Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-05-18, 09:47 PM   #1
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
Diablo Immortal (反應差到)

https://www.youtube.com/watch?v=lUkPkOq4BdY

機迷問係米4月愚人節.
呢次廠商捉蟲到爆!!
點解=>去得blizzon大部份都係hardcore player
叫佢地玩手機!!
Marketing 真係炒得!!

“Is this an out of season April fools joke”
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-18, 09:58 PM   #2
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
https://www.youtube.com/watch?v=WggEm_Zy0oo

wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-18, 10:14 PM   #3
GOGamer
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2016
流程系:

宣布mobile game ==〉被大插特插,大量負評==〉遊戲推出 ==〉fans的身体誠實地科水下載==〉“好評”陸續出現 ==〉反正免費其他人又下載==〉玩玩下又科水 ==〉Blizzard獲利 ==〉其他IP mobile 化 ==〉(loop)
GOGamer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-18, 10:49 PM   #4
jyeung1
Crazy Gamer

引用:
作者: GOGamer 查看文章
流程系:

宣布mobile game ==〉被大插特插,大量負評==〉遊戲推出 ==〉fans的身体誠實地科水下載==〉“好評”陸續出現 ==〉反正免費其他人又下載==〉玩玩下又科水 ==〉Blizzard獲利 ==〉其他IP mobile 化 ==〉(loop)
你太睇少diablo Fans 話晒1隻game 20年以上歷史

班Developer仲寸班Fans "Do you guy not have phone!!"
名聲建立多年,可以一朝KO.
舊 11-05-18, 10:52 PM   #5
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
重點係,機迷等左咁耐,暴雪情願開發手遊,都不肯開發正統pc,情願佢remake d2好過~
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-18, 11:03 PM   #6
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
重點係,機迷等左咁耐,暴雪情願開發手遊,都不肯開發正統pc,情願佢remake d2好過~
X 情願開發手遊

O 比網易開發

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-18, 11:03 PM   #7
jyeung1
Crazy Gamer

呢段片強炸dislike,令佢同youtube 出術!!

而且隻game show 出來畫,8-9成同中國另一隻game 相似

https://www.youtube.com/watch?v=RtSmAwpVHsA

如果diablo fans對其不滿,可以一齊Dislike!!

Diablo Immortal: Damage Control Engaged

https://www.youtube.com/watch?v=7l3cw4gswOY

原來段Q&A片入面有絃外之音
https://www.youtube.com/watch?v=l9YoqyOQekE

此篇文章於 11-05-18 11:12 PM 被 jyeung1 編輯。
舊 11-05-18, 11:29 PM   #8
jeffyen83
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2010
早兩日我都有分網上插
但switch diablo更新中文,條氣又順番小小xp
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-18, 11:49 PM   #9
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
承諾整隻正統作好難咩
咁多年咁多例子
都係一野踢成個系列去手遊
就會個個粉絲只用一句「系列已死」概括感想
但班商家都係自信到搵野遮都懶
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-18, 03:43 AM   #10
david
The One

註冊日期: Mar 2002
請集中討論:http://www.gaforum.org/showthread.php?t=250887

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-18, 09:25 AM   #11
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
X 情願開發手遊

O 比網易開發
"開發" 兩個字用錯左, 應該係將現有山寨野換層皮, 即係紅鱒變三文魚咁上下.

舊 11-06-18, 09:27 AM   #12
wing
格鬥低手

引用:
作者: leungky1 查看文章
承諾整隻正統作好難咩
咁多年咁多例子
都係一野踢成個系列去手遊
就會個個粉絲只用一句「系列已死」概括感想
但班商家都係自信到搵野遮都懶
由手機版發出

手遊的成本超低, 風險超低, 回本超快, 課金超和味, 你點說服老細批budget比你整隻高成本慢回本高風險的正統game?

難? 點解唔難? 要說服老細係超級難!

舊 11-06-18, 10:11 AM   #13
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: jyeung1 查看文章
你太睇少diablo Fans 話晒1隻game 20年以上歷史

班Developer仲寸班Fans "Do you guy not have phone!!"
名聲建立多年,可以一朝KO.
好快系列支持者嘅人數比新手遊吸納者取代好似pokemon系列咁
系列粉唔夠pokemon go玩家課金賺得多
所以?以為粉絲就大力?
呢家連比卡丘啲粉都覺得無問題,堅持要舊名仲比人話小朋友
因為新粉遠比鐵粉多
歷史就係咁,只可以接受
不過呢個遊戲界生態令人好盲目
生意人只會在意錢,感情?唔食得又無味
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-18, 10:20 AM   #14
yorkyork

註冊日期: May 2010
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
好快系列支持者嘅人數比新手遊吸納者取代好似pokemon系列咁
系列粉唔夠pokemon go玩家課金賺得多
所以?以為粉絲就大力?
呢家連比卡丘啲粉都覺得無問題,堅持要舊名仲比人話小朋友
因為新粉遠比鐵粉多
歷史就係咁,只可以接受
不過呢個遊戲界生態令人好盲目
生意人只會在意錢,感情?唔食得又無味
由手機版發出

咁咪唔比錢佢,
玩少一隻game唔會死
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-18, 10:37 AM   #15
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
月廚不要當全世界都和自己一樣好嗎

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-18, 10:39 AM   #16
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
商佬不嬲眼入面得錢
本少利大點解唔做
班手遊玩家又冇班gamer對game有咁多要求咁眼利
劣幣驅良幣Hardcore gamer會慢慢被時代淘汰吧
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-18, 11:04 AM   #17
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
=_= 其實掛個業界做標題, 就可以響主機版討論手機APP架啦?

就算係都改成討論diablo系列啦, 講隻易摩淘就樓下

大જિંગ
大징

此篇文章於 11-06-18 11:07 AM 被 D.K. 編輯。
D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-18, 11:04 AM   #18
~蛙蛙~
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2008
點解家用版仲多人講
其實第2日佢有出黎滅火 話仲有其他diablo作品開發中 不過冇人理就是了

其實你睇d畫面就知好網易既game黎
上年定前年(?)先請人去新既diablo開發 team 以暴雪黎講 邊有咁快有新game
Warcraft 3 reforged都應該用左年幾去做啦
~蛙蛙~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-18, 11:24 AM   #19
jyeung1
Crazy Gamer

引用:
作者: ~蛙蛙~ 查看文章
點解家用版仲多人講
其實第2日佢有出黎滅火 話仲有其他diablo作品開發中 不過冇人理就是了

其實你睇d畫面就知好網易既game黎
上年定前年(?)先請人去新既diablo開發 team 以暴雪黎講 邊有咁快有新game
Warcraft 3 reforged都應該用左年幾去做啦
第一=> 一開始有人已經想救火,問有無其他平台(答無就算)
仲要整句"do you guy not have phone!"
明挑機, youtube 就繼續做馬減 dislike.
D 人只會仲火.

今次完美示範手遊難登大雅之堂.攪甘大個show 結果...
仲賴叻整答問大會=>給人強插.

經呢一次diablo Immortal事件. 手遊取代家用應該變得細聲!!

呢度應該算插業界區.無咩必要去手遊台講.影響講game 人士!!

Remarks:遲下又去dislike!! 睇你delete幾多!
舊 11-06-18, 11:36 AM   #20
~蛙蛙~
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2008
引用:
仲要整句"do you guy not have phone!"
D 人只會仲火.

經呢一次diablo Immortal事件. 手遊取代家用應該變得細聲!!

呢度應該算插業界區.無咩必要去手遊台講.影響講game 人士!!

Remarks:遲下又去dislike!! 睇你delete幾多!
佢係問呢隻有冇 咁係冇...你想玩咪用手機囉 呢隻根本就係要吸金
同網易合作係可以極速入到大陸巿場 而且呢隻只係2.5
唔吸引新玩家 佢再出幾多PC game(switch夠有diablo啦 試左你地水溫架啦)都係冇意思
你要知 佢而家玩家數係走向下坡
dislike對佢黎講冇影響 人係要食飯既 再冇新玩家佢真係可以執架啦

佢出黎滅火既意思咪就係冇話要用手遊取代家用囉
咁創辨人話要將全部經典遊戲都移植落手機又點睇?
~蛙蛙~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-18, 11:41 AM   #21
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66
阿Q 咁諗
望佢隻手遊成功CAP 到水
做隻 D4 爽手 d 啦

ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-18, 11:45 AM   #22
yorkyork

註冊日期: May 2010
引用:
作者: ericwpk 查看文章
阿Q 咁諗

睇下D日廠,
手機賺左唔會返轉頭嫁喇
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-18, 11:48 AM   #23
david
The One

引用:
D 人只會仲火.

如果係業界都係錯區,BLIZZARD係專做PC GAME,家用只係順手先PORT。

唔想再推呢個超錯區POST,改POST算...

引用:
作者: yorkyork 查看文章
睇下D日廠,
手機賺左唔會返轉頭嫁喇
西瓜+SE+班腩+CRAPCOM:家用翻叮冷飯就OK,反正次次都一堆所謂玩家硬曬兼課水,CAP到O既COIN就用O黎出正傳系列手遊新作

引用:
你有你dislike 佢有佢出
你覺得影響到?
成個blizzcon得呢樣俾人插姐 唔係diablo就係全部
你應該要知blizzcon直播免費 而唯一一樣要俾錢先有得即時睇係WOW
連BLIZZCON係咩佢都未必知啦,根本一向都同家用機大纜都扯唔埋...

仲有連授權開發呢個普遍手遊現象都唔清唔楚...

---
NS CC:Morphus X300

此篇文章於 11-06-18 12:22 PM 被 david 編輯。
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-18, 11:50 AM   #24
wing
格鬥低手

引用:
作者: ericwpk 查看文章
阿Q 咁諗
如果手遊cap到水, 仲做乜要繼續做高成本高風險的正統d4? 管數果個傻的嗎?

舊 11-06-18, 11:53 AM   #25
jyeung1
Crazy Gamer

引用:
佢係問呢隻有冇 咁係冇...你想玩咪用手機囉 呢隻根本就係要吸金
同網易合作係可以極速入到大陸巿場 而且呢隻只係2.5
唔吸引新玩家 佢再出幾多PC game(switch夠有diablo啦 試左你地水溫架啦)都係冇意思
你要知 佢而家玩家數係走向下坡
dislike對佢黎講冇影響 人係要食飯既 再冇新玩家佢真係可以執架啦

佢出黎滅火既意思咪就係冇話要用手遊取代家用囉
咁創辨人話要將全部經典遊戲都移植落手機又點睇?
佢最失敗以手遊當大作. 對住班hardcore gamer講手遊.
完全莫視會場個班人係邊個market.
同自殺無分別.

dislike 無影響,你就吾好又reset 甘肉酸
班fans有心同你玩幾日
中共外面世界係言論自由.你甘做.D人仲鬧多D.

在blizzon 買左時段去吹佢既產品.
再睇手法似中共買左diablo 個名出game.
去控制劣評. 外國人應該吾常見.
Diablo名可能已經吾屬於blizzard.

https://www.youtube.com/watch?v=lUkPkOq4BdY

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Diablo Immortal J+1 手機平板遊戲討論版 12 11-09-19 11:35 AM
[PS4] Immortal Unchained | 暗黑ARPG | GOW鎗Game ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 0 08-23-17 12:09 AM
Production I.G. 新作 : 「IGPX」 -Immortal Grand Prix- 10月5日 放送予定 全26話 Marco 日本動漫畫討論版 61 12-22-05 05:06 PM
《Diablo 3》????? jyeung1 電視遊戲討論版 13 11-04-05 10:22 AM
DIABLO 3 ! Raymondz PC電腦遊戲討論版 7 08-09-03 12:55 PM

現在的時間是 11:35 PM

手機版 | APP版