Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 12-30-14, 01:55 PM   #1
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
2014 GAF 大事回顧

話時話, 烏蠅哥係咪今年既事
其他區既, 請提提我

1月
如何改網名可不失霸氣
http://gaforum.org/showthread.php?t=235185
有無改圖高手,加世嘉2個字係前面
http://www.gaforum.org/showthread.ph...=552&styleid=9
不必要的人生攻擊
http://gaforum.org/showpost.php?p=10...&postcount=845

3月
台灣熱血青年佔領立法院
http://gaforum.org/showthread.php?t=236229
惡意出言侮辱其他網友,令討論環境變得惡劣
http://gaforum.org/showpost.php?p=10...&postcount=847

5月
點先可以幫到自己呢...
http://gaforum.org/showthread.php?t=237085
藍田康雅苑 - 快感開槍/ 界刀殺唔死人
http://gaforum.org/showthread.php?t=236925

6月
佔領立法會
http://gaforum.org/showthread.php?t=237330
不雅內容ban 一個月
http://gaforum.org/showpost.php?p=10...&postcount=849

8月
我們的五百頁

9月
公告
http://gaforum.org/showthread.php?t=238619
水桶一個月
http://gaforum.org/showthread.php?t=238611&page=7

10月
WIKI 開台
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=239139

12月
探討TOPIC
http://gaforum.org/showthread.php?t=239657
http://gaforum.org/showthread.php?t=239655
年尾上位事件 - 睇動, 晒命, 掟閃光彈
http://gaforum.org/showpost.php?p=11...&postcount=853

2013大事
2012大事
2011大事
2010大事
2009大事
2008大事
2007大事
2006大事
2005大事
2004大事

此篇文章於 12-31-14 03:03 PM 被 凍檸茶 編輯。
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-14, 01:56 PM   #2
GateHacker
God of Gamer
Baned

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDgatehacker01
PSN  IDFE-C_2008
仲以為今年冇
GateHacker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-14, 02:02 PM   #3
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
睇黎今年好平靜....

舊 12-30-14, 02:02 PM   #4
凍檸茶
The One
青龍使用者

有几個我睇返其實都好好笑

PAD: 229 362 054
舊 12-30-14, 02:04 PM   #5
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
聖人輸俾小支那5毛

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-14, 02:21 PM   #6
凍檸茶
The One
青龍使用者

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
聖人輸俾小支那5毛
LINK PLZ

PAD: 229 362 054
舊 12-30-14, 02:22 PM   #7
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
聖人話HUGO好有限同REPLAY會執位

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-14, 03:02 PM   #8
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
藍田康雅苑

不在後邊開注明 快感爆頭論/ 界刀殺唔死人
我應該唔會記得這故事........

剛剛爬文發現
原來最後ZlWS都係覺得兇手拿著界刀捉住人質
再揮界刀,人質都是絕對安全!

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 12-30-14 03:39 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-14, 03:05 PM   #9
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
聖人 VS K生?

今年好似好和平
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-14, 03:06 PM   #10
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
今年風雲人物非k字頭莫屬
由手機版發出
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-14, 03:10 PM   #11
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: ヨコ男 查看文章
聖人話HUGO好有限同REPLAY會執位
要屈死你唔難, 但係我唔想
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-14, 03:10 PM   #12
凍檸茶
The One
青龍使用者

引用:
作者: pet3 查看文章
藍田康雅苑

不在後邊開注明 快感開槍/ 界刀殺唔死人
DONE
由手機版發出
舊 12-30-14, 03:52 PM   #13
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
引用:
藍田康雅苑

不在後邊開注明 快感開槍/ 界刀殺唔死人

剛剛爬文發現
原來最後ZlWS都無覺得自己錯XD
都話我響果陣時已經分析出
警察因為絕對權力下變得喪心病狂既可能性
當時好多人撐警察架
又話警察做野有守則有指引
又話殺左人會有陰影
又話要寫報告唔會亂咁黎.....
結果呢個可能性咪響雨傘革命中得到證實
保鮮紙, 雨遮叫做武器要用警棍狂毆
佢渣界刀仲唔一槍打爆你個頭呀

引用:
係咪呢
一講呢d你地就唔明喇

我話左要有[特權]
即係好似[獄卒與囚犯]呢個實驗咁呀
都唔會望你地會知, 解埋比你地聽
就係外國有個教授
將佢班學生分成兩組
一組扮演獄卒, 另一組扮演囚犯
響監獄入面, 獄卒相住囚犯係擁有絕對既權力
結果扮演獄卒的都變了喪心病狂

如果你問我點解扮獄卒的學生要虐待扮囚犯果班
我都會答你係為一時既快感
睇返先知我出左個咁既post然後比人quote左回覆
引用:
眾人皆醉你獨醒

病向淺中醫,趁後生好快d去問醫生啦
哈哈, 你地有冇人因為吸入催淚氣體, 胡椒噴霧感到不適
甚至係比警棍打爆頭要睇醫生呀

光明頂講左膠

此篇文章於 12-30-14 04:02 PM 被 女裝少年 編輯。
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-14, 04:13 PM   #14
pet3
The One

引用:
作者: kev00269270 查看文章
聖人 VS K生?

今年好似好和平
後半年的文章集中哂去雨傘嘛

引用:
作者: 女裝少年 查看文章
都話我響果陣時已經分析出
警察因為絕對權力下變得喪心病狂既可能性
當時好多人撐警察架
又話警察做野有守則有指引
又話殺左人會有陰影
又話要寫報告唔會亂咁黎.....
結果呢個可能性咪響雨傘革命中得到證實
保鮮紙, 雨遮叫做武器要用警棍狂毆
佢渣界刀仲唔一槍打爆你個頭呀

睇返先知我出左個咁既post然後比人quote左回覆

哈哈, 你地有冇人因為吸入催淚氣體, 胡椒噴霧感到不適
甚至係比警棍打爆頭要睇醫生呀

雖然2件事應該分開睇

但如果次序倒轉
你果時可能會贏好多掌聲

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 12-30-14, 04:55 PM   #15
HM

註冊日期: May 2007
引用:
後半年的文章集中哂去雨傘嘛

雖然2件事應該分開睇

但如果次序倒轉
你果時可能會贏好多掌聲
睇你相信人既本性係善定惡,聖人假定左係後者先會得出快感殺人結論
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-14, 05:00 PM   #16
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
邊有得比較
開槍同渣棍
銳利刃物同雨傘
脅持既現行犯同示威者

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-14, 05:21 PM   #17
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
加多個年度風雲人物選舉吖?
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-14, 05:35 PM   #18
fantast
↘SSR子宮3♪

註冊日期: Jan 2005
XBox Live GamertagFantasts
引用:
作者: 真!DC 查看文章
加多個年度風雲人物選舉吖?
由手機版發出
咁你同選人做人19號有咩分別

2014/8/25 4:10am, 2014/9/6 4:30am, 2014/11/28 3:00pm, 2015/4/4 2:30pm, 2015/6/25 4:33am
2015/7/29 6:05pm, 2015/8/12 8:00am, 2015/8/22 12:00pm, 2015/9/4 11:20pm, 2015/9/6 4:29am
2015/9/7 1:16pm, 2016/3/19 3:01pm, 2016/4/18 10:26am, 2016/6/3 10:37am
fantast 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-14, 05:47 PM   #19
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

風雲人物都係聖人同五毛之爭架啦

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 12-30-14, 06:00 PM   #20
pet3
The One

引用:
作者: 平山深雪 查看文章
睇你相信人既本性係善定惡,聖人假定左係後者先會得出快感殺人結論
引用:
作者: 女裝少年;
一時既快感
就好似做愛同打飛機咁
當時谷血上腦
邊有諗過做完有咩後果?

仲有另一種睇法係
當一個人有[直死之魔眼]同一把[刀仔]
佢就會心癢癢想搵個人黎分割
分割果陣有冇諗後果?
梗係冇啦

正如一班警察
佢有[特權]同[佩槍]
而咁啱佢地眼前正好出現一個可以比佢地合法開槍既對象
一時谷血上腦
[信唔信我一槍打爆你個頭!]
呢句對白響佢腦海浮現
咁咪爆左頭囉
已經不是性本惡問題

FGO 目標預算
舊 12-30-14, 06:01 PM   #21
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
邊有得比較
開槍同渣棍
銳利刃物同雨傘
脅持既現行犯同示威者
都咪話, 雨革之後乜都有可能, 大家心中有數
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-14, 06:12 PM   #22
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
根本唔係渣刀渣遮既問題
而且警察已經在絕對既權力下變得喪心病狂
手無寸鐵鳩嗚人咪又係照打

光明頂講左膠
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-14, 07:53 PM   #23
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
風雲人物都係聖人同五毛之爭架啦
呢排聖人比k生按住黎打
不過雙料絕對有可能

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-14, 08:07 PM   #24
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
都咪話, 雨革之後乜都有可能, 大家心中有數
咁都係講規距架姐
即係我頂多行過見到差佬會用望養豬場既豬既眼神望佢
但唔代表佢跟規距做野我都要插佢既
問題永遠都係跟唔跟規距做、佢採取既行動合唔合理

ペルソナ5

隨時更新
舊 12-30-14, 08:09 PM   #25
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Einhander 查看文章
呢排聖人比k生按住黎打
不過雙料絕對有可能
咁我點都投比聖人既
五毛連字都唔多打無黎誠意,唔夠真心

ペルソナ5

隨時更新

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
售: 衛蘭 Janice Walking to the Future Live 2014 29 NOV 2014 門票2張 2009 買賣專區 0 11-17-14 01:27 PM
[SONY] SCEJA Press Conference 2014 l 日系完場 / 東京TGS 2014 17日前 亞洲向發表會(中文化) The End 武藤遊戲 電視遊戲討論版 138 09-17-14 07:29 PM
Winning Eleven 2014 | Pro Evolution Soccer 2014 | Fox Engine ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 97 07-07-14 11:51 PM
ジャパン アミューズメント エキスポ 2014(JAEPO 2014) 安安 街機遊戲討論版 3 02-17-14 06:25 PM
GAF除左推出會員証,仲會唔會出件gaf tee 最強幻象 ~清談館~ 65 05-06-04 05:43 AM

現在的時間是 07:18 AM

手機版 | APP版