Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-11-13, 03:45 PM   #3701
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: xeno 查看文章
想問下
如果一個港版特典code,用PS3 down落黎
再send去一部日本psn既vita度
可唔可以偷雞用到?
不可以

唔同psn 根本連接不到

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-13, 04:02 AM   #3702
calvin1986
Junior Member

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: assy 查看文章
前兩日在藍店出機
黑機 1590 跟晒圖中堆野,加多114有8GB
其他色淨機1590, 紅藍加100, 無得加優惠買果堆野
有港伏個email promo code 平多100 到 13/7

唔洗食game
請問係咪咩色機都可以用個優惠?
可以pm埋個code比我嗎?
謝謝你!
calvin1986 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-13, 05:18 AM   #3703
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
引用:
作者: calvin1986 查看文章
請問係咪咩色機都可以用個優惠?
可以pm埋個code比我嗎?
謝謝你!
係,到今星期六就完
pm 唔到你,可以的話留email吧

舊 07-12-13, 10:20 AM   #3704
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
日PSN而家送15日PSN+, 有幾隻PSV game和一大堆舊PS game免費
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-13, 10:34 AM   #3705
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: gingq7 查看文章
日PSN而家送15日PSN+, 有幾隻PSV game和一大堆舊PS game免費
都差唔多成個月前既事黎,同期仲有買365日日PSN+回贈1000pt,至到7月16日
另,冇plus權限時d game就開唔到黎玩

不過而家要左佢買15日免費plus就唔可以響生效日期之內另外再買plus權限,即係果想買365日食佢1000pt回贈就做唔到,除非你之前6月30日食佢果15日plus
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-13, 10:52 AM   #3706
gingq7

引用:
作者: teealpha 查看文章
都差唔多成個月前既事黎,同期仲有買365日日PSN+回贈1000pt,至到7月16日
另,冇plus權限時d game就開唔到黎玩

不過而家要左佢買15日免費plus就唔可以響生效日期之內另外再買plus權限,即係果想買365日食佢1000pt回贈就做唔到,除非你之前6月30日食佢果15日plus
冇plus權限時d game就開唔到黎玩
<< 係ps3上面好似得架喎(?)

算了, 反正為了ps4, 遲早都會長期join psn+
舊 07-12-13, 11:01 AM   #3707
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
Vita d plus free game 一過左時就開唔到, 我試過offline+較早時間日期, 都係偷唔到雞的..
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-13, 11:31 AM   #3708
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
Plus free game 有兩種
一種係免費玩
一種係plus 限定優惠(免費)

第二種果隻過左期都仲玩到
由手機版發出
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-13, 02:58 PM   #3709
安安

註冊日期: Jan 2002
http://www.gamer.ne.jp/news/201307120041
NTT ドコモ主催の六本木ヒルズの大型メディア「メトロハット」で開催される初音ミクのバーチャルステージ
「HATSUNEMIKU AR STAGE」をPS Vitaで楽しめる専用コンテンツを、7月16日より無料配信する。
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-13, 03:49 PM   #3710
calvin1986
Junior Member

註冊日期: Jul 2013
引用:
係,到今星期六就完
pm 唔到你,可以的話留email吧
我已pm 你 我的email, 謝謝你呀!
calvin1986 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-13, 05:07 PM   #3711
阿悶.
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2006
尋日經過好景見到psv 好平, 想問問而家入有咩game 好玩呢?
阿悶. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-13, 09:05 PM   #3712
Heabatov
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2010
終於出左機,
請問主機名邊到改,揾黎揾去都唔見
Heabatov 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-13, 09:18 PM   #3713
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 阿悶. 查看文章
尋日經過好景見到psv 好平, 想問問而家入有咩game 好玩呢?
足球棒球網球果d唔講(因為都係咁玩架啦....)

已出
P4G(RPG)
朧村正(快速橫向動作)
討鬼傳(共鬥遊戲)
紙箱戰機W(日服PSN+免費中) (3D 機械人戰鬥遊戲)

未出的
魔龍寶冠(7月25) (4人合作橫向動作)
閃之軌跡(9月26) (RPG)
彈丸論破1,2 HD(10月10) (文字推理劇情)
エクステトラ Extetra(10月17)(RPG)
FINAL FANTASY X HD (2013年內預定)(RPG)
噬神者2(2013年內預定)(共鬥遊戲)
高達破壞者(2013年內預定)(共鬥遊戲,可自組不同高達創出喜歡的機體)

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗

此篇文章於 07-12-13 09:34 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-13, 10:31 PM   #3714
巴特尼亞
Crazy Gamer
行行企企食飯兩味

註冊日期: Mar 2003
剛出紅黑行機
手頭上暫時得一隻港行game同一張memory card
想問下PSN港伏日伏有咩主要分別 見你地依度成日 日/港伏2頭講
諗住第一張卡用港伏acc先 未知日伏有咩特別優點需要出多張卡開acc (唔會洗卡轉acc咁煩啦 不過想知有咩情況需要下要用到日psn acc)

舊 07-13-13, 12:19 AM   #3715
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
引用:
作者: calvin1986 查看文章
我已pm 你 我的email, 謝謝你呀!
email sent

引用:
作者: 巴特尼亞 查看文章
剛出紅黑行機
手頭上暫時得一隻港行game同一張memory card
想問下PSN港伏日伏有咩主要分別 見你地依度成日 日/港伏2頭講
諗住第一張卡用港伏acc先 未知日伏有咩特別優點需要出多張卡開acc (唔會洗卡轉acc咁煩啦 不過想知有咩情況需要下要用到日psn acc)
基本上港伏係DLC 唔齊/慢,誌上特典不能用
psone 唔齊/無

舊 07-13-13, 12:30 AM   #3716
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
用港伏優惠做左新機主, 請問要將 PSP 入面嘅 save 過落 PSV 可以點做?

係唔係用電腦 c&p 張 ms 去新卡到就得 (PSP 卡有港日兩個 account 資料...)
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-13, 12:44 AM   #3717
巴特尼亞
Crazy Gamer
行行企企食飯兩味

註冊日期: Mar 2003
引用:

基本上港伏係DLC 唔齊/慢,誌上特典不能用
psone 唔齊/無

岩岩觀光左港伏....
我突然有一個問題諗到究竟係 香港玩家放棄左港伏先 定係PSN港伏放棄香港玩家先...d內容少到呢...差d支持佢唔住

舊 07-13-13, 02:29 AM   #3718
安安

http://www.youtube.com/watch?v=OMR8eb9I_y8
Invizimals: The Alliance - PS Vita Augmented Reality gameplay demo
舊 07-13-13, 03:31 AM   #3719
gingq7

引用:
作者: pet3 查看文章
足球棒球網球果d唔講(因為都係咁玩架啦....)

已出
P4G(RPG)
朧村正(快速橫向動作)
討鬼傳(共鬥遊戲)
紙箱戰機W(日服PSN+免費中) (3D 機械人戰鬥遊戲)

未出的
魔龍寶冠(7月25) (4人合作橫向動作)
閃之軌跡(9月26) (RPG)
彈丸論破1,2 HD(10月10) (文字推理劇情)
エクステトラ Extetra(10月17)(RPG)
FINAL FANTASY X HD (2013年內預定)(RPG)
噬神者2(2013年內預定)(共鬥遊戲)
高達破壞者(2013年內預定)(共鬥遊戲,可自組不同高達創出喜歡的機體)
仲有幾隻:
PSO2 (免費)
soul sacrifice
初音
閃亂神樂
和無數的 PSP / PS1 game
舊 07-13-13, 08:41 PM   #3720
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 巴特尼亞 查看文章

岩岩觀光左港伏....
我突然有一個問題諗到究竟係 香港玩家放棄左港伏先 定係PSN港伏放棄香港玩家先...d內容少到呢...差d支持佢唔住
係項生轉職做左旅遊達人先

引用:
作者: enishi 查看文章
用港伏優惠做左新機主, 請問要將 PSP 入面嘅 save 過落 PSV 可以點做?

係唔係用電腦 c&p 張 ms 去新卡到就得 (PSP 卡有港日兩個 account 資料...)
裝左個CMA先
http://cma.dl.playstation.net/cma/win/ct/index.html
http://manuals.playstation.net/docum...nstallcma.html

跟住就將PSP save放係\Backup\PSAVEDATA\xxxxxxxxx (xxxxxxx係亂數黎)入面,之後connect PSV <> PC,copy番d save落PSV就得
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-13, 09:27 PM   #3721
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
想問....日psn邊度買plus一年會籍???搵唔到........

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-13, 10:57 PM   #3722
安安

https://twitter.com/IGLevine/status/355874911627124736
舊 07-14-13, 12:29 AM   #3723
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: kcf1201 查看文章
裝左個CMA先
http://cma.dl.playstation.net/cma/win/ct/index.html
http://manuals.playstation.net/docum...nstallcma.html

跟住就將PSP save放係\Backup\PSAVEDATA\xxxxxxxxx (xxxxxxx係亂數黎)入面,之後connect PSV <> PC,copy番d save落PSV就得
感謝

上網睇返知道用 PS3 過 save 都得, 所以唔裝 software 喇 (以前裝過 Sony 啲 PC software, 感覺麻麻 )
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-13, 08:33 AM   #3724
LEDIV
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2004
心思思想出機....想問下行wifi版一般係幾錢?thx

舊 07-14-13, 03:37 PM   #3725
gingq7

引用:
作者: LEDIV 查看文章
心思思想出機....想問下行wifi版一般係幾錢?thx
黑色$1590
之前有promo code平$100, 但應該已過左期 (至7月13日)

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 04:55 AM

手機版 | APP版