Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 06-03-06, 11:34 AM   #251
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: HEAD_HUNTER
其實「弱化」係常規賽期間隊員間合作仲未磨合完成之嘛~~~~
越近Playoff,Heat班新球員都開始完成磨合,
你睇吓Walker、William、Posey、Payton呢班球員到季尾、Playoff之後都開始打得生龍活虎咁

不過Piston退步我都覺,
桑達斯真係有啲問題係人手分配方面,
後場有Delk、Hunter、Cato唔用,
係都要操爆Piston五虎體力
我始終覺得jw, walker 花拳繡腿
jw playoff除左呢場外其餘時間都打得唔好..佢打open court好過打半場陣地戰
Heat 某程度上局限左佢發揮
walker打3號位係miss match來,佢唔夠快去追其他sf

JW+Walker始終係Heat外圍防守2大弱點
Bulls 有能力迫到2場,Nets如非RJ扭傷,導致活動能力減弱的話
形勢未必會太一面倒

Heat對住Suns or Dallas防守上都係一場惡夢..(不過對方都一樣發惡夢架喇)
我會比較睇好Dallas擊敗Heat..
至於Suns對Heat應該就唔駛打了, Suns冇人睇得住Wade

此篇文章於 06-03-06 11:39 AM 被 Penny仔 編輯。
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-06, 11:44 AM   #252
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 斷空我
我就覺得張丕德都講得有d道理, 佢話5虎其實都算係守強於攻既球員, 而且無go-to-guy, 所以佢地必先要鞏固防守, 然後才進攻.
今季桑達斯刻意增強進攻, 結果反而令到佢地自己陷入攻守失衡既死局.
問下布朗伯伯心病好返未...好返咪同桑達斯交換黎教囉...
反正桑達斯都教過第一控衛架啦...如果K.G 再去埋 NY 就更加不得了....

球員就有得交換啦...教練唔知有冇得交換呢....
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-06, 03:18 PM   #253
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
估唔到pistons今日打得咁差, 唔知saunders而家諗緊d咩呢...
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-06, 04:32 PM   #254
@羅彼仙奴
Game Master
MARC BOLAN

註冊日期: Dec 2003
太好了!今年決賽終於見唔倒pistons!
希望小牛可以贏西岸.
小牛對熱火個戲碼都幾新鮮.

http://hkarsenal.china.com/zh_cn/son...alteamsong.mp3

http://www.youtube.com/watch?v=Ylww2dOW7fg
MARC BOLAN的演出是無人可取代的.
華麗遙滾萬歲
@羅彼仙奴 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-06, 12:19 AM   #255
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
熱火去吧!!!! 將所有西岸隊伍化成灰燼啦

加多句,收皮啦pistons ,決賽終於唔駛睇你

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-06, 12:21 AM   #256
Penny仔

The Sacramento Kings hired Memphis Grizzlies assistant Eric Musselman on Friday as their new head coach.

http://sports.espn.go.com/nba/news/story?id=2468242
舊 06-04-06, 12:36 AM   #257
Penny仔

引用:
作者: DevilElvis
熱火去吧!!!! 將所有西岸隊伍化成灰燼啦

加多句,收皮啦pistons ,決賽終於唔駛睇你
Heat入左Final係好...
但冇必要如此落井下石吧
舊 06-04-06, 12:44 AM   #258
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
wink

可能有部份人唔鍾意活塞,可能係活塞嘅防守,可能係某 d 活塞球員,原因不明,
但係我睇到有人打咗一 d「收皮」、「終於見唔到pistons」呢 d 字眼,
顯得呢 d 人好無知、好無體育精神。你地要好好地反省一下!你地咁嘅言論,令你地支持嘅球隊好羞家!

雖然我支持活塞,但係熱火打入總決賽絕對係實至名歸,活塞整體上打得冇熱火咁好,出局屬正常。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-06, 12:45 AM   #259
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: Penny仔
Heat入左Final係好...
但冇必要如此落井下石吧
無計啦,E啖氣屈o左咁多年,點都要放出o黎 ,你就放過我一次咁多啦

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 06-04-06, 12:46 AM   #260
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: 阿聰
但係我睇到有人打咗一 d「收皮」、「終於見唔到pistons」呢 d 字眼,
顯得呢 d 人好無知、好無體育精神。你地要好好地反省一下!你地咁嘅言論,令你地支持嘅球隊好羞家!
點解唔比人咁講!?咁都叫無知、無體育精神(請你諗真D點解ED形容詞可以出現o係E個情況上先)!?你無o野呀嘛

此篇文章於 06-04-06 12:48 AM 被 DevilElvis 編輯。
舊 06-04-06, 12:57 AM   #261
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=129176
除遵守GAF公用版規外,體育版亦有下列各點注意:

1.任何對運動員/球會等的言論,批評請以尊重為大前題避免使用過份尖銳或侮辱性字詞形容評論對像

舊 06-04-06, 01:04 AM   #262
Penny仔

贏波但唔好輸品嘛...
如果呢個係某team fans forum, 咁你落石當然ok,反正入面全部自己人
但呢D公家topic就冇謂咁搞了,
有人見到呢類留言一定會唔高興
舊 06-04-06, 01:08 AM   #263
王龍
Game Master
天気

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDRED_Kaito
heat終於入到決賽 可口可樂
活塞冇咁多人鍾意我諗絕大部分因為其防守..
我諗冇人會想睇咁低分掛...

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

山窮水盡疑無路 柳暗花明又一村
王龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-06, 01:12 AM   #264
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: 阿聰
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=129176
除遵守GAF公用版規外,體育版亦有下列各點注意:

1.任何對運動員/球會等的言論,批評請以尊重為大前題避免使用過份尖銳或侮辱性字詞形容評論對像
咁姐係你話人"無知"都算尊重啦,哦...明白

舊 06-04-06, 01:14 AM   #265
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: Penny仔
贏波但唔好輸品嘛...
如果呢個係某team fans forum, 咁你落石當然ok,反正入面全部自己人
但呢D公家topic就冇謂咁搞了,
有人見到呢類留言一定會唔高興
我都明白自己言語上比較激動&過o左火位,先向你賠過不是

P.S.如果某人好似你咁好言相向就唔會有咁多問題啦

舊 06-04-06, 01:18 AM   #266
阿聰

wink

究竟係乜野人先講咗一 d 唔應該講嘅說話,而令我講出「無知」兩個字,大家心裡有數。
如果唔係有人講咗 d 過火說話,我作為開 thread 嘅人,我都唔會理會,因為我會盡量維持大家自由討論係和平地進行。

如有得罪,請見諒。

舊 06-04-06, 01:19 AM   #267
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
咁姐係你話人"無知"都算尊重啦,哦...明白
兩位稍安毌燥,純粹討論下,咪搞到咁唔開心啦。\
今年有機會睇到Heat打Final,我諗佢地當地fans都唔知等左幾多年咯。 ﹝以前成日俾New York食住...

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-06, 01:21 AM   #268
Penny仔

引用:
作者: 王龍
heat終於入到決賽 可口可樂
活塞冇咁多人鍾意我諗絕大部分因為其防守..
我諗冇人會想睇咁低分掛...
防守都好睇丫
雖然我喜愛Suns,但防守籃球一樣係精彩的
上季Spurs Vs Pistons 就係近年final佳作

而且今季Pistons以經唔係防守球隊了
舊 06-04-06, 01:22 AM   #269
steve

引用:
作者: 柴崎幸
今年有機會睇到Heat打Final,我諗佢地當地fans都唔知等左幾多年咯。 ﹝以前成日俾New York食住...
想問下Heat 之前有冇 win 過總冠軍?
steve 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-06, 01:26 AM   #270
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: steve
記憶所及,無....

舊 06-04-06, 01:30 AM   #271
阿聰

wink

引用:
今年仲係熱火第一次打入總決賽!

舊 06-04-06, 01:33 AM   #272
Penny仔

引用:
作者: 柴崎幸
當年Houston負碌一擊真係傷透fans們的心
..之後箂利終極一擊大換血又撞正Zo腎病
今季總算修成正果,而且Zo又係度

唯一可惜係雲根迪已經唔係度
舊 06-04-06, 01:35 AM   #273
Penny仔

引用:
3隊(Heat, Suns, Dallas)都未win 過
舊 06-04-06, 01:43 AM   #274
Penny仔

引用:
我都明白自己言語上比較激動&過o左火位,先向你賠過不是

P.S.如果某人好似你咁好言相向就唔會有咁多問題啦
....咁係因為我對Pistons唔夠忠誠
所以之前就話公家topic講野唔好去得太盡,
自己愛隊win左咪大家一齊高興下啦
但就唔好搞到另一面一肚氣離場了
舊 06-04-06, 03:06 AM   #275
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
一向都唔like heat, 但佢地入到finals會幾好睇
希望suns或mavs掃走heat
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
GAF足球隊--成員表、戰績紀錄及報名方法~~(7/9 update !! ) 新增:GAF足球隊日報 !! 馬沙 體育版 226 07-13-18 12:56 AM
[日,美]遊戲發售時間表(不定期更新) 神祕人1號 電視遊戲討論版 9 11-26-05 02:09 PM
估波遊戲VOL.14 龍寶寶 體育版 28 10-21-03 05:48 PM
RO 討論區 VOL.14 之 夢幻之島(2) 小嘉 PC電腦遊戲討論版 961 07-11-03 02:07 AM

現在的時間是 08:09 AM

手機版 | APP版