幾過癮下

此篇文章於 09-27-18 08:14 PM 被 LordofNightmare 編輯。
舊 09-27-18, 10:11 PM   #42919
digiharuka

這關好玩
示巴放債給你, 解得掉便把示巴耐性拆走; 不解就會強化示巴, 要是越後放債越多解不到示巴就能一刀一件

配置單體角已可以(我用莉莉絲, 示巴的放債buff是清不到的), cba(寶具回避+damage cut)+梅林都足夠控場
主攻加攻禮外, 其他配4060是首選, 沒有會打慢一點而已

前期專拆耐性, 第二條血可以溫存NP, 到最後第一血來連發寶EX來收掉,不然示巴會好多buff

照這套路用BB(4星)/機龍娘 都可以完場

此篇文章於 09-27-18 10:27 PM 被 digiharuka 編輯。
舊 09-27-18, 10:54 PM   #42920
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

今日呢版幾有趣
ML OP\/

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-28-18, 01:36 AM   #42921
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
副賬用梅明師拖到無晒牆,再換騎金時收檔

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-18, 02:25 AM   #42922
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

凝ったギミックに見えて実の所半分ぐらい無視するのが正解のクエ、取り巻きとか生かすように見えて放置安定だし 。闇金業者なんだから向こうの言いなりになるのが間違い
真理
對付大耳窿既方法就係唔好聽個大耳窿點

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-28-18, 02:28 AM   #42923
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
今日好似易打好多?定係因為我有白貞+fd梅林?
引用:
作者: gingq7 查看文章
咁諗先係正常,
我寧願打少十箱都一定要清晒堆超高難度
放棄唔打超高難度, 一直以來不斷農素材升技能就會變得全無意義

不過大河關真係運game, 就算十分熟悉個機制, 用同一隊伍, 都很可能要打幾次才過倒
其實我升技唔係為打高難,因為高難來來去去都係用果幾個去過(我認係我懶得用腦)我升技只係對個角色有愛,想多d用但又唔想d技得444
隻game d drop rate低成咁,仲要好多人用同一種素材,要每隻有愛o既角都升技根本用多一倍時間去打都唔夠(仲未計QP同技石之類)
所以我只能夠每隻俾一粒結晶落去,未特別有愛強如武藏我都仲係6/6/4...(雖然最主要原因係之前中左沖田,當時未有單體劍我先亳不猶豫俾兩粒結晶落去)
明明最強火力果班人自己有哂咁滯,見人地可以用低rare角+借人隻狂兄貴輕鬆過到但自己就打極都過唔到,純粹係條氣唔順
引用:
https://youtu.be/Ill5Ozzp_Z0
唔識貼片orz
我就係想抄呢段片去打,但都係失敗orz
引用:
其實機制係點@@?

我用拉二+梅林(突2030)+孔明(突2030),硬J就過了 無視戈兩隻卒
今日MVP應該係拉二,我隻lv80技6/6/10(雖然寶2)都可以過到,大力之餘又夠硬,仲可以+NP

此篇文章於 09-28-18 02:54 AM 被 the fool 編輯。
the fool 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-18, 09:43 AM   #42924
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

首兩隻收數佬唔駛理 放置穩定
其實去到第三條血 示巴個放數方式已經係唔預你去解
真係大耳窿黎 你仲諗著還債就輸了
由手機版發出
舊 09-28-18, 05:36 PM   #42925
Crazy Gamer

決戰有鎖有骨有鋼刷~~~~~

此篇文章於 09-28-18 05:58 PM 被 LordofNightmare 編輯。

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 03:11 AM

手機版 | APP版