Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 07-06-15, 06:39 PM   #76
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: 埃及使者 查看文章
睇下印鈔機仲可以印幾多日
印壞左到時真係XX了
吓?真係要印出來??唔係上面說了就算?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 06:39 PM   #77
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
美帝常說天朝黑客勁,乜唔係就咁入去改幾改就可以多好多0咩

舊 07-06-15, 06:44 PM   #78
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: J+1 查看文章
由手機版發出
做個樣都要架啦
強國只有騙子係真的

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 07:02 PM   #79
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
美帝常說天朝黑客勁,乜唔係就咁入去改幾改就可以多好多0咩
天朝要改數駛咩用黑客,不過問題改完之後你個池仲吸唔吸到外來水…

舊 07-06-15, 07:14 PM   #80
LoliMoe
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
天朝要改數駛咩用黑客,不過問題改完之後你個池仲吸唔吸到外來水…
我不嬲都話文明國家應該杯葛支那國
LoliMoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 08:58 PM   #81
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: LoliMoe 查看文章
認真問:
其實強國d錢邊度黎?
是但話捉個貪官, 貪左一千幾百億, 收歸國有, 搞掂
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 09:13 PM   #82
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
呢錢咁黎囉 澳門正一冤大頭
https://thestandnews.com/%E6%BE%B3%E...A%95%E8%B3%87/

澳門特區去年的儲備逾3千億澳門幣,但回報率卻低見2%。澳門經濟財政司司長梁維特昨披露,會將部分儲備透過廣東省政府與及國家開發銀行投資,以賺取更高回報。
《南方都市報》今日報道,澳門政府目前擁有2078億多元的超額儲備、1343億多元基本儲備,但是去年的投資回報率只有約2%,跑輸通脹。梁維特昨日在立法會表示,計劃將特區儲備的投資款項分別用於廣東省政府和國家開發銀行。

計劃中投放至廣東省政府的款項會被用於投資項目,回報率大約在4%-5%,省政府確保會保本保息。至於另一筆款項則透過國家開發銀行保證回報,通過中葡發展基金找一些項目投資,追求合理回報。但他亦承認,要追贏去年約6.05%的通脹率並不容易。

但梁維特節未有透露具體要將多少儲備,投放到何處。他解釋由於法律並未規定儲備的超額上限是多少,故先要確定一個儲備運用的安全線。超出安全線的的部分可成立基金,與社會福利支出掛鉤。另外財政儲備的投資亦需按照一定比例。

另外據《澳門日報》報道,有議員詢問澳門會否以獨立地區身份,參與中國牽頭的「亞投行」以利經濟建設。梁維特指政府正密切留意動態,會支持及配合中央的倡議,並做好準備在適當時間及條件下,思考用哪種形式支持及配合。

舊 07-06-15, 09:47 PM   #83
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
有強姦冇焗賭,係你自願南水北調

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 10:24 PM   #84
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
A股今日一鑊泡,原來前國務院總理朱鎔基一早預言。翻查紀錄,香港雜誌《爭鳴》5月底曾報道,指朱鎔基5月中旬在江蘇、上海、浙江參觀時曾多次提示,「股市人為熾熱,會出大問題。損失慘重的是億戶小股民,二、三十萬可不是一筆小數目。股市危機可見,就在年內。」

朱鎔基自1991年出任國務院副總理, ​到2003年卸去國務院總理之職,12年間,有3次比較明顯的股市波動,每次股市漲得太高,他就打壓,擠泡沫;跌得太低,他要救市,因此他任內沒有引發大的震盪。

前總理朱鎔基在1997年A股股災前曾說過,「有漲必有落,落的時候,政府不會托市,也托不起這個市。」

舊 07-06-15, 10:42 PM   #85
埃及使者
玻璃般的存在

呢刻仲邊會有人提起佢
即係對黨不忠心

GGF - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
舊 07-06-15, 10:49 PM   #86
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: vov430 查看文章
唔敢比意見,你自己做下功課啦

1000億係咁上下啦,同你掉個10蚊銀落海差唔多law
唔係做唔做功課問題
是我連基金,儲蓄資產,和股票的關係都不太清楚...
如果我買的是股票我當然知道會有影響(沒有人收,冇法套現)
但儲蓄基金呢?
像是定期一樣的東西

除了會銀行擠提一類可能發生之外
還有沒有其他?

假設銀行(政府)破產了,都會要優先還錢給用戶吧?

舊 07-06-15, 11:05 PM   #87
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
MIJ又點
一件product 最尾係日本完工都當MIJ架啦
佢入面D件有幾多用MIJ先係問題
"原材料/零件咪又係來自中國" 呢句, 其實就等同於"大家都係中國人", 係自行放棄思考既一種.

如果真係血汗組裝工廠都無得你做, 大部分變晒原材料加工, 一件原本made in china 既電子產品變左 made in Japan, 除時得一成去到支帝國既工廠老闆, 即係黨同黨 d fd 度, 支帝國既所謂 GDP 成就都無之前咁高. 另一方面, 要山寨人地 DESIGN 都無咁容易.

講返現實, 澳洲唔只係世界農場, 仲係世界礦場, 約有四五成礦產出口去支帝國同日本.

真係要追究 come from where 既話, 隨時有三四成係來澳洲.

又, 有少量廠牌係標榜連粒螺絲都要 made in Germany/Japan

我唔覺得可以完全無 made in China, 都係可免則免, 有選擇先揀. 少人用佢血汗工廠, 自己 d 山寨野又賣唔出去, 執唔晒都望佢多幾個失業, 等支爆就易等 d 丫.

此篇文章於 07-07-15 08:10 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-15, 11:18 PM   #88
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
我對股票雖然唔多了解,但呢刻我覺得可以播定呢首
https://www.youtube.com/watch?v=FK53R0fnH-E
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-15, 12:42 AM   #89
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

我都想睇支爆,但覺得暫時都無可能

製衣好多都去左印度孟加拉越南,但產品更新周期快又賺錢既輕型電子產品(如電話)仲係大部分 made in China, 隨身音響仲有愈來愈多 made in China tim 既蹟象

以前要搵個 made in Japan 既 headphone 一千多 d 就有, e+ 起碼要三千,仲要只限高級 model。

小鳳姐仲係早左 d
由手機版發出

此篇文章於 07-07-15 12:48 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 07-07-15, 02:11 AM   #90
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
作者: J+1 查看文章
由手機版發出
我一直以為係入server加幾個位乍喎

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
我都想睇支爆,但覺得暫時都無可能

製衣好多都去左印度孟加拉越南,但產品更新周期快又賺錢既輕型電子產品(如電話)仲係大部分 made in China, 隨身音響仲有愈來愈多 made in China tim 既蹟象

以前要搵個 made in Japan 既 headphone 一千多 d 就有, e+ 起碼要三千,仲要只限高級 model。

小鳳姐仲係早左 d
由手機版發出
要支爆又唔駛全部靠哂股市既
只要個經濟差少少,社會上又有d不穩定因素,就會有野爆出黎架啦
大家都知蝗國種有幾勇武架啦
好似而家上海都有大單野搞緊啦

此篇文章於 07-07-15 02:34 AM 被 kcf1201 編輯。
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-15, 06:06 AM   #91
david
The One

註冊日期: Mar 2002
阿寶定小鳳?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-15, 09:57 AM   #92
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: kcf1201 查看文章
我一直以為係入server加幾個位乍喎

要支爆又唔駛全部靠哂股市既
只要個經濟差少少,社會上又有d不穩定因素,就會有野爆出黎架啦
大家都知蝗國種有幾勇武架啦
好似而家上海都有大單野搞緊啦
咁都要佢多 d 人無飯開先得架.

呢頭召喚小鳳姐, 果頭淘枝 quanbao Q5 返來操木各 GAME, 順豐送上門, 出街用小米 MEIZU, 戴住 HIFIMAN 耳筒睇 YOUKU 美劇, 仲要用緊 CHINA MOBILE NETWORK.

點爆先 ?
舊 07-07-15, 10:07 AM   #93
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
有請小鳳姐

舊 07-07-15, 11:26 AM   #94
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
Q5出啦?返去搵下先sosad
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-15, 11:30 AM   #95
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
咁齋講消費者角度,made in china同qc in china係差十萬九千里0既

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-15, 12:02 PM   #96
埃及使者
玻璃般的存在

暫時繼續跌

尋日升果1 2%既
今日仲跌得多

GGF - 棄坑

舊 07-07-15, 12:10 PM   #97
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
文宣是十分重要的
社會主義和炒股,可唔可能召喚馬克斯上黎解釋下:0)
上傳的圖像
檔案類型: jpg FB_IMG_1436242250519.jpg (41.9 KB, 100 次查看)

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 07-07-15 12:13 PM 被 T.K. 編輯。
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-15, 12:25 PM   #98
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

咁我相信你用 Quaba Q4679 打贏女裝唔會話條線順 or 個製勁。

祝 一擊格神,打機無甩招,保用期內無爆炸,無感染有毒物料,個人資料無外泄,身體健康。
有生之年見到支爆,共勵之。
由手機版發出

此篇文章於 07-07-15 12:28 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 07-07-15, 12:27 PM   #99
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: T.K. 查看文章
文宣是十分重要的
中國特色既社會主義嘛。
咁中國既特色係咩吖?

舊 07-07-15, 12:29 PM   #100
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: T.K. 查看文章
文宣是十分重要的
問題敵人是誰?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:25 PM

手機版 | APP版