Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-14-18, 08:24 PM   #801
1pi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: ゆり 查看文章
好呀的確唔係我決定,我好心勸你改下d字眼咁都比你串番轉頭,唔聽你既事
由手機版發出
好心? 我唔會猜測你的用意。 不過,你話"好心",都未免太過自以為義、自我感覺良好和太過美化自己了

串? 用黎回應你的留言,我覺得回應得 恰到好處
你發出留言想控制我的言詞,你不但無權限、無PM,你只是突然冒出的道德塔利班
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-18, 12:07 AM   #802
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
引用:
作者: HM 查看文章
講句公道說話
綠茶係天台講左以後粗口唔處罰既
係未正式改版規o者

一來大家都咁大個
二來個forum都無乜人流
無謂係d小事上爭執
要插留番黎插五毛啦
由手機版發出
類似既事件我係咁提過, 大家都係多D正面討論主題相關野

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=247294
引用:
我覺得唔需要, 認真留comment既已經唔多 日後對會員使用粗口情況下先ban
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-18, 01:05 AM   #803
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
雖然聽日兩點更新,不過都講講個挑戰模式。

shulk 會default 裝係rex 到,fiora 就係nia 到,除寅外都可以用佢兩個

兩個角色只限挑戰mode 用不過聽講爆左個mode 可以拎到佢地

補多幾張挑戰mode 既獎品

Sent from my iPhone using Gaforum
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-18, 12:46 PM   #804
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
Nintendo Treehouse: Live | E3 2018

Xenoblade Chronocles 2: Challenge Battle Mode Gameplay -

此篇文章於 06-15-18 01:21 PM 被 AKIRA桑 編輯。
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-18, 03:48 PM   #805
HM
God of Gamer

引用:
作者: GreenTea 查看文章
類似既事件我係咁提過, 大家都係多D正面討論主題相關野

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=247294
Admin得閒update下天台版規啦
減少無謂爭執
由手機版發出
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-18, 03:56 PM   #806
1pi

引用:
由手機版發出
我比較好奇 你的用戶名稱短於 3 個字元。
你是管理員手動幫你改,定係 早期帳號可以短於 3 個字元。
舊 06-15-18, 04:10 PM   #807
HM

引用:
作者: 1pi 查看文章
我比較好奇 你的用戶名稱短於 3 個字元。
你是管理員手動幫你改,定係 早期帳號可以短於 3 個字元。
再有疑問上天台問啦
off晒topic了
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-18, 04:17 PM   #808
1pi

引用:
再有疑問上天台問啦
off晒topic了
ok. 我PM問你
舊 06-15-18, 05:27 PM   #809
6402oen
╮(╯o╰)╭

註冊日期: Jan 2003
『異度神劍 2』 Ver.1.5.0 更新[2018 年 6 月 15 日配信]

• 修正錯誤部分
    • 修正時葉取得關鍵牽絆天賦的條件「小小的善行」會因為停止計算導致條件無法達成的問題。本次問題將針對 Ver 1.3.0 所沒修正的部分進行補強。

• 遊戲玩法的變動及追加
    • 追加菁英怪物的討伐紀錄。
      • 打倒菁英怪物後將會紀錄討伐時間。討伐紀錄除了可以透過調查菁英怪物之墓確認外,也可以找位於布雷斯維爾格村內的戰鬥觀測員確認整體名單。
    • 戰鬥時會顯示敵人進入發怒狀態的圖示了。
    • 新增能夠領取追加下載內容季票所配信的「挑戰戰鬥~諾彭的挑戰信~」的功能。
      • 玩家將能在挑戰戰鬥中與『異度神劍』中登場的「修爾克」及「菲歐倫」相會。挑戰戰鬥的難度雖高,卻也能夠取得新的飾品、輔助核心以及諾彭水晶等等道具。
      • 諾彭水晶除了能夠換到能夠更換雷克斯等人服裝的道具外還能夠換取小華的稀有零件。(事件過場將不會顯示已經替換過的服裝造型。)
      • 完成高難度挑戰時將能夠獲得能與修爾克及菲歐倫一起在阿爾斯特冒險的貴重道具,因此請劍主與神劍們好好練功挑戰。
    • 新增能夠領取追加下載內容季票所配信的「輔助冒險機能」的功能。領取後將會設定內追加以下三種機能。
      • 自動戰鬥功能:開啟後,拔起刀的角色會在戰鬥中自動使用劍技及切換神劍。
      • 自動成功必殺按鍵挑戰功能:開啟後發動必殺技所出現的必殺技按鍵挑戰將會自動成功並跳過演出畫面。而判定會固定為 Good 。
      • 變更敵人索敵功能:關閉後就不會被敵人追趕了。(但菁英怪物、頭目、任務、打撈等敵人除外)

├┏╋┓┏┛─┃┃┗━┓─┤
 ├┃┃┃┗┓─┗╋┓─┗┓┤   【発売日】   :5月21日(金)
 ├┃┗╋━┛─┏┛┗━┳┛┤   【希望小売価格】:各2,000円
 ├┗━┫───┗━━┳┛─┤           (税抜価格1,905円)
 └──┗━━━━━━┛──┘
6402oen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-18, 05:29 PM   #810
6402oen
╮(╯o╰)╭

註冊日期: Jan 2003
夢幻的共同演出實現!
『異度神劍 2』新改版「挑戰戰鬥~諾彭的挑戰狀~」情報
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=31587&snA=7325
6402oen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-18, 05:45 PM   #811
AKIRA桑
Splatoon中

Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
進一步手遊式自動化……

我從使用 Tapatalk 的 SM-G9287 發送
舊 06-15-18, 05:49 PM   #812
1pi

引用:
作者: 6402oen 查看文章
[*]新增能夠領取追加下載內容季票所配信的「輔助冒險機能」的功能。領取後將會設定內追加以下三種機能。
  • 自動戰鬥功能:開啟後,拔起刀的角色會在戰鬥中自動使用劍技及切換神劍。
  • 自動成功必殺按鍵挑戰功能:開啟後發動必殺技所出現的必殺技按鍵挑戰將會自動成功並跳過演出畫面。而判定會固定為 Good 。
  • 變更敵人索敵功能:關閉後就不會被敵人追趕了。(但菁英怪物、頭目、任務、打撈等敵人除外)
[/LIST][/LIST]
[/FONT][/COLOR][/LEFT]
正呀!
舊 06-15-18, 06:32 PM   #813
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
challenge mode喺邉度開始?
不過無買season pass :3

此篇文章於 06-15-18 06:35 PM 被 aquarius 編輯。
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-18, 07:05 PM   #814
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
岩岩清左雲海大王
幾難下
應該有四千萬血以上

自動化應該係比你清作業化嘅嘢姐
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-18, 06:22 PM   #815
angelsky
Crazy Gamer
CL&L

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDangelsky
3DS Friend Code4957 6769 7414
PSN  IDangelsky
XBox Live Gamertagangelskyhk
終於收到電郵回覆係今日寄出了替換光碟。不過沒有附上追蹤編號睇怕係平郵,希望未來一兩星期會否收到。

舊 07-07-18, 07:32 PM   #816
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
岩岩完一周目, 好求奇 wor 完得....

2周目幾時開始有得改衫 ?
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-18, 08:50 PM   #817
AKIRA桑
Splatoon中

我而家先打完第七章,最後既滅同真好難打,最後都係用肥虎先過到,但之後既覺醒教室又係睇唔明,我開始懷疑連翻譯果個人都唔明。

舊 07-08-18, 09:56 AM   #818
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章

打challenge mode破關儲水晶換。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-18, 11:18 AM   #819
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章

一周已經可以啦....
打challenge mode...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-18, 11:33 AM   #820
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
我而家先打完第七章,最後既滅同真好難打,最後都係用肥虎先過到,但之後既覺醒教室又係睇唔明,我開始懷疑連翻譯果個人都唔明。

邊度唔明????
其實唔算難打...只要控制好輸出和回復就得....

覺醒就係要左上條連鎖攻擊bar儲滿+戰鬥中牽絆變成金色,
之後男主按R+X就會變身覺醒...
因為一次戰鬥係得一次...
所以基本上平時係不用....主要係爆屬性球先用...因為佢係全屬爆...
舊 07-09-18, 11:37 AM   #821
charcsc2000
J神哥

今早人品爆發....普通水晶就抽到KOSMOS....玩左100小時左右...
現在只欠八重切...清埋七冰任務我就要入二周目...
舊 07-09-18, 11:47 AM   #822
charcsc2000
J神哥

其實呢隻GAME係有個好大缺點...就係一玩左就好難轉GAME....變相其他GAME不用玩...
我未試過除MH外...可以有一隻GAME玩到過百小時...估計清任務+升野+二周目...至少300小時以上...
舊 07-09-18, 02:20 PM   #823
AKIRA桑
Splatoon中

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
邊度唔明????
其實唔算難打...只要控制好輸出和回復就得....

覺醒就係要左上條連鎖攻擊bar儲滿+戰鬥中牽絆變成金色,
之後男主按R+X就會變身覺醒...
因為一次戰鬥係得一次...
所以基本上平時係不用....主要係爆屬性球先用...因為佢係全屬爆...
我而家打到第九章,自己level 70,連真既level 66都打唔倒,我有懷疑過裝備唔夠,但d世界樹水滴,瞄準鏡全部都好難打。

舊 07-09-18, 03:36 PM   #824
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
我而家打到第九章,自己level 70,連真既level 66都打唔倒,我有懷疑過裝備唔夠,但d世界樹水滴,瞄準鏡全部都好難打。

點會難打???
有沒刷黃金晶片??
跟故事玩一定有一個瞄準鏡...
然後儲齊人出四連技..破防、倒地、浮空、猛擊

係四連技下...刷寶係超易...
之後開始打班點龍魚..刷黃金晶片...
刷完就去刷章鱼, 會出3級瞄準鏡....

然後就可以去升lv和刷水晶抽野...一d都唔難打...
舊 07-09-18, 03:48 PM   #825
AKIRA桑
Splatoon中

但真同滅會resist 四連技喎,而且佢體力跌到一半就會出勁招,又封体力,又吹飛你,擋都擋唔住,至於黃金晶片, 我連聽都未聽過。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Super Mario Odyssey|支援繁體中文︱發售中 MO 電視遊戲討論版 388 04-11-23 07:10 AM
[NS] いっしょにチョキッと スニッパーズ Snipperclips《你裁我剪》|支援繁體中文 MO 電視遊戲討論版 40 11-13-17 12:08 AM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 11:38 PM

手機版 | APP版