Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 05-25-11, 11:02 PM   #26
JEREMY
Ultimate Gamer
祖離米

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagNEWtheJEREMY
引用:
作者: HONDA 查看文章
下午茶
下午茶都好貴好似吉.家抵食ddd...

引用:
作者: Sgodkyo 查看文章
但我已經覺得大快活比另外兩間好好多......
縱使佢每況遇下~
我覺得大快活比大.樂好好多,但係依然唔係一個好選擇

PAD :122,999,742 , 長掛297
DQMSL:S級,NO.123,100,970,765
SB:新手參上 163,542,030

一齊玩丫 最緊要開心 多謝各位每一個回應..
MHF ID=祖離米/一離米
希望..只是暫時的離開....
JEREMY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-11, 11:14 PM   #27
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
我細個都好鐘意d担担麵

仲有炸雞髀飯都絕左跡好耐
而家得燒脾冇炸脾

不過下午茶都有個燒脾米+凍飲.....有時都會食.......其他就真係多謝唔駛客氣....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-11, 11:21 PM   #28
JEREMY
祖離米

XBox Live GamertagNEWtheJEREMY
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
而家得燒脾冇炸脾

不過下午茶都有個燒脾米+凍飲.....有時都會食.......其他就真係多謝唔駛客氣....
而家雞脾冇紅豆冰跟~~

舊 05-25-11, 11:50 PM   #29
Sgodkyo
God of Gamer
the one

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: JEREMY 查看文章

我覺得大快活比大.樂好好多,但係依然唔係一個好選擇
頹食黎講好過美x同大x樂 ,
由其大x樂 , 除左個細細塊o既爵士牛扒 , 其他野不論早至夜都唔會食
不過真係越黎越貴~
其實頹食仲有咩好選擇 ??

舊 05-25-11, 11:51 PM   #30
sampanone
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2010
Smile

我通常行完旺角都習慣到好景斜對面果間快活坐低食下嘢,吹下水,同檢視一下當日戰利品,D嘢當然講唔上好好食,但價錢OK,份量比快樂同尾針為多。所以每星期也幫襯兩三次,但現已關門大吉。
sampanone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-11, 11:53 PM   #31
JEREMY
祖離米

引用:
由其大x樂 , 除左個細細塊o既爵士牛扒 , 其他野不論早至夜都唔會食
不過真係越黎越貴~
吉.家 食細牛飯~?不過都要差唔多18蚊...

舊 05-26-11, 08:43 AM   #32
二伍

註冊日期: Sep 2002
好多茶餐廳食個tea都係22蚊度
細食d o既咪蛋橽加奶茶20蚊有找
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-11, 10:08 AM   #33
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
野家係平d,而且凍飲唔駛加錢,不過佢d咖啡奶茶勁垃圾

雞記都好過佢

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-11, 10:53 AM   #34
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
吉野家 既咖啡奶茶level比老麥/雞重要差唔止一皮...
不過正常都唔會嚮佢度飲

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-11, 11:15 AM   #35
Cpato

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDPato-0402
大快活d下午茶比之前都貴左, 款式又少左..
Cpato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-11, 11:54 AM   #36
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
大家覺得使唔使改TOPIC名
大型快餐連鎖店- 美大家快活心
?

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-11, 12:26 PM   #37
zeroorz
Insane Gamer
( ◕ ‿‿ ◕ )

註冊日期: Aug 2010
引用:
不過真係越黎越貴~
其他區唔知,但深水埗有好多好野食XD

舊 05-26-11, 02:21 PM   #38
草薙さん
The One

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
大家覺得使唔使改TOPIC名
大型快餐連鎖店- 美大家快活心
?
整個綜合討伐區都好

大型快餐連鎖店 - 美心大快樂 綜合討伐區

メモリはプライスレス
舊 05-26-11, 03:03 PM   #39
JEREMY
祖離米

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
野家係平d,而且凍飲唔駛加錢,不過佢d咖啡奶茶勁垃圾

雞記都好過佢
引用:
作者: 草薙さん 查看文章
吉野家 既咖啡奶茶level比老麥/雞重要差唔止一皮...
不過正常都唔會嚮佢度飲
所以我去親吉野都係飲綠茶算..

引用:
作者: 草薙さん 查看文章
整個綜合討伐區都好

大型快餐連鎖店 - 美心大快樂 綜合討伐區
洗唔洗加埋吉野落去?

引用:
作者: zeroorz 查看文章
其他區唔知,但深水埗有好多好野食XD
ssp有咩好介紹~?

舊 05-26-11, 03:17 PM   #40
凍檸茶
The One
青龍使用者

吉野家都OK, 但好似冇其他三間咁,需要去討伐

舊 05-26-11, 03:27 PM   #41
草薙さん
The One

吉野家款式少 (基本上冇乜得揀)
所以d質素都叫做keep到

メモリはプライスレス
舊 05-26-11, 03:54 PM   #42
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
fairwood>吉豬
cafe de carol>焗豬,燒味
maxim>燒味

穩陣波

咖啡雞記其實幾ok架,不過阿拉比加我飲唔慣......

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-11, 05:04 PM   #43
天哈7
Game Master
大塚小愛

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDpokman7
XBox Live Gamertagpokman7
引用:
作者: sugihara 查看文章
cafe de carol>焗豬

穩陣波
我最近堂食過兩次, 兩次d飯都係濕濕地.....唔使點咬已經可以吞咁.....都幾難食下

舊 05-26-11, 06:42 PM   #44
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
以前有成尺長豬扒, 可選原個蕃茄汁或咖哩, 唔錯 ga......
諗返起高登篇潮文

舊 05-26-11, 06:45 PM   #45
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

引用:
作者: 天哈7 查看文章
我最近堂食過兩次, 兩次d飯都係濕濕地.....唔使點咬已經可以吞咁.....都幾難食下
無食2年,竟然連最穩陣果樣都死埋?
咁除左燒味即係無野好食......

舊 05-26-11, 07:14 PM   #46
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
大加落有d餐名係幾呃人.

例如: 生炒牛肉飯 就咁聽個名應該係 炒牛肉加白飯之類.

但其實係 牛肉碎炒飯.

仲有早一排鍾意 餸 鋪 白飯.而家就特殊餐具.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-11, 07:17 PM   #47
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

>>生炒牛肉飯
度度都係咁叫架喎?

舊 05-26-11, 08:20 PM   #48
JEREMY
祖離米

引用:
作者: 天哈7 查看文章
間間手勢都唔同

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章

但其實係 牛肉碎炒飯.

牛肉碎炒飯應該冇錯架wo..

舊 05-27-11, 10:23 AM   #49
凍檸茶
The One
青龍使用者

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章

但其實係 牛肉碎炒飯.

間間都係咁叫嫁播
唔關大記事

舊 05-27-11, 11:39 AM   #50
天哈7
Game Master
大塚小愛

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDpokman7
XBox Live Gamertagpokman7
引用: