Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 06-12-10, 07:25 PM   #51
Suda
God of Gamer

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
作者: W!LL 查看文章
點解有時打打下d卒會攞到100exp?
*我仲係打緊d LV5~8既怪, 而家LV9
你解左某d獎盃會加exp

剛才唔小心跳崖開左"唔識死"

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-10, 08:06 PM   #52
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
你又係為左佢加入直衝去event?
我而家都要行番果個map

不過佢好弱
其實頭三條友打到爆機都得....但我又唔想用條麻甩佬....
轉左用英雄,但佢少二千血,好好避,但低攻,冇大範圍hate招
半個草原冇行到

不過拎左覺得好灰
點解魔法少女得強化魔法但冇回復魔法 ...

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-10, 08:30 PM   #53
lightsnakes
Senior Gamer
追跡者...

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDlightsnakes
巨神腳..某game的簡化草園

舊 06-12-10, 11:42 PM   #54
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
呢隻game得閒真係要練下功, 街卒都咁q勁

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-10, 12:38 AM   #55
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
作者: W!LL 查看文章
me too, 我都係用呢種戰法
個戰鬥系統好鬼正
我用英雄用唔到e個戰法,一開波全體加筋力1xx%,如果離怪太遠跑到去就冇左效果

去到矮人條村...連村都咁大我真係粗口左

~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-10, 01:00 AM   #56
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
引用:
我用英雄用唔到e個戰法,一開波全體加筋力1xx%,如果離怪太遠跑到去就冇左效果

去到矮人條村...連村都咁大我真係粗口左
個地圖真係大得驚人
感覺上大過RDR同GTA
矮人條村真係好很大,可能係RPG使上最大的村

舊 06-13-10, 03:32 AM   #57
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
想問下巨神腳班雀仔大本營係邊?有個任要打風來怪同搶返camp民的衣服

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-10, 09:10 AM   #58
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
作者: Suda 查看文章
想問下巨神腳班雀仔大本營係邊?有個任要打風來怪同搶返camp民的衣服
系正中央個landmark向北行, 會見倒個山洞, 門口有2隻雀仔守門口就系入口

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 06-13-10, 12:06 PM   #59
Gashapon™

註冊日期: Dec 2003
天空の舞台付近隻爆走のアンダンテ係邊度?
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-10, 12:38 PM   #60
~ViVi~

矮仔都加入埋喇....但skill同技好騎呢....睇黎都係高手向

話說我試過打boss用英雄唔用主角,但隻boss又要主角出skill先扣到血....
不過電腦好日都唔出一次.....就係咁樣..........我通場走"B"自己友,好感度升左一個rank

此篇文章於 06-13-10 12:43 PM 被 ~ViVi~ 編輯。
舊 06-13-10, 02:29 PM   #61
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

如果戰鬥緊時候, 轉target敵人時自動轉埋視點會非常好~

大乱闘X
舊 06-13-10, 06:14 PM   #62
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
仲晌一開始C9 清緊任唔捨得走...

討伐任隻石蟹ストーン・クライブ到底晌邊,行咗幾轉都遇唔到

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-10, 06:20 PM   #63
zerosdf

註冊日期: Jul 2008
3DS Friend Code1332 7667 7497
英雄 唔覺得有幾好用 出完一次連技(疾風刃>腳>拳>天地劍) 就要等佢回技... 普攻或天下無雙幫隊友唔知點解愈高lv 玩應援團個圈圈就愈細... 好難打中...一時捉唔到time
zerosdf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-10, 06:32 PM   #64
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章

無錯, 淨係C9都好多野玩, 個任應該有講係邊度會遇到
我都有個討伐魅XXXX果隻雀仔都未清, 行過對空炮1號五六次都唔見

而家行住去C6先

大乱闘X
舊 06-13-10, 07:06 PM   #65
zerosdf

註冊日期: Jul 2008
3DS Friend Code1332 7667 7497
其實果隻黑機神 係未若本黎 係若本即係 一開始同英雄一齊3條友走佬果條友黎 同一個cv
zerosdf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-10, 07:09 PM   #66
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
矮仔都加入埋喇....但skill同技好騎呢....睇黎都係高手向

話說我試過打boss用英雄唔用主角,但隻boss又要主角出skill先扣到血....
不過電腦好日都唔出一次.....就係咁樣..........我通場走"B"自己友,好感度升左一個rank
40歲人有6千幾血
真系高手向 ..

終於開始覺得魔法少女好用
不過打boss既話都系換返槍姐姐出黎好d ...

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 06-13-10, 07:13 PM   #67
~ViVi~

引用:
作者: zerosdf 查看文章
英雄 唔覺得有幾好用 出完一次連技(疾風刃>腳>拳>天地劍) 就要等佢回技... 普攻或天下無雙幫隊友唔知點解愈高lv 玩應援團個圈圈就愈細... 好難打中...一時捉唔到time
英雄最勁wo...點會唔好用.....
冇人叫你一定要用技架嘛.....
開波全體加成倍筋力....再自己加命中迴避,痴風刃之後用減攻減防果招,
一加一減打落隻怪到都不知幾痛...本身佢auto atk又全隊最高攻,出哂技後就加速用普攻企o係度等回技

舊 06-13-10, 07:15 PM   #68
Ammonium

註冊日期: Nov 2008
剛剛進入遊戲,setting入面有個enemy icon預設為不表示,功能似乎是可以知道敵人的強度和感知方法,看上去好像很有用,請問開了表示會不會影響遊戲平衡度?
Ammonium 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-10, 07:17 PM   #69
~ViVi~

引用:
作者: 魔璃 查看文章
40歲人有6千幾血
真系高手向 ..

終於開始覺得魔法少女好用
不過打boss既話都系換返槍姐姐出黎好d ...
佢最勁係招直線回全體hp
同埋用skill link佢好快會加到好多素早,變左做最多血又勁好避ge角色

魔法少女又係唔錯, d魔法回得好快, 又有招技可以即刻用番對上一招魔法....
不過好多時打得興奮得滯俾人lock on左就

引用:
作者: Ammonium 查看文章
剛剛進入遊戲,setting入面有個enemy icon預設為不表示,功能似乎是可以知道敵人的強度和感知方法,看上去好像很有用,請問開了表示會不會影響遊戲平衡度?
用左好d ge, 見到有紅色icon怪就唔好係附近開拖喇

此篇文章於 06-13-10 07:21 PM 被 ~ViVi~ 編輯。
舊 06-13-10, 07:19 PM   #70
Gashapon™

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章

依個網有埋位置
http://xeno.gamelando.com/coroniquest.html
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-10, 07:45 PM   #71
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

Nintendo Switch ID4064 9412 4240
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: Gashapon™ 查看文章
正呀,THANK YOU

舊 06-13-10, 09:09 PM   #72
RPG之鬼

怎樣才能夠好好地使用魔法少女?好想用但冇姐姐就冇人回血,唔出英雄,咁又冇人同主角分散敵人……

舊 06-13-10, 09:16 PM   #73
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

整石個系統唔係幾明
同色、要合到100%就整到石, 咩野最多8粒? 點樣唔可以再投入?

大乱闘X
舊 06-14-10, 12:54 AM   #74
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

剛打完機人襲擊c9, 真係好燃, 首 敵との対峙 係勁夾個場面!!
由玩法到劇情演出, 係俾番晒以前玩果d RPG o既感動俾我...

另外シリンダー格納庫之前洞窟果個飛船(?)殘骸, 見到件好熟口熟面o既野

舊 06-14-10, 01:36 AM   #75
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
作者: zerosdf 查看文章
其實果隻黑機神 係未若本黎 係若本即係 一開始同英雄一齊3條友走佬果條友黎 同一個cv
冇錯,係佢
呢個設定係故事核心部份,一定要知,否則女主角淚目

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] 白騎士物語-古之鼓動討論區 Vol 5(排除萬難, 奇蹟就會出現, 續編已開發中) martinyau1979 攻略及心得交流區 1001 02-09-10 04:54 PM
電擊頭部戒網癮 IamO ~清談館~ 71 09-06-09 01:38 PM
輕小說相關討論區 (頭post新增8月角川+東立書單) 不死身的出木杉 日本動漫畫討論版 999 07-22-08 02:17 PM

現在的時間是 01:31 AM

手機版 | APP版