Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 03-28-08, 12:30 PM   #1
Janus
God of Gamer
こんにちは

註冊日期: Jan 2003
PSN  ID
XBox Live Gamertag
內置DVD燒錄機

舊的DVD燒錄機漸漸讀不到DVD﹐祗讀到CD
可能DVD雷射頭出現問題
打算買部新的

請問有哪些牌子型號較好呢﹖
自己較著重性能較強的

謝謝
Janus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-08, 07:27 PM   #2
Q頭
Banned

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDgrave_terry
XBox Live Gamertagwrygrave
pinoeer
Q頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-08, 08:07 PM   #3
HFK
Banned

註冊日期: Dec 2007
pinoeer
用左2年燒左過300隻DVDR都冇問題!
抵用!
HFK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-08, 09:27 PM   #4
Q頭
Banned

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDgrave_terry
XBox Live Gamertagwrygrave
引用:
作者: HFK 查看文章
pinoeer
用左2年燒左過300隻DVDR都冇問題!
抵用!
does pinoeer support dvd ram now?
Q頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-08, 09:48 PM   #5
HFK
Banned

註冊日期: Dec 2007
我個隻好似都讀到RAM
HFK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-08, 11:11 PM   #6
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
我部pinoeer dvd-rw dvr-212燒到dvd-ram

舊 03-30-08, 12:12 AM   #7
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
日本仲有PLEXTOR賣嗎?

舊 03-30-08, 01:50 AM   #8
Janus
こんにちは

註冊日期: Jan 2003
PSN  ID
XBox Live Gamertag
謝謝各位建議
在週五晚去了銀座有楽町Biccamera買了Buffalo的DVSM-XL20FB-WH
是採用Pioneer的DVD-RW DVR-115L的DVD燒錄機
在Biccamera好像沒有見到Plextor牌子的DVD燒錄機
Janus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-08, 03:05 PM   #9
征服者
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2004
我買了 DVD - R 的光碟,想將 Linux fedroa 8 iso image 燒入隻光碟,燒完之後,隻光碟裡面没有任何東西,而且燒碟工具唔比我format隻光碟,連 double-click dvd driver 都開唔到隻光碟裡面的內容。 為何燒唔到?

此篇文章於 03-31-08 03:59 PM 被 征服者 編輯。
征服者 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 06:51 PM

手機版 | APP版