Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-23-15, 03:20 PM   #376
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: teealpha 查看文章
果D叫會員專享優惠
當你唔係會員時你冇得享受係好合理
至於你話360係送,都係好後期下先開始送,起碼我360金會左四年以上都冇野送,我停左之後先開始送

如果要講返起源的話應該咁分析:
PS3連線唔駛交會費但360就要,咁PS3就俾D FREE GAME過你引你入會(餌),相對之下360就俾人話乜都冇,去到後期D人已經習慣反正兩者要交既會費都差唔多,咁當然揀有野送果邊啦!大批人轉會之後MS先開始送GAME,不過已經一班人懶得轉返過去

至於而家PS4要連線就一定要入會,咁家陣個PS+當然就冇以前咁吸引(應該話係縮皮),上星期四睇返佢連舊CONSOLE果欄FREE GAME都消失埋
[越來越off] psn+送果d free game仲係好吸引喎, psv近期的有 影牢,俺屍,閃亂神樂; ps4都有隻killzone shadow fall (送drive club應該只是時間問題); 連果堆ps舊game也不錯
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-15, 01:10 PM   #377
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
SONY JP 惡搞

舊 02-24-15, 02:05 PM   #378
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: mrk 查看文章
當然會冇左,
因為叫free game只係好聽,實質上sce係係到租game比係你玩ge!!!,
X360同X1個D先真係叫送game!(過左期都玩得!)
360就係 , X1一樣無左金會員就無得玩
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-15, 07:00 PM   #379
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
Gamespot バイオリベ2 7点
http://youtu.be/d7lqzzuoZCc

舊 02-24-15, 11:06 PM   #380
jasmin
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2004
第一集已6.6G,龜速下載中

http://www.ign.com/articles/2015/02/...isode-1-review

7/10

此篇文章於 02-24-15 11:48 PM 被 jasmin 編輯。
jasmin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 03:01 AM   #381
gingq7

竟然係Excellent co-op ?!
舊 02-25-15, 07:12 AM   #382
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: jasmin 查看文章
第一集已6.6G,龜速下載中

http://www.ign.com/articles/2015/02/...isode-1-review

7/10
請問邊個服有冇下載啦??
請問6.6GB係咪PS4版容量??

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 02-25-15 07:18 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 08:05 AM   #383
jasmin
Crazy Gamer

引用:
請問邊個服有冇下載啦??
請問6.6GB係咪PS4版容量??
psn jp, ps4 version
舊 02-25-15, 08:20 AM   #384
ryuka
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
Wii U IDryuka001
3DS Friend Code0516 7226 8384
PSN  IDrykaryuki
download左第一章
見到日版都有中文,不過趕返工未玩得
ryuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 09:55 AM   #385
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: ryuka 查看文章
download左第一章
見到日版都有中文,不過趕返工未玩得
日版有收錄中字咁好,
希望我的美版都有收錄啦!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 02-25-15, 10:29 AM   #386
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
亞伯‧威斯卡...
Albert Wresker...

https://store.sonyentertainmentnetwo...cnt=ps:com_psn

娜塔莉亞的洛堤服裝
莫依拉的城市忍者服
巴瑞的指揮官服
克蕾兒的牛仔服

轉晒中文反而睇唔慣。

舊 02-25-15, 11:31 AM   #387
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
點解PSN寫隻game6.6GB,到download果陣得3GB幾既?有冇版友係咁?

舊 02-25-15, 11:40 AM   #388
Amuro0093
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDgio0079
XBox Live GamertagSilentEagleF15N
引用:
作者: 零式 查看文章
點解PSN寫隻game6.6GB,到download果陣得3GB幾既?有冇版友係咁?
3GB等你可以開到game玩住先﹐其餘的, 會back ground自動下載.

此篇文章於 02-25-15 11:50 AM 被 Amuro0093 編輯。
Amuro0093 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 12:00 PM   #389
mrk

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
應該得,你History有買左就得。
無左Plus,就無左自動下載呢個功能。

Wresker有個仔…咁個阿媽究竟係邊個呢?
唔通今集會講?
超激氣!
今次真係出事啦!(DL唔到)
明明係1月3號時已經扣左錢(USD$24.99)
但係入到美服PS Store的RE:REV2第1章頁面都係顯示「價錢」,
入到最裡面就係顯示「Start」,
最後咁「Start」入去係顯示「找不到應該程式,確定要前往PlayStation Store尋找嗎?」(Cannot find the application. Do you want to look in PlayStation Store?)
請問有冇人兄都遇到同樣情況呀??

PS:我記得我係官方公佈延期前已預訂左後,
初時我有立刻入去美服PS Store查個,個時已經發覺個日期並冇立刻更新到,
系統重係到倒數計時,同埋個時我重未PS Plus過期!

PS2:以本人推測問題應該係出在工作人員更新左新發售日後,
將我地之前已預訂的玩家的PS4更新番D資料,或者係Bug呢,
所以我到依家都DL唔到!

引用:
上月尾我的美服PS Plus到左期,
然後最近開PS4入PS Store無意中發現我之前預購左的美版BH:Rev2下載版冇左「倒數計時自動下載」,(變番美版售價)
但我入去睇番PSN購買記錄List個「美版BH:Rev2下載版」重係到喎!
請問各位2月尾,我重下載得到嗎??(我係官方公佈延期1星期前已預購左啦!唔知係咪因為咁,而影響左個倒數計時呢??)
睇呢同我的PS Plus過唔過期冇關係!
因為我查過外國Forum,見到有外國玩家都出左事!

此篇文章於 02-25-15 12:18 PM 被 mrk 編輯。
舊 02-25-15, 12:09 PM   #390
gingq7

收到個stream版25% off的優惠, 但我想買實體版
話說我而家先知呢隻有stream版....仲要同步出
舊 02-25-15, 12:14 PM   #391
mrk

引用:
作者: gingq7 查看文章
收到個stream版25% off的優惠, 但我想買實體版
話說我而家先知呢隻有stream版....仲要同步出
呢隻Game一早講左有PC版,
加上之前隻重製BH1HD係Stream都有上架開買,
好自然呢隻都有都唔出奇呀!

舊 02-25-15, 12:19 PM   #392
jasmin
Crazy Gamer

引用:
超激氣!
今次真係出事啦!(DL唔到)
會否係未UPLOAD? 美國東岸慢香港十幾小時
舊 02-25-15, 12:24 PM   #393
mrk

引用:
作者: jasmin 查看文章
會否係未UPLOAD? 美國東岸慢香港十幾小時
但我上Twitch已經見有鬼佬成功DL到玩緊直播啦!

PS:冇計啦!暫時唯有過多半日後再睇睇啦!
PS2:暫時我試左好多方法,連PS Plus都立刻續埋都係解決唔到!()

舊 02-25-15, 12:57 PM   #394
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
玩左陣XB1版 , 139全SET抵玩 , 另外隻GAME有中文字幕 , 多國語音包括日文
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 01:00 PM   #395
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: taikin0901 查看文章
玩左陣XB1版 , 139全SET抵玩 , 另外隻GAME有中文字幕 , 多國語音包括日文
$139 成隻 game 全chapter 咁抵?

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 01:17 PM   #396
Alpha
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2012
引用:
作者: taikin0901 查看文章
complete season 應該係$194,另包兩個extra 章節
Alpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 01:49 PM   #397
jamcat
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2008
XBox Live GamertagJamcaTxHK
引用:
作者: rokuna 查看文章
$139 成隻 game 全chapter 咁抵?
係! 美國賣場定價US$24.99.
但香港賣場定價HKS$139.00
(大家唔同價錢, 買同一樣既嘢...識買既你知去邊度買啦!)

我啱啱買咗!
jamcat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 02:23 PM   #398
gingq7

引用:
作者: jamcat 查看文章
(大家唔同價錢, 買同一樣既嘢...識買既你知去邊度買啦!)

我啱啱買咗!
PSN HK 要 $194....
PSN JP 要 3500yen....

行貨要$278, 突然很想轉買DL版算...
舊 02-25-15, 04:07 PM   #399
何金水 - 阿水
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: jamcat 查看文章

我啱啱買咗!
剛剛見到, 好吸引, 不過我已經訂左 PS4 實體版
何金水 - 阿水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 04:58 PM   #400
咩咩~~
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
我想問下p3版hk psn 有無得down,
因為今朝搵過唔見有,
Thx

咩咩~~ 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] フルCG長編映画第2弾 「バイオハザード ダムネーション」10月27日公開決定! 神祕人1號 日本動漫畫討論版 526 07-02-23 09:19 PM
[徵]WII バイオハザード ダークサイド・クロニクルズ 蚊蚊 買賣專區 2 04-11-13 11:43 PM

現在的時間是 11:32 PM

手機版 | APP版