Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-01-17, 07:27 PM   #2576
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
開始ALLIN,抽野會播FF4 BGM咁正

中虹,又絢香 @@@@@@@@

ALLIN左3張4星飛27張3星飛,1萬石,TOTAL 50抽,1虹絢香,4隻格鬥佬,其他全垃圾,好黑,通常想抽D乜都係抽唔到,係要之後無啦啦先中得番

此篇文章於 08-01-17 07:35 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-17, 08:24 PM   #2577
ShinDou

altema終於UPDATE,原來鳳凰降完火耐之後出火打佢就封到轉生炎全回,咁就易啦,同埋攻魔DEBUFF冇用,佢每TURN自己DISPELL自己

岩岩打多次執下D裝竟然靠3隻打手直接2TURN秒左,每TURN打半條血多D,唔駛慢慢磨,但要召先有4星飛,又要再打,今次出少個打手儲召先 @@

原來流料,封唔到轉生炎,等遲D再UPDATE先拎番張4星飛

終於試到個陣秒到魔人,出左4隻格鬥佬加王女再搭100%BONUS FD,不過冇出BONUS怪既話會蝕,因為中間全走佬,得187+748條尾

此篇文章於 08-01-17 09:36 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-02-17, 02:38 AM   #2578
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
即係都係刷返醒覺算。。。

唔知算唔算歐,allin都係50抽到中左2隻lydia..但係最想中都係龍騎,話哂我第一隻ff,特別有感情,不過話左唔課了。。
咁樣平常心反而之前每日一免費抽中過2次彩。。。有中ff15女龍騎我仲即刻tm左佢諗住比kain用

抽人個時d音樂係好正,好有感覺。。。。

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-17, 07:12 AM   #2579
ShinDou

我會刷番魔人,因為BONUS怪易出好多

之前成個月冇料我都係0虹
舊 08-02-17, 06:13 PM   #2580
ShinDou

半價中虹垃圾些那皇帝,黑過黑西,唔知點解呢隻game我抽番黎果d虹十隻有9隻都廢,但見人虹親都中pickup,就算射咩都係勁野,我就中晒全部奶,唔係奶就廢野
舊 08-02-17, 09:42 PM   #2581
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
鳳凰星2只要出左全buff之後就唔識出轉生之炎......

兩隻蔥騎簡單做晒3個任務

舊 08-02-17, 09:51 PM   #2582
ShinDou

即係要慢慢等佢出幾次轉生先得﹖1隻洋蔥我都冇

1TAKE過左雷召,冇D網講到咁難打,D人話雷耐要240% @@ 我得百幾%都打到,雖然魔壁成日死,不過有自動復活都打到

同埋估唔到TIDUS射水球仲大力過用QUICK TRICK同水靈妹CHAIN,水靈同洋蔥水輝CHAIN之後接水球仲好
舊 08-03-17, 07:53 AM   #2583
ShinDou

8wave 6千幾加2萬4條尾,換晒d飛黎射都係垃圾
舊 08-03-17, 11:19 AM   #2584
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
作者: ShinDou 查看文章
即係要慢慢等佢出幾次轉生先得﹖1隻洋蔥我都冇

1TAKE過左雷召,冇D網講到咁難打,D人話雷耐要240% @@ 我得百幾%都打到,雖然魔壁成日死,不過有自動復活都打到

同埋估唔到TIDUS射水球仲大力過用QUICK TRICK同水靈妹CHAIN,水靈同洋蔥水輝CHAIN之後接水球仲好
鳳凰佢自身只有兩個弱屬性轉法

火風雷光 同 水冰土暗

前者時用火屬,後者用弱屬OK

只要不斷係弱火屬時出火屬打佢就會出招全BUFF...

見到就代表佢唔會再出轉生

水球係貫通技...用黎做FINISHER係高過QUICK TRICK

舊 08-03-17, 12:24 PM   #2585
ShinDou

唔知係咪改左公式,以前防無視50%只係將原本dam乘2,水球好似乘左2都係4百幾,quick trick覺2應該有720%

定係我之前 3條友甩過chain所以扣得少?
舊 08-04-17, 07:39 PM   #2586
ShinDou

打左鳳凰張飛番黎即射終於中PICKUP虹,不過係新卡因,想中新LYDIA又唔俾 @@

雖然40攻頭盔都正

岩岩RAID中左10%莫古 @@ 不過好似未中過飛

冰召唔識打,沙拉避難號令避得1次冇用,隻野原來1開波連出幾次全體物理秒人技既,要靠100%回既光豬擋晒先得﹖

此篇文章於 08-04-17 08:31 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-05-17, 12:34 AM   #2587
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
打左鳳凰張飛番黎即射終於中PICKUP虹,不過係新卡因,想中新LYDIA又唔俾 @@

雖然40攻頭盔都正

岩岩RAID中左10%莫古 @@ 不過好似未中過飛

冰召唔識打,沙拉避難號令避得1次冇用,隻野原來1開波連出幾次全體物理秒人技既,要靠100%回既光豬擋晒先得﹖
下下比光騎激死……次次去到某個Turn就去幫魔盾擋物攻……

搞到下招全冰魔就全滅

舊 08-05-17, 09:39 AM   #2588
ShinDou

而家雙卡因唔駛走佬都刷到魔人了
舊 08-05-17, 10:31 PM   #2589
ShinDou

RAID中左4星飛 @@
舊 08-07-17, 10:55 AM   #2590
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

鹿都過左...果然TM風槍女把槍出黎好重要...

舊 08-07-17, 11:29 AM   #2591
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

(変更前)500pt特典:ロレーヌ★5
 ↓
(変更後)500pt特典:メディエナ★5

上記以外のポイント特典につきましても、変更を予定しております。
詳細につきましては、実装日時確定次第、改めてお知らせいたします。

EXVIUSポイント(略称EXポイント)は、ラピスを購入することで付与されるポイントです。
購入するラピスの商品毎に付与ポイントが設定されています。
付与ポイントはラピス購入画面で確認できます。
所持ポイントに応じて、リストの特典を順番に獲得できます。
リストは、ラピス購入画面右上の「EXポイント」ボタンより確認できます。
獲得した特典は、メールで送られます。
所持ポイントが最大値まで貯まり全ての特典を獲得すると、余ったポイントを繰り越した状態で改めてリストの特典を最初から順番に獲得できます。

8月下旬課金角轉人...

舊 08-07-17, 05:42 PM   #2592
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

該隱你未免太易打啦...5人都完全冇問題...

LB...儲唔到所以冇做到

舊 08-07-17, 07:55 PM   #2593
ShinDou

隻卡因真係紙防喎,兩隻1千攻雷神聖光爭1滴奶秒左佢,是但出多1隻打手都實秒,不過真係儲唔到LB,可能要特登用普攻磨先得,淨係見佢跳左2次,每次秒1隻

冰召平民應該要等7星先打到了,冇100%回吸LOCK根本冇可能打到,擋得物又擋唔到魔,最多打到半血就俾佢召技再全體物再魔,差唔多死晒救唔番,唔晒莫古食回SKILL了

此篇文章於 08-07-17 08:40 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-07-17, 08:48 PM   #2594
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
隻卡因真係紙防喎,兩隻1千攻雷神聖光爭1滴奶秒左佢,是但出多1隻打手都實秒,不過真係儲唔到LB,可能要特登用普攻磨先得,淨係見佢跳左2次,每次秒1隻

冰召平民應該要等7星先打到了,冇100%回吸LOCK根本冇可能打到,擋得物又擋唔到魔,最多打到半血就俾佢召技再全體物再魔,差唔多死晒救唔番,唔晒莫古食回SKILL了
冰妖唔使全物防...有避難號令已經好夠...係第1TURN你要即死復活左件物盾先,物盾就要做全防...正常佢出完兩下就會死完起番身...之後就慢慢磨.....

全魔防就堅要...但招DIAMOND DUST 究竟係減幾多冰屬...a

舊 08-07-17, 09:04 PM   #2595
ShinDou

避難號令得1下,第1TURN係連出2次全體物,我要用埋POT153先可以食完2下起番身,我POT153係打手細皇帝出,佢出左就少個打,靠FD洋蔥,不過FD洋蔥唔係CHAIN得好順,可能都係用番雷神渣火大劍算

魔壁我有架但中完DIAMOND DUST減100%冰耐之後就擋唔住,白LIN加番50%冰耐都冇用,唔知可唔可以對自己友出DISPELL,如果得可能好D

我已經出埋舊拉冇沙降60%攻,完全諗唔到有乜位可以出沙拉

打手1+拉冇沙+白LIN+光豬+魔壁+FD打手2

定係自己唔出打手靠FD1個磨﹖應該慢超多
舊 08-07-17, 09:21 PM   #2596
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
避難號令得1下,第1TURN係連出2次全體物,我要用埋POT153先可以食完2下起番身,我POT153係打手細皇帝出,佢出左就少個打,靠FD洋蔥,不過FD洋蔥唔係CHAIN得好順,可能都係用番雷神渣火大劍算

魔壁我有架但中完DIAMOND DUST減100%冰耐之後就擋唔住,白LIN加番50%冰耐都冇用,唔知可唔可以對自己友出DISPELL,如果得可能好D

我已經出埋舊拉冇沙降60%攻,完全諗唔到有乜位可以出沙拉

打手1+拉冇沙+白LIN+光豬+魔壁+FD打手2

定係自己唔出打手靠FD1個磨﹖應該慢超多
DIAMOND DUST 降170%架......天下御免確定

我都係用1件攻慢慢磨...

舊 08-07-17, 10:03 PM   #2597
ShinDou

即係打手換沙拉磨﹖你磨左幾耐先打到﹖好似幾千萬血 @@

諗諗下我好似有龍王覺左2,招火2千%,聽日試下燒佢先

此篇文章於 08-07-17 11:08 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-08-17, 08:19 AM   #2598
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: Orage 查看文章
冰妖唔使全物防...有避難號令已經好夠...係第1TURN你要即死復活左件物盾先,物盾就要做全防...正常佢出完兩下就會死完起番身...之後就慢慢磨.....

全魔防就堅要...但招DIAMOND DUST 究竟係減幾多冰屬...a
別太相信避難號令

我一開始用避難號令被對面連續兩發全體物攻帶回家.

後來用百閃光戰+CG菲上冰屬就無痛打完

基本上本身冰屬30%上下配CG菲上冰屬就行
被降冰屬用天下打自己消掉

舊 08-08-17, 11:44 AM   #2599
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
作者: wang2009hk 查看文章
別太相信避難號令

我一開始用避難號令被對面連續兩發全體物攻帶回家.

後來用百閃光戰+CG菲上冰屬就無痛打完

基本上本身冰屬30%上下配CG菲上冰屬就行
被降冰屬用天下打自己消掉
當然啦...

至少第一下光騎食左第1ROUND既全體之後第2下因為號令而無效左...

咁我先而安然無恙落下一局...

舊 08-08-17, 03:49 PM   #2600
ShinDou

唔知點解覺得星虹技師會勁,會係強化版拉冇沙debuff?

常闇技覺醒變兩手持人喎,想同雷神差別化,但兩手持要齊晒裝先勁

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 08:00 AM

手機版 | APP版