Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-25-12, 03:33 AM   #4551
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
引用:
作者: vicky14 查看文章
我女仔去買機怕俾人食水深
以前細個試過
保護貼用貴貨/平貨其實分別大唔大
好人好姐唔會食水深,你操大陸話就有可能
周圍格下價,岩價就買
其實我唔覺女仔會特別俾人厄,要厄就厄架啦...
我都成日一個買機/game, 無乜問題

貼就買正版啦,反正用好耐

舊 11-25-12, 04:03 AM   #4552
winsonandcyndi
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
3DS Friend Code1805 2275 4418
引用:
以前細個試過
你可以嘅話買剩機啦 套餐吃水先深

美版3DS FC:Winson : 3995-7221-3180

Pokémon BW2 FC
Pokémon B2:5458-5831-0895
Pokémon W2 US VER. 2280-4585-8878
winsonandcyndi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-12, 12:12 PM   #4553
JMi
God of Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:
以前細個試過
男仔的存在唔係就係幫女仔買電子用品的嗎 XD
搵個男仔陪你去囉
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-12, 12:31 PM   #4554
vicky14
Junior Member

註冊日期: Mar 2012
3DS Friend Code2294 3419 8031
引用:
作者: assy 查看文章
好人好姐唔會食水深,你操大陸話就有可能
周圍格下價,岩價就買
其實我唔覺女仔會特別俾人厄,要厄就厄架啦...
我都成日一個買機/game, 無乜問題

貼就買正版啦,反正用好耐
以前細個唔識,又話要買保護貼火牛保護套
樣樣野無標價錢,全海鮮價,個陣同我契媽買
兩個女人咩都唔識,千幾變兩千幾埋單

而家係諗緊yahoo拍賣會唔會安全d
始終標哂價錢,1888個個又話包正版mon貼
雖然可能唔係佢最平-_-
vicky14 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-12, 12:35 PM   #4555
vicky14

引用:
作者: JMi 查看文章
男仔的存在唔係就係幫女仔買電子用品的嗎 XD
搵個男仔陪你去囉
特登約人出黎,費事惹人誤會XD
班男仔係聚會先見到,平時好少私底下約
以前私底下約而家都有女朋友,費事啦@@
舊 11-25-12, 12:49 PM   #4556
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:

去大舖買"相對"比較安全, 行多幾間格價有幫助, 買之前問清楚包咩野, 所有野幾錢, check 機時候小心睇, 對下有無"買錯"二手貨

可以參考官網, 正常包裝入面應該有咩野
http://www.nintendo.co.jp/3ds/hardware/index.html
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-12, 12:50 PM   #4557
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
特登約人出黎,費事惹人誤會XD
班男仔係聚會先見到,平時好少私底下約
以前私底下約而家都有女朋友,費事啦@@
係到搵人幫你買之後交收
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-12, 01:40 PM   #4558
vicky14

引用:
作者: enishi 查看文章
去大舖買"相對"比較安全, 行多幾間格價有幫助, 買之前問清楚包咩野, 所有野幾錢, check 機時候小心睇, 對下有無"買錯"二手貨

可以參考官網, 正常包裝入面應該有咩野
http://www.nintendo.co.jp/3ds/hardware/index.html
2手唔會咁陰人掛
舊 11-25-12, 01:40 PM   #4559
vicky14

引用:
作者: stephen1980 查看文章
係到搵人幫你買之後交收
咁又唔洗,我想知邊間安全先去買
舊 11-25-12, 01:52 PM   #4560
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
咁又唔洗,我想知邊間安全先去買
只屬個人意見, 就算比較安全都要自己小心 check 清楚

信和地庫中間大舖
信和一樓/好景 XX 良品
好景母女舖 (XX 良品對面)
深水埗黃金X源
深水埗黃金X星

港島區唔熟唔清楚
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-12, 02:38 PM   #4561
vicky14

引用:
作者: enishi 查看文章
只屬個人意見, 就算比較安全都要自己小心 check 清楚

信和地庫中間大舖
信和一樓/好景 XX 良品
好景母女舖 (XX 良品對面)
深水埗黃金X源
深水埗黃金X星

港島區唔熟唔清楚
唔該哂><
我本身都係諗住去信和/黃金望下
舊 11-25-12, 05:19 PM   #4562
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
引用:

其實買前知道自己要乜野,問清楚包乜野同幾錢就得
我買機都會叫個朋友幫下眼,一齊試清楚d制同睇有無死點
上網拍賣就唔好啦...到時帶得一部你試唔要又唔知點咁
都係去大鋪買好,個人覺得信和一樓和188二樓(除左手樓梯第一間)都ok的
祝你買到心頭好

舊 11-25-12, 06:30 PM   #4563
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
http://www.hori.jp/products/3dsll/3dsll_pfilterp/

seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-12, 09:38 PM   #4564
ElvisF

註冊日期: Mar 2007
引用:
想問知唔知仲有冇貨?諗住聽日去買
我買個陣佢係個玻璃櫃拎出黎
可能真係最後一隻

今日信和好多間都返左貨不過最少都好似要$46X
ElvisF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-12, 10:50 PM   #4565
DQGUNDAM

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
我想換張保護貼,但先前張cheap雞保護貼唔知點解好實,用膠紙起唔到,請問有咩方法可以起到張保護貼呢?

thank you

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-12, 11:07 PM   #4566
vicky14

引用:
作者: assy 查看文章
其實買前知道自己要乜野,問清楚包乜野同幾錢就得
我買機都會叫個朋友幫下眼,一齊試清楚d制同睇有無死點
上網拍賣就唔好啦...到時帶得一部你試唔要又唔知點咁
都係去大鋪買好,個人覺得信和一樓和188二樓(除左手樓梯第一間)都ok的
祝你買到心頭好
我收部2手算了,個人起碼有單,聽日交收
我D錢拎左去買動物之森,聽日有得玩><
舊 11-25-12, 11:08 PM   #4567
vicky14

想問拍賣個個$119 HORI MON貼算唔算平??
舊 11-25-12, 11:14 PM   #4568
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
想問拍賣個個$119 HORI MON貼算唔算平??
睇下係邊隻啦.....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-12, 12:21 AM   #4569
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
hori全身貼+指毛輕減好似唔使咁貴喎

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-12, 02:46 AM   #4570
DQGUNDAM

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
間間舖標價唔同,極上LL貼我見有179同198,都有二+差距

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-12, 02:57 AM   #4571
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
其實我覺得玩亞D貼幾平,好多都平十幾廿蚊...
http://www.play-asia.com/SOap-23-28-...j-70-5hu1.html

舊 11-26-12, 09:02 AM   #4572
DARK ANGEL
Game Master
雋賢B!

註冊日期: Sep 2004
XBox Live GamertagDARKANGELMASTER
黎緊一月會去北海道,去日本定係香港買機好?日本全部都係賣18900yen不二價?
如果想買mario or 動物之森特別版當地其實重有無貨?

Thx

20:26PM
7.23LB
DARK ANGEL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-12, 09:11 AM   #4573
JMi

引用:
作者: DARK ANGEL 查看文章
黎緊一月會去北海道,去日本定係香港買機好?日本全部都係賣18900yen不二價?
如果想買mario or 動物之森特別版當地其實重有無貨?

Thx
你一月先去 賣晒出新款都唔奇喇
係香港買 價錢隨時仲抵過你換YEN買
你去北海道 唔係去秋葉原 唔保証會搵到GAME舖
搵到都可能係大百貨公司 未必有SO
不如買多盒白痴戀人做手信都好過買到香港買到的遊戲機啦

反而MON貼機貼GAME盒或者其他週邊野
香港未必買到 就值得搜羅下 ^^

此篇文章於 11-26-12 09:13 AM 被 JMi 編輯。
舊 11-26-12, 10:13 AM   #4574
DARK ANGEL
Game Master
雋賢B!

註冊日期: Sep 2004
XBox Live GamertagDARKANGELMASTER
引用:
作者: JMi 查看文章
你一月先去 賣晒出新款都唔奇喇
係香港買 價錢隨時仲抵過你換YEN買
你去北海道 唔係去秋葉原 唔保証會搵到GAME舖
搵到都可能係大百貨公司 未必有SO
不如買多盒白痴戀人做手信都好過買到香港買到的遊戲機啦

反而MON貼機貼GAME盒或者其他週邊野
香港未必買到 就值得搜羅下 ^^
動物之森特別版主機香港賣幾錢倒?

20:26PM
7.23LB
DARK ANGEL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-12, 11:24 AM   #4575
JMi

引用:
作者: DARK ANGEL 查看文章
動物之森特別版主機香港賣幾錢倒?
月頭時我問係二千 如果我會玩動森都買左
最近無行就唔清楚了

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 09:43 PM

手機版 | APP版