Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 12-30-08, 11:37 PM   #1
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
[原創蘿蔔漫畫]ANNA-安娜- #1 沙漠海盜

之前ge人/機設topic:
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=181969
畫完發現好多不足之處
雖然係有蘿蔔ge故事, 不過蘿蔔好似出場唔多
得閒就埋尼望下

第1頁
第2頁
第3頁
第4頁
第5頁
第6頁
第7頁
第8頁
第9頁
第10頁
第11頁
第12頁
第13頁
第14頁
第15頁
第16頁
第17頁
第18頁
第19頁
第20頁
第21頁
第22頁
第23頁
第24頁
第25頁
第26頁
第27頁
第28頁
第29頁
第30頁
第31頁
第32頁
第33頁
第34頁
第35頁
第36頁
第37頁
第38頁
第39頁
第40頁
第41頁
第42頁
第43頁

此篇文章於 01-07-09 10:27 AM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-08, 12:31 AM   #2
蚊蚊
Game Master
http://i79

註冊日期: Apr 2005
好似好多上半身既漫畫格??

原創同人漫畫HYALINE OF WORLD!!歡迎參觀耶!!
POKEMON 白
KALO
0475 3208 1209 歡迎尼ADD我~
蚊蚊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-08, 08:59 AM   #3
Leaf2008
Junior Member

註冊日期: Oct 2008
人物和機械也不錯@@
分鏡也很流暢@@

如果再多些光暗效果好像更好呵@@

p.s. 想知這篇43頁的漫畫畫了多少時間@@?
因為也想試試畫>_<~
Leaf2008 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-08, 10:00 AM   #4
真!DC
Banned User
奉行我道

thx for reading

引用:
作者: 蚊蚊 查看文章
好似好多上半身既漫畫格??
構圖比較單調
下次會注意一下, 試下多d角度

引用:
作者: Leaf2008 查看文章
人物和機械也不錯@@
分鏡也很流暢@@

如果再多些光暗效果好像更好呵@@

p.s. 想知這篇43頁的漫畫畫了多少時間@@?
因為也想試試畫>_<~

下次試下落多d墨

其實07年年尾已經開始畫, 不過中途中畫下停下, 有時打機冇畫一排, 有時走去畫其他野
實際用ge時間應該半年多d
因為畫完又擦擦完又畫, 所以我比較慢

舊 12-31-08, 02:04 PM   #5
疾風雷電
Game Master
停止進化的人類

註冊日期: Mar 2003
第30頁404

有蘿蔔漫睇好感動
我好似見到古華多羅?
安娜同蘭斯個頭好相似
請問幾多話完?海盜團裡面每個細路好似都有一個故事
期待下回激戰

疾風雷電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-08, 07:53 PM   #6
P.Hope
GAF GGXX團
39最高( ̄∇ ̄)

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: 真!DC 查看文章
之前ge人/機設topic:
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=181969
畫完發現好多不足之處
雖然係有蘿蔔ge故事, 不過蘿蔔好似出場唔多
得閒就埋尼望下
闊別十多年, 終於又見到真!DC兄的漫畫了, 支持!加油

引用:
作者: 疾風雷電 查看文章
第30頁404

真!30頁: http://photo.gaforum.org/files/3/2/3/9/a130s.jpg

此篇文章於 12-31-08 08:06 PM 被 P.Hope 編輯。
P.Hope 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-08, 09:37 PM   #7
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: 疾風雷電 查看文章
第30頁404

有蘿蔔漫睇好感動
我好似見到古華多羅?
安娜同蘭斯個頭好相似
請問幾多話完?海盜團裡面每個細路好似都有一個故事
期待下回激戰
已改番30頁條link,
原來之前打錯file name唔知
THX P.Hope代post30頁

全故事大綱已定, 估計要10多集講完
不過唔知我有冇時間恆心完成...可能最後文字化算
>我好似見到古華多羅?
[誤]其實係舒麥加(Cyber Formula) [/誤]

引用:
作者: P.Hope 查看文章
闊別十多年, 終於又見到真!DC兄的漫畫了, 支持!加油
"又"?

此篇文章於 12-31-08 09:45 PM 被 真!DC 編輯。
舊 12-31-08, 11:07 PM   #8
月牙火介
God of Gamer
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
畫漫畫係艱苦既作業,能夠認真完成咁多版已經值得一讚

故事分鏡同表達平穩,尚算不錯,起碼唔會睇唔明。
但就略嫌平淡,可多嘗試不同構圖改進。
另外人物造型/外觀分別不夠大,易搞錯角色,
我覺得這是首要改進的。
另外,雖然全名是“沙漠海盜”,但我依然覺得冇海叫“海盜”好怪

努力,期待後續哦。

舊 12-31-08, 11:36 PM   #9
JoeII
Crazy Gamer
白痴、煩,請收嗲!

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDJoeII_Sawa
XBox Live GamertagJoeII
機動警察+vf1a+O作
能完成這個量真是值得一讚,而且水準亦不錯呢!
JoeII 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-09, 03:10 PM   #10
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code1564 6017 4097
拍掌拍掌拍掌拍掌拍掌拍掌
超誠意之作~睇完左都馬上見朋友黎睇,
不過我同d朋友還是覺得'ANNA-安娜'未夠完美的~但已經好正~!

【子夜】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-09, 08:59 PM   #11
真!DC
Banned User
奉行我道

感謝各位支持
多謝各位的意見

我會嘗試o係第二話改善

引用:
作者: 月牙火介 查看文章
畫漫畫係艱苦既作業,能夠認真完成咁多版已經值得一讚

故事分鏡同表達平穩,尚算不錯,起碼唔會睇唔明。
但就略嫌平淡,可多嘗試不同構圖改進。
另外人物造型/外觀分別不夠大,易搞錯角色,
我覺得這是首要改進的。
另外,雖然全名是“沙漠海盜”,但我依然覺得冇海叫“海盜”好怪

努力,期待後續哦。
週刊漫畫家都係怪物
沙海ge盜賊=>海盜
主要因為覺得海盜好聽d

引用:
作者: JoeII 查看文章
機動警察+vf1a+O作
能完成這個量真是值得一讚,而且水準亦不錯呢!
O作 ...開頭個大叔個樣?
引用:
作者: 【子夜】 查看文章
拍掌拍掌拍掌拍掌拍掌拍掌
超誠意之作~睇完左都馬上見朋友黎睇,
不過我同d朋友還是覺得'ANNA-安娜'未夠完美的~但已經好正~!
過獎了

舊 01-29-09, 10:27 PM   #12
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
支持樓主!!! 睇得出樓主好比心機畫
不過可能係第1集的關係, 角色又多, 唔係好認得d人
期待第2集~
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-09, 01:27 AM   #13
yrtekx
Senior Gamer
捱夜英熊

註冊日期: Mar 2006
真係幾好睇﹗
機設頗有水準~ 故事很流暢,人物的陰影做得不錯呢
對白的擺位可以留意一下
安娜有點seed卡加蓮的感覺~~
期待第二集中~

覺得莉亞的配音一定是林元春
yrtekx 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[飲食討論] 美心西餅 vs 聖安娜 Hitomi 飲食版 69 11-07-08 10:48 PM
叛逆激情-她與戴安娜的命運(The Duchess) zeta1224 電影版 1 10-10-08 08:28 PM
原罪之劍 第四十篇 不是頹喪的日子 (全書完) mok 學術文化綜合研討區 109 06-11-08 11:48 PM

現在的時間是 04:24 PM

手機版 | APP版