Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 21  ... 最後
體育版>NBA 討論區 VOL. 14 - 請移玉步到 VOL. 15 繼續討論
Penny仔 11:34 AM 06-03-06
作者: HEAD_HUNTER:
其實「弱化」係常規賽期間隊員間合作仲未磨合完成之嘛~~~~
越近Playoff,Heat班新球員都開始完成磨合,
你睇吓Walker、William、Posey、Payton呢班球員到季尾、Playoff之後都開始打得生龍活虎咁

不過Piston退步我都覺,
桑達斯真係有啲問題係人手分配方面,
後場有Delk、Hunter、Cato唔用,
係都要操爆Piston五虎體力
我始終覺得jw, walker 花拳繡腿
jw playoff除左呢場外其餘時間都打得唔好..佢打open court好過打半場陣地戰
Heat 某程度上局限左佢發揮
walker打3號位係miss match來,佢唔夠快去追其他sf

JW+Walker始終係Heat外圍防守2大弱點
Bulls 有能力迫到2場,Nets如非RJ扭傷,導致活動能力減弱的話
形勢未必會太一面倒

Heat對住Suns or Dallas防守上都係一場惡夢..(不過對方都一樣發惡夢架喇)
我會比較睇好Dallas擊敗Heat..
至於Suns對Heat應該就唔駛打了, Suns冇人睇得住Wade
魚伕 11:44 AM 06-03-06
作者: 斷空我:
我就覺得張丕德都講得有d道理, 佢話5虎其實都算係守強於攻既球員, 而且無go-to-guy, 所以佢地必先要鞏固防守, 然後才進攻.
今季桑達斯刻意增強進攻, 結果反而令到佢地自己陷入攻守失衡既死局.
問下布朗伯伯心病好返未...好返咪同桑達斯交換黎教囉...
反正桑達斯都教過第一控衛架啦...如果K.G 再去埋 NY 就更加不得了....

球員就有得交換啦...教練唔知有冇得交換呢....
kin~kin 03:18 PM 06-03-06
估唔到pistons今日打得咁差, 唔知saunders而家諗緊d咩呢...
@羅彼仙奴 04:32 PM 06-03-06
太好了!今年決賽終於見唔倒pistons!
希望小牛可以贏西岸.
小牛對熱火個戲碼都幾新鮮.
DevilElvis 12:19 AM 06-04-06
熱火去吧!!!! 將所有西岸隊伍化成灰燼啦

加多句,收皮啦pistons ,決賽終於唔駛睇你
Penny仔 12:21 AM 06-04-06
The Sacramento Kings hired Memphis Grizzlies assistant Eric Musselman on Friday as their new head coach.

http://sports.espn.go.com/nba/news/story?id=2468242
Penny仔 12:36 AM 06-04-06
作者: DevilElvis:
熱火去吧!!!! 將所有西岸隊伍化成灰燼啦

加多句,收皮啦pistons ,決賽終於唔駛睇你
Heat入左Final係好...
但冇必要如此落井下石吧
阿聰 12:44 AM 06-04-06
可能有部份人唔鍾意活塞,可能係活塞嘅防守,可能係某 d 活塞球員,原因不明,
但係我睇到有人打咗一 d「收皮」、「終於見唔到pistons」呢 d 字眼,
顯得呢 d 人好無知、好無體育精神。你地要好好地反省一下!你地咁嘅言論,令你地支持嘅球隊好羞家!

雖然我支持活塞,但係熱火打入總決賽絕對係實至名歸,活塞整體上打得冇熱火咁好,出局屬正常。
DevilElvis 12:45 AM 06-04-06
作者: Penny仔:
Heat入左Final係好...
但冇必要如此落井下石吧
無計啦,E啖氣屈o左咁多年,點都要放出o黎 ,你就放過我一次咁多啦
DevilElvis 12:46 AM 06-04-06
作者: 阿聰:
但係我睇到有人打咗一 d「收皮」、「終於見唔到pistons」呢 d 字眼,
顯得呢 d 人好無知、好無體育精神。你地要好好地反省一下!你地咁嘅言論,令你地支持嘅球隊好羞家!
點解唔比人咁講!?咁都叫無知、無體育精神(請你諗真D點解ED形容詞可以出現o係E個情況上先)!?你無o野呀嘛
阿聰 12:57 AM 06-04-06
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=129176
除遵守GAF公用版規外,體育版亦有下列各點注意:

1.任何對運動員/球會等的言論,批評請以尊重為大前題避免使用過份尖銳或侮辱性字詞形容評論對像
Penny仔 01:04 AM 06-04-06
贏波但唔好輸品嘛...
如果呢個係某team fans forum, 咁你落石當然ok,反正入面全部自己人
但呢D公家topic就冇謂咁搞了,
有人見到呢類留言一定會唔高興
王龍 01:08 AM 06-04-06
heat終於入到決賽 可口可樂
活塞冇咁多人鍾意我諗絕大部分因為其防守..
我諗冇人會想睇咁低分掛...
DevilElvis 01:12 AM 06-04-06
作者: 阿聰:
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=129176
除遵守GAF公用版規外,體育版亦有下列各點注意:

1.任何對運動員/球會等的言論,批評請以尊重為大前題避免使用過份尖銳或侮辱性字詞形容評論對像
咁姐係你話人"無知"都算尊重啦,哦...明白
DevilElvis 01:14 AM 06-04-06
作者: Penny仔:
贏波但唔好輸品嘛...
如果呢個係某team fans forum, 咁你落石當然ok,反正入面全部自己人
但呢D公家topic就冇謂咁搞了,
有人見到呢類留言一定會唔高興
我都明白自己言語上比較激動&過o左火位,先向你賠過不是

P.S.如果某人好似你咁好言相向就唔會有咁多問題啦
阿聰 01:18 AM 06-04-06
究竟係乜野人先講咗一 d 唔應該講嘅說話,而令我講出「無知」兩個字,大家心裡有數。
如果唔係有人講咗 d 過火說話,我作為開 thread 嘅人,我都唔會理會,因為我會盡量維持大家自由討論係和平地進行。

如有得罪,請見諒。
柴崎幸 01:19 AM 06-04-06
咁姐係你話人"無知"都算尊重啦,哦...明白
兩位稍安毌燥,純粹討論下,咪搞到咁唔開心啦。\
今年有機會睇到Heat打Final,我諗佢地當地fans都唔知等左幾多年咯。 ﹝以前成日俾New York食住...
Penny仔 01:21 AM 06-04-06
作者: 王龍:
heat終於入到決賽 可口可樂
活塞冇咁多人鍾意我諗絕大部分因為其防守..
我諗冇人會想睇咁低分掛...
防守都好睇丫
雖然我喜愛Suns,但防守籃球一樣係精彩的
上季Spurs Vs Pistons 就係近年final佳作

而且今季Pistons以經唔係防守球隊了
steve 01:22 AM 06-04-06
作者: 柴崎幸:
今年有機會睇到Heat打Final,我諗佢地當地fans都唔知等左幾多年咯。 ﹝以前成日俾New York食住...
想問下Heat 之前有冇 win 過總冠軍?
DevilElvis 01:26 AM 06-04-06
作者: steve:
記憶所及,無....
阿聰 01:30 AM 06-04-06
今年仲係熱火第一次打入總決賽!
Penny仔 01:33 AM 06-04-06
作者: 柴崎幸:
當年Houston負碌一擊真係傷透fans們的心
..之後箂利終極一擊大換血又撞正Zo腎病
今季總算修成正果,而且Zo又係度

唯一可惜係雲根迪已經唔係度
Penny仔 01:35 AM 06-04-06
3隊(Heat, Suns, Dallas)都未win 過
Penny仔 01:43 AM 06-04-06
我都明白自己言語上比較激動&過o左火位,先向你賠過不是

P.S.如果某人好似你咁好言相向就唔會有咁多問題啦
....咁係因為我對Pistons唔夠忠誠
所以之前就話公家topic講野唔好去得太盡,
自己愛隊win左咪大家一齊高興下啦
但就唔好搞到另一面一肚氣離場了
kin~kin 03:06 AM 06-04-06
一向都唔like heat, 但佢地入到finals會幾好睇
希望suns或mavs掃走heat
第一 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 21  ... 最後

返回主題版面