Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-29-18, 11:06 PM   #42276
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008

◆開催期間◆
2018年7月31日(火) 18:00(予定)~8月7日(火) 12:59まで

個指令紋章系統唔知要用咩抽
睇落紅色係特攻(人型,獸,不死,etc.),綠色係補血,黃色似係輔助(出星率,爆傷?集星?)
然後仲要有分1-3星
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-18, 11:09 PM   #42277
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
我淨係希望唔好係同抽人部機度出 :o)
或者索性比我用FD Point換啦,我D FD Point真係唔知用黎做咩.....又唔會想抽到隻Avenger寶5

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-18, 11:12 PM   #42278
gingq7

我覺得似係綠方抽, 咁好死無啦啦放張新所長落去文西商店俾人換

不過我用5000綠方換了張禮裝才想到這可能性
舊 07-29-18, 11:33 PM   #42279
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: gingq7 查看文章
我覺得似係綠方抽, 咁好死無啦啦放張新所長落去文西商店俾人換

不過我用5000綠方換了張禮裝才想到這可能性
我都清晒綠方倉了 估唔到果8000綠方話咁快用晒
之後要真係勤D換埋活動果堆

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 07-30-18, 01:42 AM   #42280
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

呢個女神會不會太可愛

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-30-18, 01:43 AM   #42281
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
50抽得一張四星角一張五星禮裝

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-18, 03:19 AM   #42282
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
熱い~~~

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-18, 04:05 AM   #42283
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
估唔到有300石送
福袋雖然好想抽extra,但o係未抽到征服王之前,對我o黎講只有騎一擇,預左唔中,果然拉二寶二
另外想抽師匠,但都係忍下,等埋狂狗先抽
青王終於有強化(雖然我無),不過我最關注都係復仇者,今次應該真係巌窟王啦掛?(雖然都無)
1.6同7動畫化,果然磨菇寫o既評價係高d(個人第一章最喜歡就係第7章)
引用:

◆開催期間◆
2018年7月31日(火) 18:00(予定)~8月7日(火) 12:59まで

個指令紋章系統唔知要用咩抽
睇落紅色係特攻(人型,獸,不死,etc.),綠色係補血,黃色似係輔助(出星率,爆傷?集星?)
然後仲要有分1-3星
指令紋章用友點抽,另外聽日會有quest打,打完會有個限定版(好似係),我估佢以後event應該都會有得換
希望個新系統可以令隻game變化多d(雖然無乜期望)

舊 07-30-18, 08:35 AM   #42284
gingq7

連續出文西(福袋),黑肉術(射斜),
和手上的水尼祿(寶2)和剛送的齊格重疊晒

早知唔先抽福袋或抽extra
舊 07-30-18, 08:56 AM   #42285
gingq7

睇睇下發現原來10隻5星術中, 我只欠梅林和皇女,
應該以後都不會再抽術福袋, 即係我以後都不會有梅林

(我真係接受唔倒俾2萬yen抽一隻在frd list一定借倒,兼已用過百九幾次的,男角)
舊 07-30-18, 09:09 AM   #42286
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
吐血, 但除開又真係1%, 吹帳

埋單約共1400石, 孔明不夜術カルナ術師匠
14張文西, 2030... 仍然無寶石翁

水著看技能了(多數看4星而已)
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-18, 09:09 AM   #42287
rfdingo
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
睇睇下發現原來10隻5星術中, 我只欠梅林和皇女,
應該以後都不會再抽術福袋, 即係我以後都不會有梅林 所以無都唔要

(我真係接受唔倒俾2萬yen抽一隻在frd list一定借倒,兼已用過百九幾次的,男角)
唔可以咁計
自己有梅林+孔明
對你再借一隻既選擇
難度同彈性上都大好多

我無選法因為
女友超微課acc有梅林成日串我唔順氣
雪女滿左(但抽bba都奶左第一粒無名gay出黎…
除左梅林就只差黑肉但極唔想要wwww
任性所以唔抽

舊 07-30-18, 09:18 AM   #42288
digiharuka

自己有無梅林差別很多

不過C狐才更要自身有, 基本很少人會放出來
舊 07-30-18, 09:31 AM   #42289
YOSHIKI SNAKE
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
260石,無5星,1張5星禮,其他4星禮裝,係咪黑到咁......

舊 07-30-18, 09:39 AM   #42290
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: YOSHIKI SNAKE 查看文章
260石,無5星,1張5星禮,其他4星禮裝,係咪黑到咁......
260石姐,我都抽左超過360石,都係冇5星,4星有貓弓同JK狐……有獸耳娘我係咪應該要知足
GD子禮裝突滿兩張,就黎第三張……
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-18, 09:59 AM   #42291
Hextor

註冊日期: Feb 2008
隻game唔出就唔出,請量力而為
上年2017射晒4pack落pool2都唔出騎黑呆,要斬纜
梅林4pack先有貨(真係激死我,其實係超好運因為一pack一隻5星但係3隻藍呆,仲要係冇pickup藍呆個幾日抽)
真係太貴
之後應該都唔會咁抽
d sup齊晒打手靠各位大大
Hextor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-18, 10:00 AM   #42292
gingq7

咁我都知自己有梅林一定彈性大好多, 所以才去抽術福袋, 基本上有得揀的話我次次福袋都係抽下四騎(上次中隻三藏)

原本抽之前9隻5星術中我只有4隻(孔,狐,三藏,伊莉雅),
諗住大獎梅林, 最差情況係孔明寶3;
狐/三藏/伊莉雅呢3隻寶2可以接受; 文西/黑肉/皇女係NEW,亦可以接受

本來中隻文西其實ok, 畢竟衰衰地都係限定(雖然已和尼祿/齊格十分重疊)
點知C匠池即時歪出一隻黑肉術, 激死...

下次福袋10隻5星術我有8隻, 真係鼓唔起勇氣再抽術福袋
舊 07-30-18, 10:08 AM   #42293
gingq7

引用:
作者: digiharuka 查看文章
吐血, 但除開又真係1%, 吹帳

埋單約共1400石, 孔明不夜術カルナ術師匠
14張文西, 2030... 仍然無寶石翁

水著看技能了(多數看4星而已)
我終於明白點解好似個個人都討厭不夜術,
昨日金卡術底轉出黎係不夜術果一刻我真係丟手機

引用:
作者: digiharuka 查看文章
自己有無梅林差別很多

不過C狐才更要自身有, 基本很少人會放出來
呢個真,
成個frd list得2-3個人掛C狐出黎, 而無C狐係完全玩唔倒藍卡隊
舊 07-30-18, 10:12 AM   #42294
Hextor

註冊日期: Feb 2008
引用:
我終於明白點解好似個個人都討厭不夜術,
昨日金卡術底轉出黎係不夜術果一刻我真係丟手機

呢個真,
成個frd list得2-3個人掛C狐出黎, 而無C狐係完全玩唔倒藍卡隊
根本拎出嚟整爛術褔袋
(某程度上刑部姬都係)
明明1.5其他5星都係限
c狐真係冇位掛,平時最多人用都係孔明

最大問題係我冇咁多術餅升咁多sup

此篇文章於 07-30-18 10:16 AM 被 Hextor 編輯。
Hextor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-18, 10:17 AM   #42295
gingq7

引用:
作者: YOSHIKI SNAKE 查看文章
引用:
作者: teealpha 查看文章
260石姐,我都抽左超過360石,都係冇5星,4星有貓弓同JK狐……有獸耳娘我係咪應該要知足
GD子禮裝突滿兩張,就黎第三張……
引用:
作者: Hextor 查看文章
隻game唔出就唔出,請量力而為
上年2017射晒4pack落pool2都唔出騎黑呆,要斬纜
梅林4pack先有貨(真係激死我,其實係超好運因為一pack一隻5星但係3隻藍呆,仲要係冇pickup藍呆個幾日抽)
真係太貴
之後應該都唔會咁抽
d sup齊晒打手靠各位大大
i know that feel, bro
只能說睇開d, 我相信玩得FGO的人, 無人沒有爆死過,
而因為1單太貴, 一爆死就好傷

今次送300石+20幾符但唔開天井其實真係爽一時但一年下來肯定嘔突十倍
舊 07-30-18, 10:51 AM   #42296
gingq7

引用:
作者: Hextor 查看文章
根本拎出嚟整爛術褔袋
(某程度上刑部姬都係)
明明1.5其他5星都係限
[自我安慰中]
剛剛認真睇了一下黑肉術的技能,又唔係真係話太差,
技1可以減氣格, 放進明狐隊應該可以封到對面射唔出寶具, 暫時好似無第二隻術職打手有同樣功能
寶具有寶解兼王特攻, 中倒特攻的話寶傷應該拍得住金閃, 而且王的數目其實算多(連信長系列和師匠系列都算係王)
技3降"王"攻擊力50%,配埋技2加防40%, 加埋成90%, 可以臉接敵方寶具
[/自我安慰中]
舊 07-30-18, 10:58 AM   #42297
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
暑い~~~~~

舊 07-30-18, 11:25 AM   #42298
digiharuka

引用:
[自我安慰中]
剛剛認真睇了一下黑肉術的技能,又唔係真係話太差,
技1可以減氣格, 放進明狐隊應該可以封到對面射唔出寶具, 暫時好似無第二隻術職打手有同樣功能
寶具有寶解兼王特攻, 中倒特攻的話寶傷應該拍得住金閃, 而且王的數目其實算多(連信長系列和師匠系列都算係王)
技3降"王"攻擊力50%,配埋技2加防40%, 加埋成90%, 可以臉接敵方寶具
[/自我安慰中]
黑肉寶2了 技未升, 只是有尼祿就好難出場
設定上戰場在室內嘛 wwww

引用:
i know that feel, bro
只能說睇開d, 我相信玩得FGO的人, 無人沒有爆死過,
而因為1單太貴, 一爆死就好傷

今次送300石+20幾符但唔開天井其實真係爽一時但一年下來肯定嘔突十倍
一氣倒下去會肉痛, 但自欺是幾個月分開就還可

[自欺用] 就當給A-1多點資金畫好第七章 [/自欺用]

此篇文章於 07-30-18 11:33 AM 被 digiharuka 編輯。
舊 07-30-18, 12:18 PM   #42299
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

術師匠令雪山神櫻起飛了
由手機版發出
舊 07-30-18, 12:27 PM   #42300
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
派既大約180石同大約30呼符
全部射晒出去
唔好話5星,連4星都無一隻
依家搞到連福袋都唔想課來抽
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 04:06 PM

手機版 | APP版