Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-25-17, 01:02 PM   #51
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li

舊 01-25-17, 02:20 PM   #52
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
double 烈風拳~

舊 01-25-17, 02:23 PM   #53
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
今次家用版仲會唔會有過版式動作game mode呢?
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-17, 02:56 PM   #54
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
中文版唔知又係咪好似以前PS3咁根英文版?

另外Hori會出大掣,好似用番PS3個時個模。
(呢個模我有PS3 DOA版幾鐘意。可防誤按Option掣)

舊 01-25-17, 02:59 PM   #55
wing
格鬥低手

引用:
作者: Sito 查看文章
今次家用版仲會唔會有過版式動作game mode呢?
冇公布過, 只知有個QTE + 即時切換格鬥的故事mode

不過season pass話會有收錢DLC的新mode, 所以好難講

舊 01-25-17, 03:00 PM   #56
wing
格鬥低手

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
好多人都想知, 因為段位真係要用漢字先有feel.

舊 01-25-17, 03:26 PM   #57
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章

另外Hori會出大掣,好似用番PS3個時個模。
(呢個模我有PS3 DOA版幾鐘意。可防誤按Option掣)

呢個模都出過幾個 P3 版, doa ttt2 sc5 都有, 我都買左個 doa4 版.

不過不失囉

但乜都無改感覺好屈錢, 格 game 黎黎去去 8 個 digital 方向姐, signal 上無乜野改.

此篇文章於 01-25-17 03:28 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-17, 04:41 PM   #58
wing
格鬥低手

我依家就係用緊靜音隼, 相對於以前360果隻RAP, 隼的框體太窄, 唔夠位放手掌, 而且ps掣個位專登遮住要摸, 所以用番舊框體其實係好好多.

舊 01-25-17, 04:49 PM   #59
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
signal上間唔中都會改下既
前排RAP2017話delay少過mad catz

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-17, 05:03 PM   #60
wing
格鬥低手

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
signal上間唔中都會改下既
前排RAP2017話delay少過mad catz
因為換左晶片.

舊 01-26-17, 10:15 PM   #61
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: wing 查看文章
原田接受澳洲ign訪問果時話延遲係因為要做好D原定的內容.

睇完SF5個下場, 唔夠膽整隻半成品.

但係賣人賣mode的DLC......
其實keep住隻game有野加,有野改,令到隻game保持活力得耐d"可能"係好事黎既,
始終我覺得格鬥game最重要唔係首發有咩mode和有好多可用角色,而係要長期有大量人玩

而家手機game當道,如何吸引倒人長期玩一隻格game其實好難
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-17, 10:12 AM   #62
wing
格鬥低手

引用:
作者: gingq7 查看文章
其實keep住隻game有野加,有野改,令到隻game保持活力得耐d"可能"係好事黎既,
始終我覺得格鬥game最重要唔係首發有咩mode和有好多可用角色,而係要長期有大量人玩

而家手機game當道,如何吸引倒人長期玩一隻格game其實好難

鐵拳fans就算只玩對戰都會長期玩, 非fans果D,如果試過唔啱玩, 真係唔會左D咩額外mode而長期玩...... 當然, 基本的單機arcade mode一定要有, 因為好似sf5咁, 逼新手上網或打根性生存mode就即係逼佢地放棄game. 但tk7我唔覺佢冇呢D基本mode....

T6果時我都識得D入坑新人, 係一路打到依家的.

吸引新人呢方面, 佢簡化系統/入門難度已經係good job.... 好似話改到起身系統易左?

此篇文章於 01-27-17 10:20 AM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-17, 10:32 AM   #63
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

T7 整體入力易左,除左最招牌既如風神拳同steve/bryan/paul/law 藍光呢 d 要求無變到,其他都易左,最明顯係 666 系列。

我自問 choke 招唔得,以前 623 都唔係成日得,T7 吉光好容易連出幾個 623 LP 外法閃。

同埋以前好多要目押 or counter 先連既招,都變成 NC,直接令到成隻 game 易玩。
由手機版發出

此篇文章於 01-27-17 10:47 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 01-27-17, 10:43 AM   #64
wing
格鬥低手

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
T7 整體入力易左,除左最招牌既如風神拳同steve/bryan/paul/law 藍光呢 d 要求無變到,其他都易左,最明顯係 666 系列。

我自問 choke 招唔得,以前 623 都唔係成日得,T7 吉光好容易連出幾個 623 LP 外法閃。

同埋以前好多要目押 or counter 先連既扣,都變成 NC,直接令到成隻 game 易玩。
由手機版發出
NCC變NC 唔駛confirm... 不過唔只易玩, 仲令個果隻角變強喎.....

666易? 啱我.... 以前B!後閃光魔術師成日出唔到.... 依家tail spin後駁唔駁到?

舊 01-27-17, 11:41 AM   #65
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
NCC變NC 唔駛confirm... 不過唔只易玩, 仲令個果隻角變強喎.....

666易? 啱我.... 以前B!後閃光魔術師成日出唔到.... 依家tail spin後駁唔駁到?
NCC 改 NC 既印象中好似唔多

Paul 66 RP LP (非 just frame) T7 開始變成 NC,龍炮 66RP jf LP 只係提升 damage,戰術上令到出唔到龍炮既新手多左 66 RP 做進攻。唔洗因為出唔到龍炮而唔用 66 RP,但亂出就要預食中段 on block 確反。呢個加強唔明顯。

曉雨 66 RP LP 同 鳳凰 RP LP 都變成 NC 就好明顯加強。前者 14f NC, 後者 12f NC。呢兩招因為快,好難 CH confirm,以前都係估估下。e+ 有理無理出晒,on block -10f 又無所謂。

instant 666 以前我用 lars 拍過教學 XD
無用 king, 但 lars 既 shining wizard 判定同 king 應該一樣

重點係硬直完結前既 1f 入定一個 6 ,個人郁得再入 66 ,同埋記得 buffer 定一個 RP 或 RK。

T7 king 好似完全唔洗 choke 666 都出到 shining wizard。因為 3RP LP screw 後距離夠遠,就咁 66 dash 到吹飛左既對手前按 RP + RK 就得,因為跑夠 3 步電腦會判定你出666。

T7 既改變令 king 好易就出到呢個大 damage 又有 oki既標準 combo
由手機版發出

此篇文章於 01-27-17 11:44 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 01-27-17, 11:52 AM   #66
wing
格鬥低手

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
T7 既改變令 king 好易就出到呢個大 damage 又有 oki既標準 combo
由手機版發出
正~~

聽聞有新起身方法?

舊 01-27-17, 12:02 PM   #67
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
正~~

聽聞有新起身方法?

只係正向 down 時既下段牽制攻擊 2LK 改左,出完呢下細腳可以後碌,安全左,以前 on block -16f 係會被人 launch 。
由手機版發出
舊 02-05-17, 09:57 AM   #68
Alpha2
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2016
史上最大容量格鬥 game

Tekken 7 PS4 file size is a shocker

Bandai Namco’s fighter, due for release on PS4, Xbox One and PC on June 2, 2017 will weigh in at at least 45GB.

Compare that to Street Fighter V for PS4, where the initial download was just 12.4GB!

http://www.psu.com/news/32127/tekken-7-ps4-file-size

Alpha2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-17, 09:18 AM   #69
wing
格鬥低手

引用:
作者: Alpha2 查看文章
史上最大容量格鬥 game

Tekken 7 PS4 file size is a shocker

Bandai Namco’s fighter, due for release on PS4, Xbox One and PC on June 2, 2017 will weigh in at at least 45GB.

Compare that to Street Fighter V for PS4, where the initial download was just 12.4GB!

http://www.psu.com/news/32127/tekken-7-ps4-file-size

代表好多ENDING CG....
其實都係校下壓縮率, 用盡隻bd的空間來增升cg 質素, 所以install size其實唔代表D咩.

sfv.... 內容少, 又冇乜cg, 根本連opening 都冇, 放左上youtube果段op都冇落碟, 實細la.

此篇文章於 02-06-17 10:24 AM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-17, 05:53 PM   #70
安安

註冊日期: Jan 2002
http://www.bandainamcoent.com.tw/new...php?news_no=19
PS4/X1《鐵拳7》繁體中文版6月1日發售預定

引用:
■ 首批特典 「Eliza」
永恆的女吸血鬼,降臨
首批特典擁有提前使用權!
(日後採用付費下載方式)
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-17, 08:14 AM   #71
gingq7

註冊日期: May 2008
支持PSVR, 但完全無詳情
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-17, 09:38 AM   #72
wing
格鬥低手

引用:
作者: gingq7 查看文章
支持PSVR, 但完全無詳情
之前肥田自己都話vr其實唔適合格鬥game, 所以呢個模式應該係可有可無的細野.

舊 02-09-17, 09:46 AM   #73
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

TTT2 3D 出都會 LAG, 仲搞乜 VR ~
舊 02-11-17, 11:18 AM   #74
Time
AwAkE~!

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDTime-6RD-
呢幾日係會展C3都會有家用版FR既試玩,機會難得! https://www.facebook.com/香港鐵拳-Tekken...0721903607192/

"の住人"
数えきれない…でも少しの歳月は流れ いったい君の事を
どれくらい分かってるのかな? 指先で地図辿るようには
上手く行かないね 気づいているよ不安そうな顔
隠してるくらい 急ぎ足の明日へと抵抗するように
駆け回っていても不思議なくらい… この胸は君を描くよ
見上げれば輝きは色褪せず溢れていた どんな時も照らしてる
あの太陽のようになれたなら

此篇文章於 02-11-17 11:21 AM 被 Time 編輯。
Time 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-17, 09:22 AM   #75
wing
格鬥低手

Eddy 參戰

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
鐵拳 6 / TEKKEN 6 [已售] 神祕人1號 電視遊戲討論版 1229 11-14-23 06:36 PM
鉄拳 Tekken 7 l AC 第8集202X年 武藤遊戲 街機遊戲討論版 576 10-22-23 05:32 PM
[多機種] Tekken Tag Tournament 2 破戒僧 電視遊戲討論版 560 03-12-15 09:10 AM
Tekken Tag Tournament 2 破戒僧 街機遊戲討論版 169 11-06-13 05:51 PM
[ETC]TEKKEN ?? neo2046 電視遊戲討論版 5 04-30-04 12:04 AM

現在的時間是 01:19 AM

手機版 | APP版