Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 05-06-09, 01:25 PM   #1
luciferdark
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
求救, 簡體版OUTLOOK EXPRESS睇繁體(含日文)新聞組亂碼

唉...
已經為左個死人網上銀行專登裝個簡體OS
依家一大埋SOFTWARE要再搵不特止....SKIP..

想問問, 我用簡體WINDOWS XP SP3
用OUTLOOK EXPRESS 上NEWSGROUP
上番去香港個D, 有繁體或日文個D, 所有TITLE都係亂碼怪獸字
我識每個POST轉番繁中可以睇到內容, 但有冇方法可以一次過SET晒﹖
唔該晒各位!!!

如果無, 各位有冇睇NEWSGROUP GE好BROSWER介紹﹖
唔係太想用網上版, THANKS!
(如果真係無辦法的話, 咁唯有網上版啦 )

舊 05-06-09, 01:34 PM   #2
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
工具->選項->閱讀->字型->揀"繁體中文"->設成預設值

舊 05-06-09, 01:39 PM   #3
遊雲gspirit
Game Master

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDgspirit_
我而家用日文WinXP 的例
選項--->讀物--->字型--->繁中

此方法合用於Outlook Express同Window Live Mail
遊雲gspirit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 02:03 PM   #4
luciferdark

唔該晒樓上兩位~
感激啊!!!
已經俾人點左去緊雷雀了
因為要收發簡體EMAIL
但NEWSGROUP係香港...

此篇文章於 05-06-09 02:09 PM 被 luciferdark 編輯。
luciferdark 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 02:04 PM   #5
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
裝英文XP + 簡體language pack

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-09, 02:12 PM   #6
luciferdark

引用:
作者: mikemike 查看文章
裝英文XP + 簡體language pack
之前試過做類似GE野
好多野撞, 唔敢再咁做了
依家個簡體XP都執得七七八八了
係差NEWSGROUP個PART

舊 05-07-09, 06:15 PM   #7
Ho1982
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
用網上銀行要專登轉用簡體.
邊一間咁麻煩呀?
我之前用CCB網上銀行果個USBKEY
用applocale做第一次install,之後都好正常使用
又或者裝個簡體VM都唔駛咁煩啦
Ho1982 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-09, 06:49 PM   #8
luciferdark

引用:
作者: Ho1982 查看文章
用網上銀行要專登轉用簡體.
邊一間咁麻煩呀?
我之前用CCB網上銀行果個USBKEY
用applocale做第一次install,之後都好正常使用
又或者裝個簡體VM都唔駛咁煩啦
深圳發展銀行
佢有得揀繁體, 但揀左一次後, 我就用唔番簡體
但佢個繁體server一日剩係俾我login到
其他機上簡體版都無事

招商就一路都無事
係屋企個度個isp廢到爆, 點set都入唔到
大陸d ISP真係要拖晒出去打靶

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[求救]右click都開唔到個driver! ayuen 手機資訊/電腦軟硬討論 5 12-23-08 11:41 AM
求救 電腦開唔倒機 asd65535 手機資訊/電腦軟硬討論 1 01-13-08 10:37 PM
火牛唔夠力?火牛有事?求救 RR7 手機資訊/電腦軟硬討論 1 11-22-07 07:58 AM
命案現場的靈異求救聲 大情大性武大帝 02專區 1 10-20-07 10:23 AM
求救, PS2 display問題 ELT 電視遊戲討論版 2 09-23-07 04:05 PM

現在的時間是 08:19 AM

手機版 | APP版