Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-17-06, 06:16 PM   #151
lalafa
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2004
TC-501A...

唔好意思﹐答下嗲
我都買在咧個氣泵﹐但係有0的問題...
就係好快over heat﹐ 用唔夠5分鐘就自己熄﹐要透一輪先用得
係咪甘架? 好無引...

此篇文章於 01-17-06 06:26 PM 被 lalafa 編輯。
lalafa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-06, 01:35 PM   #152
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: lalafa
TC-501A...

唔好意思﹐答下嗲
我都買在咧個氣泵﹐但係有0的問題...
就係好快over heat﹐ 用唔夠5分鐘就自己熄﹐要透一輪先用得
係咪甘架? 好無引...
你個型號我冇用過,不過加把風扇吹住都會有幫助.........

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-06, 05:37 PM   #153
thesame
Insane Gamer
大同

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: kog
分大洗和小洗~~

大洗=拆散噴槍,油會接觸到既部份用"thinner"或"洗淨液"清潔....
小洗=落少量"thinner",用面紙按住噴槍出油地方"谷槍"=>噴出=>"谷槍"=>...
謝謝kog大大的解答^^"
thesame 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-06, 04:15 PM   #154
woodlcw
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006

這枝好不好呢?
woodlcw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-06, 04:46 PM   #155
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: woodlcw

這枝好不好呢?
口碑嘛嘛..........

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-06, 05:22 PM   #156
woodlcw
Crazy Gamer

引用:
作者: kog
口碑嘛嘛..........
orz , 仲諗住平平地買枝噴槍學下

見大大咁講就遲下先再買啦
woodlcw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-06, 12:10 PM   #157
danwong00
Junior Member

註冊日期: May 2006
咁多位好
想問下有沒有人用MK2或MK3的噴鎗呢
好唔好用
請各位人士回答下
danwong00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-06, 03:16 PM   #158
dcoloane

註冊日期: May 2006
引用:
作者: danwong00
咁多位好
想問下有沒有人用MK2或MK3的噴鎗呢
好唔好用
請各位人士回答下
don't waste money on these....buy sparmax for the first step la
dcoloane 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-06, 11:01 PM   #159
SherMan
God of Gamer

註冊日期: May 2002
XBox Live GamertagSherMan CM
唔好意思頂舊post

想問下,如果想買double action噴槍 + 電泵,$1500以內有乜選擇?

而家只係知道有:

sparmax 套裝 (上網資料約$1000),o的人話o岩初學者用。

但去大埔麗達見佢賣緊兩支MR. HOBBY的噴筆,請問質素如何?

同埋要買支有乜配件ge噴筆好?(例如圓咀?蓮花咀?)

and,去where買好?(九龍區及火車沿線)
買時要注意乜,麻煩晒
SherMan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-06, 04:26 PM   #160
crazykit

註冊日期: Sep 2005
引用:
作者: 司馬言
唔好意思頂舊post

想問下,如果想買double action噴槍 + 電泵,$1500以內有乜選擇?

而家只係知道有:

sparmax 套裝 (上網資料約$1000),o的人話o岩初學者用。

但去大埔麗達見佢賣緊兩支MR. HOBBY的噴筆,請問質素如何?

同埋要買支有乜配件ge噴筆好?(例如圓咀?蓮花咀?)

and,去where買好?(九龍區及火車沿線)
買時要注意乜,麻煩晒
我月頭係大埔麗達入左支 SPARMAX dh-103 $310 + SPARMAX 氣汞 750 有 AUTO CUT
用落都唔錯
crazykit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-06, 03:31 PM   #161
SherMan
God of Gamer

註冊日期: May 2002
XBox Live GamertagSherMan CM
引用:
作者: crazykit
我月頭係大埔麗達入左支 SPARMAX dh-103 $310 + SPARMAX 氣汞 750 有 AUTO CUT
用落都唔錯
係咪麗達無乜包裝o個支噴筆?

我見麗達仲有兩支mr. hobby的噴筆,好似寫住乜乜platinum咁的...價錢7xx

請問呢支筆又ok否?新手會唔會買SPARMAX好o的?
SherMan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-06, 02:25 PM   #162
crazykit

註冊日期: Sep 2005
引用:
作者: 司馬言
係咪麗達無乜包裝o個支噴筆?

我見麗達仲有兩支mr. hobby的噴筆,好似寫住乜乜platinum咁的...價錢7xx

請問呢支筆又ok否?新手會唔會買SPARMAX好o的?
佢好似收埋左~我都係直接問佢拎 , 有DH-3 (無微調) $ 290 , DH-103 (有微調) $310 , 視乎妳需要啦!
Mr Hobby 係日本筆當然比台灣筆好用~ 不過Sparmax 果 D 價錢平好多但係已經做到大部份既野 (e.g. 陰影)
如果有充足既金錢 / 諗著玩得耐既話可以買支靚既~反則可以買著支台灣筆玩著先
crazykit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-06, 12:42 AM   #163
spices

註冊日期: Sep 2006
Cool

大埔麗達個地址係邊架?
我真係想千里迢迢去睇睇....
spices 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-06, 09:09 AM   #164
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: spices
大埔麗達個地址係邊架?
我真係想千里迢迢去睇睇....
以後自找~
[置頂] 地址集中營~~
大埔
達麗
大埔廣場2/F 模型

成個場仲有兩間大game店值得去~

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-06, 09:23 AM   #165
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
媽星係唔係出左套新o既噴鎗套裝??尋日係洗衣街見到....
9xx..望落比之前幾百蚊的高檔小小....而且佢標明個泵係靜音版.......
知唔知呢套得唔得???

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-06, 06:59 PM   #166
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

呢一隻....
http://www.tamiya.com/japan/products/74515revo/revo.htm

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-09, 07:41 PM   #167
pwwchu

註冊日期: Apr 2009
想問有冇方法噴槍直接加落噴罐?因想薄D及只噴大面積
pwwchu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-09, 03:13 AM   #168
夢幻騎士
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2003
http://www.tamiya.com/japan/products...basic_comp.htm
有無人知香港邊度有這一套泵加槍賣?
夢幻騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-09, 03:32 AM   #169
sagill萬歲
Senior Gamer

3DS Friend Code4596 9428 5195
PSN  IDcybut2004
XBox Live GamertagLiHoLunYeah
引用:
作者: KIM 查看文章
外型 同 握位!!!???
no no no,應該係有針同冇針既分別,
有針係噴筆,冇針係噴鎗先0岩.

舊 05-15-09, 01:04 AM   #170
KIM
GAF足球隊金虎拾號

http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com...ion/1117728460
買了呢SET, 下星期取 及 去上課一小時~~~

舊 05-17-09, 08:02 PM   #171
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com...ion/1117728460
買了呢SET, 下星期取 及 去上課一小時~~~
路過的.....Kim爺唔係4年前已經話買啦咩
竟然明天先有得拎?

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-09, 08:54 PM   #172
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
路過的.....Kim爺唔係4年前已經話買啦咩
竟然明天先有得拎?
我買過用罐裝噴槍~但應該未出過POST~!

噴筆+氣泵一路都沒有買到!

舊 05-17-09, 08:56 PM   #173
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
做完白老虎試完報告下o唔ok喎

舊 05-18-09, 12:23 AM   #174
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: Rance 查看文章
做完白老虎試完報告下o唔ok喎
仲諗住搵人陪我一齊去做tim~

其實仲有一個option~就係要埋個透明吸油箱~不知要不要好?

舊 05-18-09, 02:10 AM   #175
williamsiusuper
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
引用:
我買過用罐裝噴槍~但應該未出過POST~!

噴筆+氣泵一路都沒有買到!
罐裝噴槍會唔會好似噴罐甘一噴就好大範圍
可唔可以細d範圍

論壇跳轉

現在的時間是 08:45 AM

手機版 | APP版