Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-14-17, 10:15 AM   #201
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
モンハンワールドについていくつか情報(ソースは@SocksyBear氏のツイート)
・フレームレートは全プラットフォームで30fps
・ポイスチャットあり
・オフラインプレイあり
・SOS信号による現地パーティ編成の他に、事前にパーティを組める
・武器は全14種続投(ニャンターは不明)
・水中戦は無し
・魚釣り、採掘、虫取りあり
・オトモあり
・ジェスチャー(アクション)あり
・モンスターの尻尾切れる
・狩猟して素材で武具強化していくシステムは健在
・ダメージ値の表示あり!
・モンスターのHPバーは今まで通りなし

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-17, 10:36 AM   #202
天恨情
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
ダメージ値の表示あり!

點解佢要咁做呢...
天恨情 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-17, 10:39 AM   #203
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 天恨情 查看文章
ダメージ値の表示あり!

點解佢要咁做呢...
以前MH入歐美時,冇顯示係被人投訴嘅一環。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-17, 10:40 AM   #204
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
打怪會出數字............
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-17, 10:40 AM   #205
天恨情

引用:
作者: MultiPASS 查看文章
以前MH入歐美時,冇顯示係被人投訴嘅一環。
咁就冇左果種微妙既壓力
乜都唔知會更有狩獵FEEL
舊 06-14-17, 10:47 AM   #206
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
「(Tag人)終於都出喇,想當年一齊玩得好瘋狂」

最好笑喺見到個留言喺「呢隻出嘅時候,就喺我做毒男嘅時候」

不過如果岩口味我都會玩,就喺怕遊戲變得太複雜,好似其他Open遊戲咁,好快失方向放低
應該有相應嘅故事mode同mission mode,甚至係限時季節性大型event,Capcom有䦕發MHF同DDON經驗毋須太擔心,或者等佢再公布多啲細節先諗都未遲。
舊 06-14-17, 10:48 AM   #207
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
回憶返晒黎笑左...最慘真係見到:0)
條片除左果下BGM之外真係無一忽有我回憶中MH既感覺

總之希望唔好為左要打外國口味而改到隻GAME不文不類就夠...
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-17, 10:51 AM   #208
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
咁就冇左果種微妙既壓力
乜都唔知會更有狩獵FEEL
所以呢隻同手提版玩嘅概念方向仲有客戶群都好唔一樣,你當係隻新game睇會好啲!
舊 06-14-17, 10:52 AM   #209
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
https://twitter.com/socksybear/statu...67706716852224

We're 100% focused on World for western audiences. Yes, this is next main title! We have nothing to announce for Switch currently.

ops...罪大俾左幾多錢

btw, ns已買 ps4未壞, why not both
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-17, 11:00 AM   #210
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: qwe 查看文章
https://twitter.com/socksybear/statu...67706716852224

We're 100% focused on World for western audiences. Yes, this is next main title! We have nothing to announce for Switch currently.

ops...罪大俾左幾多錢

btw, ns已買 ps4未壞, why not both
未必係俾唔俾錢嘅問題而係發展方向嘅問題,如果現時手提版玩法唔能夠為歐美主流玩家接受就要變,呢隻係Capcom嘅試金石。

不過(應該唔係咁多人鍾意我咁講)一眾open world珠玉在前,呢隻MH响歐美市場有乜殺着可以擊敗其他作品突圍而出呢?
舊 06-14-17, 11:09 AM   #211
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

Nintendo Switch ID8445-2408-9599
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
未必係俾唔俾錢嘅問題而係發展方向嘅問題,如果現時手提版玩法唔能夠為歐美主流玩家接受就要變,呢隻係Capcom嘅試金石。

不過(應該唔係咁多人鍾意我咁講)一眾open world珠玉在前,呢隻MH响歐美市場有乜殺着可以擊敗其他作品突圍而出呢?
https://twitter.com/SocksyBear/statu...46211269476353
其實都係分開地圖,唔分細區

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
舊 06-14-17, 11:10 AM   #212
lineage19
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID8108-0773-7021
靜觀其變啦
好玩未玩囉
唔好玩未放囉
舊 06-14-17, 11:14 AM   #213
益優格

註冊日期: Apr 2011
其實兩邊都買硬
益優格 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-17, 11:15 AM   #214
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
https://twitter.com/SocksyBear/statu...46211269476353
其實都係分開地圖,唔分細區
分開地圖合理,入面冇縫連接應該對PS4同XB1呢啲級數機種冇難度。
舊 06-14-17, 11:17 AM   #215
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: 益優格 查看文章
其實兩邊都買硬

有咁嘅心態先係對MH系列嘅支持。
舊 06-14-17, 11:23 AM   #216
天恨情

睇twitter唔少鬼佬嘈緊歐美冇MHXX
舊 06-14-17, 11:28 AM   #217
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
MHXX ? SWITCH ? 嘈PS4冇?

舊 06-14-17, 11:33 AM   #218
天恨情

引用:
作者: Eking 查看文章
MHXX ? SWITCH ? 嘈PS4冇?
https://twitter.com/SocksyBear/statu...67706716852224

嘈唔將隻MHXX翻譯比佢地
舊 06-14-17, 11:36 AM   #219
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
有乜好嘈丫,以Capcom嘅慣例,最多咪MHW出之後先launch入18年條數囉。
舊 06-14-17, 11:37 AM   #220
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

「冇英文唔玩

C85 count
舊 06-14-17, 11:53 AM   #221
lineage19
Crazy Gamer

日文唔係世界共通語言咩
舊 06-14-17, 11:55 AM   #222
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
而家中文先係囉,無中文香港無人買的,好似係

舊 06-14-17, 11:58 AM   #223
hell & heaven
Game Master
F=MA

註冊日期: Sep 2005
Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
3DS Friend Code1075 0677 0623
PSN  IDPrinceXjingXsora
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
引用:
作者: Rance 查看文章
而家中文先係囉,無中文香港無人買的,好似係

你講緊台仔下ma...

舊 06-14-17, 12:10 PM   #224
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
鬼佬嘈緊唔出英文版XX
佢地似乎都想拎出街打多d

CAPCOM又係衰
你發展兩條line係可以
但點解唔出埋英文版XX等市場自己選擇玩邊隻
CAPCOM好似迫d鬼佬食西餐

我地慣左睇日文影響不大
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-17, 12:13 PM   #225
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: 天野 查看文章
鬼佬嘈緊唔出英文版XX
佢地似乎都想拎出街打多d

CAPCOM又係衰
你發展兩條line係可以
但點解唔出埋英文版XX等市場自己選擇玩邊隻
CAPCOM好似迫d鬼佬食西餐

我地慣左睇日文影響不大
其實3DS嘅X出左(名叫做generation),不過反應一般般...
CAPCOM plan MHW時冇預計Switch會變成「銷售現象」。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Monster Hunter: World 攻略集會區 安安 攻略及心得交流區 4218 10-29-21 09:36 PM
[NS] Monster Hunter XX Switch版 | 已售 | 心得交流區已開 ryuka 電視遊戲討論版 662 09-04-18 04:00 PM
[3DS] Monster Hunter 4G/Ultimate | 已售 enishi 手提遊戲機討論版 2183 10-22-15 07:24 AM
[PSP] Monster Hunter P2ndG Vol.4 [已售] 滅龍士 手提遊戲機討論版 688 06-10-14 07:57 PM
[PSP] Monster Hunter Portable 2nd 已售 Volume 2 古烈特 手提遊戲機討論版 432 04-14-07 11:16 PM

現在的時間是 08:04 PM

手機版 | APP版