Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 
~清談館~>[公僕] 想問港台個助理節目主任(設計)其實考乜架?
咩Feel 05:45 PM 12-06-13
有機會考去做公僕,開心左一陣
但有個設計既test 就考成4~5個鐘,上網又搵唔到有人講下咩黎

想知有無人知/考過,歡迎大家傾下
( ゚ω゚)? 08:22 PM 12-06-13
Assistant Programme Officer in Set Design

http://app3.rthk.hk/recruit/upload/pdfe__1357804623.pdf
咩Feel 12:37 AM 12-07-13
作者: ( ゚ω゚)かおもじさん:
Assistant Programme Officer in Set Design

http://app3.rthk.hk/recruit/upload/pdfe__1357804623.pdf
係呀,聽日考
想八下有無同路人
忍者 10:34 PM 12-07-13
去左某公共機構做公務員,3日半遞左信
宜家一個月通知期中

怕悶既人都係唔岩做公務員

不過呢D創作O既可能會開心D掛
Iro 02:32 AM 12-08-13
(唔係做依行工作) 但諗下要你日日諗成個節目/活動點run 正如要度橋聖誕party要攪咩先好 (Party娛樂同事朋友 做節目就要娛樂聽眾) 點會輕鬆

如果係戶外活動 淨係設置場地都一大堆雜務了
Marco 02:36 AM 12-08-13
咁岩既 ? 我尋日朝都係寄信去 RTHK 求職……
咩Feel 11:15 PM 12-08-13
作者: 忍者:
去左某公共機構做公務員,3日半遞左信
宜家一個月通知期中

怕悶既人都係唔岩做公務員

不過呢D創作O既可能會開心D掛
可以自己搵野做既,接下freelance.
作者: Marco:
咁岩既 ? 我尋日朝都係寄信去 RTHK 求職……
咩位?

= = = = = = =
btw,我見D對手真係好多水份
但年輕人較多,反而我最驚基本法收皮

記得溫題號啊!!係題目號碼啊!
佢好陰濕問, eg: 第109條係講述D咩呢
下面果四項都係原文黎

真係伏哂
PiroPiro 11:18 PM 12-08-13
如果你唔係做緊呢方面有關既工作,又有一定工作經驗...
基本上可以當至在參與.... 呢D post 同其他一般政府post 唔同... 唔係入到去會再 train 你...而係一開始就要開波做野...
Matamata 12:58 AM 12-09-13
作者: 咩Feel:

咩位?

下面果四項都係原文黎

真係伏哂
做公務員唔接得freelance的。
Marco 04:26 AM 12-09-13

咩位?
非公務員職位
陸奧 貴志 05:41 AM 12-09-13
作者: Matamata:
做公務員唔接得freelance的。
唔係唔得,申請既JE,不過有機會唔批
Hitomi 09:31 AM 12-09-13

咩位?

下面果四項都係原文黎

真係伏哂

真係有條號問題架咩
我考果時唔覺(唔記得有無)

-> 基本法滿分

Btw, 網上好多人話基本法只要合格就得,唔計分
但call番個report睇有計分

仲要count 10%
唔知係咪唔同post有唔同計法
咩Feel 07:49 PM 12-09-13
作者: Hitomi:
真係有條號問題架咩
我考果時唔覺(唔記得有無)

-> 基本法滿分

Btw, 網上好多人話基本法只要合格就得,唔計分
但call番個report睇有計分

仲要count 10%
唔知係咪唔同post有唔同計法
好耐無見你啦,Hitomi姐姐
基本法我諗係一樣掛,我果份寫中五程度以上/專業人士

btw, 我講既freelance 當然係靜雞雞啦,雖則我而家咁揚講到出黎係有怪怪
PiroPiro 10:49 PM 12-09-13
你考呢個位 基本上基本法合格就得
佢地係睇你做野既能力 甚至仲著重過學歷
忍者 12:22 AM 12-11-13

咩位?

下面果四項都係原文黎

真係伏哂

基本法PASS就得,唔駛理

秘撈有得申請,一次半年
Hitomi 01:35 PM 12-11-13
基本法計分點解大家覺得合格就算數
計10%佔的比重其實唔少
呢個話晒都有得溫丫
PiroPiro 02:01 PM 12-11-13
作者: Hitomi:
基本法計分點解大家覺得合格就算數
計10%佔的比重其實唔少
呢個話晒都有得溫丫
因為你做既 post 同 佢要考既 post 係不同類型
要求亦唔一樣
Hitomi 05:43 PM 12-11-13
作者: PiroPiro:
因為你做既 post 同 佢要考既 post 係不同類型
要求亦唔一樣
我無透露我是考什麼post
(雖然我本身已經考到公務員,不過順手考下其他)

網上好多流傳話基本法唔計分/只要合格就ok唔會點理

但實際上,我手痕call report睇分數
先發現原來流言果然係流言,原來計10%咁多

所以如果有心想考某些post, 我建議考完後call report
個report會有詳細breakdown分數,一目了然
唔洗靠網上傳言估下估下
順便可以睇下自己邊part低分,衰左就下次再prepare惡補下低分果d考過
真!DC 05:46 PM 12-11-13
原來有得睇番自己評分?
由手機版發出
Hitomi 06:33 PM 12-11-13
作者: 真!DC:
原來有得睇番自己評分?
由手機版發出
仲要係詳細評分
邊part幾多分佔總分幾多%詳細列晒出黎

仲可以check埋自己排第幾名同埋total有幾多個人排緊隊(即係個waiting list有幾多人)
兼仲可以check埋用到第幾個排名
從而估計自己有機定死心下次再努力唔洗心掛掛
fafafayo 10:21 AM 01-02-18
在那裡可以check成績???我考左,見左board
捲毛老爺 03:07 PM 01-02-18
作者: fafafayo:
在那裡可以check成績???我考左,見左board
R 資料都唔該睇下日期呀
fafafayo 04:55 PM 01-02-18
作者: 捲毛老爺:
R 資料都唔該睇下日期呀

話唔定有人做緊tim呢