Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 12-06-13, 05:45 PM   #1
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
[公僕] 想問港台個助理節目主任(設計)其實考乜架?

有機會考去做公僕,開心左一陣
但有個設計既test 就考成4~5個鐘,上網又搵唔到有人講下咩黎

想知有無人知/考過,歡迎大家傾下

舊 12-06-13, 08:22 PM   #2
( ゚ω゚)?
God of Gamer
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
Assistant Programme Officer in Set Design

http://app3.rthk.hk/recruit/upload/pdfe__1357804623.pdf

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-13, 12:37 AM   #3
咩Feel
Game Master
脫線一族

XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
引用:
作者: ( ゚ω゚)かおもじさん 查看文章
Assistant Programme Officer in Set Design

http://app3.rthk.hk/recruit/upload/pdfe__1357804623.pdf
係呀,聽日考
想八下有無同路人

舊 12-07-13, 10:34 PM   #4
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
去左某公共機構做公務員,3日半遞左信
宜家一個月通知期中

怕悶既人都係唔岩做公務員

不過呢D創作O既可能會開心D掛

舊 12-08-13, 02:32 AM   #5
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
(唔係做依行工作) 但諗下要你日日諗成個節目/活動點run 正如要度橋聖誕party要攪咩先好 (Party娛樂同事朋友 做節目就要娛樂聽眾) 點會輕鬆

如果係戶外活動 淨係設置場地都一大堆雜務了
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-13, 02:36 AM   #6
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
咁岩既 ? 我尋日朝都係寄信去 RTHK 求職……

舊 12-08-13, 11:15 PM   #7
咩Feel
Game Master
脫線一族

引用:
作者: 忍者 查看文章
去左某公共機構做公務員,3日半遞左信
宜家一個月通知期中

怕悶既人都係唔岩做公務員

不過呢D創作O既可能會開心D掛
可以自己搵野做既,接下freelance.
引用:
作者: Marco 查看文章
咁岩既 ? 我尋日朝都係寄信去 RTHK 求職……
咩位?

= = = = = = =
btw,我見D對手真係好多水份
但年輕人較多,反而我最驚基本法收皮

記得溫題號啊!!係題目號碼啊!
佢好陰濕問, eg: 第109條係講述D咩呢
下面果四項都係原文黎

真係伏哂

此篇文章於 12-08-13 11:18 PM 被 咩Feel 編輯。
咩Feel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-13, 11:18 PM   #8
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

XBox Live Gamertagpirotase
如果你唔係做緊呢方面有關既工作,又有一定工作經驗...
基本上可以當至在參與.... 呢D post 同其他一般政府post 唔同... 唔係入到去會再 train 你...而係一開始就要開波做野...
PiroPiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-13, 12:58 AM   #9
Matamata
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 咩Feel 查看文章

咩位?

下面果四項都係原文黎

真係伏哂
做公務員唔接得freelance的。
Matamata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-13, 04:26 AM   #10
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:

咩位?
非公務員職位

舊 12-09-13, 05:41 AM   #11
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: Matamata 查看文章
做公務員唔接得freelance的。
唔係唔得,申請既JE,不過有機會唔批

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-13, 09:31 AM   #12
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:

咩位?

下面果四項都係原文黎

真係伏哂

真係有條號問題架咩
我考果時唔覺(唔記得有無)

-> 基本法滿分

Btw, 網上好多人話基本法只要合格就得,唔計分
但call番個report睇有計分

仲要count 10%
唔知係咪唔同post有唔同計法

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-13, 07:49 PM   #13
咩Feel
Game Master
脫線一族

引用:
作者: Hitomi 查看文章
真係有條號問題架咩
我考果時唔覺(唔記得有無)

-> 基本法滿分

Btw, 網上好多人話基本法只要合格就得,唔計分
但call番個report睇有計分

仲要count 10%
唔知係咪唔同post有唔同計法
好耐無見你啦,Hitomi姐姐
基本法我諗係一樣掛,我果份寫中五程度以上/專業人士

btw, 我講既freelance 當然係靜雞雞啦,雖則我而家咁揚講到出黎係有怪怪

舊 12-09-13, 10:49 PM   #14
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

你考呢個位 基本上基本法合格就得
佢地係睇你做野既能力 甚至仲著重過學歷
舊 12-11-13, 12:22 AM   #15
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:

咩位?

下面果四項都係原文黎

真係伏哂

基本法PASS就得,唔駛理

秘撈有得申請,一次半年

舊 12-11-13, 01:35 PM   #16
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

基本法計分點解大家覺得合格就算數
計10%佔的比重其實唔少
呢個話晒都有得溫丫

舊 12-11-13, 02:01 PM   #17
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

引用:
作者: Hitomi 查看文章
基本法計分點解大家覺得合格就算數
計10%佔的比重其實唔少
呢個話晒都有得溫丫
因為你做既 post 同 佢要考既 post 係不同類型
要求亦唔一樣
舊 12-11-13, 05:43 PM   #18
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: PiroPiro 查看文章
因為你做既 post 同 佢要考既 post 係不同類型
要求亦唔一樣
我無透露我是考什麼post
(雖然我本身已經考到公務員,不過順手考下其他)

網上好多流傳話基本法唔計分/只要合格就ok唔會點理

但實際上,我手痕call report睇分數
先發現原來流言果然係流言,原來計10%咁多

所以如果有心想考某些post, 我建議考完後call report
個report會有詳細breakdown分數,一目了然
唔洗靠網上傳言估下估下
順便可以睇下自己邊part低分,衰左就下次再prepare惡補下低分果d考過

舊 12-11-13, 05:46 PM   #19
真!DC
Banned User
奉行我道

原來有得睇番自己評分?
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-13, 06:33 PM   #20
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: 真!DC 查看文章
原來有得睇番自己評分?
由手機版發出
仲要係詳細評分
邊part幾多分佔總分幾多%詳細列晒出黎

仲可以check埋自己排第幾名同埋total有幾多個人排緊隊(即係個waiting list有幾多人)
兼仲可以check埋用到第幾個排名
從而估計自己有機定死心下次再努力唔洗心掛掛

舊 01-02-18, 10:21 AM   #21
fafafayo
Junior Member

註冊日期: Jan 2018
在那裡可以check成績???我考左,見左board
fafafayo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 03:07 PM   #22
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
作者: fafafayo 查看文章
在那裡可以check成績???我考左,見左board
R 資料都唔該睇下日期呀
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 04:55 PM   #23
fafafayo
Junior Member

註冊日期: Jan 2018
引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
R 資料都唔該睇下日期呀

話唔定有人做緊tim呢
fafafayo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 07:17 PM   #24
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
依家做正苦就辛苦囉,啱啱先resign出返黎自已攪公司

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 07:48 PM   #25
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
google down左咩?
定係google搵到黎呢度?

此篇文章於 01-02-18 09:15 PM 被 anyone 編輯。
anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
模型盒&設計圖 KIM 收藏品討論版 1 04-07-08 02:00 AM
公僕薪酬扭曲扯高 meijiboy ~清談館~ 35 05-17-07 09:38 AM
藝術VS設計 Areios ~清談館~ 25 03-31-05 10:25 AM
為 Eng Drama 設計 poster = =" joker Cosplay同人MIX討論區 9 12-13-04 01:13 AM
網頁設計… usayarE 手機資訊/電腦軟硬討論 1 08-01-03 12:16 AM

現在的時間是 11:23 PM

手機版 | APP版