Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-09-18, 09:28 AM   #26
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: STRIFE 查看文章
好想知出係ns到可以帶動幾多銷量
應該唔會少
要睇下舊玩法定三國無雙8玩法
如果舊玩法有機會試下NS版
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-18, 04:05 PM   #27
matsuurakit
Junior Member

註冊日期: Jun 2010
PSN  IDKitKit0321
PS4機能下, 真三八都可以攪成咁
大蛇NS版真係不敢想像
matsuurakit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-18, 04:19 PM   #28
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: qwe 查看文章
要睇下舊玩法定三國無雙8玩法
如果舊玩法有機會試下NS版
ps4 + switch, 然後170個武將, 我估都係用番orochi 2個engine, 即係orochi 2玩法.

引用:
作者: matsuurakit 查看文章
大蛇NS版真係不敢想像

唔駛怕ns機能唔掂喇, 我估應該同ns版orochi 2差無幾.

舊 05-09-18, 04:27 PM   #29
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
當真三八出左呢個DLC後, 我已經不會再期待佢任何正統作...
無雙大蛇一定係玩DLC...放心都得啦...

https://www.gamecity.com.tw/smusou8/info_dlc_vol2.html
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-18, 04:44 PM   #30
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
O2冇出過DLC模組(課金武器係有,不過好似綁關卡買)
出DLC模組由三無6開始已經有,而且出到咁核突都係得三無系列

當然就算冇你都唔會抱任何期望

舊 05-09-18, 04:58 PM   #31
wing
格鬥低手

引用:
作者: Sar8 查看文章
O2冇出過DLC模組(課金武器係有,不過好似綁關卡買)
出DLC模組由三無6開始已經有,而且出到咁核突都係得三無系列

當然就算冇你都唔會抱任何期望
賣衫呢D, 我估免不了.

舊 05-09-18, 05:10 PM   #32
Sar8
The One

引用:
作者: wing 查看文章
賣衫呢D, 我估免不了.
買賣衫呢D少不免
O系列始終用返現有既資源所以正常唔會賤到賣DLC(雖然8堆DLC好似都係賤到用現有資源)
你估Capcom咩

舊 05-09-18, 05:16 PM   #33
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: matsuurakit 查看文章
大蛇NS版真係不敢想像
毛箱8大概只係OMG技術同經驗唔夠玩新系統吧。
遠呂智3一開波就話有170人,點睇都會用返舊系統,PSV隻2都出到玩得下,NS點計都唔會差。

舊 05-09-18, 05:20 PM   #34
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
又話大蛇個故事作唔到落去......

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-18, 05:28 PM   #35
charcsc2000
J神哥

引用:
買賣衫呢D少不免
O系列始終用返現有既資源所以正常唔會賤到賣DLC(雖然8堆DLC好似都係賤到用現有資源)
你估Capcom咩
8而加就係用7資源再重新洗牌出DLC...
明明本身係7以前都用開的武器...
本來8就好多人用轉新武器, 而加係將原本7代武器再以DLC賣返比你...
睇完我已經O咀..明屈你DLC者...

點解你會覺得O系列佢唔賣DLC???
日廠最奸一定係暗榮和笨大...佢地賣DLC賣到痴線...
Capcom其實算好有良心...最多係不斷炒冷飯者...
舊 05-09-18, 05:29 PM   #36
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
故事本來就係死...
日廠來來去去都係穿越劇.....
舊 05-09-18, 05:32 PM   #37
wing
格鬥低手

引用:
作者: charcsc2000 查看文章

capcom其實都賤, 不過佢賤得來都仲識得點做game, 而且間中有良心, 例如mhw.
笨大同暗榮....

舊 05-09-18, 05:32 PM   #38
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
8而加就係用7資源再重新洗牌出DLC...
明明本身係7以前都用開的武器...
本來8就好多人用轉新武器, 而加係將原本7代武器再以DLC賣返比你...
睇完我已經O咀..明屈你DLC者...

十分認同。
精妙句 :
@所以我真的唔儲 暗榮和笨大 的遊戲 , DLC 更加絕不購買。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-18, 05:34 PM   #39
wing
格鬥低手

引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
producer: 作唔到落去喎, 如果咁咁咁, 就會點點點, 於是xxxx, 又會重複又好悶又乜乜物物.........(下刪5000字)
老細: 出年再出新一集, 聽日交proposal 俾我.
producer: 係o既老細.

舊 05-09-18, 05:57 PM   #40
Sar8
The One

所以都話佢賣唔賣dlc反應咪一樣
我唔會覺得佢唔賣,我只係覺得佢唔會賣到三八咁賤

就算戰無唔點賣,唔通又有人在意
黃子華:呢條魚唔好食,講足一世
無雙先打八十大板再講

此篇文章於 05-09-18 05:59 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-18, 08:13 PM   #41
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
開山祖師一定係暗榮.....笨南都係去到外道MASTER先覺醒,暗榮90年代就已經賣PUK.....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-18, 11:23 PM   #42
安安

註冊日期: Jan 2002
https://www.dualshockers.com/warrior...4-screenshots/
引用:
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-18, 12:44 AM   #43
ultimawk
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2010
PSN  IDmichaelswk
XBox Live Gamertagmichaelswk
服裝都係去到無雙7, 就咁睇冇無雙8新人
ultimawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-18, 01:24 AM   #44
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
俾1700人我
最後都一定係
元姬,kasumi,ayane三人組
如果有埋rose marie可以換走kasumi/ayane是旦一個

舊 05-10-18, 10:31 AM   #45
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
連宙斯都拎出黎打真係笑咗出聲
不如ps4版加獨家dlc角色克雷多斯上去再殺多次老豆算啦
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-18, 10:58 AM   #46
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: wing 查看文章
capcom其實都賤, 不過佢賤得來都仲識得點做game, 而且間中有良心, 例如mhw.
笨大同暗榮....
capcom賤在係不斷翻炒經典game...
但點都好過將隻game斬開一舊舊再賣dlc比你...
暫時佢賣得最多的dlc應該係mhw...不過呢隻咁賣得, 出dlc都正常...
舊 05-10-18, 11:01 AM   #47
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
十分認同。
精妙句 :
@所以我真的唔儲 暗榮和笨大 的遊戲 , DLC 更加絕不購買。
笨大係高達先係咁...之前高達vs已中過招...
暗榮就真係要睇game...有時真係超級搵笨, 如明星star無雙呢d垃圾都出得...
而加直頭要睇真d review先敢買呢兩間廠的game...

暗榮出個幾隻無雙我都有買, 真心不差..zelda無雙, 火炎無雙, 烙印無雙...
舊 05-10-18, 11:04 AM   #48
charcsc2000
J神哥

引用:
所以都話佢賣唔賣dlc反應咪一樣
我唔會覺得佢唔賣,我只係覺得佢唔會賣到三八咁賤

就算戰無唔點賣,唔通又有人在意
黃子華:呢條魚唔好食,講足一世
無雙先打八十大板再講
係囉...其實好的dlc一定會有人買...(火炎無雙個dlc我有買呀)
但你話本身就有的武器, 而加係8代再賣返比你...咁點解我唔開返7代來玩....係咪當我傻仔...
咪又係打黃巾之亂果d...

好心暗榮直接將真三無重啟, 做一隻真真正正次世代game好過啦...
舊 05-10-18, 11:06 AM   #49
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: ultimawk 查看文章
服裝都係去到無雙7, 就咁睇冇無雙8新人
好難講...dlc嘛...暗榮有咩沒可能先...
舊 05-10-18, 11:07 AM   #50
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
capcom賤在係不斷翻炒經典game...
但點都好過將隻game斬開一舊舊再賣dlc比你...
暫時佢賣得最多的dlc應該係mhw...不過呢隻咁賣得, 出dlc都正常...
CAPCOM都唔係冇做過
http://dic.nicovideo.jp/a/%E3%82%A2%...83%BC%E3%82%B9
不過做完搵唔到大水先唔做啫。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] FIFA 19︱PS4/XB1/NS/PC 安安 電視遊戲討論版 12 10-18-18 07:38 AM
[多機種] V-Rally 4︱PC/PS4/XB1/NS 安安 電視遊戲討論版 7 09-08-18 03:24 AM
[多機種] Super Bomberman R | 1~8人 | NS, PS4, XB1, PC 6402oen 電視遊戲討論版 267 08-02-18 01:55 PM
[多機種] Nine Parchments︱NS/PS4/XB1/PC 安安 電視遊戲討論版 3 06-08-18 07:31 AM
[多機種] 9 Monkeys of Shaolin︱XB1/PS4/NS/PC/Mac 安安 電視遊戲討論版 1 03-22-18 01:46 AM

現在的時間是 08:03 PM

手機版 | APP版