Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-20-16, 12:41 PM   #51
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:
作者: 普通人一個 查看文章
好老實講,玩完個DEMO,再睇埋佢個review,真係唔多想買,隻野真係幾垃圾
如果係講緊judgement個demo,反而我見整體風評唔差
不過真係多bugs,可能又係大大個day one patch...

我自己就玩完預購左中文下載版
雖然掙扎過買實體,但下載版始終方便d..

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-16, 12:53 PM   #52
96neko
Junior Member

註冊日期: Sep 2016
引用:
作者: Alpha2 查看文章
鬼佬review ,主要都係睇ign,gamespot ,比較公正,
其它網站好多為咗博出位, 專係俾d 古靈精怪評分出嚟嘩眾取寵
其實Clueless Gamer根本唔係咩正經既review網
只係Conan O'Brien做d野比大家笑下
不過上得Clueless Gamer就基本上係大game
大家睇完笑下就得,想知道隻game係點都係等ign gamespot出分先啦(我個人比較喜歡easy allies,前身係GT Review)
96neko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-16, 02:54 PM   #53
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
唉,ステラ,真係好掛住(懷念?)你

ルーナ 真係無ステラ咁靚

舊 11-20-16, 05:25 PM   #54
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
neogaf 個2 part 千字文review 好大機會係流,唔好盡信
4CHAN就真係有人一路玩一路POST圖,故事暫時負評多,GAMEPLAY就OK

此篇文章於 11-20-16 05:30 PM 被 STRIFE 編輯。
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-16, 08:01 PM   #55
96neko

引用:
作者: STRIFE 查看文章
neogaf 個2 part 千字文review 好大機會係流,唔好盡信
4CHAN就真係有人一路玩一路POST圖,故事暫時負評多,GAMEPLAY就OK
但neogaf條友之前爆好多料都好準wor
有傳佢係sony內部人員
佢今日都傳左唔少應該係尾段game圖上去

ルーナ比ステラ靚!!

此篇文章於 11-20-16 08:13 PM 被 96neko 編輯。
舊 11-20-16, 08:04 PM   #56
雙日
Game Master

咁係咪應該少d上forum睇ff15既情報....

會比劇透爆死...

舊 11-20-16, 08:12 PM   #57
96neko

引用:
作者: 雙日 查看文章

會比劇透爆死...
唔想被人透就最好唔好上
我都忍唔住手睇曬neogaf d野
好彩條友冇咩點戲透
舊 11-20-16, 08:59 PM   #58
sgouki
God of Gamer
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
呢度有呢度規矩, 閣下劇透吾該SPOIL...

舊 11-20-16, 09:41 PM   #59
jeffyen83
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2010
引用:

會比劇透爆死...
我最多上下呢到,巴哈死都唔入FF版
A9果D大陸網更加唔好上啦

其實都就出,應該都唔會再有咩特別情報
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-16, 12:48 AM   #60
Alucard_Lam
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2009
引用:
作者: 96neko 查看文章
但neogaf條友之前爆好多料都好準wor
有傳佢係sony內部人員
佢今日都傳左唔少應該係尾段game圖上去

ルーナ比ステラ靚!!
十年嘅技術進步咗.
Alucard_Lam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-16, 09:17 AM   #61
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
重有倒數8日(中文版)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-16, 09:31 AM   #62
雙日
Game Master

都係忍唔住上左NEOGAF

如果真係信果D大網流出REVIEW,同玩緊既人既評價
照計最少都有良作級既,似乎大約80分左右

當然係西方人既評價,亞洲人唔知啱唔啱口味

舊 11-21-16, 09:47 AM   #63
Gambit

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
只係開頭在下唔介意,不過去睇完官網,就好擔心成隻GAME淨係果隊大四喜用…
不過真係好奇怪,明明人中龍集集都係男人&妖怪水商業既世界,在下唔太抗拒。
呢隻一開就好似已經唔多對路…腐味太重?
外國有人爆左 (巴哈有翻譯)
似乎真係由頭到尾都係四基友.
其實全男班我都唔覺得咩大問題, 電影版個部隊都全男班咁滯啦.
主要係人設, 4個有 2.5個外表都好基
Gambit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-16, 09:56 AM   #64
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Gambit 查看文章
其實全男班我都唔覺得咩大問題, 電影版個部隊都全男班咁滯啦.
基情在下又唔係好覺既,不過搞到四件男公關冒險咁硬係好唔自在,好似玩緊D乙女GAME咁。
遊戲本身其實在下幾BUY
應該期待下一集?

舊 11-21-16, 10:02 AM   #65
雙日
Game Master

引用:
基情在下又唔係好覺既,不過搞到四件男公關冒險咁硬係好唔自在,好似玩緊D乙女GAME咁。
應該期待下一集?
DLC用女角
我自己估九成九有...

舊 11-21-16, 10:43 AM   #66
Alucard_Lam

註冊日期: Sep 2009
引用:
應該期待下一集?
我比較想知道幾時可以操中年主角, 我覺得比起洗剪吹時期真係型得多!
Alucard_Lam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-16, 02:33 PM   #67
jeffyen83
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2010
其實食飯呢d日常必需既野都大把選擇啦
一種娛樂多樣化唔好咩?
係要清一色男既平頭大隻鬍鬚中佬,女既就乳搖小褲褲?

其實以上要求既又唔好冇得選,市面上一大把啦
反而甘日式FF風就真係無邊幾隻,唔對你口味唔玩唔食就甘簡單

係要入間日式料理店大叫冇西餐,係要市場統一剩番西餐廳,仲惡過共共

我太認真定日廠係原罪,JRPG係死罪??
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-16, 02:41 PM   #68
gingq7

註冊日期: May 2008
其實都唔駛點再睇review, 衰極都好難衰得過FF13
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-16, 02:45 PM   #69
rictws

註冊日期: Jan 2013
Wii U IDrictws
PSN  IDric_tws
香港 PSN 幾時先有JUDGEMENT DEMO....
rictws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-16, 02:47 PM   #70
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: Marco 查看文章
唉,ステラ,真係好掛住(懷念?)你

ルーナ 真係無ステラ咁靚
LUNA都係鍾意電影版個鬼妹樣多D~~

舊 11-21-16, 03:45 PM   #71
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
LUNA都係鍾意電影版個鬼妹樣多D~~
電影o個個正

舊 11-21-16, 05:00 PM   #72
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: gingq7 查看文章
其實都唔駛點再睇review, 衰極都好難衰得過FF13
不過15分分鐘會俾13影響銷量
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-16, 05:57 PM   #73
Lure

註冊日期: Nov 2007
PSN  IDHunter_Lure
引用:
作者: aquarius 查看文章
不過15分分鐘會俾13影響銷量
13嘅影響係一部份,
但15本身都係睇底一線嫁勒,
由Versus到而家庭,
鬧嘅鬧踏嘅踏,
鬧過嘅人好難公平公正評論隻Game 嫁勒,
所以如果要比分,
可能由負分開始比囉!

此篇文章於 11-21-16 06:02 PM 被 Lure 編輯。
Lure 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-16, 10:21 PM   #74
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Gambit 查看文章
其實我覺得唯一一個可以叫基既造型係金毛肥仔
大叔係大叔
眼鏡仔又其實D動作唔會有基味

更唔好題10年後個樣 我覺得王子個樣可以講係4個人入面最英果個

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-16, 10:28 PM   #75
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
DLC用女角
我自己估九成九有...
諗深一層DLC其實好難救,原本故事係四條佬行既格硬加女角落去,
大概只會故事中唔出現一句對白都冇既超絕路人…都係由得佢啦

標籤
FFXV, Final Fantasy XV, ファイナルファンタジー XV, 最終幻想15

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
[放] PS4 FINAL FANTASY XV 美版 ccdan 買賣專區 0 11-27-16 06:13 AM
[PS4,XB1] Final Fantasy XV l ファイナルファンタジー XV l 2016 年 11 月 29 日 money 電視遊戲討論版 1115 11-13-16 07:21 AM
[PS4] World of Final Fantasy ワールド オブ ファイナルファンタジー | PS4, PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 88 10-30-16 04:39 PM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 05:43 AM

手機版 | APP版